Επιφυλακτικό ή τελικά...φοβικό σκυλί;;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Νομίζω πως νιώθει ασφαλής μαζί μου, και με τον καιρό θα νιώθει όλο και περισσότερο.

Γενικά δεν απομακρύνεται από εμάς, αλλά ούτε έχει και άγχος αποχωρισμού όταν φεύγω (το δούλεψα από την πρώτη μέρα αυτό, αλλιώς είμαι σίγουρη πως θα είχε).

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τα αδεσποτάκια όπως και τα petshopάδικα από ότι έχω καταλάβει δένονται πολύ με αυτόν που θα τα βγάλει από τη γυάλα ή το δρόμο!!! Το έχω δει πολλές φορές! Το θέμα είναι πως δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχουν περάσει τι έχουν ζήσει και σε τι βαθμό! Θέλει λίγο υπομονή για να στρώσει με την έννοια πως και τα πάντα να κάνεις σωστά... δεν έχει μιλιά να σου πει τι την ενοχλέι

Απλά από ότι έχω καταλάβει είναι πολύ δεκτικό σκυλάκι οπότε θα τα καταφέρεις!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ναι είναι καλόβολη γενικά,πολύ ήσυχη αν και λίγο πεισματάρα.
Θα την πάω λάου λάου δεν με πειράζει,και ελπίζω με τον καιρό να ξεπεράσει τις φοβίες της.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Sofouli η γνώμη μου είναι να μην πολυπροβληματίζεσαι. Βγαίνετε για την βόλτα σας, χωρίς να σκέφτεσαι πολλά-πολλά.
Απ' ότι καταλαβαίνω, δεν είναι σκυλάκι με προβληματική συμπεριφορά. Αφησέ την να έρθουν τα πράγματα όπως πρέπει, στην ώρα τους.
Μην την πιέζεις (ξέρω ότι δεν το κάνεις), μην πιέζεσαι εσύ, αλλά και μην αποφεύγεις καταστάσεις. Θέλω να πω, για παράδειγμα, μην αποφεύγεις την παρέα με το συγκεκριμένο σκυλάκι. Απλά θα είσαστε εκ του ασφαλούς. Στο λουρί, μακριά και αγαπημένοι. Η ακόμη καλύτερα, κάνετε τις βόλτες σας και εσύ και η άλλη κοπέλλα χώρια, να ξελυσάξουν και να εκτονωθούν πρώτα τα σκυλιά και μετά συναντηθείτε κάπου και για public relations (πάντα εκ του ασφαλούς μέχρι και αν αλλάξουν οι σχέσεις τους). Σιγά-σιγά θα είσαι σε θέση να κρίνεις πότε, πως και που θα την φέρεις σε επαφή με άλλα σκυλιά. Μπορεί να πάρει καιρό, εμένα μου πήρε πάνω από χρόνο, αλλά το καλό πράγμα, αργεί να γίνει :)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
κ γενικά μην αγχώνεσαι κ εσύ για να μη το μεταδίσεις κ στο σκύλο. Χαλλλαραααα κ απροβλημάτιστα με σκυλάκια που γνωρίζεις.
Τα σκυλιά προσαρμόζονται πολυ εύκολα στο περιβάλλον. Κ μια γνώμη εκαπιδευτή να έπαιρνες, μόνο καλό θα έκανε στην προκειμένη πάντως.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Έχετε δίκιο.
Απλά χτες στεναχωρήθηκα, γιατί η ράνυ φαινόταν πως δεν γούσταρε καθόλου την βόλτα.
Θα το κάνω σιγά σιγά, πολύ χαλαρά, για να μην αγχώνεται και το σκυλί.
Μαρέκο θα κάνω αυτό που είπες, σίγουρα θα είναι καλύτερα έτσι.

Νατάσα δυστυχώς τα οικονομικά μου αυτή τη στιγμή δεν μου επιτρέπουν εκπαιδευτή, αλλά είναι κάτι που το είχα στο πρόγραμμα μόλις τελειώσω με τις υποχρεώσεις της σχολής μου (σύντομα, αμήν θεέ μου ) και πιάσω δουλειά.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
να μην αγχωνεσε θα συμφωνησω και εγω με τα παιδια ,η μικρη ειναι μια χαρα μαζι σου απλα η καημενη εχει φαει φρικες οταν ηταν μικρη και η ψυχουλα της ειναι εθραυστη ,πηγαινετε κανονικα τις βολτες σας και μην την ζοριζεις για κοινωνικες επαφες ,να εισαι πολυ επιφυλακτικη με τα αλλα σκυλια και τους ιδιοκτητες τους και αφησε το κοριτσι σου να αποφασισει με ποιον θα κανει παρεα και οταν αυτη θα ειναι ετοιμη

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σε ευχαριστώ πολύ βρε Κρίνα, έχεις δίκιο, εξ'άλλου είναι νωρίς ακόμα..
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές :)

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Sofouli ποια σκυλίτσα ήταν αυτή που αναφέρεις?

Με το ροτ που σου είχα πει έχει έρθει σε επαφή ποτέ?
Κιαν ναι πως ήταν?

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ένα κανις τεριέ είναι.

Όχι δεν συνάντησα κανένα ροτ, και βασικά δεν έχω πάει ακόμα με τα παιδιά που μου είπες βόλτα, γιατί την ώρα που πάνε έχω μάθημα :(

Άσχετο πάντως σε εκείνο το σημείο που πηγαίνατε ο παππάς περιέφραξε τον χώρο, μάλλον για να μην πηγαίνουν τα σκυλιά!!!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Ίσως να σε βοηθούσε μια συνάντηση με το τερριέ αλλά και με το ροτ το οποίο είναι ιδιαίτερα ανεκτικό.

Τα άλλα άστα είναι πονεμένη ιστορία.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η κοπέλα με το κανίς τεριέ, μου είπε ότι στη βόλτα είναι ένα παγκ και ένα μαύρο κανίς νομίζω, αν θυμάμαι καλά.

Εσύ για ποιο τεριέ λες;;

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Το ίδιο λέμε.

Η κοπέλα που στο είπε έχει μια θηλυκιά που ακούει στο όνομα ''μπαλού'' ή κάτι τέτοιο?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πάντως η λίλα την αγρίεψε την ράνυ, και η ράνυ χεστηκε από τον φόβο της.
Μάλλον χρειάζεται κάποιο πιο ήρεμο σκυλί!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Την Λίλα-Λιλού από της λίγες φορές που την είχα δει μου φάνηκε αρκετά δραστήρια,αλλά ήρεμη με τα σκυλιά που ΔΕΝ την ζαλίζουν.
Μόνο λίγο κτητική με τα παιχνίδια της.
Γενικά όμως καλή.

Δοκίμασε με τα άλλα σκυλιά,θα σε βοηθήσουν και τα παιδιά σε ότι χρειαστείς.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ναι είναι πολύ δραστήρια, αλλά ήταν πολύ αδιάφορη, μύρισε την ράνυ 2-3 φορές και δεν ξανα ασχολήθηκε.
Ευχαριστώ πάντως, ελπίζω να έχουμε καλύτερη τύχη με τα άλλα 2 :)

liajoe

Well-Known Member
το σκυλάκι έζησε πολύ καιρό μακριά σου
στην ηλικία που βρίσκεται μεγάλο μέρος του χαρακτήρα έχει ήδη "χαραχτεί" βαθιά
σιγά σιγά και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του όλα θα γίνουν
μην το πιέζεις και επικεντρώσου στην ερμηνεία του περισσότερο παρά στην μεταβολή του
Πολύ σωστό!!

Υ.Γ. Γειά σου Κοκόνι :)

liajoe

Well-Known Member
Στεναχωρέθηκα πολύ, πίστευα πως θα απολάμβανε πολύ την σκυλοβόλτα, και θα έτρεχε και θα έπαιζε μαζί με το άλλο σκυλί, αλλά αυτό δεν έγινε. Όλη μέρα σκέφτομαι τι φταίει.

Μέσα στο σπίτι παίζουμε, τρέχει από εδώ και από εκεί, χοροπηδάει, ενώ έξω το μόνο που της αρέσει είναι βόλτα με μένα ή τον φίλο μου, και οτιδήποτε άλλο την τρομάζει.
Γειά σου Σοφούλι :)

Λυπάμαι που στεναχωριέσαι, θα ήθελα να σου πώ οτι τα πράγματα δεν είναι καθόλου τραγικά ή άκρως αρνητικά :)

Εμείς απο την αρχή με τις ανάδοχες οικογένειες, δουλεύουμε έντομα έτσι ώστε τα σκυλιά να μεγαλώνουν και να
μην είναι
dog centred. Δηλαδή να μην ζητάνε την επαφή με άλλα σκυλιά.

Η αγέλη της είστε εσείς και δεν υπάρχει βασικά κάποιος λόγος για το οποίο να πρέπει να παίξει με αλλα σκυλιά.
Αντιθέτος, η βόλτα είναι για εσας και εκείνη. Κάνε εσύ πράγματα μάζι της :) και άσε τον υπόλοιπο κόσμο
και το περιβάλλον. Θα δείς, θα χαλαρώσει.

Εντάξει 2 μήνες ζει μαζί μας, και πριν δεν περνούσε και πολύ καλά, αλλά τι να κάνω για να ξεθαρέψει;
Ένας σκύλος με "παρελθόν", που χρειάζετε rehabilitation time (στα Ελληνικά?), είναι γύρω στους 6 - 12 μήνες...είστε ακόμα στην αρχή :)

Και κάτι ακόμα, άσχετο αλλά ίσως και σχετικό.
Η ράνυ, δεν παίζει.
Εννοώ παίζει μαζί μας χοροπηδώντας, μας τραβάει, της μιλάμε και μας μιμείτε γαυγίζοντας, κάνει βλακείς γενικά, αλλά κανένα μα κανένα παιχνίδι δεν της κινεί το ενδιαφέρον. Καμιά ιδέα;;
Καθόλου άσχετο.
Τα σκυλιά τα οποία δεν παίζουν με αντικείμενα / άνθρωπο είναι τα σκυλιά που δεν θα μπούν στην διαδικασία
να "εργαστούν / παίξουν σαν ομάδα". (Δέν γνωρίζουμε όμως σε πιο βαθμό είναι "κληρονομικής/γενετικής
φύσης και πόσο έλλειψη σωστής ανάθρεψης και κοινωνικοποίησης).

Το παραπάνω είναι σημαντικό τέστ - κουταβιών για να προσδιορίσουμε ένα κουτάβι έχει "θέληση εργασίας".

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97