Ερώτηση για το κουτάβι

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
denis καπου εκει θελω να καταληξω!οι περισσοτεροι εχουν χασει την ουσια κ δινουν σημασια στην τραυματικη εμπειρια του σκυλου που μπορει κ να μην ειναι στην τελικη.

εγω θα σου απαντησω το εξης:σαφως κ καθε σκυλος αναλογα με την ιδιοσυγκρασια του θα αντιληφθει κ αντιμετωπισει καθε εμπειρια διαφορετικα.
το πως θα αναγνωρισουμε μια κακη εμπειρια σε ενα κουταβι αυτο ειναι απο δυσκολο εως ακατορθωτο κ θα το τεκμηριωσω.
μου εχει τυχει να δω σε μια γεννα κουταβια θαρραλεα εως κ ακρως φοβικα που θα ελεγε κανεις οτι τα συγκεκριμενα ειχαν τις κακιστες εμπειριες!
αυτο ομως δεν συνεβη ποτε!αγνωστο λοιπον αν μια προβληματικη συμπεριφορα ενος κουταβιου εχει προελθει απο κακη εμπειρια η απο γεννετικης πλευρας.
θελω λοιπον να πω οτι ειναι πολυ σημαντικο η αξιοπιστια του καθε εκτροφεα κ η δικη μας κριση,γνωση κ απαιτησεις η επιλογη του κουταβιου.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Απαντάει κανείς σε αυτά που ρωτάω ? Πώς να απαντήσω στα παρακάτω, στα επόμενα και για ποιόν λόγο ?

Οποιος απαιτεί ένα κουτάβι έτσι ή αλλιώς από έναν εκτροφέα τί ακριβώς απαιτεί ? Ξέρει ή απαιτεί έναν καλό έμπορο που δεν θα τον αφήσει να καταλάβει τελικά τίποτα περί σκύλων ή του μελλοντικού σκύλου του ?
να απαντησω..απαπα νευρα!:D
προσωπικα, ναι, απαιτω την ειλικρινια, οπως ομως την απαιτω απο καθε ανθρωπο που συναναστρεφομαι.
το οτι υπαρχει ομως ειλικρινια (εαν υπαρχει στην συγκεκριμενη περιπτωση, διοτι το αυτι μπορει να δαγκωθηκε και απο τη μανα, η απο τον εκτροφεα:pπου το ξερω εγω?)δεν σημαινει οτι ειμαστε "αναγκασμενοι" να μας αρεσει και η ειλικρινης απαντηση(που στην συγκεκριμενη, ηταν ορατο το προβλημα και δεν θα μπορουσε να το αποκρυψει, αν και αφου ρωτηθηκε για ποιο λογο εμεινε το κουταβι, απαντησε οτι εχει προβλημα στο αυτι..σωστα?)
παραδειγμα...ειμαι ειλικρινης και σου λεω οτι το σκυλι που θα σου δωσω, εχει καλαζαρ (πραγμα που εαν ανακαλυψεις μονος καποτε, δεν θα σημαινει οτι το ειχε απο μενα, μπορει να κολλησε και στην πορεια)
εγω ειμαι ειλικρινης λοιπον και εκτιμας την ειλικρινια μου...αυτο σημαινει υποχρεωτικα οτι θα δεχτεις και το αρρωστο σκυλι?

ναι, πολλα μπορει να αποκρυψει ενας εκτροφεας (?) εαν θελησει και πολλα να παρουσιασει οπως τα θελησει.
δεν πρεπει τουλαχιστον να τα δουμε απο κοντα ολα αυτα, ωστε να διαπιστωσουμε οσο γινεται καταρχην εαν ο εκτροφεας που επισκεφτηκαμε ειναι εκτροφεας και οχι "εκτροφεας"?
διοτι εαν ειναι εκτροφεας, γιατι να ειναι καλος εμπορος που δεν θα με αφησει να καταλαβω τιποτα για τα σκυλια γενικα και για τον μελλοντικο μου σκυλο?
απο τον εκτροφεα οπως τον εχω εγω στο μυαλο μου, μαθαινουμε ανεκτιμητα πραγματα και οχι μονο για τον σκυλο που θα αγορασουμε.
τελος παντων, ασχετως προβληματος αισθητικου η συμπεριφορας,κλεινοντας λεω οτι εφοσον υπαρχουν και διπλα μου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια, για ποιο λογο να αγορασω -και μαλιστα στην ιδια τιμη - πορτοκαλια που δεν εχω δει, απο του διαολου τη μανα?
ας δω τουλαχιστον πρωτα και αν δεν με καλυπτει αυτο που ΕΙΔΑ, ας κοιταξω και αλλου.
(απαντησα, η θα τσιτωσεις τωρα?:confused::p)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Περί πορτοκαλεώνων απάντησα ήδη και συμφωνώ.

Ποιός μας λέει ότι αυτό το κουτάβι έχει πρόβλημα συμπεριφοράς επειδή δαγκώθηκε - έσκισε το αυτί του ?

Τί κάνει αυτόν οπωσδήποτε ανεύθυνο ? Ατυχήματα συμβαίνουν πάντα. Προσωπικά είχα κουτάβι που χάριζα επειδή είχε ένα αυτί - το άλλο κόπηκε μαζί με τον ομφάλιο λώρο προφανώς, μάλλον δεν θα ξανασυμβεί τέτοιο "χειρουργικό" δάγκωμα μέχρι τα βαθιά μου γεράματα :D

Να απαιτείς την ειλικρίνια είναι υγιές και σωστό, να απαιτείς πάντα και σε κάθε περίπτωση ένα κουτάβι βγαλμένο από διαφημίσεις απορρυπαντικών είναι χαζό. Η γέννα έχει πολύ αίμα και δυσκολίες όπου και αν γίνει, και τα σκυλιά είναι ζώα με ιδιαιτερότητες και ελαττώματα. Σε αντίθετη περίπτωση - μη συνειδητοποίησης του παραπάνω από όλους τους εμπλεκόμενους - οι εκτροφείς πρέπει να προβαίνουν σε πολλές ευθανασίες. Και όσο "τυπικότεροι" είναι τόσο περισσότερες.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
μα εγω δεν διαφωνω πουθενα σε οσα γραφεις.
ουτε ανευθυνο τον θεωρησα τον εκτροφεα,ουτε ειπα οτι σιγουρα θα εχει προβλημα το κουταβι που δαγκωθηκε.
ειπα οτι θελω να το ΔΩ. απο κοντα, οχι σε φωτογραφια και σε περιληψεις.(εαν ημουν εγω η υποψηφια ιδιοκτητρια)

εντιτ@ εσυ, το χαρισες το κουταβι που δεν ειχε αυτι..στην συγκεκριμενη περιπτωση, αν και με μισο αυτι ραμμενο, το κουταβι διδεται ακριβοτερα . λες να υπαρχει λογος και μαλιστα τι λογος να ειναι που δικαιολογει 200 ψωροευρο παραπανω?

Last edited:

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Γεια σας ξανα

γεια σας και παλι..
απεκτησα λοιπον τον 2 μηνων και μερικων ημερων golden retriever!!
το ονομα αυτου Παρης!
:)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
χαχαχαχαχαχαχχαχαααχαχααχαα:p καλο Denis.Δεν μας νοιαζει η ηλικια του ουτε αν απο θυληκο στους 6 μηνες βγει αρσενικο.Το θεμα ειναι να περνας εσυ καλα και να εχεις ενα σωστο σκυλο :D

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
οχι βρε παιδια..δεν πηρα τον μπενζαμιν μπατον..τελικα πηρα απο μια αλλη απο ουγγαρια..αφου μου ειχε στειλει και βιντεο και φωτογραφιες.. θα ανεβασω φωτος καποια στιγμη να τον θαυμασετε..