Στο barf.it διάβασα ότι ναι μεν η αβιδίνη καταστρέφει τη βιοτίνη, αλλά εφόσον υπάρχει ο κρόκος, η περιεκτικότητα της βιοτίνης που υπάρχει σε αυτόν ξεπερνά την επίδραση της αβιδίνης.Δεν έχω ψάξει επιστημονικά άρθρα.
Ο ομιλητής στο σεμινάριο είναι επιστήμονας, πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής, εργάζεται στην Bayer, κριτής και ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την εκτροφή.
Στο google βρήκα αυτό
πηγήBiotin is an essential water soluble vitamin which can be rendered unavailable by egg white !
Many clinical nutrition books discuss biotin (one of the water soluble vitamin B complex) as being an essential nutrient which can be bound by avidin, which is found in raw egg white. This binding prevents it's absorption from the gastrointestinal tract. Fortunately cooking deactivates this effect of avidin, and egg yolk is so high in biotin content that biotin deficiency does not occur when whole raw eggs are fed. So, whilst biotin deficiency is a potential problem - in reality it is unlikely to be seen in domesticated animals unless they are fed an extremely imbalanced ration that is predominantly egg white.
Για της γαϊδούρας δεν γνωρίζω, της γίδας είναι όντως αυτό που μοιάζει το περισσότερο με το μητρικό της σκύλας.Ακομα μια ερωτηση σε αυτους που ταιζουν μωρα:Ειχα διαβασει για τα νεογεννητα οτι αν δεν μπορουν να ταιστουν απο την μαμα τους το γαλα που ''μπορει'' να ερθει πιο κοντα στην συνθεση της σκυλας ειναι :
1) γαιδαρας (δυσκολο να το βρεις )
2) Γιδινο
3) προβειο
4) αγελαδινο.
Αν ισχυει κατι τετοιο, πως επιλεξατε να δινετε αγελαδινο μεγλυκοζη και αυγο?
Ακριβώς!Στο barf.it διάβασα ότι ναι μεν η αβιδίνη καταστρέφει τη βιοτίνη, αλλά εφόσον υπάρχει ο κρόκος, η περιεκτικότητα της βιοτίνης που υπάρχει σε αυτόν ξεπερνά την επίδραση της αβιδίνης.
Στο barf.ch (σελ.25 les oeufs) επίσης αναφέρεται η αντιβιταμινική ιδιότητα της αβιδίνης. Οι βιταμίνες που αδρανοποιούνται απο αυτήν όμως μπορούν να απορροφηθούν απο αλλού, πχ συκώτι, καρότα, αμύγδαλα.
Αν κάποιος ανησυχεί, μπορεί να βράσει το αυγό - χάνοντας έτσι άλλα στοιχεία-, διατηρώντας τον κρόκο ωμό και το ασπράδι σφιχτό. (Νομίζω ότι θέλει 4 λεπτά για να σφίξει το ασπράδι και να μετουσιωθεί η πρωτεΐνη.)