Ερώτηση για πιστοποιητικά

rockhellwnas

Member
27 Ιανουαρίου 2014
11
0
Γεία σας.Πρώτα απ´ όλα θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε μέσω αυτού του forum. Θέλω να υιοθετήσω ενα golden retriever και γι αυτό τον λόγο έχω ήδη στείλει email στην κοε ζητώντας να μου πουν ποιοί πιστοποιημένοι εκτροφείς υπάρχουν στην Ελλάδα. Απ ότι έχω διαβάσει στο forum όλοι διαφωνείτε με το να παίρνει κάποιος σκύλο από pet shop. Ωστόσο επειδή μένω στην Ρόδο και εδώ δεν υπάρχουν εκτροφείς πήγα και ρώτησα στο ένα από τα λίγα που υπάρχουν στο νησί. Ο ιδιοκτήτης του μου είπε πως φέρνει την εν λόγω ράτσα και πως δίνει ένα χρόνο εγγύηση μορφολογίας και πιστοποιητικά fci. Ποιά είναι η γνώμη σας;Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Καλως ηρθες! Και συ γκολντενακο? Αντε να γινουμε πολλοι!
Στο δια ταυτα! Μακρυα απο πετ σοπ! και να σου δωσει πιστοποιητικα δεν ξερεις αν θα ειναι γνησια.. Τα κουταβια των πετ σοπ προερχονται απο puppy mills και δεν στηριζουμε τα puppy mills για κανενα λογο! Το οτι μενεις σε νησι δεν ειναι προβλημα ουτε το οτι δεν υπαρχει εκτροφειο εκει, επικοινωνησε με εκτροφεις, ψαξε γενικοτερα,και στην ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο,και θα βρεις τι θα σου κανει κλικ.
Ριξε μια ματια σε αυτα τα θεματα:
http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/θέλω.κουτάβι.ράτσας.αλλά-1352/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/pet-.shops.-.puppy.mills-38/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/πώς.διαλέγω.εκτροφέα;-370/

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Γεία σας.Πρώτα απ´ όλα θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε μέσω αυτού του forum. Θέλω να υιοθετήσω ενα golden retriever και γι αυτό τον λόγο έχω ήδη στείλει email στην κοε ζητώντας να μου πουν ποιοί πιστοποιημένοι εκτροφείς υπάρχουν στην Ελλάδα. Απ ότι έχω διαβάσει στο forum όλοι διαφωνείτε με το να παίρνει κάποιος σκύλο από pet shop. Ωστόσο επειδή μένω στην Ρόδο και εδώ δεν υπάρχουν εκτροφείς πήγα και ρώτησα στο ένα από τα λίγα που υπάρχουν στο νησί. Ο ιδιοκτήτης του μου είπε πως φέρνει την εν λόγω ράτσα και πως δίνει ένα χρόνο εγγύηση μορφολογίας και πιστοποιητικά fci. Ποιά είναι η γνώμη σας;Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Καλησπερα και καλως ηρθες!
Δινει ενα χρονο εγγυση??? Τι ειναι καλε το σκυλι, παπουτσι ειναι?
Μακρια απο αυτον, ειναι κουταβεμπορας και φερνει σκυλια απο εκει που φερνουν και τα πετ σοπ.
Αν θελεις σκυλι καθαροαιμο θα πρεπει να κανεις ενα ταξιδι μεχρι το εκτροφειο, να μιλησετε με τον εκτροφεα και να δεις τα σκυλια του.
Μην κανεις βιαστηκες κινησεις γιατι το φιλαρακι σου θα ζησει 10 με 15 χρονια οποτε πρεπει να εισαι σιγουρος οτι θα παρεις κατι που ταιριαζει με τον τροπο ζωης σου.
Μην δεις σαν λυση αναγκης να παρεις απο ιδιωτη που ζευγαρωσε ανευθυνα τα σκυλια του, γιατι μπορει να μοιαζουν σε εμφανιση με golden αλλα να μην εχουν το χαρακτηρα και φυσικα να εχουν και προβληματα υγειας μιας και δεν τους κανουν εξετασεις δυσπλασιας κλπ.
Οποτε ο εκτροφεας για σενα ειναι μονοδρομος και ας μην ειναι η ευκολη λυση.
Καλο ψαξιμο :)

rockhellwnas

Member
27 Ιανουαρίου 2014
11
0
Καλως ηρθες! Και συ γκολντενακο? Αντε να γινουμε πολλοι!
Στο δια ταυτα! Μακρυα απο πετ σοπ! και να σου δωσει πιστοποιητικα δεν ξερεις αν θα ειναι γνησια.. Τα κουταβια των πετ σοπ προερχονται απο puppy mills και δεν στηριζουμε τα puppy mills για κανενα λογο! Το οτι μενεις σε νησι δεν ειναι προβλημα ουτε το οτι δεν υπαρχει εκτροφειο εκει, επικοινωνησε με εκτροφεις, ψαξε γενικοτερα,και στην ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο,και θα βρεις τι θα σου κανει κλικ.
Ριξε μια ματια σε αυτα τα θεματα:
http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE.%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-15/%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CF%89.%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CE%B2%CE%B9.%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82.%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-1352/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/pet-.shops.-.puppy.mills-38/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/πώς.διαλέγω.εκτροφέα;-370/
Τα έχω ήδη διαβάσει τα παραπάνω posts! Εφόσον έχεις golden retriever μπορείς να μου σε παρακαλώ αν εχουν πρόβλξμα με την ζέστη;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Αφού τα έχεις διαβάσει τότε ούτε καν να ρωτάς για πετ σοπ και αγορά σκύλου από εκεί. Δεν είσαι δα και στην άκρη του κόσμου, θα έρθεις στην Αθήνα να επιλέξεις εκτροφείο και κουτάβι και θα δεις ότι άξιζε ο κόπος .
Όλα τα σκυλάκια έχουν πρόβλημα στην ζέστη της Ρόδου :) 'Οχι όμως κάποιο ειδικό πρόβλημα τα γκόλντεν.

Μην επιτρέπεις σε εμπόρους σαν αυτόν τον τύπο να σε παρασύρουν. Εάν δεν μπορέσεις να πας σε εκτροφείο για τους Χ λόγους που εσύ γνωρίζεις υιοθέτησε ένα ημίαιμο. Μην πέσεις στην παγίδα του πετ σοπ σε καμία περίπτωση.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Δεν εχω, θα αποκτησω, ειμαι στην αναμονη οιστρου!
Ζεσταίνονται οπως ειναι λογικο για ολα τα σκυλια, αλλα το τριχωμα τους τα προστατευει απο τη ζεστη.. Εννοειται οτι δε θα ειναι ολη μερα στον ηλιο, υποθετω..

rockhellwnas

Member
27 Ιανουαρίου 2014
11
0
Καλησπερα και καλως ηρθες!
Δινει ενα χρονο εγγυση??? Τι ειναι καλε το σκυλι, παπουτσι ειναι?
Μακρια απο αυτον, ειναι κουταβεμπορας και φερνει σκυλια απο εκει που φερνουν και τα πετ σοπ.
Αν θελεις σκυλι καθαροαιμο θα πρεπει να κανεις ενα ταξιδι μεχρι το εκτροφειο, να μιλησετε με τον εκτροφεα και να δεις τα σκυλια του.
Μην κανεις βιαστηκες κινησεις γιατι το φιλαρακι σου θα ζησει 10 με 15 χρονια οποτε πρεπει να εισαι σιγουρος οτι θα παρεις κατι που ταιριαζει με τον τροπο ζωης σου.
Μην δεις σαν λυση αναγκης να παρεις απο ιδιωτη που ζευγαρωσε ανευθυνα τα σκυλια του, γιατι μπορει να μοιαζουν σε εμφανιση με golden αλλα να μην εχουν το χαρακτηρα και φυσικα να εχουν και προβληματα υγειας μιας και δεν τους κανουν εξετασεις δυσπλασιας κλπ.
Οποτε ο εκτροφεας για σενα ειναι μονοδρομος και ας μην ειναι η ευκολη λυση.
Καλο ψαξιμο :)
Έχω ηδη ερθει σε επαφή με εναν εκτροφές που βρηκα απο το eurobreeders και περιμένω και την απάντηση απο την κοε.

rockhellwnas

Member
27 Ιανουαρίου 2014
11
0
Δεν εχω, θα αποκτησω, ειμαι στην αναμονη οιστρου!
Ζεσταίνονται οπως ειναι λογικο για ολα τα σκυλια, αλλα το τριχωμα τους τα προστατευει απο τη ζεστη.. Εννοειται οτι δε θα ειναι ολη μερα στον ηλιο, υποθετω..
Σωστα υποθετεις. Μεσα στο σπιτι θα ειναι το σκυλί,απλα θελω να ξερω αν ειναι επικίνδυνο να το παίρνω στην θάλασσα το καλοκαίρι και αν θα πρεπει να βγαίνει βόλτα τις ώρες που δεν εχει ήλιο

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Σωστα υποθετεις. Μεσα στο σπιτι θα ειναι το σκυλί,απλα θελω να ξερω αν ειναι επικίνδυνο να το παίρνω στην θάλασσα το καλοκαίρι και αν θα πρεπει να βγαίνει βόλτα τις ώρες που δεν εχει ήλιο
Με την εκτροφεα μου που το εχω συζητησει, προτεινει πρωινες και απογευματινες ωρες για βολτα και μπανιοΠροσοχη αν τον/την βγαλεις οταν θα ειναι ''νταλα'' ο ηλιος να μην καουν τα πατουσακια του,να αποφυγεις ασφαλτο.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Με την εκτροφεα μου που το εχω συζητησει, προτεινει πρωινες και απογευματινες ωρες για βολτα και μπανιοΠροσοχη αν τον/την βγαλεις οταν θα ειναι ''νταλα'' ο ηλιος να μην καουν τα πατουσακια του,να αποφυγεις ασφαλτο.
Μπορεί να του βάλει και παπουτσάκια ;)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καταρχήν, καλώς όρισες!:)

...Δεν είσαι δα και στην άκρη του κόσμου, θα έρθεις στην Αθήνα να επιλέξεις εκτροφείο και κουτάβι και θα δεις ότι άξιζε ο κόπος ...
Ετσι ακριβώς έκανε πριν από 2,5 χρόνια και ένας φίλος μου από τη Ρόδο...
Βρήκε το εκτροφείο της προτίμησής του (Cane Corso, το κουτάβι), ήρθε στην Αθήνα, επιλέξαμε παρέα το "σωστό" (γι' αυτόν) κουτάβι, με τη βοήθεια του εκτροφέα... έμεινε μέχρι το βράδυ στο σπίτι μου (και το κουτάβι κοινωνικοποιήθηκε με τη Μόκα μου*agapoylas*)... και το βράδυ μπήκε στο Blue Star (σε καμπίνα που επιτρέπονται τα σκυλιά) και γύρισε στη Ρόδο...

Είναι περιτό να σου πω ότι ο φίλος μου είναι τρισευτυχισμένος, τόσο με το σκύλο του, όσο και με τον εκτροφέα, ο οποίος τον βοηθάει σε κάθε ερώτημα - θέμα που προκύπτει...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα

θαλασσα και γκολντεν? το μόνο επικίνδυνο ειναι αν δεν εχεις αδεια να βγάλεις για εξωλεμβιο να το κυνηγάς... γιατι απαξ και δει θάλασσα, δεν το κρατάς εξω με τίποτα!
Ξέρω ήδη ατομο από Ρόδο με γκολντεν και το καλοκαίρι κανουν παρτυ στις παραλιες (ενιοτε γκρινιάζει κιόλας)

rockhellwnas

Member
27 Ιανουαρίου 2014
11
0
θαλασσα και γκολντεν? το μόνο επικίνδυνο ειναι αν δεν εχεις αδεια να βγάλεις για εξωλεμβιο να το κυνηγάς... γιατι απαξ και δει θάλασσα, δεν το κρατάς εξω με τίποτα!
Ξέρω ήδη ατομο από Ρόδο με γκολντεν και το καλοκαίρι κανουν παρτυ στις παραλιες (ενιοτε γκρινιάζει κιόλας)
Αυτα ειναι τα ωραια!Αν δεν σε παιδεύει και λιγο το σκυλί τι να το κανεις.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Πες μας λιγα πραγματα ακομα!! Πως αποφασισες για γκολντεν?
Ε δεν θέλει και πολύ. Μία που θα τα δείς, μία που φτιάχνεις φαν κλαμπ σελίδα στο φατσοβιβλίο :p

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Ε δεν θέλει και πολύ. Μία που θα τα δείς, μία που φτιάχνεις φαν κλαμπ σελίδα στο φατσοβιβλίο :p
Τι να κανουμε κ. Gaara?? :D Οι αλλες ειχαν συνοικεσια και μου ανεβαινε το αιμα στο κεφαλι!! :cool:

rockhellwnas

Member
27 Ιανουαρίου 2014
11
0
Πες μας λιγα πραγματα ακομα!! Πως αποφασισες για γκολντεν?
Ειμαι απ αυτους που οτι σκυλί βλέπουν το θελουν. Δεν είχα ποτε μια ιδιαίτερη προτίμηση. Αυτο που με εντυπωσίασε στα golden και αποφάσισα να υιοθετησω ενα ειναι οτι ειναι πανέξυπνα, παρά πολυ φιλικά και ειναι αυτο που λενε πολλοι "σύντροφοι στην άθληση". Οποτε κατάλαβα οτι ταιριαζουνε πολυ με τις συγκεκριμένες κυρίες και κυριους!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
...και πως δίνει ένα χρόνο εγγύηση μορφολογίας και πιστοποιητικά fci.
Χαχαχαχα υπάρχουν ακόμα χαΐβανοι που λένε τέτοια πράγματα στον κόσμο...
Για κλείσιμο είναι...

Να πας να του πεις ότι εγγύηση μορφολογίας δεν υπάρχει!Αυτό που υπάρχει είναι πιστοποιημένες εκθέσεις μορφολογίας και εργασίας που έχει η εκάστοτε φυλή στο πρότυπο της!Τι σημαίνει "δίνω πιστοποιητικό μορφολογίας"?Θα ήθελα να βρεθεί κάποιος μπροστά μου να μου το πει αυτό να τον στολίσω κανονικότατα, που μου πάει και το λέει σε ανήξερο κόσμο αυτήν την μπούρδα!Ο θεσμός των εκθέσεων μορφολογίας ξεκινάει από την απόκτηση ενός υγιούς σκύλου από πιστοποιημένο εκτροφέα και παίρνοντας μέρος ως ιδιοκτήτης εσύ μετέπειτα σε μια από τις πολλές εκθέσεις που διοργανώνονται, εκεί ο σκύλος κρίνεται και ο κριτής κρίνει την μορφολογία του!Σου δίνει την κρίση γραπτή και τέλος!Αυτός εκεί στο μαγαζί τι θα σου δώσει είπες?Πιστοποιητικό μορφολογίας?

Ε ρε κάτι υπαλληλίσκοι που υπάρχουν...

Τι πάει να πει "πιστοποιητικό FCI"? H FCI είναι η αρχή που υπόκεινται όλες οι φυλές και τα πρότυπα τους!

Καλώς ήρθες κιόλας...

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
ψαξε και για νεας γης αντι για λαμπραντορ. αφου εχεις διαθεση να το πηγαινεις στην θαλασσα... ;)