Ετήσιο Check up.

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Ποιές εξετάσεις πρέπει να περιλαμβάνει το ετήσιο check up του σκύλου ώστε να αποφυγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις;(Εκτος του τεστ για το Καλααζάρ που το κάνω Απρίλιο και Οκτώβριο).

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
:lol: :lol:
νασαι καλα

και δε σου ειπα, ειχα παει στη χρυσα το καλοκαιρι καποια στιγμη
καλα χαμος εγινε με το μπομπιρα. τι γλυκο σκυλι...!!!
τους βλεπετε στο βουνο?

και για να μην ειμαι κ αλλο οφ τοπικ, πεσμας τα καλα αποτελεσματα οταν βγουν οι εξετασεις
εμας οι δικες μας πεντακαθαρες ευτυχως και φετος :D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εξετάσεις καλαζάρ 2 φορες τον χρόνο οπωσδήποτε και μια γενική αίματος!συχνή ψηλαφίσει από εμάς, καθώς και μια ακτινογραφία καρδιας!!

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Για τις εξετάσεις του Μαξ , ο γιατρός(Ανω Γλυφάδα) στέλνει το αίμα σε διαγνωστικό κέντρο στο Μαρκόπουλο.Επειδή δεν γνωρίζω τις συνθήκες μεταφοράς του και κατα πόσο μπορεί να επηρεαστούν τα αποτελέσματα ,θα ήθελα να μου πείτε, αν γνωρίζετε κάποιο αντίστοιχο διαγνωστικό κέντρο στα νοτια προάστια ώστε να τον πηγαίνω εγω για αιμοληψία.
Ευχαριστώ.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Μπορείς να πάρεις το δείγμα αίματος και να το πας η ίδια στο Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ στην Αθήνα (κοντά στην Πλ. Μαβίλη) για να κάνουν την ανάλυση.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
isalasi said:
Για τις εξετάσεις του Μαξ , ο γιατρός(Ανω Γλυφάδα) στέλνει το αίμα σε διαγνωστικό κέντρο στο Μαρκόπουλο.Επειδή δεν γνωρίζω τις συνθήκες μεταφοράς του και κατα πόσο μπορεί να επηρεαστούν τα αποτελέσματα ,θα ήθελα να μου πείτε, αν γνωρίζετε κάποιο αντίστοιχο διαγνωστικό κέντρο στα νοτια προάστια ώστε να τον πηγαίνω εγω για αιμοληψία.
Ευχαριστώ.
Μπορεις να ψαξεις και να βρεις και εναν ιατρο που εχει αναλυτες ( Βιοχημικο και αιματολογικο ) και κανει τις εξετασεις επιτοπου.
Μονο για καλαζαρ ειναι παντα πρωτιμοτερο να παει δειγμα σε εργαστηριο επειδη αυτα τα Snap Test εχουν αποδειχτει αρκετα αναξιοπιστα.

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Για το φιλαράκο μου μπορώ να ψάχνω ακούραστα οσον αφορά στην υγεία του.Το ζουμί της υπόθεσης όμως είναι να καταλήξω σε κάποιον που είναι ήδη δοκιμασμένος απο κάποιους που ασχολούνται σοβαρά και ήδη γνωρίζουν.Εξ'ισου χρήσιμο είναι επίσης να γνωρίζουμε και ποιούς να αποφεύγουμε.Εχω δυο προσωπικές εμπειρίες με δυο διαφορετικούς γιατρούς στην περιοχή μου.Η μια ήταν μια λάθος αγωγή σε ωτίτιδα και η άλλη είναι μια διαπίστωση που έκανα για το αντιλυσσικό εμβόλιο(Rabisin) που ενω πρέπει να γίνεται καθε δυο χρόνια του το εκανε κάθε χρόνο.
Εχω άδικο να το ψάχνω;

Γιάννης.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Από το νόμο δεν είναι υποχρεωτικό να γίνεται κάθε χρόνο?Εντολές της Ε.Ε.νομίζω αν και το εμβόλιο στην ουσία διαρκεί περισσότερο.Αλλά αν γίνει καμιά στραβή και δεν το έχεις κάνει στο σκύλο σου?(πχ να δαγκώσει κανένα?)Για να ταξιδεψεις επίσης είναι υποχρεωτικό να μην έχει περάσει παραπάνω από έτος,νομίζω.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
keyman said:
Από το νόμο δεν είναι υποχρεωτικό να γίνεται κάθε χρόνο?Εντολές της Ε.Ε.νομίζω αν και το εμβόλιο στην ουσία διαρκεί περισσότερο.Αλλά αν γίνει καμιά στραβή και δεν το έχεις κάνει στο σκύλο σου?(πχ να δαγκώσει κανένα?)Για να τα ταξιδεψεις επίσης είναι υποχρεωτικό να μην έχει περάσει παραπάνω από έτος,νομίζω.
Παντος εγω βρηκα το εξης :
2. Εμβολιασμός για τη λύσσα

Ο αντιλυσσικός εμβολιασμός και ο επανεμβολιασμός πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ενδείξεις του εργαστηρίου παρασκευής, με αδρανοποιημένο εμβόλιο μιας τουλάχιστον μονάδας αντιγόνου ανά δόση, σύμφωνα με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Αυτο για μενα σημαινει οτι αν λεει ο κατασκευαστης εμβολιου οτι ισχυει για 2- 3 χρονια- πρεπει να το δεχτουν!
Ετσι ηταν και στην γερμανια, παλιοτερα ελεγε ο νομος οτι ο επαναεμβολιασμος πρεπει να γινεται εντος ενος ετος.
Τωρα το αναιρεσανε- και τα εμβολια ισχυουν για 2 η ακομα και 3 (Intervet p.x.) χρονια.

πηγη: http://www.minagric.gr/greek/data/ζώα συντροφιάς0605.doc

Το βρισκετε στο Γ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
και μετα στο 2. Εμβολιασμός για τη λύσσα

Θα με ενδιεφερε πραγματικα τι συμβαινει εδω!
Τι ισχυει τορα??

Δεν ειναι και καμια τυχαια σελιδα!
Αλλα η δικτυακή παρουσίαση
του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Αφού λοιπόν πρέπει να είμαστε και νομοταγείς , η βρίσκουμε εμβόλιο ετήσιας διάρκειας(αν υπάρχει ) η απλά κολλάμε την ετικέτα στο βιβλιάριο χωρις να τρυπάμε χωρις λόγο το φίλο μας.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
isalasi said:
Αφού λοιπόν πρέπει να είμαστε και νομοταγείς , η βρίσκουμε εμβόλιο ετήσιας διάρκειας(αν υπάρχει ) η απλά κολλάμε την ετικέτα στο βιβλιάριο χωρις να τρυπάμε χωρις λόγο το φίλο μας.
Εγω θελω να ειμαι νομοταγης- αλλα να εμβολιαζω τον σκυλο μου μονο οσο πρεπει πραγματικα!
Και αυτο μαλλον δεν ειναι καθε χρονο!

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Αναφέρομαι στο αντιλυσσικό.
Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο γιατί η λύσσα αν δεν κανω λάθος δεν υπάρχει πια στην Ελλαδα η εχει πολλά χρόνια να εμφανιστεί περιστατικό.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Για να επιστρέψουμε στο αρχικό θέμα, να κάνω κι εγώ μια ερώτηση? Πόσα περίπου δίνετε στο γιατρό σας για το ετήσιο check up?

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Στο τελευταίο checkup (test καλααζαρ,γενικη αίματος,βιοχημικές) έδωσα 95euro(Ουτε 100 δεν πηγε).

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
επειδή αγχώθηκα με τα snap tests γνωριζει κανεις στην Θεσ/νικη που μπορώ να βρώ κτηνίατρο που κάνει την εξέταση με άλλη μέθοδο?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
sofikaa said:
επειδή αγχώθηκα με τα snap tests γνωριζει κανεις στην Θεσ/νικη που μπορώ να βρώ κτηνίατρο που κάνει την εξέταση με άλλη μέθοδο?
Την κανουν μονο στα εργαστηρια!
Ακομα και στο Παστερ μπορεις να στειλεις το αιμα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Xotikouli said:
Για να επιστρέψουμε στο αρχικό θέμα, να κάνω κι εγώ μια ερώτηση? Πόσα περίπου δίνετε στο γιατρό σας για το ετήσιο check up?
Εγώ έδωσα για γενικές αίματος, Leishmania, ehrlichia, dirofilaria, borrelia, γενικό τσεκάρισμα του σκύλου (ζύγισμα, δόντια, αφτιά κτλ.), επαναληπτικό εμβολιασμό, χάπια αποπαρασίτωσης 100. Aπ’ ότι ξέρω πάντως, οι τιμές, με μικρές αποκλίσεις, κυμαίνονται εκεί γύρω στο κατοστάρικο.