Επιπεφυκίτιδα

Hippies

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2010
46
0
Χαλκιδα!
Καλησπερα

εχθες πηγα το σκυλακι μου στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι εχει επιπεφυκίτιδα(ελπιζω να το λεω σωστα)
Μου προτεινε στην αρχη να βαλω κολλυριο και τεχνητα δακρυα αλλα επειδη ειναι μικρουλης ο Αστεριξ ειπαμε να αρχισουμε με χαμομηλι και μετα να βαλουμε κολλυριο.

Επειδη σιγουρα καποιος θα ξερει εδω θελω να μαθω
ποσες φορες την ημερα να του βαζω χαμομηλι?
Βρεχω το βαμβακι με χαμομηλι και το κραταω σαν κομπρεσα πανω στο ματι του η σταζω λιγο μεσα?(σορρυ αν ειναι λιγο χαζη η ερωτηση αλλα πραγματικα δεν ξερω)

Και κατι τελευταιο
ο μικρος μου ειναι σιχ τσου μολις 5 μηνων
τι παιχνιδια ειναι καλα να του παρω?

Ευχαριστωωωωωω!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πλαστικά φουσκωτά με σφυρίχτρα μέσα
μασουλητήρια
και καμια μπαλίτσα

όχι συνέχεια δικά του-
εσύ θα τα ελέγχεις και θα είναι σαν ανταμοιβή

Για την επιπεφυκίτιδα δεν ξέρω

το χαμομήλι
πλύσιμο της περιοχής του ματιού (και του ποπού και ότι άλλο-και ολόκληρο το σκύλο αν θες)

Hippies

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2010
46
0
Χαλκιδα!
πλαστικά φουσκωτά με σφυρίχτρα μέσα

το πηρα ενα πλαστικο κοκκαλο απλα δεν ηξερα αν εκανα καλα μηπως και το κοψει και αρχισει να το τρωει και μου παθει και τιποτα το σκυλι,λιγο που του το εδωσα τρελαθηκε απο την χαρα του

Last edited by a moderator:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όλα τα παιχνίδια του θα τα ελέγχεις και αν κόψουν θα τα αλλάζεις-δεν θέλουμε να καταπιεί πλαστικό βέβαια
κάποια στιγμή θα το χαλάσει όπως και νά έχει

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
xαμομηλακι πλυση γυρω γυρω και αν πεσει και λιγο μεσα δεν εγινε και τιποτα. Κολλυριο φανταζομαι tobrex ή tobradex(κορτιζονουχο), πολυ καλα και αποδοτικοτατα. Μη σε φοβιζει δεν ειναι τιποτα εμφανιζεται παρα πολυ συχνα και στους ανθρωπους

Hippies

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2010
46
0
Χαλκιδα!
καλα αυτο ειναι το μονο σιγουρο!!

xαμομηλακι πλυση γυρω γυρω και αν πεσει και λιγο μεσα δεν εγινε και τιποτα. Κολλυριο φανταζομαι tobrex ή tobradex(κορτιζονουχο), πολυ καλα και αποδοτικοτατα. Μη σε φοβιζει δεν ειναι τιποτα εμφανιζεται παρα πολυ συχνα και στους ανθρωπους

Κανουν τα κολλυρια αυτα για τοσο μικρο σκυλι? κουταβακι ειναι ακομα

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
βεβαιως. Ποτε βεβαια δε χρησιμοποιουμε tobradex σε ματι με ελκος επειδη ειναι κορτιζονουχο αλλα αυτα φανταζομαι θα στα ειπε ο κτηνιατρος σου. Φυσικα υπαρχουν και αλλα κολλυρια απλως αυτα ειναι απο τα πιο γνωστα και ευρεως διαδεδομενα. Φυσικα εσυ θα ακολουθησεις τις οδηγιες του κτηνιατρου. Το χαμομηλι ειναι ιδανικο για τετοιες περιπτωσεις

Hippies

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2010
46
0
Χαλκιδα!
οκ θα ξεκινησω με χαμομηλι οπως μου ειπε και αν δω οτι δεν εχει αποτελεσμα θα ξαναπαω στον κτηνιατρο να μου δωσει κολλυριο

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
άσχετο μιας και δεν ρωτάς για άνθρωπο αλλά εγώ που είχα πάθει το ίδιο πράγμα με το χαμομήλι δεν έκανα τίποτα μόνο με ένα κολλύριο με κορτιζόνη μου έφτιαξε και μάλιστα μετά από κάνα μήνα (το κολλύριο το έβαζα 2 εβδομάδες δεν θυμάμαι το όνομα του αλλά ήταν ένα λευκό μπουκαλάκι με πράσινο καπάκι))

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Δύσκολα θα υποχωρήσει μόνο με χαμομήλι αλλά δοκίμασε και βλέπεις. Εγω ξεπλενα τα ματακια της με χαμομήλι οταν γεμιζε τσιμπλα, και έστυβα το βαμβακι να τρεξει και μεσα ωστε να ξεπλυθει. Κοληριο Tobradex 2 φορες τη μερα και σε 3 μερες ειχαμε ξεμπερδεψει.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
το χαμομήλι δεν κάνει τίποτα,μπορεί μάλιστα να χειροτερέψει τα πράγματα.
Βάλτου Tobrex -δεν είναι δα και τόσο βρέφος το σκυλί-5 μηνών είναι.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Χορηγησε του κατευθειαν το κολλυριο!

Γιατι το καθυστερεις?Δεν ειναι δα και τιποτα το κολλυριο που να το αποφευγεις!

5 μηνων ειναι μεγαλο!

Που να 'μπλεκες με ωτιτιδες 3-4 μηνων να εβλεπες εκει μανικι...;)

Αυτα ειναι τα ωραια...παιδικες αρρωστιες!:D

Περαστικα να ειναι...

Hippies

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2010
46
0
Χαλκιδα!

αν υπαρχει περιπτωση να κανει τα πραγματα χειροτερα τοτε γιατι μου το ειπε ο γιατρος?
αν δω οτι δεν φτιαχνει αυριο θα παω να παρω το κολλυριο που λες εσυ και απο τοι καταλαβα εδω ολοι το ιδιο μου λετε να παρω,κατι θα ξερετε παραπανω

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Χορηγησε του κατευθειαν το κολλυριο!

Γιατι το καθυστερεις?Δεν ειναι δα και τιποτα το κολλυριο που να το αποφευγεις!

5 μηνων ειναι μεγαλο!

Που να 'μπλεκες με ωτιτιδες 3-4 μηνων να εβλεπες εκει μανικι...;)

Αυτα ειναι τα ωραια...παιδικες αρρωστιες!:D

Περαστικα να ειναι...

...ε , καλα - δεν ειναι και το πιο αθωο πραγμα του κοσμου. Κορτιζονη και αντιβιωση ειναι.....

Τι μπορει να παθει απο το χαμομηλι;

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
το tobrex δεν ειναι κορτιζονουχο το tobradex ειναι. Και τα δυο χρησιμοποιουνται αφοβα εκτος οταν υπαρχει ελκος ματιου οπου απαγορευεται η χρηση του tobradex λογω του οτι ειναι κορτιζονουχο. Εννοειται οτι με το χαμομηλι μονο καλο μπορει να δει και δε διατρεχει κανενα απολυτως κινδυνο

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
το Tobrex είναι αντιβιοτικό σκέτο ,το Tobradex είναι με αντιβίοση με κορτιζόνη.
Οποιοδήποτε μη αποστειρωμένο διάλυμα -όπως το χαμομήλι- δεν κάνει να εφαρμόζεται μέσα σε μάτι το οποίο ήδη πάσχει από φλεγμονή.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
ρε συ ταρα τις ειπε και τεχνητα δακρυα που καθαριζουν και το χαμομηλι εχει αντισηπτικες ιδιοτητες. Εννοειται οτι θα γινει χρησιμοποιωντας αποστειρωμενες γαζες και πολυ καθαρα χερακια. Οσο για τα υπολοιπα συμφωνω

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
..να σωστος, στο tobradex αναφερομουν.

το Tobrex είναι αντιβιοτικό σκέτο ,το Tobradex είναι με αντιβίοση με κορτιζόνη.
Οποιοδήποτε μη αποστειρωμένο διάλυμα -όπως το χαμομήλι- δεν κάνει να εφαρμόζεται μέσα σε μάτι το οποίο ήδη πάσχει από φλεγμονή.
βρασμενο ειναι, αρα αποστειρωμενο. γαζουλες.... και ολα καλα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Βράζει που και πώς; Δεν θα το εφαρμόσει κατευθείαν καυτό όπως είναι, έτσι δεν είναι; Αποθηκεύεται που μέχρι να τοποθετηθεί ;
Χαμομήλι χρησιμοποιώ μόνο για εξωτερική εφαρμογή. Για μέσα στο μάτι τεχνητά δάκρυα, ή φυσιολογικό ορό ή φάρμακο. Εγώ προσωπικά τίποτα άλλο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog