Ετοιμος για το βημα- βοηθεια!!!

akalino

New Member
1 Μαρτίου 2016
2
0
47
Γεια σας.

Μετα απο πολλη βασανο, ειμαι σχεδον ετοιμος να αποκτησω τον πρωτο μου σκυλο, ως ενηλικας (μεγαλωσα με σκυλι ως παιδι) που θα εχω εγω την ευθυνη του.

Λεω σχεδον ετοιμος, γιατι πραγματικα δεν κοιμαμαι εδω και μερες απο το αγχος, τους τελευταιους μηνες που πηρα την αποφαση. Διαβαζω παρα πολυ προσπαθωντας να ενημερωθω οσο γινεται περισσοτερο. Ειμαι σχεδον ετοιμος να "κλεισω" ενα γκολντεν ριτριβερ. Η μεγαλη μου αγωνια είναι οτι μια φορα την εβδομαδα και για 8-9 ωρες συνεχομενες (λογω δουλειας), δεν θα μπορω να ειμαι κοντα του και δεν ξερω τι να κανω οσο θα ειναι κουταβι. Ειναι το τελευταιο πρακτικο ζητημα που με απασχολει. Οι γονεις δεν ειναι διατεθιμενοι να βοηθησουν σε αυτο. Φίλους που να διατιθενται επισης δεν εχω, ενω το προγραμμα της συντροφου ειναι πιο δυσκολο για το κουταβι απο οτι για μενα. Εγω θα πρεπει να το αποχωριζομαι μονο για μιση μερα την εβδομαδα. Αλλα οσο κι αν φαινεται "μικρο" προβλημα μου μοιαζει αλυτο. Για κεντρα φιλοξενειας διαβαζω διαφορα (αμφιλεγομενα στην καλυτερη περιπτωση ενω και τα οικονομικα δεν θα τα ελεγα και ανετα). Μεσα στις επομενες 2-3 μερες πρεπει να παρω μια αποφαση, αλλιως μαλλον θα χασω ξανα το τραινο.

Αυτο για το οποιο θα παρακαλουσα ειναι να μου πειτε αν ειχατε παρομοια εμπειρια/εμποδιο και αν ναι, πως το αντιμετωπισατε?

Ευχαριστω πολυ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Μπράβο σου που το ψάχνεις και θέλεις να ενημερωθείς <πριν>

Ας ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα την συζήτηση. Γιατί θα σου φύγει το τραίνο, αν δεν πάρεις απόφαση, μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες; Που θα πάει;

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
καλημέρα,

νομίζω ότι ύπερβάλεις λίγο, δεν θα πάθει τίποτα το κουτάβι αν μείνει μόνο του μια μέρα, όλοι δουλεύουμε και έχουμε διάφορα να κάνουμε , δεν ήμαστε με τα κουτάβια όλη μέρα.
Θα βρεις ένα χώρο να το απομονώσεις που να είναι ασφαλές ( να μην έχει τίποτα περίεργο να φάει ή να χτυπήσει ) , αν δεν έχεις χρήματα να πάρεις ένα crate και θα είναι μια χαρά το σκυλάκι. Να καταφύγεις σε κέντρα φιλοξενείας και φίλους για τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν χρειάζεται, το πολύ πολύ να σου λερώσει κάπου που δεν θέλεις :sneaky:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Eίναι πάρα πολλές οι συνεχόμενες ώρες, για να ξεκινήσει να μαθαίνει crate.

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
ναι σωστό κι αυτό, είναι μικρό ακόμα... οπότε μένει ένας χώρος που να μην κινδυνεύει και να μπορεί να έχει το νερό του , κανά παιχνίδι, την πάνα του... εγώ τον δικό μου αρχικά όταν ήταν μωρό τον έβαζα στην βεράντα της κρεβατοκάμαρας, έβαλα πλαστικό στα κάγκελα, είχε τα παιχνίδια του, έβλεπε και όλη την περατζάδα και ήταν μια χαρά όταν έλειπα...

• Like
Reactions: Koznina

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
@nanou πόσο πιθανό θεωρείς, ένα 2μηνο [ελπίζω] κουτάβι, να κλαίει σπαρακτικά και με όλη την δύναμη των μικρών πνευμόνων του, όταν μένει μόνο του; :)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Ένα ασφαλές δωμάτιο με όλα τα απαραίτητα που να είναι puppy safe θα είναι μια χαρά. Με αρκετό παιχνίδι πριν φύγεις φυσικά για να κουραστεί και να κοιμάται με αρκετά κατάλληλα και ασφαλή παιχνίδια (δηλαδή όχι λουτρινα πχ όταν λείπεις) νομίζω ότι για μια φορά την εβδομάδα παλεύεται...

Εαν έχεις λύσει όλα τα άλλα θέματα (φροντίδα,οικονομικό αν τύχει κάτι,διακοπές,απόκτηση, εκπαίδευση an χρειαστεί κλπ κλπ) Δεν το βρίσκω ανασταλτικο παράγοντα. Υπάρχει άπειρος κόσμος που δουλεύει καθημερινά 8ώρα και μια χαρά μεγάλωσαν τα κουτάβια τους.

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
καλημέρα, να σου πω και εγώ τη γνώμη μου.
Το κουτάβι σου δεν θα πάθει τίποτα να μένει μονάχο του, αρκεί να ασχολείσαι τις ώρες που έχετε μαζί. Θα κοιμάται, μωρό είναι. Βρες ένα χώρο να το περιορίσεις, με το νερό του και την τουαλέτα του όπως σου είπαν και θα είναι μια χαρά.
Με το να το αφήνεις στη βεράντα εγώ δε συμφωνώ και θα σου πω γιατί. Το κάναμε και εμείς με τον δικό μας. Το μετάνιωσα γιατί ο σκυλάκος μου έμαθε να γαβγίζει σε διάφορα άγνωστα πράγματα. Δεν ήμουνα εκεί να δει οτι οταν περνάει πχ σκειτ που κάνει θόρυβο δεν τρέχει τίποτα. Οπότε μετά ήταν πιο δύσκολο να του διδάξουμε ότι κάποια πράγματα που κάνουν θόρυβο η μυρίζουν και τα βρίσκει ασυνήθιστα δεν είναι απειλή. Καλό είναι όταν λαμβάνει νέα ερεθίσματα και παραστάσεις να είσαι παρών.
Προσωπικά, θα σου έλεγα να ξανασκεφτεις το γκολντεν ριτριβερ και αυτό γιατί λες οτι τα οικονομικά σου δεν είναι και πολύ ανθηρά. Και πάλι μιλάω από προσωπική εμπειρία. Ο μεγάλος σκύλος κοστίζει πιο πολύ. Θα είναι κρίμα να ζοριστείς στο μέλλον για να μπορείς να του παρέχεις έστω τα βασικά, δηλαδή μια καλή τροφή.
Αφού μπήκες στον κόπο να το σκεφτείς, και πολύ καλά έκανες, υπολόγισε τα όλα. Και για οτι αποφασίσεις, εδώ είμαστε.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Πριν απ όλα, ελπίζω να ξέρεις το σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου.

και για να μη λενε καποιοι οτι δεν απανταω στην ερωτηση αλλα λεω ασχετα... :)

Θα μπορουσες να περιμενεις μεχρι κάποια αδεια/διακοπες.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Λύσεις:

1. Παίρνεις άδεια 2-3 εβδομάδες. Δεν είναι πολλές, αλλά μπορείς να του μάθεις μερικά πράγματα. Πχ πού να πηγαίνει τουαλέτα και πως θα το αφήνεις για μερικές ώρες μόνο.

2. Παίρνεις ενήλικο σκύλο και όχι κουτάβι.

3. Ψάχνεις για dog walker που θα έρχεται κάποια ώρα την ημέρα που θα λείπεις για δουλειά και θα το βγάζει έξω.

Δεν θα πρότεινα κέντρο φιλοξενίας μέχρι να λάβει όλα τα εμβόλια.

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
@nanou πόσο πιθανό θεωρείς, ένα 2μηνο [ελπίζω] κουτάβι, να κλαίει σπαρακτικά και με όλη την δύναμη των μικρών πνευμόνων του, όταν μένει μόνο του; :)
το θεωρώ πάρα πολύ πιθανό έως σίγουρο... από την άλλη τι να γίνει? το σκυλάκι θα πρέπει να μάθει να μένει και μόνο του...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Οχι εις βάρος της γειτονιάς, γιατί ενδεχομένως θα υπάρξουν συνέπειες που θα είναι και δίκαιες.

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
Με το να το αφήνεις στη βεράντα εγώ δε συμφωνώ και θα σου πω γιατί. Το κάναμε και εμείς με τον δικό μας. Το μετάνιωσα γιατί ο σκυλάκος μου έμαθε να γαβγίζει σε διάφορα άγνωστα πράγματα. Δεν ήμουνα εκεί να δει οτι οταν περνάει πχ σκειτ που κάνει θόρυβο δεν τρέχει τίποτα. Οπότε μετά ήταν πιο δύσκολο να του διδάξουμε ότι κάποια πράγματα που κάνουν θόρυβο η μυρίζουν και τα βρίσκει ασυνήθιστα δεν είναι απειλή. Καλό είναι όταν λαμβάνει νέα ερεθίσματα και παραστάσεις να είσαι παρών.
Προσωπικά, θα σου έλεγα να ξανασκεφτεις το γκολντεν ριτριβερ και αυτό γιατί λες οτι τα οικονομικά σου δεν είναι και πολύ ανθηρά. Και πάλι μιλάω από προσωπική εμπειρία. Ο μεγάλος σκύλος κοστίζει πιο πολύ. Θα είναι κρίμα να ζοριστείς στο μέλλον για να μπορείς να του παρέχεις έστω τα βασικά, δηλαδή μια καλή τροφή.
Αφού μπήκες στον κόπο να το σκεφτείς, και πολύ καλά έκανες, υπολόγισε τα όλα. Και για οτι αποφασίσεις, εδώ είμαστε.
αυτό με τη βεράντα ίσως έχει δίκιο , η δική μου "βλέπει " στην αυλή του σπιτιού μου και περνάνε μόνο μέλη της οικογένειας μου, δεν έχει πρόσβαση κανείς ούτε να το πειράξει ούτε να το τρομάξει... επίσης και το θέμα των εξόδων είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς δεν είναι λίγα τα έξοδα σε μηνιαία βάση...

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
Οχι εις βάρος της γειτονιάς, γιατί ενδεχομένως θα υπάρξουν συνέπειες που θα είναι και δίκαιες.
ρε παιδιά συγνώμη :X3:... έχετε απόλυτο δίκιο, μένω σε μονοκατοικία , δίπλα έχει μονοκατοικίες σε απόσταση, έχουμε σχεδόν όλοι σκυλιά και δεν ενοχλείται κανένας ποτέ, χώρια που έχω ροτ που από τη φύση τους δεν γαυγίζουν παρά σπανίως... δεν σκέφτομαι ποτέ το θέμα των γειτόνων... αυτό είναι όντως θέμα άρα το σε βεράντα αποκλείεται για πολλούς λόγους... (n)

• Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλό θα ήταν πάντως, να περιμένουμε όλοι μας τον θεματοθέτη, να αρχίσει να μας απαντάει σε κάποια πράγματα, για να προχωρήσουμε την συζήτηση. Γιατί έχουμε φτάσει αισίως τα 15 μυνήματα, εικασίας :rolleyes:

Λίγη υπομονή :)

• Like
Reactions: johnk

akalino

New Member
1 Μαρτίου 2016
2
0
47
ευχαριστω ολους σας για τις γνωμες που διαβασα. προσπαθω να βρω μια λυση γιατι μια και ρωτηθηκα σχετικα με το ..τραινο που χανεται, συμβαινει το εξης: ενω παιδευω αρκετα χρονια την σκεψη στο μυαλο μου ειναι η πρωτη φορα που ειμαι τοσο κοντα στην υλοποιηση. νομιζω αν δεν το κανω τωρα δεν θα γινει ποτε. ειναι και η περιοδος γενικα βολικη καθως μεχρι το σεπτεμβρη, υποχρεωση να λειπω απο το σπιτι θα εχω μια φορα την εβδομαδα. το σπιτι δεν ειναι διαμερισμα αλλα μονοκατοικια με μεγαλο κηπο στην οποια βρεθηκα οταν οι γονεις μου αποφασισαν να επιστρεψουν στο διαμερισμα εντος της αθηνας. προκειμενου να μην βρεθουμε συγκατοικοι και να μην πληρωνω ενοικιο, εκμεταλλευομαι οσα εχτισαν. ετσι το μονο πρακτικο ζητημα που εμεινε ειναι η μια αλλα πολυωρη απουσια.

τα οικονομικα ειναι ζορικα οπως στους περισσοτερους αυτην την εποχη, αλλα τα βασικα (τροφη, εμβολια, υγιεινη κλπ απαραιτητα) θα τα εχει. ανεφερα ως ζητημα τα κεντρα φιλοξενειας ως μη υπολογισμενο εξοδο ( τα υπολογιζω ολα μεχρι ευρω για να ειμαι σιγουρος πως μπορω ).

η λυση του περιορισμενου χωρου ηταν ουτως ή αλλως στο μυαλο μου. αν τελικα φερω το κουταβι στο σπιτι θα του εχω παρκο. ειναι η ποσοτητα των ωρων που με προβληματιζει καθως μπορει να φτανει και τις 9 ωρες. σημερα πρεσαρω το .. κοριτσι να πιεσει καταστασεις και την μερα εκεινη για 3-4 μηνες να εξασφαλισει οτι θα ειναι σπιτι αρκετα νωριτερα απο μενα. αν αυριο εχω καλο αποτελεσμα απο το απογευμα κιολας θα παω να φερω το κουταβι. εχω ζητησει καποιες μερες προτεραιοτητα αλλα δεν μπορει να ειναι πανω απο 2-3. αλλιως θα δω τι θα κανω. εχω πολυ αγχος....

σας ζαλισα, σας ευχαριστω που δωσατε σημασια

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
46
Καλημέρα. Αν όχι όλοι μας οι περισσότεροι απο εμάς ένα 8ωρο την ημέρα απουσιάζουμε απο το σπίτι γιατί εργαζόμαστε. Αν βαλεις και τα πήγαινε-έλα στη δουλειά αγγίζουμε το 9ωρο καθημερινά. Αν ο λόγος που σε προβληματίζει είναι μόνο αυτός τότε προσωπικά εγώ θα σου έλεγα να αποκτήσεις άφοβα το τετράποδο φίλο σου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
@akalino από την μια χαίρομαι που προβληματίζεσαι για κάποια πράγματα [οι ώρες εργασίας δεν είναι αξεπέραστο πρόβλημα] αλλά από την άλλη, με κολλάει το ότι, το σκέφτεσαι τόοοοοσο πολύ και για τόοοοοοσο καιρό. Η ζωή με σκύλο, είναι καψούρα που δεν έπρεπε να βρίσκει μπροστά της, τόσον ενδοιασμό. Πλην του από που, θα τον αποκτήσεις. Αν λοιπόν πιέζεσαι τόσο, μην και χάσεις το τραίνο, μήπως τελικά δεν είσαι ακόμη έτοιμος, σ'αυτή την φάση της ζωής σου; Και μήπως τελικά, μια ουρά στο σπίτι, σε αγχώσει ακόμη περισσότερο; Αν πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος να το διαχειριστείς, όλα τ'άλλα διορθώνονται.

Πάμε πίσω στο goldenάκι. Σχεδόν έτοιμος, να το κλείσεις. Τι ακριβώς εννοείς; Την σωστή έννοια; Από σοβαρό εκτροφέα;

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
Στην πορεία της συγκατοίκησης σου με ένα σκύλο το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί είναι ένα 9ωρο την εβδομάδα απουσίας, μιλάμε για 12 περίπου χρόνια ( μακάρι να είναι περισσότερα ) που θα πρέπει να τον υπολογίζεις στις διακοπές σου, στην καθημερινότητα σου, στις ζημιές του, τις αρρώστιες του, για τα επόμενα χρόνια η ευημερία, η υγεία και η ευτυχία του σκύλου θα εξαρτάται αποκλειστικά από σένα και αυτό είναι τόσο μεγάλη ευθύνη όσο είναι και η χαρά του να ζεις με ένα σκύλο... αν δεν έχεις θέμα με αυτά το 9ωρό είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί.
Επίσης όπως αναφέρει η mareco πολύ σωστά μήπως θες λίγο χρόνο ακόμα?