Εσείς τι θα κάνατε;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τώρα που διαβάζω το θέμα, όσο κι αν βασανίζω τη μνήμη μου, δεν μπορώ να θυμηθώ τι είδους φάρμακο είναι αυτό από το οποίο θα κρεμόταν (εδώ και τώρα - αν δεν το πάρει, πεθαίνει) η ζωή ενός παιδιού...

Υπάρχουν δραστικά φάρμακα για καρδιακούς, όπου πράγματι δίνεις και τη σειρά σου σ' αυτόν που τα ζητάει...
Υπάρχει, βέβαια και η πρέζα, που αν δεν την πάρει ο χρήστης, νομίζει ότι πεθαίνει...
Ολα τα άλλα, που λειτουργούν προοδευτικά (π.χ., αν παίρνεις 3 χαπάκια την ημέρα) ο πάσχων (ενήλικος ή γονέας παιδιού) έχει φροντίσει να τα προμηθεύεται τακτικά...

Συμπερασματικά, νομίζω ότι, απλά, ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός ήταν του τύπου "πάρτε το βρωμόσκυλο από δω, έχουμε και παιδιά και θα κολήσουν τίποτα", ή αυτός που θα σας κάνει φασαρία αν πάτε με το σκυλί σας στη θάλασσα...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
οπως τα φαρμακεια που εφημερευουν βασιζονται στο μπας και συμβει κατι, δηλαδη στο πιθανο, το σκεπτικο του δινω για το περιστατικο αλφα η οχι γιατι υπαρχει απλα το πιθανο γεγονος βητα, δεν ευσταθει. Επισης, ο φαρμακοποιος πουλαει ανθρωπινα φαρμακα. Αν εχει και για ζωα, το αναφερει ρητα στη ταμπελα του φαρμακειου οτι εχει και για κτηνιατρικη χρηση. Οφειλει λοιπον να εχει για εναν ανρθωπο και ΔΗ αν ειναι εφημερευον φαρμακειο. Επιπλεον κατα το νομο, καλως η κακως, η ανθρωπινη ζωη ειναι πανω απο ολα. Κατα την αποψη μου,καλως.
Στα φαρμακα που εχουν διττη χρηση, ανθρωπων και ζωων, προεχει η χρηση για ανθρωπους. Αρα ΟΡΘΑ επραξε ο φαρμακοποιος. Οφειλε να εχει το ταδε φαρμακο κατα την εφημερεια του η οποια οπως ανεφερα βασιζεται στην υπαρξη ενδεχομενου εκτακτου περιστατικου.
Το σφαλμα βρισκεται στον ιδιοκτητη σκυλου:
1) οφειλε να μην αφηνε το σκυλο χωρις φαμακο
2) οφειλε αν ηθελε να εχει η ζωη του σκυλου πρωτεραιοτητα να παει σε κτηνιατρικη η τελος παντων καπου που εχουν κτηνιατρικα φαρμακα
3)αν το σκυλι μολις ειχε παει πχ κτηνιατρο κ μολις εμαθε οτι πασχει απο κατι τοοοοοοοσο επειγον, ΚΑΚΩΣ εφθασε εκει. Με εξετασεις αιματος που προφανως τοοοοοοοοσο καιρο δεν εκανε, θα ειχε αποφυγει αυτη την κατασταση. Αν ειναι αλλο εκτακτο περιστατικο, αφενος υπαρχουν και αλλες λυσεις εφοσον προτεινεται ανθρωπινο φαρμακο, αφετερου υπαρχουν κ αλλα φαρμακεια.

ΟΛΟΙ οσοι εχουμε σκυλια οφειλουμε να σεβομαστε ακομα κι αν την αποψη μας δεν την αξιζει, την προτεραιοτητα της ανθρωπινης ζωης. Διοτι σκεφτειτε απλα, στο εν λιγω φαρμακειο που η κυρα μπροστα κανει σαματα που δεν της δινει ο φαρμακοποιος το φαρμακο το τελευταιο, να ειστε εσεις ο πελατης που περιμενει το φαμακο για τον ιδιο η για προσωπο της οικογενειας του. Επισης ΟΦΕΙΛΟΥΜε να σεβομαστε τους ΝΟΜΟΥΣ. Η ανθρωπινη ζωη ειναι πανω απο των ζωων.

Καλοι οι συναισθηματισμοι λοιπον και η λατρεια μας για τα σκυλουνια μας ΑΛΛΑ: αυτο σταματα οταν τιθεται θεμα ανθρωπινης ζωης.
Εγω λοιπον αν ημουν η φαρμακοποιος ΔΕΝ θα εδινα το φαρμακο γιατι θα ειχα υποχρεωση να εχω το φαρμακο για ενα εκτακτο περιστατικο. Ακομα και αν ο νομος μου επετρεπε να το δωσω κατα βουληση, αν μετα γινοταν κατι, θα ΠΕΘΑΙΝΑ απο τυψεις. Ο ιδιοκτητης του σκυλου εχει ΧΡΕΟΣ να ψαξει για να βρει και πρωτιστως να αποφυγει να συμβει κατι.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Η ανθρωπινη ζωη ειναι πανω απο των ζωων.

Ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι σε αυτον τον πλανητη εχουν δικαιωμα στην ζωη και ολοι οσοι ειναι φαινομενικα ανωτεροι εχουν την μαμημενη ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να βοηθησουν οσο και οπως μπορουν... Απο τον τον τελευταιο η πρωτο φαρμακοποιο της γειτονιας η πολης η χωρας μεχρι τον οποιοδηποτε οπουδηποτε οπως και οσο μπορει... Θεωρω τον εαυτο μου κατα πολυ κατωτερο απο πολλους ζωντανους οργανισμους ανα τον κοσμο... Το οτι το ανθρωπινο γενος ειναι δυνατοτερο απο πολλους απο αυτους δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να νοιαζεται... Αληθεια τι παει να πει οτι η ανθρωπινη ζωη ειναι πανω απο αυτη των ζώων; Πανω σε σχεση με τι και γιατι ακριβως; anyway ολοι εχουν αποψη για κατι σεβαστο και κατανοητο .-

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Συμφωνώ με Hopsi.
Δε θεωρώ πως ο άνθρωπος έχει κερδίσει δικαιωματικά και επάξια την ανωτερώτητα της ύπαρξής του, όμως ο φαρμακοποιός έκανε κατά τη γνώμη μου το καθήκον του.
Άσχετα αν κάποιοι δε συμφωνούν με αυτό (και δικαίωμά τους) δείχνει τουλάχιστον υπεύθυνη στάση. Άλλωστε δεν είχε προσωπικό όφελος με το να αρνηθεί να βάλει στο ταμείο του το σίγουρο αντίτιμο του φαρμάκου, προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει μια πιθανή ανάγκη που θα παρουσιαζόταν.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Τώρα που διαβάζω το θέμα, όσο κι αν βασανίζω τη μνήμη μου, δεν μπορώ να θυμηθώ τι είδους φάρμακο είναι αυτό από το οποίο θα κρεμόταν (εδώ και τώρα - αν δεν το πάρει, πεθαίνει) η ζωή ενός παιδιού...
Οχι Γιαννη
δεν μιλαμε για κατι τετοιο... δεν τεθηκε θεμα ζωης η θανατου

εγω σε γενικες γραμμες ως τωρα συμφωνω με τον rigo kai την Hopsi

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
Συμφωνώ απόλυτα με τον/την Sadah.. βασικά φοβόμουν να την γράψω γιατί ίσως για τους περισσότερους είναι κάπως "ακραία" και δεν θα ήθελα να παρεξηγηθώ..

Πρόσφατα, μου τέθηκε η ερώτηση (απο κάποιον που αδυνατεί να καταλάβει γιατί αγαπάω τόσο πολύ τον σκύλο μου), αν θα έσωνα τον σκύλο μου ή ένα παιδί απο πχ.πυρκαγιά.. στην αρχή απάντησα οτι θα προσπαθούσα και τα δύο αλλά έπρεπε να επιλέξω ένα.. στην απάντηση "τον σκύλο μου" η αντίδραση ήταν άσχημη αλλά αυτό δεν με απασχολεί..

το ίδιο θα έκανα και στην περίπτωση του φαρμάκου.. και το τελευταίο στον κόσμο να ήτανε, εγω θα το έπαιρνα για τον σκύλο μου, έτσι όπως θα το έπαιρνα και για το παιδί μου, τους γονείς μου, τους φίλους μου.. Για οτιδήποτε θεωρώ "δικό μου" και έχω αναπτύξει μια σχέση..

Η επόμενη ερώτηση, ήταν αν θα έσωνα απο μια πυρκαγιά έναν οποιοδήποτε σκύλο ή ένα οποιοδήποτε παιδί.. σε αυτή την περίπτωση, θα έσωνα το παιδί.. όχι επειδή το θεωρώ πιο "ανώτερο" απο το σκύλο, αλλά απο άποψη επιβίωσης.. ίσως σε μια προσπάθεια εκλογίκευσης, θα προσπαθούσα να βρώ ποιο απο τα δύο θα είχε έστω και την ελάχιστη πιθανότητα να καταφέρει να επιβιώσει.. ίσως είναι εκλογίκευση, ίσως το οτι η κοινωνία μας έχει κάνει να θεωρούμε τους εαυτούς μας "ανώτερους"..

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Συμφωνώ απόλυτα με τον/την Sadah.. βασικά φοβόμουν να την γράψω γιατί ίσως για τους περισσότερους είναι κάπως "ακραία" και δεν θα ήθελα να παρεξηγηθώ..

Πρόσφατα, μου τέθηκε η ερώτηση (απο κάποιον που αδυνατεί να καταλάβει γιατί αγαπάω τόσο πολύ τον σκύλο μου), αν θα έσωνα τον σκύλο μου ή ένα παιδί απο πχ.πυρκαγιά.. στην αρχή απάντησα οτι θα προσπαθούσα και τα δύο αλλά έπρεπε να επιλέξω ένα.. στην απάντηση "τον σκύλο μου" η αντίδραση ήταν άσχημη αλλά αυτό δεν με απασχολεί..
Δεκτο.. θα συμφωνησω και θα σου πω οκ....
συνηθως σε αυτη την δηλωση η απαντηση που δινουν οι ποιο πολλοι ειναι

"φαντασου καποιος να σωσει το σκυλο του και ΕΣΥ να χασεις το παιδι σου "
να εχεις ενα χερι να δωσεις και να το δωσεις στο σκυλο και οχι στο παιδι

συμπερασματικα
εκει τωρα παμε στο ποσο ποιο πολυ ξεχωριζει καποιος τους ομοφυλους του
δηλα δη
εσυ οτι θεωρεις οικογενεια σου το σωζεις πρωτα απο ολλα
καποιοι θα θεωρησουν την κοινωνια των ανθρωπων μια μεγαλη οικογενεια και θα την σωσουν πριν απο καθε αλλο πλασμα...
μετα αν μπορεσουν θα σωσουν τα και αλλα πλασματα

αυτος κατα βαση ειναι ο αντιλογος

Υ.Γ πρφανως και ΟΛΛΑ τα πλασματα και φυτα εχουν δικαιωμα στην ζωη
αλλα απο οτι βλεπουμε ο καθενας δινει αλλη αξια στην ομαδα αγελη/κοινωνια οικογενια απο οτι καποιος αλλος
η ποιο "φυσιολατρικη" εννοια να τω πω ετσι
ειναι αυτη που λες οτι καμια διακριση δεν πρεπει να γινεται στα εμβια πλασματα/φυτα

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
καταλαβαίνω τί θέλεις να πείς.. και συμφωνώ απόλυτα με το συμπέρασμα..
με τον τρόπο που έχω μεγαλώσει και κρίνοντας μέσα απο αυτό που είμαι τώρα (μετά την απόκτηση του Ερμή), θα καταλάβαινα αυτόν που θα έσωνε τον σκύλο ΤΟΥ και όχι το παιδί μου..
αλλά σίγουρα θα με εξαγρίωνε αυτός που θα εσωνε έναν οποιοδήποτε σκύλο και όχι το παιδί μου..
εκτός και αν το σκυλί ήταν κουτάβι και το παιδί μου 10χρονών (είναι το θέμα της επιβίωσης που προανέφερα) :)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πρώτα απ' όλα δεν υπάρχει εμπορική πλευρά στο φαρμακείο εκτός κι αν μιλάμε για ομοιοπαθητικά, βιταμίνες και άλλα ματζούνια και προφυλακτικά. Αυτά είναι μέρος του εμπορίου, τα φάρμακα δεν είναι. Ο φαρμακοποιός δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τη σοβαρότητα ανάμεσα σε περιστατικά ανθρώπων αλλά ανάμεσα σε περιστατικό ανθρώπου σκύλου, τη βαρύτητα έχει ο άνθρωπος. Και ο λόγος που έχει τη βαρύτητα είναι γιατί πρόκειται για εφημερεύον φαρμακείο και όχι σε κανονικό ωράριο λειτουργίας που αν συμβεί το έκτακτο για το οποίο είναι ανοιχτό πρέπει να έχει το φάρμακο και αν δεν το έχει στη συνείδηση του να ξέρει πως το έδωσε για άνθρωπο και όχι για σκύλο.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα post... Στη θέση του φαρμακοποιού δεν ξέρω τι θα έκανα, αλλά αν συνέβαινε κάποιο ατύχημα στον σκύλο μου μέσα στη νύχτα και χρειαζόταν επειγόντως κάποιο φάρμακο και στο ΜΟΝΟ εφημερεύον της περιοχής μου δε μου το έδιναν (δεδομένου ότι δεν έχω αμάξι για να πάω να ψάξω σε άλλη περιοχή), θα έκανα τρελό καβγά! Άνετα θα έφτανα στα άκρα ώστε να μου το δώσει! Φυσικά βάζω και δικές μου παραμέτρους στο σκηνικό γιατί με αόριστα δεδομένα καμία απάντηση δεν μπορεί να είναι σαφής και απόλυτη.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Πρώτα απ' όλα δεν υπάρχει εμπορική πλευρά στο φαρμακείο εκτός κι αν μιλάμε για ομοιοπαθητικά, βιταμίνες και άλλα ματζούνια και προφυλακτικά. Αυτά είναι μέρος του εμπορίου, τα φάρμακα δεν είναι. Ο φαρμακοποιός δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τη σοβαρότητα ανάμεσα σε περιστατικά ανθρώπων αλλά ανάμεσα σε περιστατικό ανθρώπου σκύλου, τη βαρύτητα έχει ο άνθρωπος. Και ο λόγος που έχει τη βαρύτητα είναι γιατί πρόκειται για εφημερεύον φαρμακείο και όχι σε κανονικό ωράριο λειτουργίας που αν συμβεί το έκτακτο για το οποίο είναι ανοιχτό πρέπει να έχει το φάρμακο και αν δεν το έχει στη συνείδηση του να ξέρει πως το έδωσε για άνθρωπο και όχι για σκύλο.
εεεεεεεεεη...εσυ μολις ειπες αυτο που ειπα εγω πρωτη! τς τς τς...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Οχι Γιαννη
δεν μιλαμε για κατι τετοιο... δεν τεθηκε θεμα ζωης η θανατου...
Αρα δεν ήταν (ας πούμε) ατροπίνη ή κάτι παρόμοιο...

Εάν, λοιπόν, δεν τέθηκε θέμα ζωής ή θανάτου, τόσον η κυρία θα μπορούσε άνετα να περιμένει μέχρι "αύριο" για το σκύλο της, όσο και ένα παιδάκι που θα χρειαζόταν το φάρμακο...
Αρα θα ήταν στην κρίση του φαρμακοποιού, ο οποίος (επαναλαμβάνω) έδειξε απλά ότι δεν είναι φιλόζωος και όχι ότι είναι φιλάνθρωπος...

Αν η κυρία, ας πούμε, ήθελε βιμπραμισίν, ή ζιλορίντ, θα μπορούσε (ξέροντας το πρόβλημα) να περιμένει, όπως θα μπορούσε να περιμένει και το (καθ' υπόθεση) παιδάκι...
Αν ήταν φάρμακο της καρδιάς, ή ψυχοφάρμακο, που χρειάζεται αιφνιδίως και επειγόντως, δεν θα προοριζόταν για σκυλάκια, έτσι κι αλλιώς... θα μπορούσα να γράφω ώρες γι' αυτά...

Δεν είναι σωστό να θέτουμε (ψευδή) διλήματα, απλά για νάχαμε να λέγαμε...

Ετσι, δεν θα μπω στην αντιπαράθεση, αν θα έσωζα το σκύλο μου ή ένα παιδάκι. Εχω τέσσερα (4) "παιδάκια" (δεν έχω μόνο ένα, ούτε βρίσκομαι στη φάση να αποφασίσω αν θα κάνω παιδιά) και, κατά συνέπεια, έχω αποδείξει ότι αγαπάω τα παιδιά...
Δεν είναι "μαύρο ή άσπρο" αυτά τα πράγματα...

Είναι ένα (ακόμα) από τα χιλιάδες θέματα όπου ο "άνθρωπος" βασανίζεται για να αποφασίσει τι θα έκανε εάν συνέβαινε η συγκεκριμένη περίπτωση. Και δεν με παραξενεύει...

Οπως δεν με παραξενεύει και η ύπαρξη χιλιάδων θεμάτων όπου ο "άνθρωπος" είναι σίγουρος για το πως θα λειτουργούσε ο σκύλος του, αν αντιστρέφονταν οι ρόλοι...

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Για να απαντήσει ο φαρμακοποιός οτι έχω αλλά δεν στο δίνω για σκύλο πάει να πει οτι ο πελάτης είπε οτι προορίζεται για σκύλο. Λάθος του πελάτη..

Φυσικά και ο φαρμακοποιός θα μπορούσε να πει οτι δεν έχει απλά, αλλά προφανός ήθελε να δυναμιτίσει την κατάσταση ή παραήταν ειλικρινής. Λάθος του φαρμακοποιού..

Όλα εναποτίθεται στον χαρακτήρα του ατόμου και κατά πόσο θέλει να σε βοηθήσει. Ανάλογα λοιπόν το ύφος που το είπε θα αποφάσιζα αν θα έκανα φασαρία η όχι.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αυτή η ιστορία είναι σχεδόν σίγουρα ράδιο αρβύλα, αλλά αν δεν είναι, θα μπορούσε ο φαρμακοποιός να πει ότι δεν έχει το φάρμακο και να λήξει η ιστορία.
Εφ' όσον είπε αυτό που είπε για το σκύλο, το έκανε για να πουλήσει μούρη :D

Αναρωτιέμαι από κει και πέρα ΠΟΙΟΣ έμπορος, στους καιρούς που ζούμε αρνείται να πουλήσει το οτιδήποτε στον οποιονδήποτε πελάτη, μην τυχόν και έρθει καταλληλότερος πελάτης :confused:

Τέλος πάντων. Σε κάθε περιοχή εκτός από φαρμακεία εφημερεύουν και νοσοκομεία. Δεν πάει κανένα παιδί σαν το "σκυλί στ' αμπέλι" ( :p:p:p ) επειδή δεν βρίσκει κάτι στο πρώτο εφημερεύον. Άλλωστε μας είπε ο Γιώργος ότι δεν επρόκειτο για τέτοιο ζήτημα.

Τα "παιδιά" πάντως αποτελούν και την καραμέλα όσων σπάζονται με τα σκυλιά γενικώς, το έχετε παρατηρήσει? "Μην έρχεσαι εδώ με το βρωμόσκυλο, παίζουν παιδιά". "Μην το βάλεις στη θάλασσα, κολυμπάνε παιδιά". "Θα κολλήσουν αρρώστιες τα παιδιά", "Είσαι καλά? Στο ίδιο σπίτι το σκυλί με το παιδί?" "Το ταίζεις ενώ κάποια παιδιά δεν έχουν να φάνε". "Δεν αφήνεις τα σκυλιά να κάνεις κανα παιδί λέω εγώ?"

Βάζω την ζωή ενός σκύλου πάνω απο την ζωή ενός ανθρώπου (με εξαιρέση τα παιδιά). Έχω δει απαράδεκτες συμπεριφορές ανθρώπων και στα ματιά έχουν πέσει πολυ χαμηλά (βέβαια δεν είναι όλοι ίδιοι)..
Ο Θεός να μας φυλάει...

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Μου ΄χει τύχει να ζητήσω πολλά κουτιά vibramycin, σε ώρα και ημέρα εφημερίας. Δεν θυμάμαι αν είπα ότι είναι για σκύλο [νομίζω όχι], αλλά η κοπέλλα μου είπε με ευγένεια, ότι αν δεν σας πειράζει να μην σας τα δώσω όλα. Να κρατήσω κανά-δυό λόγω της εφημερίας και αύριο όσα θέλετε. Μια χαρά.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Καλό αυτό, δεν το ξερα, νόμιζα ότι τους επηρεάζει η κρίση.
Εγώ όταν χρειάστηκα πρόσφατα τον νιοστό αντιτετατικό ορό (διότι δεν πάω να κάνω το εμβόλιο και όλο τραυματίζομαι!), πάντα σε ακατάλληλη ώρα, έπεσα σε φαρμακοποιό που δεν ήξερε να κάνει την ένεση (την έχουν δυσκολέψει προς ενημέρωσή σας) και με κράτησε πόση ώρα εκεί πέρα να φέρει τον πατέρα της, μην της φύγω και πάω αλλού και χάσει τον πελάτη.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αναρωτιέμαι από κει και πέρα ΠΟΙΟΣ έμπορος, στους καιρούς που ζούμε αρνείται να πουλήσει το οτιδήποτε στον οποιονδήποτε πελάτη, μην τυχόν και έρθει καταλληλότερος πελάτης :confused:
Άπαξ και μιλάμε για φάρμακα που σκοπό έχουν την ίαση ή την ανακούφιση ο φαρμακοποιός δεν είναι έμπορος. Δεν τελείωσε την ανωτάτη εμπορική, ούτε άνοιξε ένα μαγαζί να πουλάει τσίχλες, σπούδασε. Η φαρμακευτική δεν είναι κάποια γελοία σχολή, ορισμένα μαθήματα είναι σπαζοκεφαλιές γιατί έχουν να κάνουν και με την κρίση κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν σπούδασες στην Ελλάδα ή την Ιταλία. Η φαρμακευτική περιλαμβάνει χημεία, βιολογία, παθολογία, νοσηλευτική, στοιχειώδη γενική ιατρική. Αλλά ακόμη κι αν λόγω κρίσης μπορώ να δεχτώ το φαρμακοποιό ως έμπορα σε κανονικό ωράριο λειτουργίας, σίγουρα δεν ισχύει σε περιπτώσεις εφημερίας.
Χλόη, σε περίπτωση εφημερίας που δεν υπάρχει κοντά νοσοκομείο ο φαρμακοποιός έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη απ' αυτή που φαντάζεσαι όσον αφορά τις ενέσεις. Και είναι άλλο να πειραματίζεσαι για το αν μπορείς να κάνεις ενέσεις πάνω σε ένα πορτοκάλι κι άλλο απευθείας στον άνθρωπο που είναι να εφαρμοστεί.
Δεν είμαι τυπολάτρης σε καμία περίπτωση, αλλά φτάνουμε ν' απομυθοποιούμε τα πάντα κι εγώ πρώτος απ' το άγχος που μάς προκαλεί η οικονομοκοινωνική κατάσταση, αλλά ορισμένοι τομείς αν και δεν είναι untouchable, καλό είναι να βλέπουμε τα πραγματικά αρνητικά κι όχι κατά φαντασίαν.

μην της φύγω και πάω αλλού και χάσει τον πελάτη.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Εάν, λοιπόν, δεν τέθηκε θέμα ζωής ή θανάτου, τόσον η κυρία θα μπορούσε άνετα να περιμένει μέχρι "αύριο" για το σκύλο της, όσο και ένα παιδάκι που θα χρειαζόταν το φάρμακο...
Αρα θα ήταν στην κρίση του φαρμακοποιού, ο οποίος (επαναλαμβάνω) έδειξε απλά ότι δεν είναι φιλόζωος και όχι ότι είναι φιλάνθρωπος...
ποτε δεν τεθηκε τετοιο θεμα
απλα ηταν για θεραπεια του σκυλου
για εμενα δεν εδειξε σε καμια των περιπτωσεων οτι δεν ειναι φιλοζωος... φιλοζωος δεν θα πει κα δινεις στα ζωα κατι το οποιο προοριζεται για τον ανθρωπο ειδικα σε μερα εφημεριας...
εδειξε απλα μια αλλη του πλευρα σηγουρα ομως βαζει ποιο πανω τον ανθρωπο
αυτο δεν σημαινει πως δεν μπορει να αγαπα τα ζωα

και παλι η επιλογη ειναι να δωσει ενα εναλακτικο φαρμακο για το σκυλο

Δεν είναι σωστό να θέτουμε (ψευδή) διλήματα, απλά για νάχαμε να λέγαμε...
ποιος ειπε για κατι ψευδες???? αυτο αφορα περιστατικο που φιλος μου διηγηθηκε στο οπιο ηταν παρων και πηρε μερος στο διαλογο... δεν εχω λογο να τον πω ψευτη ουτε και εσυ ελπιζω
ποσο μαλον οταν δεν τον γνωριζεις... δεν ειναι σωστο :)

επισεις δεν το εβαλα για να εχουμε να λεμε
ειναι πολυ ουσιωδες το ερωτημα αλλα αν δεν σε ενδιαφερει οκ :) μπορεις καλιστα να μην απαντησεις
θα μπορουσες επισεις να πεις οτι σε μια χωρα που αγαπα τα ζωα θα επρεπε να υπαρχουν φαρμακεια για σκυλους .. (ξερω και εγω?)

αλλα οχι να βγαζεις ψευδες κατι για τους οποιους δικους σου λογους :)

οποτε για τους ποιο κατω συλογισμους σου αντιλαμβανεσαι οτι διαφωνω :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ναι βρε Grifos γνωρίζω τι είναι η φαρμακευτική σχολή, τι μαθήματα περιλαμβάνει και τι ζόρι απαιτείται για να γίνει κανείς φαρμακοποιός. Δεν ζω σε άλλο κόσμο, έχω και φίλη με φαρμακείο στα Μελίσσια που ένας Θεός ξέρει τι τράβηξε να το ανοίξει και τι τραβάει καθημερινά και δη στις εφημερίες.

Από κει και πέρα να μου επιτρέψεις να έχω τις απόψεις μου σχετικά με το αν υπάρχουν έμποροι ΚΑΙ σ' αυτό το επάγγελμα, αλλά κυρίως σχετικά με τα προσωπικά μου βιώματα.

Άλλωστε αναθεώρησα και το είπα, μετά το post της mareco, σχετικά με το αν στις μέρες που ζούμε η πλειοψηφία των φαρμακοποιών ενδιαφέρεται να ξεπουλήσει ή όχι.
Καλό αυτό, δεν το ξερα, νόμιζα ότι τους επηρεάζει η κρίση.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Μου ΄χει τύχει να ζητήσω πολλά κουτιά vibramycin, σε ώρα και ημέρα εφημερίας. Δεν θυμάμαι αν είπα ότι είναι για σκύλο [νομίζω όχι], αλλά η κοπέλλα μου είπε με ευγένεια, ότι αν δεν σας πειράζει να μην σας τα δώσω όλα. Να κρατήσω κανά-δυό λόγω της εφημερίας και αύριο όσα θέλετε. Μια χαρά.
ετσι παει
ποτε δεν εισαι υποχρεωμενος να δηλωσεις τι θελεις να κανεις με κατι που δεν θελει συνταγη .
πολυ καλα σου απαντα ο φαρμακοποιος
:)
και επισεις πολυ ορθα και εσυ το δεχεσαι ;)