Ερώτηση για ωμα κόκαλα :)


tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
Υπάρχουν στο φόρουμ ακρετά στο θέμα!(δες στο ᾽Barf᾽) Εγώ παίρνω από τον χάσαπη όλα τα ώμα κόκκαλα από κοτοπούλο, μόσχάρι,άρνι. Salmonella, E-colli κλπ.δεν είναι πρόβλημα για το σύστημα του σαρκοφάγου, πέρναει δήλαδη πιό γρηγόρά το σύστημα πρίν μπόρει να ᾽πιάσει᾽ κάτι. Και μόνο ώμα τα κόκκαλα του κοτοπούλο είναι ασφαλής για κατανάλωση για τον σκύλο, μαγειρεμένα κόκκαλα του κοτοπούλου μπόρει να σπλίταρουν!
 


marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
292
257
KORYDALLOS
Εγω αφου διαβασα αρκετα για την BARF ,μεσα απο δω,και απο ενα δυο αλλα sites,εδωσα της μικρης λιγο μπουτακι κοτοπουλο ωμο,απο το μερος κοντα στην ραχοκοκαλια.
Την πρωτη μερα το φρουρουσε με περισσιο ζηλο,γιατι της ηρθε ξαφνικο το ολοκαινουριο,αγνωστο μεζεδακι,
το περιποιηθηκε δεοντως την δευτερη μερα ,μεχρι αρχισε να τρωει και το χαρτι που ειχε τη γευση...Ειχα αγωνια βεβαια μεχρι να ενεργηθει,ολα ηταν μια χαρα,και τωρα σκεφτομαι να παω απο βδομαδα στην Βαρβακειο για προμηθειες,σε συνδυασμο με τις κροκετες της παντα,
γιατι ο,τι εξτρα και να φαει ως τωρα,συμπληρωνει με την κροκετα,που ειναι η βαση της διατροφης της...
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
επισης γιατι κακως προτεινουμε μοσχαρισια?δεν τρωνε μοσχαρι στην μπαρφ?
Το κόκκαλο απο μοσχάρι τα αποφεύγω Αν θεωρείται ότι μπορεί ο σκύλος σας να φάει πλευρά, ούρες και ότι άλλο μοσχαρίσιο κόκκαλο υπάρχει καλώς, απλά πολύ πιθανόν να έχει προβλήματα δυσκοιλιότητας. Όσα μοσχαρίσια κομμάτια πέρνω καταλήγουν ως κόκκαλα για ροκάνισμα. Τώρα τελευταία μάλιστα έχουμε κόψει το μοσχάρι γιατί έχουμε πάει προς τα ολόκληρα "θύράματα"... :D

m@r@ said:
Για ένα σκυλί που δεν μπαρφάρει όμως και απλώς θέλει να του δίνει κατά διαστήματα κόκαλα για τα δόντια του κλπ, το αρνί μπορεί να του πέσει βαρύ και να κάνει εμετό. Η δικιά μου την πρώτη φορά έκανε εμετό με το μοσχάρι.
Αν θέλουμε κόκκαλα για τα δόντια δεν πέρνουμε φαγώσιμα κόκκαλα. Το αρνί θεωρείται μαλακό κόκκαλο σε σημείο να το εξαφανίζουν σε 1-2 λεπτά σκυλιά >20kg.

Καλό είναι να ξεχωρίζουμε τα φαγώσιμα κόκκαλα απο τα κόκκαλα για μάσημα.
Επίσης ότι κόκκαλο δίνεται για φάγωμα να έχει οπωσδήποτε κρέας πάνω (για να έχετε ισσοροποία κόκκαλο/κρέας).
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
σε προσφατη ερωτηση μου στον γιατρο μας για κοκαλα μασουληματος, μου ειπε μονο μοσχαρισια, και καλυτερα μηριαια , λιγο βρασμενα
 


Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Άρα το κόκαλο από μοσχάρι (μηρός) το βράζουμε ή όχι?

Αν είναι στους -18 περίπου 1-2-3 εβδομάδες το δίνουμε όπως είναι παγωμένο ή θέλει πρώτα βράσιμο?

Αν το δώσουμε όταν το πάρουμε από όταν χασάπη, το δίνουμε ή όχι?
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
1. Τα κόκκαλα μπορείς να τα δώσεις ωμά.
2. Τώρα με τα κρύα δεν προλαβαίνουν να ξεπαγώσουν τα κόκκαλα και τα δίνω όπως είναι, σαν παγωτο ένα πράγμα.
3. Αυτό εξαρτάται απο που το πάρεις. Εγώ που πέρνω απο βιτρίνα δίνω. Αν ο χασάπης σου σου δίνει περισσεύματα ή του έχεις πει ότι είναι για σκύλο θα το σκεφτόμουν.

Για τα κόκκαλα απο μοσχάρι συμφωνώ ότι είναι καλά για τα δόντια.
Γενικά για ροκάνισμα τον δοντιών αποφεύγω κόκκαλα τα οποία στηρίζουν το σώμα του ζώου (είναι πάντα πιο σκληρά).
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Χαιρετω και ρωτω: Μολις πηρα αυτα τα ''εδέσματα'' για τον γνωστο δραπέτη των φυλακων! Στηθος μοσχαριου. Πρωτη φορα θα του δωσω ωμο. Δινω κατευθειαν, ή περναει απο καταψυξη πρωτα;



 




Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω λεω να μη του δωσεις τιποτα του λουκουμα και να τα κανεις κοκκινιστα χαχαχχα
 






Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Αυτό που γνωρίζω, είναι καλό θα κάνει μια βράση για 4-5 λεπτά...

Σε καυτό νεράκι (ανάλατο) για 4-5 λεπτά, σίγουρα τα μικρόβια μετά θα είναι λιγότερα από ότι είναι φρέσκο...
 






BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πρωτη φορα θα του δωσω ωμο. Δινω κατευθειαν, ή περναει απο καταψυξη πρωτα;
Είναι τέτοιο το πρόγραμμα μου ΙCE που τα κρέατα μένουν τουλάχιστον 3 εβδομάδες στην κατάφυξη. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί πάω κάθε μήνα για ψώνια και πέρνω ποσότητα ενός μήνα (29-30κ). Οπότε πάντα περνάνε τα κρέατα κανα μήνα μέσα στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η σειρά τους.
Τώρα, η κατάψυξη πιστεύω ότι δεν 'σκοτώνει' βακτήρια. Μπορεί να αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό τους. Επίσης μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλά είδη βακτηρίων τα οποία επιζούν σε κρύα κλίματα, τώρα στο πόσο κρύο θα αντέξουν δεν ξέρω. Σαλμονέλα και Ecoli τα οποία οι περισσότεροι φοβούνται για το σκύλο δεν σκοτώνοντε με την κατάψυξη απλά μπορεί να σταματίσει την αναπαραγωγεί του.
Με λίγα λόγια δεν είναι υποχρεωτική η κατάψυξη μιας και δεν πιστεύω ότι προσφέρει πραγματικά κάτι. Απλά οι περισσότεροι που δίνουν ωμά αναγκάζονται να τα κρατάνε αρκετές εβδομάδες στην κατάψυξη μέχρι να καταναλωθούν απο τα σκυλιά.

Τα παραπάνω είναι απόψεις δικές μου.
Πλέον έχω ξεχάσει τι πάει να πει σαλμονελα, βακτήρια, ecoli και τα σχετικά. Απο κάποιο σημείο και μετά βλέπεις ότι πραγματικά δεν υπάρχει κίνδυνος αν χειρίζεσαι σωστά τα κρέατα. Πιστεύω ότι στο διάστημα που ταίζω τα σκυλιά μου αν πραγματικά τρώγανε κάτι "κακό" θα το έβλεπα είτε στην εμφάνηση τους είτε στης εξετάσεις τους. Το έχω ξαναπει και μπορεί να ακούγομαι κουραστικός αλλά βλέποντας το πριν και το μετά μου φαινόνταν ο σκύλος "αρρωστος" με την ξηρά παρά με τα κρέατα γεμάτα μικρόβια :D
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Κι εγώ τέτοιο πήρα ICE γιατί πήξαμε στο κοτόπουλο :p
Της έδωσα ένα φρέσκο φρέσκο για μεζέ και τα υπόλοιπα μπήκαν κατάψυξη, για να διατηρηθούν!
Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα θα μπούνε κατάψυξη πρώτα, δε θα του δώσεις όλο αυτό το κρέας σε 1-2 μέρες!

Άντε καλοφάγωτα :p
 




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα σκυλιά μου είναι απο 4 κιλά μέχρι 15
συγυρίζουν με πολύ άνεση ολόκληρα κουφάρια απο κότες κουνέλια και μοσχαρίσια κόκκαλα ολόκληρα ακόμα και αυτό το τεράστιο που ξεκινάει το μπροστινό πόδι του μοσχαριού
το μάδημα του κοτόπουλου τους παίρνει λίγη ώρα παραπάνω αλλά όταν το ανοίξουν και το τραβάνε όλα μαζί ανοίγει στην μέση και το τρώνε απο μέσα προς τα έξω.παρομοίως και το κουνέλι

για το θέμα μικροβίων τώρα.
αν θα τα έτρωγες εσύ-κανένα πρόβλημα
αν έχουν μείνει εκτός ψυγείου και έχουν περάσει απο πάνω τους τίποτα μύγες και τίποτα κατσαρίδες σίγουρα δεν είναι πολύ απίθανο να έχουν και πολλά μικρόβια
πάντως απο σαλμονέλλα και κόλια ,αν το σκυλί δεν έχει πεσμένο ανοσοποιητικό απο τίποτα ανελέητες ξηρές τροφές επι αιώνες και μηδενική επαφή με χώματα και λοιπά τότε δεν έχει ανάγκη

Το χοιρινό καλύτερα να το αποφεύγεις λόγο τριχινίασης

τα υπόλοιπα δώστα άφοβα ωμά
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα σκυλιά μου είναι απο 4 κιλά μέχρι 15
συγυρίζουν με πολύ άνεση ολόκληρα κουφάρια απο κότες κουνέλια και μοσχαρίσια κόκκαλα ολόκληρα ακόμα και αυτό το τεράστιο που ξεκινάει το μπροστινό πόδι του μοσχαριού
το μάδημα του κοτόπουλου τους παίρνει λίγη ώρα παραπάνω αλλά όταν το ανοίξουν και το τραβάνε όλα μαζί ανοίγει στην μέση και το τρώνε απο μέσα προς τα έξω.παρομοίως και το κουνέλι

για το θέμα μικροβίων τώρα.
αν θα τα έτρωγες εσύ-κανένα πρόβλημα
αν έχουν μείνει εκτός ψυγείου και έχουν περάσει απο πάνω τους τίποτα μύγες και τίποτα κατσαρίδες σίγουρα δεν είναι πολύ απίθανο να έχουν και πολλά μικρόβια
πάντως απο σαλμονέλλα και κόλια ,αν το σκυλί δεν έχει πεσμένο ανοσοποιητικό απο τίποτα ανελέητες ξηρές τροφές επι αιώνες και μηδενική επαφή με χώματα και λοιπά τότε δεν έχει ανάγκη

Το χοιρινό καλύτερα να το αποφεύγεις λόγο τριχινίασης

τα υπόλοιπα δώστα άφοβα ωμά
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις πολυτιμες πληροφοριες! Δεν ξερω γιατι, αλλα κατα βαθος χαιρομαι που θα τα φαει ωμά...;):)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μηνύματα
897.713
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog