Ερωτηση για ημιαιμακια

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
Καλησπερα!!!
Εδω και καιρο ενημερωνομαι για τα westie τα οποια αγαπω πολυ σαν ρατσα αλλα δυστυχως, δεν βλεπω να καταφερνω να συγκεντρωσω συντομα τα 1000 ευρω που απαιτουνται για την αποκτηση του...
ετσι λοιπον εχω μπει στη διαδικασια να σκεφτομαι να υιοθετησω ενα ημιαιμακι...
Ξερω οτι ειναι δυσκολο να προβλεψεις τον χαρακτηρα αλλα και την εμφανιση, και γι αυτο θα ηθελα να ρωτησω τα εξης...
επειδη μενω σε μικρο διαμερισμα θελω να ειναι μικροσωμο (εως 7-8 κιλα) και να μην ριχνει το τριχωμα του, αυτα στα ημιαιμα μπορω να τα προβλεψω? Αν οχι να κανω κι αλλη υπομονη μεχρι να βρω χρηματα για το westie...
Επισης στο θεμα της υγειας τα ημιαιμακια ειναι πιο ευπαθη?πιο υγιη?τι παιζει ρολο στην εμφανιση ασθενιών?

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το αν ένας σκύλος θα μαδάει πολύ ή λίγο φαίνεται απο το αν έχει γούνα ή μαλλί (έτσι το διαχωρίζω τουλάχιστον). 

Για το θέμα υγείας δεν εξαρτάται απο το αν είναι ημίαιμο ή καθαρόαιμα αλλά το αν προέρχεται απο καλούς προγόνους.

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
ναι απλα δεν ξερω να τα ξεχωριζω...:/
επισης αν εχει καποιος υποψη καποιο κουταβακι ας στειλει λινκ πλζ

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
θες οπωσδήποτε κουτάβι;
επίσης λες ότι δεν μπορείς να συγκεντρώσεις άμεσα τα 1000€ για γουέστι.
γιατί βιάζεσαι τόσο αν επιτρέπεται;
τέλος πάντων αφού αποφάσισες να υιοθετήσεις κάποιο αδεσποτάκι, δεν θέλω να κάνω το λάθος να σου αλλάξω γνώμη.. αντιθέτως κιόλας αν δεν έχεις κόλλημα με κάποια ράτσα, είναι η καλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις.

Τώρα όσο αφορά τις ασθένειες εγώ ξέρω το αντίθετο.
ότι τα καθαρόαιμα είναι πιο επιρρεπείς στις ασθένειες ενώ τα ημίαιμα έχουν περισσότερα αντισώματα και γενικά είναι πιο σκληροτράχηλα σε γενικές γραμμές.
αν κάνω λάθος, παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα!
Για κουταβάκι που βρέθηκε στο δρόμο είναι πάρα πολύ δύσκολο να προβλέψεις το τελικό του μέγεθος. Εκτος κι αν το βρουν μαζί με τη μαμά του, και πάλι παίζεται.
Έχω δει μάνα και και γιο αδέσποτα, που η μαμά ήταν 11 κιλά και ο γιος 20.

Πάντως, μέχρι 11-12 κιλά ένα σκυλί είναι μικρόσωμο. Μην περιορίζεις τόσο τις επιλογές σου, δεν κάνουν τη διαφορά 4-5 κιλά :)

Έχεις δει αυτή την κούκλα στο φαζοο?
Nessie | Fazoo.gr

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τώρα όσο αφορά τις ασθένειες εγώ ξέρω το αντίθετο.
ότι τα καθαρόαιμα είναι πιο επιρρεπείς στις ασθένειες ενώ τα ημίαιμα έχουν περισσότερα αντισώματα και γενικά είναι πιο σκληροτράχηλα σε γενικές γραμμές.
αν κάνω λάθος, παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος!
Δεν το λέω να σε διορθώσω. Σε αυτά τα θέματα άλλωστε δεν υπάρχει μαύρο ή άσπρο. Απλά τα ημίαιμα είναι συνήθως αποτέλεσμα ζευγαρώματος δύο τυχαίων σκυλιών. Τυχαία σκυλιά τα οποία κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αν είναι σωματικά σωστά. Σου δίνω για παράδειγμα την δικιά μου. Στραβή πλάτι, στραβά πόδια μπροστά και πίσω, μεγάλος θώρακας σε σχέση με το σώμα της και κοντά πόδια. Αυτά για μένα ειναι πρόβλημα και γιαυτό δεν έχει της αντοχές που έχει ένα καθώς πρέπει ποιμενικό. 

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
δεν ψαχνω αμεσα...ψαχνω περιπου 3 χρονια αλλα δυστυχως ειμαι ανεργη οποτε δεν παιζουν χρηματα, απλα τωρα το πηρα αποφαση οτι δεν προκειται να τα συγκεντρωσω.....δυστυχως...
αν βρω καποιο σκυλακι που να πληροι τις προυποθεσεις για τον χωρο μου, θα προχωρησω στην υιοθεσια του κ ισως στο μελλον αποκτησω κ ενα γουεστακι (αν φτιαξουν τα πραγματα)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
apsu έχε υπόψιν σου, ότι τα σκυλιά είναι πολυέξοδο "σπορ".

H διαφορά του καθαρόαιμου απ'το ημίαιμο, είναι μόνο στην αγορά.
Από κει και πέρα, τα πράγματα μπορεί να αποδειχθούν πολύ στενάχωρα οικονομικά.

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
ναι το ξερω αλλα τα εξοδα ειναι ειναι σταδιακα, εκτος και αν προκυψει προβλημα υγειας που δεν διαπραγματευεσαι τα εξοδα...απλα τα 1000 ευρω για την αγορα σε τετοια περιοδο ειναι...πολυτελεια...:(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ok

Απλώς να είσαι συνειδητοποιημένη πάνω σ'αυτό, γιατί δεν είναι καθόλου αστείο.
Και πολλοί νομίζουν πως απλώς παίρνουν την απόφαση, να βάλουν κάτι μαλλιαρό στην ζωή τους.
Μόνο που το μαλλιαρό, ζει και αναπνέει και απαιτεί την προίκα, την διατροφή, την διασκέδαση και προπάντων την υγεία του. Υψηλός λογαριασμός, όλα αυτά.

Και ισχύει αυτό που σου έγραψε παραπάνω η Lara. Μην περιορίζεις τόσο τις επιλογές σου, στα νούμερα. Γιατί η βόλεψη μέσα στο διαμέρισμα, δεν πάει με τα κιλά, ούτε και με τις υπόλοιπες διαστάσεις. Και μπορεί να χάσεις έτσι, τον σκύλο των ονείρων σου. Επίσης, μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα βρεις σκυλί που δεν μαδάει. 2-3 ράτσες καθαρόαιμες μόνο. Ολα τ'άλλα, μια χαρά μαδάνε.

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
πιστευω οτι σκυλι αποκτας με 3 τροπους....
η το βλεπεις και το ερωτευεσαι...
η σε βρισκει αυτο, το λυπασαι, το κρατας και μετα το ερωτευεσαι...
η εχεις καταληξει σε ορισμενα χαρακτηριστικα, τα οποια αντιστοιχουν σε μια ρατσα την οποια ερωτευεσαι...

εγω λοιπον προς το παρον εχω καταληξει σε ορισμενα χαρακτηριστικα τα οποια θελω να εχει το σκυλακι που θα αποκτησω, να ειναι μικρο σε μεγεθος και να μην ριχνει πολυ τριχα...ωστοσο μπορει να καταληξω και με κατι διαφορετικο χεχε...παντως θα με διευκολυνε πολυ να ειναι κατω απο 10 κιλα και με μαλλι, οχι γουνα...τωρα...ιδωμεν

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
νομίζω ισχύει το 1ο σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις:p
άκου να σου πω την προσωπική μου εμπειρία.
και εγώ ήθελα ένα κοντότριχο, μικρού ή μεσαίου μεγέθους με σχετικά ήσυχο χαρακτήρα.
τα βρήκα όλα εκτός απο το κοντότριχο πάνω στον Χάρη. η μάνα μου ούτε καν ήθελε να ακούσει για μακρύτριχο μιας και ήταν ο μόνος όρος που μου είχε βάλει στην απόκτηση σκύλου.
αλλα μόλις τον είδαμε απο κοντά τον μούργο... τέλος αυτό ήταν

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
χεχε σιγουρα ετσι γινεται συχνα απλα επειμενω στο θεμα με το μαλλι του σκυλου, οχι απο αισθητικης αποψης αλλα απο πρακτικης...
τωρα χαρακτηρα δεν συζητω καθολου μιας και ειναι παντελως αγνωστος σε ενα ημιαιμο κουταβι...
τωρα ιδωμεν...και μεγαλυτερο σε ηλικια να ειναι αν μου κανει το κλικ γιατι οχι...

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Αν ψάξεις σε φιλοζωικές ειναι πολυ πιθανο να βρεις αυτο περιπου που θες και επιπλέον αυτοι που το έσωσαν ειναι πιθανό να ξέρουν να σου πουν αν μαδάει πολυ ή όχι από προσωπική εμπειρια με την επαφή που εχουν μαζι του καθώς και κάποια πραγματα για τον χαρακτηρα και τη συμπεριφορά του. Οσο για το αν ειναι πιο ανθεκτικά τα ημιαιμα πιστευω ειναι θέμα φυσικής επιλογής. Ζουν στο δρόμο κ απο μώρα ερχονται σε επαφή με ενα σωρό μικρόβια, φυσικό είναι να έχουν περισσότερα αντισώματα και να επιβιώνουν τα πιο γερά

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως αν θες να έχεις μια ιδέα για την ιδιοσυγκρασία του σκύλου, καλό θα είναι να μην πάρεις κουτάβι. Πηγαινε στο καταφύγιο της περιοχής σου (όχι μια φορά.... πολλές!), δες, γνώρισε τα σκυλιά, βγάλτα βόλτα, παίξε μαζί τους και ξαναέλα να συζητήσουμε. :).

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
ευχαριστω παιδια!ειδικα εσενα halalima!
Θερμη παρακληση!
ενημερωνετε με για μικροσωμακια που βλεπετε σε αγγελιες και θα επικοινωνω γι αυτα που με ενδιαφερουν!!!!!!!