Ερώτηση για microchip

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ POST ΣΟΥ ......
" Το έχει σε στοκ, το τοποθετεί σε κάτι δευτερόλεπτα [όσο διαρκεί μια ένεση], σε στάνταρ σημείο [αριστερά στον σβέρκο],
το τι γραφεις φαινεται καθαρα .....
Δεν υπαρχει στανταρ σημειο ...... στανταρ σημαινει συγεκριμενο οχι συνηθισμενο ,......
(βλεπε τι εγραψα αμεσως μετα το post σου...)
οσο για την εμπειρια μου ... 2 στο αριστερο μερος του λαιμου 1 ψηλα στο δεξιο μηρο ... , (εγκυκλοπαιδικα)
Παρατηρώντας το βιβλιάριο, βλεπω ότι η περιοχή εισόδου τυπωμενη πανω στο χαρτι και όχι χειρογραφη.
"Κυκλοφορουν" δηλαδη τσιπακια που στο πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποιησης ειναι τυπωμενο το περιοχή εισοδου: ανω δεξιος μηρος κι όχι εξωτερική πλευρα του τραχηλου;

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
aggeliki222
οταν βλεπεις ενδικνυομενη θεση το λαιμο τοτε ειναι " ευρωπαικο " microchip.....
πιθανον στην Αμερικη ,Αγγλια,Ιρλανδια που ακολουθουν δικο τους δρομο να δεις να γραφει θεση τοποθετησης στην ραχη αναμεσα στα μροστινα ποδια ...
Απο το 1995 εγινε μια προσπαθεια να καθιερωθουν καποια στανταρ αλλα δυστυχως ειναι ακομη ολα υπο διαβουλευση.
Εγκυκλοπαιδικα ....
Microchip implant ….Wikipedia
In dogs and cats, chips are usually inserted below the skin at the back of the neck, between the shoulder blades on the dorsal midline. Continental European pets may be an exception; they get the implant in the left side of the neck, according to one reference.[1]
( http://en.wikipedia.org/wiki/Microchip_implant_(animal) )
και
Microchip Implantation Sites
Update - October 1999
In the canine and feline, there are two currently recognized implantation sites in use:
a) The transponder (microchip) is implanted subcutaneous on the dorsal midline just cranial to the shoulder blades or scapula. This is the standard implantation site in all countries (including the United Kingdom [Wales, Scotland, England, and Northern Ireland] and the Republic of Ireland) excluding those of Europe.
b) The transponder (microchip) is implanted subcutaneously in the midway region of the left neck. This is the standard implantation site in continental Europe (excluding the United Kingdom and the Republic of Ireland - see above). ………..
(http://www.wsava.org/site1099.htm )

Last edited:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
aggeliki222
οταν βλεπεις ενδικνυομενη θεση το λαιμο τοτε ειναι " ευρωπαικο " microchip.....
πιθανον στην Αμερικη ,Αγγλια,Ιρλανδια που ακολουθουν δικο τους δρομο να δεις να γραφει θεση τοποθετησης στην ραχη αναμεσα στα μροστινα ποδια ...
Απο το 1995 εγινε μια προσπαθεια να καθιερωθουν καποια στανταρ αλλα δυστυχως ειναι ακομη ολα υπο διαβουλευση.
Εγκυκλοπαιδικα ....
Microchip implant ….Wikipedia
In dogs and cats, chips are usually inserted below the skin at the back of the neck, between the shoulder blades on the dorsal midline. Continental European pets may be an exception; they get the implant in the left side of the neck, according to one reference.[1]
( http://en.wikipedia.org/wiki/Microchip_implant_(animal) )
και
Microchip Implantation Sites
Update - October 1999
In the canine and feline, there are two currently recognized implantation sites in use:
a) The transponder (microchip) is implanted subcutaneous on the dorsal midline just cranial to the shoulder blades or scapula. This is the standard implantation site in all countries (including the United Kingdom [Wales, Scotland, England, and Northern Ireland] and the Republic of Ireland) excluding those of Europe.
b) The transponder (microchip) is implanted subcutaneously in the midway region of the left neck. This is the standard implantation site in continental Europe (excluding the United Kingdom and the Republic of Ireland - see above). ………..
(http://www.wsava.org/site1099.htm )
Με κάλυψες.
Ευχαριστώ
:)

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Μια και περί microchip. Ο κτηνίατρος στο οποίο πήγα για το microchip μου είπε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα κεντρική βάση δεδομένων. Ότι με το microchip και το βιβλιάριο υγείας μπορείς να αποδείξεις ότι ο σκύλος είναι δικός σου.
Εάν χαθεί?
Εάν βρώ ένα σκύλο και στο κτηνίατρο διαπιστωθεί ότι είναι τσιπαρισμένο, μπορεί να βρεί τον ιδιοκτήτη?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αν είναι δηλωμένος στον κτηνιατρικό σύλλογο, μπορεί να βρει τον ιδιοκτήτη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Διάβασα τα παραπάνω links, έχω ρωτήσει τον κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι απόλυτα ασφαλή τα microchips αλλά έχω αρχίσει να αμφιβάλω, έχω βάλει microchip στον σκύλο μου αλλά στον επόμενο θα το σκεφτώ. :confused:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Πριν εφτα χρονια οταν χρειαστηκε να παω στο εξωτερικο με τη Λαρα επρεπε να ειναι τσιπαρισμενη. Τη μικρη δεν την εχω τσιπαρει.

Διάβασα τα παραπάνω links, έχω ρωτήσει τον κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι απόλυτα ασφαλή τα microchips αλλά έχω αρχίσει να αμφιβάλω, έχω βάλει microchip στον σκύλο μου αλλά στον επόμενο θα το σκεφτώ. :confused:
Τιθεται θεμα ασφαλειας για το ζωο απο το τσιπ?

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Δεν ξέρω αν τίθεται θέμα ασφάλεια για το σκύλο...........
Αλλα ξέρω ότι σε μια σκύλα μου,που οταν τη πήρα κουτάβι 6 μηνών ,
το είχε στο σβέρκος από την αριστερή πλευρά.
Τώρα 3 χρονια μετά το έχει πάλι αριστερά..........
αλλα στα πλευρά και κατευθύνεται προς την οσφύ:mad::mad::mad:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μπορει να μετακινηθηκε καθως μεγαλωνε το σκυλακι. Εγω οταν τις το εβαλα ηταν τριων ετων. Παντως δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα γιατι ειναι υποδοριο δεν ειναι χυμα να κυκλοφορει μεσα στον οργανισμο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εγώ, ως υποχόνδρια περίπτωση :rolleyes: τα τσεκάρω μια φορά τον χρόνο. Και είναι στο ίδιο σημείο, χρόνια τώρα, με σήμα καμπάνα :p

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
και εμενα στα υπόλοιπα σκυλιά είναι στο μέρος που τοποθετήθηκε,
σε αυτή όμως................πήρε δρόμο.
σκεφτόμουν να της το βγάλω δεν ξέρω ,
με φοβίζει λίγο που φτάνει στην οσφύ,
και επειδή δεν υπάρχουν κόκκαλα εκεί ,
φαντάζομαι ότι ίσως μπορεί να μπει μέσα στη κοιλια της.....δεν ξέρω.................

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Διάφοροι γιατροί μου έχουν πει ,
ότι έχουν δει κι άλλες φορες να μετακινούνται ,
αλλα όχι τόσο πολύ.
Μου έχουν πει ότι είναι δύσκολο να μπει μέσα της,
χωρίς όμως να μου το αποκλείσουν........

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δεν θα είναι σχετικά εύκολο να αφαιρεθεί; Υποδόρια είναι. Ισως μόνο με μια τοπική αναισθησία;
Δεν το συζητάει κανένας γιατρός αυτό το ενδεχόμενο;
Για να έχεις κι εσύ το κεφάλι σου ήσυχο.

• Like
Reactions: GRDANE

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Πως θα εισχωρήσει; Βρίσκεται κάτω από το δέρμα, και να μετακινηθεί εκεί θα παραμείνει κάτω από το δέρμα. Δεν θα μείνει; Είναι δυνατόν κάτι που βρίσκεται υποδόρια να εισχωρήσει στον οργανισμό και να διατρέχει κάποιο κίνδυνο το ζώο; Έχει ακούσει κανείς να έχει πάθει κάτι σκύλος από τσιπ; Πρακτικά νομίζω πως ειναι αδύνατον να διαπεράσει τους ιστούς και να μπει μέσα, κάτω από το δέρμα βρίσκονται ιστοί, μύες που καλύπτουν και συγκρατούν τα εσωτερικά όργανα.

Last edited:

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
@@mareco

ναι είπαν ότι είναι σχετικά πολύ εύκολη η αφαίρεση.
Και σκέφτομαι εγώ, το αφαιρώ και βάζο άλλο??
και αν αρχίσει πάλι και το επόμενο τον περίπατο
Η δεν βάζω και τελειωσε η ιστορία και είμαι ήσυχος?

@@vasgial
Όπως τα λες είναι αλλα όταν αλλα όταν ο άλλος δεν είναι κατηγορηματικός
,αυτό σε βάζει σε αμφιβολίες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Το αφαιρείς, βάζεις άλλο και το παρακολουθείς.
Αν συμβεί το ίδιο και δεύτερη φορά, τι να σου πω; Το άκρον άωτον της γκαντεμιάς. X-files :)

* Βρε πουλάκι μου, μ' αυτό το δίποδο από κάτω σου, ναυτία με πιάνει όποτε το βλέπω...*sick*

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
μα πως είναι δυνατόν να "περπατήσει" το τσιπ;;;

και πως ελέγχεις αν έχει παραμείνει στη θέση του;
πας στον κτηνίατρο να το "διαβάσει"; κι αν το βρει εκεί που το είχε βάλει έχει καλώς;;

πρώτη φορά το ακούω αυτό...

κι βγάλεις το παλιό και βάλεις καινούριο, δεν πρέπει να ενημερώσεις την αρμόδια υπηρεσία;;; (δε θυμάμαι που στείλαμε τα χαρτιά)