Ερώτηση για κολάρο

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Τα δικα μου ειναι ολα σε τετοιο στυλ
177..jpg

Αυτο που θελεις φανταζομαι οτι μπορεις να το παραγγειλεις απο το ιντερνετ

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Τα δικα μου ειναι ολα σε τετοιο στυλ
View attachment 29235

Αυτο που θελεις φανταζομαι οτι μπορεις να το παραγγειλεις απο το ιντερνετ
πολυ ομορφο σε λειοτριχο σκυλι.....το χρησιμοποιεις και στη βολτα?

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Ναι το χρησιμοποιω και στην βολτα.
Του εχω φτιαξει και δυο ασορτι λουρακια.
Η αληθεια ειναι παντως οτι οταν το φοραει δεν φαινεται πολυ γιατι εχει πλουσιο τριχωμα γυρω απο τον λαιμο.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλημέρα σε όλους!!!:)

Δανείζομαι το θέμα αυτό για να σας ρωτήσω: τι γνώμη έχετε για αυτό το "περιλαίμιο" και αν έχει χρησιμοποιήσει κανείς?

Το πρόβλημά μου είναι το εξής..
Λοιπόν η μικρή μου θεωρώ πως έχει μικρό κρανίο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα..
Δηλαδή ο λαιμός της είναι πιο χοντρός ενώ το κεφάλι της μικρότερο.. με καταλαβαίνετε τι εννοώ?
Έτσι λοιπόν, αναγκάζομαι το περιλαίμιο που της φοράω να το σφίγγω περισσότερο απ' όσο πρέπει ώστε αν τραβηχτεί να μην της βγει απ' το κεφάλι...
Πνίχτη δεν θέλω να της βάλω και σαμαράκι δεν θα με βολέψει...
Οπότε σκέφτηκα να πάρω ένα τέτοιο, να το ρυθμίσω να σφίγγει όσο χρειάζεται ώστε να μην βγει απ το κεφάλι σε απότομη κίνηση, π.χ τράβηγμα προς τα πίσω.., και όταν περπατάει δίπλα μου ή την έχω ελεύθερη να είναι χαλαρό!
Τι λέτε??

Last edited:

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Αναλογα για τι το θες.Νομιζω για διορθωση δεν κανει.Γιατι δεν φορας πνιχτη οπου θα της καθεται μια χαρα και θα μπορεις να διορθωνεις αν χρειαστει καποια στιγμη?

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Και το απλό απλό περιλαίμιο μια χαρά διόρθωση κάνει!!Τόσο καιρό απλό φοράμε!
Δεν θέλω να της βάλω πνίχτη... δεν μου αρέσει!

Ο λόγος που σκέφτηκα να πάρω τέτοιο κολάρο,δεν είναι για να διορθώνω..δεν το θέλω για πνίχτη!
Είναι ώστε να μην της το φοράω τόσο σφικτό όσο αναγκαζόμαστε να έχουμε το περιλαίμιο τώρα, με τον φόβο να μην της βγει απ' τον λαιμό...
Γιατί όταν τραβιέται ανάποδα το βγάζει με τη μια!!!

Σήμερα της έβαλα ένα άλλο περιλαίμιο και της το είχα όσο χαλαρό χρειάζεται, ένα δάχτυλο δηλαδή, και πάει και τραβιέται απότομα ανάποδα για να πάει σε κάτι σκυλιά και μένω με το λουρί στο χέρι...
Εντάξει ευτυχώς ακούει οπότε δεν την κυνηγούσα!! Αλλά μια φορά να γίνει το κακό αρκεί...

Ξέρετε κανένα μαγαζί που να έχει τέτοια? ή κανένα site να παραγγείλω?

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
έχω ένα martingale σαν της φωτό περίπου αν θες στο δανείζω να δεις αν σου κάνει και ανάλογος παίρνεις μετά

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Από που το πήρες εσύ?
Εντάξει δεν νομίζω να χρειάζεται..ευχαριστώ πολύ πάντως!!!!Σίγουρα θα με βολέψει περισσότερο φαντάζομαι απ' το απλό περιλαίμιο που για να μην το βγάλει το σφίγγω τέρμα και κοντεύει να σκάσει...
Τουλάχιστον αυτό θα σφίγγει όποτε τραβιέται τόσο ώστε να μην βγαίνει απ το κεφάλι και την υπόλοιπη ώρα θα είναι χαλαρό! Έτσι δεν είναι??
Εσένα σε βόλεψε?

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
ναι έτσι λειτουργεί απλά θα αλλάξεις λίγο τον τρόπο που κρατάς το λουρί γιατί πρέπει να είναι κάθετα στο κεφάλι. εγώ το είχα παραγγείλει από αγγλία
Adjustable Half Check Collar | Half Check Dog Collars | Equus Leather
αλλα μπορείς να βρείς πολλά κι εδώ και πιο οικονομικα

είναι το εφεδρικό μας κολάρο πλέον... μετά την εκπαίδευση χρησιμοποιούμε πνιχτή η σκέτο κολάρο.

από θέμα εκπαίδευσης δεν συγκρίνεται με πνιχτή από θέμα απλού κολάρου και martingale ναι είναι ίσως πιο βολικό...είναι και θέμα συνήθειας

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Τσιμπημένο στην τιμούλα αλλά πολύ όμορφο και καλό φαίνεται!!! Θα το κοιτάξω!!
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!!:)

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Μήπως σε εξυπηρετεί καλύτερα κάτι τέτοιο:

Cavo Choker

Freestyle Choker

Fusion Choker

Το freestyle choker το αγορασα τον τελευταιο καιρο και ειναι αρκετα χρησιμο γιατι εχει φρενο και μπορεις να καθοριζεις εσυ αν θα ειναι πνιχτης, ποσο θα πνιγει ή αν θα λειτουργει σαν κανονικο κολαρο. Ειναι και σχοινενιο και δεν μαυριζει τα ασπροσκυλα οπως τα πιο πολλα μεταλλικα.

Το καλο ειναι οτι μπορεις να το βρεις στα περισσοτερα petshop σε αντιθεση με το half check collar, το οποιο θα ηθελα να το δοκιμασω και εγω γιατι το δερμα δειχνει παντα πιο ωραιο.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
Τσιμπημένο στην τιμούλα αλλά πολύ όμορφο και καλό φαίνεται!!! Θα το κοιτάξω!!
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!!:)
ναι το ξέρω εγώ το είχα βρει σε προσφορα τότε στο site και περνάγαμε τον πρώτο ερωτα με τον μικρό και τα σκάσαμε...
αλλα σου λέω αν ψάξεις θα βρείς και πιο οικονομικά ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Σαν θηλιά [θυμάσαι το πορτοκαλί λουρί του Μάρκου;] που είναι χαλαρή γενικώς στον λαιμό και σφίγγει σαν πνίχτης, όταν τραβάει.