Ερώτηση για microchip

nasos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2010
61
0
ηθελα να ρωτησω το φορουμ για να κατεβασω το σκυλο σε εκθεση τωρα των απριλη πρεπει να εχει μικρο τσιπ?

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Διχως να θελω να ειμαι καυστικος για τα post των προηγουμενων φιλων ,που μαλλον βιαστηκαν να απαντησουν
Εφοσον η εκθεση γινεται με τους κανονισμους FCI ο σκυλος πρεπει να εχει ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ
Αυτο δεν σημαινει υποχρεωτικα CHIP ,μια και μπορει να εχει ΤΑΤΟΥΑΖ ,
Ενα απο τα δυο πρεπει να εχεΙ ,συμφωνα και με τον νομο περι κατοικιδιων

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FCI ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010
"Micro-chips (ISO-standard) and tattoos are accepted equally. If in the relevant country there
are no scanners for reading, the exhibitor has to bring his own scanner."

nasos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2010
61
0
τσιπαριστηκε ( 35 + 3 παραβολο) σαν ενεση ηταν ετοιμος και τα πηγα και στον κτηνιατρικο συλογο

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μια και βρηκες την λυση δωσε και αλλες πληροφοριες για να κλεισει πιο "ωραια "το θεμα
και να γινει βοηθημα για οσους στο μελλον ενδιαφερθουν...
π.χ.
απο που προμηθευτηκες το chip...
υπαρχε σε stock η τα παραγγελνει κανεις....
ποση ωρα εκανε ο κτηνιατρος ...
προσεχεις κατι ιδιαιτερα μετα την τοποθετηση και αν ναι για ποσο χρονο ......
ρωτησες αν εχεις επιλογη σημειου τοποθετησης η ειναι στανταρ ....
Δωσε την εμπειρια σου ..... πολλοι δεν εχουν τσιπαρισμενα σκυλια και πρεπει να καταλαβουν οτι η διαδικασια ειναι απλη !!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
τσιπαριστηκε ( 35 + 3 παραβολο) σαν ενεση ηταν ετοιμος και τα πηγα και στον κτηνιατρικο συλογο
38 ευρώ και τα πήγες εσύ?

Σαν πολλά μου φαίνονται...

Εμένα δεν θυμάμαι πόσο μου πήρε γιατί τον έκανε και check up (2 μέρα που τον πήρα από το εκτροφείο) αλλά τα χαρτιά ο κτηνίατρος ανέλαβε να τα δώσει στον κτηνιατρικό σύλλογο!

nasos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2010
61
0
καταρχην πηρα τηλ 6 κτηνιατρους της περιοχης μου και του ρωτησα τα ιδια πραγματα
και κατεληξα στον πιο φτηνο οπου και εμβολιαζω τα σκυλια μου χρονια
κατα την εισχωρηση του τσιπ ο σκυλος δεν καταλαβε τιποτα απολυτος
ειναι σαν να του κανεις ενα εμβολιο στο σβερκο και αριστερα το οποιο με τρομαξε λιγο βλεποντας το παχος τις συριγγας
αλλα ολα καλα μπαινει κατω απο το λιπος απο οτι καταλαβα ....μετα σου κοβει ενα παραβολο και τα καταθετεις η τα στελνεις
στον κτηνιατρικο συλλογο τα αυτοκολητα απο το barocode τα κολας στο βιβλιαριο και σε ενα αλο χαρτι που σου δινει ο γιατρος

nasos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2010
61
0
38 ευρώ και τα πήγες εσύ?

Σαν πολλά μου φαίνονται...

Εμένα δεν θυμάμαι πόσο μου πήρε γιατί τον έκανε και check up (2 μέρα που τον πήρα από το εκτροφείο) αλλά τα χαρτιά ο κτηνίατρος ανέλαβε να τα δώσει στον κτηνιατρικό σύλλογο!
επειδη ειναι κοντα στη δουλεια ο κτηνιατρικος συλογος τρια στενα ηθελα να το κανω αιγκερως και αυτοπροσωπος να δω τι παιζει

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Από τις δικές μου εμπειρίες....όλα αυτά τα κάνει ο γιατρός.
Το έχει σε στοκ, το τοποθετεί σε κάτι δευτερόλεπτα [όσο διαρκεί μια ένεση], σε στάνταρ σημείο [αριστερά στον σβέρκο],
και το δηλώνει στον κτηνιατρικό σύλλογο. Δεν έχει ακουστεί ποτέ, καμμία παρενέργεια. Κρατάω μια επιφύλαξη για πολύ μικρόσωμα
σκυλιά, για τα οποία δεν έχω άποψη.
Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα εμείς.
Η αμοιβή κυμαίνεται πολύ, αλλά νομίζω το σύνηθες, είναι κάπου στα 40,00 ευρώ.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
φιλε mareco , κραταω μια επιφυλαξη για το " στανταρ σημειο (αριστερα στο σβερκο)" που αναφερεις
θα ελεγα " πιο συνηθισμενο σημειο ".
αλλωστε γιαυτο και υπαρχει και ειδικο πεδιο ,για την θεση του chip ,στο βιβλιαριο υγειας στην σελιδα ΙΙΙ

(χιουμορ ..... οταν ο κτηνιατρος ειναι αριστεροχειρας ..πιθανον να το κανει στην δεξια πλευρα ....χα.χαχαχα)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Από τις δικές μου εμπειρίες πάντως, ήταν όλες οι φορές, με διαφορετικούς γιατρούς, σ' αυτό το σημείο.
Δεν ξέρω αν εξαρτάται από κάτι...δεν έχω ακούσει ποτέ, κάτι διαφορετικό σαν πληροφορία...

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Από τις δικές μου εμπειρίες πάντως, ήταν όλες οι φορές, με διαφορετικούς γιατρούς, σ' αυτό το σημείο.
Δεν ξέρω αν εξαρτάται από κάτι...δεν έχω ακούσει ποτέ, κάτι διαφορετικό σαν πληροφορία...
χιουμορ.......ολοι δεξιοχειρες λοιπον οι κτηνιατροι .......
νασε καλα ...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δυσκολεύομαι να καταλάβω το χιούμορ σου, αλλά τι σχέση έχει αν ο γιατρός είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας;
Οπου πρέπει να γίνει η ένεση, θα γίνει. Δηλαδή αν πρέπει να γίνει μια τοπική νάρκωση, θα εξαρτηθεί το σημείο τρυπίματος, ανάλογα με το ποιό χέρι χρησιμοποιεί ο γιατρός;

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
mareco ....ας τα παρουμε τα πραγματα με την σειρα.......
Το chip ειναι στην διαριτικη ευχερεια του κτηνιατρου για το που θα τοποθετηθει ....και οχι υποχρεωτικα αριστερα και στο λαιμο...
(αναλογα με την φυλη και τις ιδιαιτεροτητες του καθε σκυλου ,οπως κρινει ο κτηνιατρος γινεται η τοποθετηση)
Γιαυτο και στην σελιδα 3 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ υγειας υπαρχει και το πεδιο που αναγραφεται σε ποιο σημειο ειναι το chip
- Οσο για το δεξιοχειρες και αριστεροχειρες και το χιουμορ ...ειναι μια αναμνηση απο εναν κτηνιατρο ενος δημοσιου κτηνιατριου που ειχα γνωρισει
καποτε παλια....εδω και 25 χρονια
κρατουσε καρτελα για τα εμβολια ...μια αριστερα,μια δεξια....
τα αριστερα τα εκανε εκεινος,σαν δεξιοχειρας,τα δεξια ο συναδελφος που ηταν αριστεροχειρας.....
επιστημη σου λεω ....
νασε καλα που μου τον θυμισες......

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δυσκολεύομαι να καταλάβω το χιούμορ σου, αλλά τι σχέση έχει αν ο γιατρός είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας;
Οπου πρέπει να γίνει η ένεση, θα γίνει. Δηλαδή αν πρέπει να γίνει μια τοπική νάρκωση, θα εξαρτηθεί το σημείο τρυπίματος, ανάλογα με το ποιό χέρι χρησιμοποιεί ο γιατρός;
Σαν αριστερόχειρας που είμαι ("αρκετά", έστω) επιβεβαιώνω την φίλη mareco...

Οταν κάνεις μιά δουλειά σωστά, την κάνεις στο συνηθισμένο (έστω) σημείο, ανεξάρτητα από το ποιό χέρι χρησιμοποιείς...:cool:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
mareco ....ας τα παρουμε τα πραγματα με την σειρα.......
Το chip ειναι στην διαριτικη ευχερεια του κτηνιατρου για το που θα τοποθετηθει ....και οχι υποχρεωτικα αριστερα και στο λαιμο...
(αναλογα με την φυλη και τις ιδιαιτεροτητες του καθε σκυλου ,οπως κρινει ο κτηνιατρος γινεται η τοποθετηση)
Γιαυτο και στην σελιδα 3 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ υγειας υπαρχει και το πεδιο που αναγραφεται σε ποιο σημειο ειναι το chip
Αφού σ' αρέσει να κάνουμε τα ασήμαντα...σήριαλ...
Καταρχάς, δεν μίλησα για τίποτα υποχρεωτικό. Τόνισα (δις) ότι αναφέρομαι στις δικές μου εμπειρίες.

Οι δικές σου όμως εμπειρίες, θα ήθελες να μου πεις ενδεικτικά / εγκυκλοπαιδικά, που τοποθετούν το τσιπ;
Στα πόδια; Στην ουρά; Στα καπούλια; Στην κοιλιά; Στον λαιμό; Στο κούτελο; Στην ράχη;
Αριστερά; Δεξιά; Πάνω; Κάτω; Μπρος ή πίσω;
Ετσι στατιστικά για να βοηθήσουμε κι αυτούς που δεν έχουν ακόμη τσιπάρει τα σκυλιά τους, να έχουν μια άποψη...

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Κι εμάς σε όλα τα σκυλάκια στο σβερκάκι την έκανε. Αριστερή εξωτερική πλευρά του τραχήλου γράφει.
Και στα άλογα ξέρω ότι κάνουν στο σβερκάκι.
Το αυτοκόλλητο με τον αριθμό του μικροτσιπ μπαίνει και στο βιβλιάριο υγείας και στο διαβατήριο.
Περα απο το τσιπάκι, μια καλή ταυτότητα αδιάβροχη ειναι εξίσου χρήσιμη.

Κι εδω ένα παλιό θέμα Περι chip.

Last edited:

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αφού σ' αρέσει να κάνουμε τα ασήμαντα...σήριαλ...
Καταρχάς, δεν μίλησα για τίποτα υποχρεωτικό. Τόνισα (δις) ότι αναφέρομαι στις δικές μου εμπειρίες.

........
ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ POST ΣΟΥ ......
" Το έχει σε στοκ, το τοποθετεί σε κάτι δευτερόλεπτα [όσο διαρκεί μια ένεση], σε στάνταρ σημείο [αριστερά στον σβέρκο],
το τι γραφεις φαινεται καθαρα .....
Δεν υπαρχει στανταρ σημειο ...... στανταρ σημαινει συγεκριμενο οχι συνηθισμενο ,......
(βλεπε τι εγραψα αμεσως μετα το post σου...)
οσο για την εμπειρια μου ... 2 στο αριστερο μερος του λαιμου 1 ψηλα στο δεξιο μηρο ... , (εγκυκλοπαιδικα)