Ερωτήσεις για Κοκονάκι

Deukalionas

Member
28 Οκτωβρίου 2018
10
3
38
Μάλιστα. Δεν θα το συνεχίσω άλλο. Ας συνεχισει να πιστεύει ο καθένας αυτά που θεωρεί ότι είναι σωστά. Αν τώρα εσύ οδηγησαι απο την πρόταση 'το σκυλί θα γίνει 12 κιλα' ότι ΔΕΝ είναι κοκονι, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Η ουσία είναι όταν κάποιος κάνει μια ερώτηση να λαμβάνει απαντηση. Τίποτα περισσότερο. Το forum δεν χρειάζεται ούτε κριτές ούτε δικαστές. Μπορεί ένα μέλος να παρέχει ένα 'καλυτερο μελλον' στο σκυλάκι του μέσα εδω? Αν ναι, τότε ο σκοπός έχει επιτευχθεί. Το αν είναι κοκονι ή αν το αγόρασε ή το ψάξε στο ίντερνετ να βρεις απαντήσεις νομίζω περισσεύουν. (Σημειωση: άλλο μια διευκρινιστική ερώτηση ώστε να δοθεί καλύτερη συμβουλή και άλλο η επίθεση).

Φιλικά, και αν ποτέ σας βγάλει ο δρόμος στη Σχοινούσα ρωτήστε για τη φιλοζωικη δράση του Δευκαλίωνα!

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Αν ναι, τότε ο σκοπός έχει επιτευχθεί. Το αν είναι κοκονι ή αν το αγόρασε ή το ψάξε στο ίντερνετ να βρεις απαντήσεις νομίζω περισσεύουν. (Σημειωση: άλλο μια διευκρινιστική ερώτηση ώστε να δοθεί καλύτερη συμβουλή και άλλο η επίθεση).

Φιλικά, και αν ποτέ σας βγάλει ο δρόμος στη Σχοινούσα ρωτήστε για τη φιλοζωικη δράση του Δευκαλίωνα!
Σκοπος επίσης ειναι και το καλυτερο μελλον των σκυλων ως συνολο, οχι μονο των δικων μας.
Γνωμη μου εφόσον αγαπας τα ζωα και ασχολεισαι ...ναι ,πρεπει να σε ενδιαφερει αν καποιος το αγορασε απο πετ σοπ ( δηλ puppy mills) ή ιδιωτη και ειναι καλο να αναφερονται οι πιο σωστοι τροποι αποκτησης . Γιατι τα γραπτα μενουν, θα το διαβασει το φορουμ εκτος απο εμας και καποιος τριτος και τεταρτος κ.τ.λ και μπορει να μπει σε σκεψεις και να μαθει δυο πραγματα.

Last edited:
  • Like
Reactions: alexouli

Deukalionas

Member
28 Οκτωβρίου 2018
10
3
38
Δεν έχει σχέση αυτό που αναφέρεις με το συγκεκριμένο thread όμως. Αυτό είναι το θέμα. Οτι σε δύο-τρέις-δέκα μήνες, κάποιος άλλος που θα έχει κοκονι θα θέλει να μάθει αν ένα κοκονί μπορεί να μείνει σε εξωτερικό χώρο, θα μπεί στο forum και θα διαβάσει ο,τι άλλο εκτός αυτο που τον ενδιαφέρει.

Deukalionas

Member
28 Οκτωβρίου 2018
10
3
38
Το σκυλάκι πως το απέκτησες; Από ποιόν το πήρες;
Αυτός που στο έδωσε, δεν ξέρει να σε βοηθήσει με αυτές τις απορίες που έχεις;
Εκανες καθόλου αναζήτηση στο φόρουμ στα εκπαιδευτικά θέματα ή ψάχνοντας για κοκόνια, μήπως βρεις τις απαντήσεις σου;
Εσύ δηλαδή το 5κιλο, το πήρες ως...εξωτερικού χώρου; Δεν θέλεις να το έχεις μαζί σου, στο σπίτι σου;
Τώρα εσένα αν αυτές οι -ερωτήσεις- απαντήσεις σε ερώτηση σου φαίνονται λογικές και ορθές τοτε δεν νομίζω οτι έχει νόημα να συνεχίσουμε την συζήτηση. Δεν οδηγεί πουθενά. Ας αφήσουμε ο καθένας να πορευτεί όπως θεωρεί καλύτερα.

Mito

Member
23 Οκτωβρίου 2018
10
4
36
Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι ασχολείστε με το αν το σκύλι ήρθε στο σπίτι μας από αγγελία ή όχι ή αν είναι κοκονι ή όχι... Ακόμα και να μην είναι κοκονι ακόμα και να έκανε λάθος η κτηνίατρος οι ερωτήσεις μου ήταν πολύ συγκεκριμένες και μέχρι στιγμής ασχολείστε οι περισσότεροι με άσχετα θέματα πλην αυτών που ρώτησα... Κάτι το οποίο το θεωρώ χωρίς νόημα... Αν δεν είστε σε θέση να βοηθήσετε με τις απαντήσεις σας για ποίο λόγο χάνεται και εσείς τον χρόνο σας με το να μου απαντάτε, αλλά και εγώ τον χρόνο μου με τον να διαβάζω πράγματα που δεν έχουν σημασία σε σχέση με αυτό που με απασχολεί. Με όλο τον σεβασμό εδώ θα έπρεπε να ήταν ένα φόρουμ για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον σε σχέση με τους αγαπημένους μας φίλους και όχι για να βγαίνει έχθρα και αντιπαράθεση. Πραγματικά ευχαριστώ όσους με βοηθήσατε πρακτικά με τις απορίες μου...γι όλη την υπόλοιπη κατάσταση δεν έχω να πω κάτι παραπάνω

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείς τόσο κακό το να ασχολούμαστε με το αν είναι κοκόνι ή όχι ο σκύλος, και θα εξηγήσω πολύ ευχαρίστως τι εννοώ. Όλες οι ράτσες, πέρα από τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης, έχουν και χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Αυτά, είναι συγκεκριμένα. Είναι άδικο απέναντι στο σκυλί σου να το μεγαλώσεις σαν να ήταν κοκόνι και να περιμένεις να δεις από αυτό αυτά που διαβάζεις για την ράτσα. Θα πιαστώ από το πιο απλό, μπορεί να ονειρεύεσαι να έχεις έναν σκύλο φουλ στην ενέργεια, που θα βγαίνει στην αυλή και θα τρέχει αβέρτα, και εσένα να γουστάρει μόνο καναπέδες. Μην ψάχνεις να βρεις στο κουτάβι σου αυτά που θα πρέπει να δεις αφού σου είπαν ότι είναι κοκόνι. Απόλαυσε το έτσι όπως είναι, και έτσι όπως θα γίνει. Και εμένα κοκόνι μου την είπαν, αλλά ψάχνοντας για την ράτσα ανακάλυψα σύντομα ότι καμία σχέση.

Στην ερώτηση σου τώρα, ναι, είναι πολύ φυσιολογικό ένα κουτάβι να κλαίει. Υπομονή και θα περάσει. Εμένα είναι 2 χρονών, και ακόμα γκρινιάζει όταν δεν της κάνουμε τα χατίρια.

• Like
Reactions: TARA and Mito

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Επειδη τα βασικα ερωτηματα απαντηθηκαν, επειδη θεωρω οτι δεν υφισταται καποιο σοβαρο προβλημα με το σκυλο και επειδη...ετσι
ΟΧΙ στο ίντερνετικο bullying.
Εχετε φτασει σε σημειο καποιοι, οχι μονο εδω μεσα, γενικα, να υπερχρησιμοποιειτε τοσο καποιες λεξεις που τελικα χανουν την ουσια και τη δυναμη τους, την αξια προσοχης. Και αυτο ισχυει κ για αλλες λεξεις.

Επισης, επειδη αναφερθηκε πιο πανω, το φορουμ ειναι χωρος δημοσιου διαλογου, κ το δικαιωμα λογου σου μεταφερει αυτοματως την ευθυνη του λογου αυτου, και η ευθυνη αυτη ελεγχεται μεσω της κρισης των συνομιλητων σου.

Σε αλλο θεμα, δε θυμαμαι ποιος,
χθες, καποιος εγραψε "για καρδουλες και likes (και λοιπα σαλια συμπληρωνω εγω) fb και instagram."

Ειπαμε, να μην παιρνουμε απο τα μουτρα τα νεα μελη, και το ελεγα κ εγω, αλλα ενταξει...υπαρχει βελτιωση στο συγκεκριμενο θεμα. Δε θα αρχισουμε και εδω μεσα τα γλωσσοφιλα.

Αιντε bulling και bulling με το παραμικρο. Παραφλωρεψαμε

tsopanaki

Member
21 Αυγούστου 2018
21
7
25
Γειά σας και από εμένα.. Χαίρομαι πολύ που είμαι στην ομάδα σας και μαθαίνω πολλές και χρήσιμες πληροφορίες. Ήθελα να σας ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου λοιπόν ... Έχω ένα κοκονακι κοντά 3 μηνών, τον έχω περίπου δέκα μέρες και παρατηρώ ότι μόλις περιορίζεται σε ένα χώρο και δεν μπορεί να είναι μαζί μας κλαίει και πολύ δύσκολα ηρεμεί. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό; και αν ναι, πως το σταματάει το σκυλάκι;
Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεται για την συγκεκριμένη ράτσα μπορεί να μείνει και σε εξωτερικό χώρο; κήπο ή αυλή; Ή είναι σκυλάκια μόνο για μέσα στο σπίτι;
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να μένει έξω αρκεί να σιγουρευτείς πως δεν υπάρχουν επικίνδυνα αντικείμενα έξω και ότι δεν χωράει μέσα απο κάγκελα αν υπάρχουν.

+Στείλε καμία φωτογραφία να λυθεί το θέμα περί καθαροαιμίας :p

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Γειά σας και από εμένα.. Χαίρομαι πολύ που είμαι στην ομάδα σας και μαθαίνω πολλές και χρήσιμες πληροφορίες. Ήθελα να σας ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου λοιπόν ... Έχω ένα κοκονακι κοντά 3 μηνών, τον έχω περίπου δέκα μέρες και παρατηρώ ότι μόλις περιορίζεται σε ένα χώρο και δεν μπορεί να είναι μαζί μας κλαίει και πολύ δύσκολα ηρεμεί. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό; και αν ναι, πως το σταματάει το σκυλάκι;
Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεται για την συγκεκριμένη ράτσα μπορεί να μείνει και σε εξωτερικό χώρο; κήπο ή αυλή; Ή είναι σκυλάκια μόνο για μέσα στο σπίτι;
θα ήθελα να σου τονίσω 2 πραγματάκια, αν μπορούν να σε βοηθήσουν.
Όλα τα σκυλιά σε αυτή την ηλικία έχουν ανάγκη την ανθρώπινη συντροφιά αν δεν είναι ελεύθερα στο χωριό με άλλα ζώα. Ο λόγος ευνόητος, είναι μωρά και πέραν των άλλων νοιώθουν ανασφάλεια.
Ιδιαίτερα τα κοκόνια είναι πανέξυπνα και ενεργητικά σκυλιά και θέλουν να ασχοληθείς μαζί τους ή να έχουν κάτι να ασχολούνται.
Όσο για τον κήπο/αυλή εξαρτάται που μένεις. Προσωπικά στην πόλη, δεν θα άφηνα ποτέ τον σκύλο μου μόνο του, χωρίς την επίβλεψή μου, σε κήπο γιατί η ανθρώπινη κακία ξεχειλίζει. Είναι από τα εύκολα θύματα της φόλας, ακόμη και για πλάκα.
(έτυχε συμβάν στην γειτονιά μου, πιτσιρικάδες να βρουν σε κήπο μόνο του σκυλάκι και του πέταγαν κροτίδες για να κάνουν πλάκα)!!!! Καταλαβαίνεις τα αποτελέσματα.