Καλησπέρα. Τι ηλικία έχει το κουτάβι σου και τι μεγέθους είναι;Καλησπέρα. Θα ήθελα τη γνώμη σας για την επιλογή τροφής. Δίνω στο κουτάβι μου optima nova puppy medium και σκέφτομαι να αλλάξωγια κάτι πιο ενισχυμένο. Είμαι ανάμεσα σε acana puppy και σε olympus black.
Είναι 3 μηνών και 6 κιλά περίπου.Καλησπέρα. Τι ηλικία έχει το κουτάβι σου και τι μεγέθους είναι;
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.Κοιταξε δεν ξέρω ποιες είναι ιδανικές τιμές απλά εγώ παρόλο που η τροφή (N&D Pumpkin) λέει ότι έχει 1200 mg/kg γλυκοζαμίνη και 900 mg/kg χονδροϊτίνη επιλέγω να δίνω και συμπλήρωμα.
Οι: Acana, N&D, Brit Fresh και Essential έχουν πολύ καλές τιμές γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης (περίπου στα επίπεδα που έγραψα παραπάνω).
Αν θέλεις να ξεκινήσεις συμπλήρωμα χονδροϊτίνης και γλυκοζαμίνης, υπάρχουν παρα πολλά στην αγορά και είμαι σίγουρος ότι εδώ μέσα ο καθένας έχει να προτείνει κι από ένα που τον έχει βοηθήσει. Εγώ έδινα στον Ρόμμελ Arthrovet Complex και βοήθησε παρα πολύ. Τώρα επιλέγω να δίνω το Glycoflex Stage 3, το οποιο βλέπω ότι χρησιμοποιούν αρκετοί στο εξωτερικό και προτείνεται γενικότερα από κτηνιάτρους στο εξωτερικό (κυρίως ΗΠΑ).
Σου αφήνω λινκ να ρίξεις μια μάτια αν θέλεις.
Για μικρόσωμους σκύλους: GLYCOFLEX® STAGE 3 FOR SMALL DOGS
Για μεγαλόσωμους σκύλους: GLYCOFLEX® PLUS
Ευχαριστώ πολύΟι τροφές που σου είπε ο @ThemisRottweiler είναι πολύ καλές.
Για την acana δεν έχω και την καλύτερη άποψη...
Η black olympus είναι μια τροφή μεσαίας κατηγορίας...η ambrosia που ανήκει στην ίδια εταιρεία είναι καλύτερη...
Τώρα για χονδροιτίνη και γλυκοζαμίνη, αν υποθέσουμε ότι ο σκύλος σου θα είναι μεσαίου μεγέθους, δεν χρειάζεται μεγάλη δοσολογία...
Μπορείς να δοκιμάσεις το osteoflex plus...είναι πολύ καλό.
Η ξηρά τροφή δεν έχει πολύ.Έχω ακούσει ότι είναι καλό να κοιτάζω τις τιμές χονδροιτινης και γλυκοζαμινης στις τροφές. Ποιες είναι οι ιδανικές τιμες;
Ευχαριστώ πολύ.Η ξηρά τροφή δεν έχει πολύ.
Ένα σκυλί 20κιλων θα πω ότι ιδανικά θέλει 1-1½γρ γλυκοσαμινη την ημέρα. Χονδροιτινη είναι σχεδόν 30% την ποσότητα γλυκοσαμινης.
Λεπτομέρειες βέβαια που δεν νομίζω να χρειάζεται σε σκυλί μικρο-μεσαιου μεγέθους.