Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα κουταβάκι ημίαιμο Τζακ ρασελ 4 μηνών, βρέθηκε στα χέρια μου από 29 ημερών. Όσο μεγάλωνε δάγκωνε συνέχεια όλους όσους παίζανε μαζί του, πάνω στο παιχνίδι πάντα (δεν παρουσίασε ποτέ επιθετική συμπεριφορά μέχρι στιγμής) . Σίγα σιγά με εκπαίδευση και διάφορες τεχνικές που διάβασα σε άρθρα και σε συζητήσεις μέσα στο forum κατάφερα να τον κάνω να το σταματήσει. Πλέον δεν δαγκώνει κανέναν εκτός από εμένα Δεν μπορώ να καταλάβω αν έχω κάνει κάτι λάθος από μεριάς μου. Χαίρομαι που έχει σταματήσει να δαγκώνει τους άλλους άλλα εμένα γιατί θέλει συνέχεια να μου δαγκώνει τα χέρια; Για παράδειγμα δύο μέρες που χρειάστηκε να μείνει στην μαμά μου, καθόταν μαζι της, έπαιζε αλλά δεν την δάγκωσε ούτε μία φορά.Εμείς παίζουμε συνέχεια μέσα στο σπίτι με μπαλάκια και αλλα παιχνίδια, κάνουμε την καθημερινή μας εκπαίδευση, βγαίνουμε βόλτες, αλλά όταν καθόμαστε στο σπίτι έρχεται και θέλει να μου δαγκώνει τα χέρια συνέχεια.
Κατανοώ πως αλλάζει δοντάκια και είναι λογικό να θέλει να δαγκώνει γι αυτο τον λόγο κιόλας του έχω πάρει πολλά παιχνίδια και κόκκαλα για να μασουλάει. Αλλα μου φαίνεται περίεργο που έχει σταματήσει να δαγκώνει όλους τους άλλους εκτός απο μένα και αγχώνομαι μήπως έχω κάνει εγώ κάτι λάθος.
Προφανώς δεν περιμένω να μου λύσετε το πρόβλημα αλλα μιας και υπάρχουν άτομα εδώ μέσα με μεγάλη εμπειρία από σκυλιά θα ήθελα μια γνώμη, εαν υπάρχει, για τον λόγο που μπορεί να συμβαίνει αυτό και αν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ.
Κατανοώ πως αλλάζει δοντάκια και είναι λογικό να θέλει να δαγκώνει γι αυτο τον λόγο κιόλας του έχω πάρει πολλά παιχνίδια και κόκκαλα για να μασουλάει. Αλλα μου φαίνεται περίεργο που έχει σταματήσει να δαγκώνει όλους τους άλλους εκτός απο μένα και αγχώνομαι μήπως έχω κάνει εγώ κάτι λάθος.
Προφανώς δεν περιμένω να μου λύσετε το πρόβλημα αλλα μιας και υπάρχουν άτομα εδώ μέσα με μεγάλη εμπειρία από σκυλιά θα ήθελα μια γνώμη, εαν υπάρχει, για τον λόγο που μπορεί να συμβαίνει αυτό και αν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ.