Ερώτηση για δάγκωμα κουταβιού

vvaso

Member
3 Ιουνίου 2017
6
1
athens
Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα κουταβάκι ημίαιμο Τζακ ρασελ 4 μηνών, βρέθηκε στα χέρια μου από 29 ημερών. Όσο μεγάλωνε δάγκωνε συνέχεια όλους όσους παίζανε μαζί του, πάνω στο παιχνίδι πάντα (δεν παρουσίασε ποτέ επιθετική συμπεριφορά μέχρι στιγμής) . Σίγα σιγά με εκπαίδευση και διάφορες τεχνικές που διάβασα σε άρθρα και σε συζητήσεις μέσα στο forum κατάφερα να τον κάνω να το σταματήσει. Πλέον δεν δαγκώνει κανέναν εκτός από εμένα :p Δεν μπορώ να καταλάβω αν έχω κάνει κάτι λάθος από μεριάς μου. Χαίρομαι που έχει σταματήσει να δαγκώνει τους άλλους άλλα εμένα γιατί θέλει συνέχεια να μου δαγκώνει τα χέρια; Για παράδειγμα δύο μέρες που χρειάστηκε να μείνει στην μαμά μου, καθόταν μαζι της, έπαιζε αλλά δεν την δάγκωσε ούτε μία φορά.Εμείς παίζουμε συνέχεια μέσα στο σπίτι με μπαλάκια και αλλα παιχνίδια, κάνουμε την καθημερινή μας εκπαίδευση, βγαίνουμε βόλτες, αλλά όταν καθόμαστε στο σπίτι έρχεται και θέλει να μου δαγκώνει τα χέρια συνέχεια.
Κατανοώ πως αλλάζει δοντάκια και είναι λογικό να θέλει να δαγκώνει γι αυτο τον λόγο κιόλας του έχω πάρει πολλά παιχνίδια και κόκκαλα για να μασουλάει. Αλλα μου φαίνεται περίεργο που έχει σταματήσει να δαγκώνει όλους τους άλλους εκτός απο μένα και αγχώνομαι μήπως έχω κάνει εγώ κάτι λάθος.
Προφανώς δεν περιμένω να μου λύσετε το πρόβλημα αλλα μιας και υπάρχουν άτομα εδώ μέσα με μεγάλη εμπειρία από σκυλιά θα ήθελα μια γνώμη, εαν υπάρχει, για τον λόγο που μπορεί να συμβαίνει αυτό και αν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ.

vvaso

Member
3 Ιουνίου 2017
6
1
athens
Τον Ηarvey μου, τον "πηρε" μια γνωστή ενός φιλού μου, απο οτι καταλαβα αργότερα απο ΒΥΒ καθώς μου έδωσε και βιβλιάριο μαζί. Γενικά δεν είχα στο νου μου εκείνη την περίοδο να αποκτήσω κάποιο σκυλάκι. Η κοπέλα το είχε δυο μέρες όταν κατάλαβε ότι δεν θέλει σκυλί τελικά. Για ποιον λόγο το πηρε τόσο νωρίς δεν γνωρίζω. Απλά ήταν μια μέρα πριν τις πασχαλινές διακοπές και μου είπε το περιστατικό ο φίλος μου και ότι μάλλον θα το πάει στο δημοτικό κυνοκομείο καθώς δεν βρίσκει να το δώσει πουθενά και ήθελε να φυγει για την πολη της (ότι να ναι- ηταν φοιτήτρια στην πολη που ειμαι και γω) και εκείνη την στιγμή είπα θα το πάρω εγώ! Ήταν μια απόφαση 2 λεπτών πάνω σε μία συζήτηση "κουτμομπολιού" για την κοπέλα αυτή και τι έκανε. Και 3 μήνες μετά μπορώ να πω ήταν η πιο όμορφη απόφαση που έχω πάρει ποτέ στην ζωή μου.
Διαβάζοντας άρθρα και καταλαβαίνοντας πόσο λάθος ήταν ότι συνέβει κάνω ότι καλύτερο μπορώ να είναι καλά το σκυλάκι μου και να μην το επηρεάσει αυτό που έγινε στην εξέλιξη της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα του.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
καποιοι θα σου πουν να ριχνεις τσιριδα πονου και να απομακρυνεσαι οταν σε δαγκωνει για να καταλαβει οτι κανει κατι κακο και να το σταματησει...

αλλοι θα σου πουν ,την ωρα που σε δαγκωνει να του δινεις κανα παιχνιδι να μασουλαει η κανα φαι...

εγω θα σου πω να του βαλεις δυνατη φωνη (μη-οχι) κι αν δεν μαζευτει να το σβερκωσεις και να το βαλεις κατω μεχρι να σταματησει, παραλληλα με το μη-οχι...

διαλεξε και παρε...

• Angry
Reactions: TheBestBoi

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
ρειν
Θεωρεις οτι αυτη η αντιδραση ειναι η ενδεδειγμενη ανεξαρτητως καταστασης; Δηλαδη εφαρμοζεται σε οποιοδηποτε ταπεραμεντο πχ; Σε ολες τις ηλικιες; Σε ολες τις ρατσες; Εφαρμοζεται και απο τον ιδιοκτητη και απο τη μαμα που περιγραφεται εδω; Και απο φιλους του ιδιοκτητη;

Επισης, αυτο εφαρμοζεται για να εμπεδωθει η εντολη ή για να γινει η εκμαθηση; Δλδ σβερκωνεις αν ξερει οτι κανει μ@λ@κια ή ακομα και οταν δεν το ξερει και θες να του το δειξεις;

Η περιπτωση να το πας κλιμακωτα (δλδ πρωτα η πρωτη επιιλογη που γραφεις, μετα η δευτερη και τελος αυτο που προτεινεις) θεωρεις οτι δεν εχει νοημα;

Διαφωνω μαζι σου (στη συγκεκριμενη περιπτωση) αλλα η ερωτηση μου δεν ειναι ειρωνικη ουτε προβοκαρω, την αποψη σου ρωταω

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αν ειχε μαθει απο την μανα, θα ειχε την εξης σειρα:
Γρύλισμα, δάγκωμα αερα, σβερκωμα και κατω.
Επειδή σαν ανθρωποι γρυλισμα δεν παιζει (βασικα παιζει αν εισαι πυροβολημένος :LOL: ) παμε στο μη/οχι, επαφη snap με αγγιγμα και τελικα σβέρκωμα. Οταν λεμε σβερκωμα δεν εννούμε σφαλιαρα/βια, μιλαμε για πιασιμο απο σβερκο και υποταγη μεχρι να μεινει εκει.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
ναι σε ολα της πρωτης παραγραφου, αυστηρα και μονο, ομως, απο τον ιδιοκτητη...

το πιασιμο απο το σβερκο και το πατημα κατω ειναι ακριβως οτι κανει η μανα καθε κουταβιου, καθε φυλης, σε καθε κουταβι που μαλακιζεται και δεν μαζευεται απο γρυλισμα η καμια κουτουλια-σπρωξιμο...

καποια στιγμη θα μεινει μονο η εντολη χωρις το σβερκωμα...

θεωρω οτι ειναι λανθασμενα το σκεπτικο της επαναδρομολογησης ενδιαφεροντος σε τετοιες περιπτωσεις...το γιατι ειναι μεγαλη συζητηση. η οποια εχει γινει πολλες φορες και θα πλατυασουμε ανευ ουσιας...εξυπακουεται φυσικα οτι το κουταβι εχει ηδη παιχνιδια, τα οποια εχει μαθει να χρησιμοποιει...

δεν χρειαζεται να μου εξηγεις το σκεπτικο της διαφωνιας-ερωτησης...παντα ειναι ξεκαθαρο απο τον τροπο γραφης του εκαστοτε...

vvaso

Member
3 Ιουνίου 2017
6
1
athens
καποιοι θα σου πουν να ριχνεις τσιριδα πονου και να απομακρυνεσαι οταν σε δαγκωνει για να καταλαβει οτι κανει κατι κακο και να το σταματησει...

αλλοι θα σου πουν ,την ωρα που σε δαγκωνει να του δινεις κανα παιχνιδι να μασουλαει η κανα φαι...

εγω θα σου πω να του βαλεις δυνατη φωνη (μη-οχι) κι αν δεν μαζευτει να το σβερκωσεις και να το βαλεις κατω μεχρι να σταματησει, παραλληλα με το μη-οχι...

διαλεξε και παρε...

Από την αρχή τις δύο πρώτες τεχνικές χρησιμοποιώ και κατάφερε να το περιορίσει αρκετά,έτσι σταμάτησε να δαγκώνει όλους τους υπόλοιπους. Με μένα είναι λες και το ξεχνάει. Θα δοκιμάσω και το σβέρκωμα αν και με φοβίζει λίγο να τον πιάνω από κει μιας και δεν ξέρω κιόλας πως είναι το σωστό.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και την βοήθεια σας.

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
@vvaso έχει πάρει τν αέρα κ για αυτό γίνεται μόνο μ εσένα. Αυτό που κάνω κ έχει δουλέψει μ τ δικά μου σκυλιά είναι ν μη δίνω χέρι κ όποτε πάσι ν μασήσει δάχτυλα λέω όχι κ κάνω τ χέρι μου μπουνίτσα ε.τσι ώστε ν κρύψω τ δάχτυλα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν