Ερωτήσεις για πλατάρια

MikeTheDog

Member
19 Σεπτεμβρίου 2017
8
1
34
Καλησπέρα υπάρχει κανείς που να δίνει πλατάρια στο σκυλί του; Θα ήθελα να μάθω πόσα πλατάρια μπορώ να δίνω την ημέρα και αν πρέπει να είναι ωμά η βραστά. Είμαι σχετικά νέος σε αυτό το θέμα. Κάθε πληροφορία θα με βοηθούσε :)

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.340
8.079
Καλησπέρα υπάρχει κανείς που να δίνει πλατάρια στο σκυλί του; Θα ήθελα να μάθω πόσα πλατάρια μπορώ να δίνω την ημέρα και αν πρέπει να είναι ωμά η βραστά. Είμαι σχετικά νέος σε αυτό το θέμα. Κάθε πληροφορία θα με βοηθούσε :)
Δες καλύτερα.... ΕΔΩ. Θα σου λυθουν οι απορίες.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ωμα, γτ μαγειρεμένα κόκκαλα απαγορεύονται. (τουλάχιστον στο σύστημα μπαρφ, αν αυτό θέλεις να ακολουθήσεις)
Το βασικό στη μπαρφ είναι να δίνεις εναλλαξ διάφορα είδη κρέατος οπότε δεν κάνει να τα δίνεις κάθε μέρα. Εγώ δίνω 1 φορά την εβδομάδα, μερικές φορές 2, π.χ. σήμερα έφαγε πλατάρια.
Την ποσότητα την υπολογίζεις ως εξής, για ενήλικο σκύλο 2-3% του βάρους, π.χ. 10 κιλά = 200-300 γραμμάρια, από τα οποία το 20% θα είναι λαχανικά κ φρούτα, άρα 160-240 γραμμάρια.

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Ωμα, οχι ψημενα-βρασμενα.Ειναι μια καλη αρχη κ οικονομικη στην ωμοφαγια.
Ποσοτητα εφοσον δεν ειναι κουταβι,ειναι 2-3% του βαρους του σκυλου.
Κανονικα θελει κ μια μικρη ποσοτητα λαχανικων-οργανων (συκωτι κυριως) για να θεωρηθει πληρες γευμα.
Για αρχη ομως καλα ειναι κ τα σκετα πλαταρια.Αν βρεις κ "ψωμωμενα" με αρκετο κρεας πανω τους ακομη καλυτερα.
Eγω τα κοβω σε μεγαλες μπουκιες οπως εδω

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
ειχα ξεκινησει να δινω πλαταρια καποτε αλλα αρχισα να παρατηρω ολοκληρα κοκκαλακια στα κοπρανα και μερικες φορες και σταγονες αιματος, ωστε αποφασισα να μην ξαναδωσω ποτε.

ο φοβος φυλαει τα ερμα τα σκυλια :p