Επιλογη σκυλου

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
Χαιρεται...Με λενε Γιαννη κ ειμαι καινουργιος στο φορουμ θα ηθελα την βοηθεια σας για την επιλογη ενος σκυλου.Ειμαι 17 χρονων κ υπολογιζω πως η αποκτισει του σκυλου θα γινει σε περιπου ενα χρονο απλα θελω να ψαξω για ενα καλο εκτροφειο κ να μαθω οτι χρειαζεται για να εχω ενα σκυλο ετσι ωστε να μαι καλα προετημασενος...συγνωμη αν εγραψα το αρθο σε λαθος μερος αλλα δεν γνωριζω ακομα καλα το φορουμ.

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Kαλησπερα Γιαννη και καλως ηρθες.
Απο την στιγμη που ψαχνεις για εκτροφειο εισαι σε καλο δρομο.
Μπορεις μεσα απο το φορουμ να ενημερωθεις για διαφορες φυλες και να βρεις αυτο που σου ταιριαζει.
Εδω θα βρεις και αγγελιες σε περιπτωση που θελησεις τελικα να υιοθετησεις καποιο αδεσποτο.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα Γιάννη και μπράβο σου που το ψάχνεις :)

Την απόκτηση του σκύλου, φαντάζομαι ότι την τοποθετείς στο τέλος του σχολείου, αν κρίνω από την ηλικία σου! Δηλαδή όταν θα είσαι φοιτητής.
Διάβασε αυτό το θέμα για αρχή:
Επιλογή σκύλου από φοιτητή! - Σκύλος &

Τι σκύλο θα σου άρεσε να έχεις? Πες μας λίγα παραπάνω, το σκύλος είναι πολύ γενικό :)
Σου αρέσουν κάποιες συγκεκριμένες φυλές?
Έχεις σκεφτεί να υιοθετήσεις κάποιο αδεσποτάκι?

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
Ναι κ συγνωμη που δεν ημουν συγκεκριμενος απλα γραφω πρωτη φορα κ ενδεχομενος να κανω καποια λαθοι κ ζητω συγνωμη γι αυτο εκ των προτερων..Αρχηκα ναι τον σκυλο θα τον αποκτησω οταν πλεον θα ειμαι φοιτητης...ναι ενδιαφερομαι για γκριζο γερμανικο ποιμενικο η αν καταφερω κ βρω απο καποιον εκτροφεα τον μαυρο γερμανικο ποιμενικο...

Το σχετικο θεμα που μου εστειλες το εχω διαβασει πριν ακομα γραψω στο φορουμ.Ευχαριστω παντως..

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Διαβασμένος λοιπόν :)

Με το καλό να τελειώσεις το σχολείο λοιπόν και να αποκτήσεις το σκύλο που ονειρεύεσαι!
Δεν ξέρω αν υπάρχουν εκτροφεία στην Ελλάδα που να έχουν γκρίζους ή μαύρους Γ.Π.
Εκτός από το χρώμα έχουν καμιά άλλη διαφορά από τους "κλασσικούς" Γ.Π.?

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
Nα πω την αληθεια εδω με πιανεις αδιαβαστο...:p γι αυτο θα ηθελα να με βοηθησετε που να ψαξω για εκτροφεις αν ξερετε καποιον καλο...ποιο θα ηταν το κοστος αγορας ενος σκυλου απο εκτροφεα..κ ποιο ειναι καταμεσο ορο το κοστος συντηρησης του το μηνα...κ δεν μιλαω για καποια στιγμη που μπορει να γινει κατι αλλα για περιοδους που ολα βαινουν καλως...ευχαριστω εκ των προτερων..

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Καλωσήρθες κι από μένα...
Μπράβο που το ψάχνεις σοβαρά πριν πάρεις το σκύλο!
Για εκτροφείς φαντάζομαι θα δουν οι ειδικοί και θα σου πουν.
Το κόστος αγοράς εξαρτάται και από το τι σκύλο θες....
Θες να είναι άριστος μορφολογικά και να πρωταγωνιστεί σε εκθέσεις?
Θες να κάνεις κυναθλήματα ή ακόμα ακόμα και φύλαξη?
Θες απλώς έναν άρτιο ΓΠ χωρίς μεγάλες απαιτήσεις?
Υπάρχουν και σκυλιά που ξεκινάνε αρκετά κάτω από χιλιάρικο, και όσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις, ανεβαίνουν και οι τιμές...
Για το κόστος συντήρησης, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω thread που έχεις πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις (δώσε βάση όμως στο τι σκυλί έχει ο καθένας):

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?17022-Πόσο-κοστίζει-ο-σκύλος-ανά-μήνα

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
Βασικα ο σκυλος που με ενδιαφερει ειναι ο γκρι γερμανικος η μαυρος γερμανικος ποιμενικος.Στο ιντερνετ που ψαχνω σε ξενα site απ οτι εχω καταλαβει τον ονομαζουν κ-9 που θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθησει κ να μου πει τι χρειαζομαι να ξερω...

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
οι μαυροι ή γκρι με τους μαυρο-καφε, ΔΕ διαφερουν ΜΟΝΟ στο χρωμα. αυτοι που θες ειναι σκυλοι εργασιας, πιο "νευρικοι" , με μεγαλυτερες αναγκες εκτονωσης απο τους αλλους, και με μεγαλυτερη αναγκη κοινωνικοποιησης.

γενικα ο Γ.Π θελει τρεξιμο, πολλη εκτονωση. Αυτοι που αναφερεις ομως, ειναι καποια level παραπανω, και τους προτιμουν ατομα που ασχολουνται με κυναθληματα πχ schutzhund

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Εδω παντως τους γερμανικους ποιμενικους τους χωριζουν σε παλιους και νεους.Δεν ξερω ακριβως την διαφορα τους αλλα μου φαινεται οτι οι παλιοι εχουν πιο σκουρα χρωματα ειναι πιο μακρυτριχοι και δεν εχουν μεγαλη κλιση στην πλατη.

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες οσο για την εκτονοση ειμαι διατεθημενος να τον πηγαινω βολτα 3-4 φορες την μερα...απλα θα ηθελα την βοηθεια σας να μου πειτε αν ξερετε που υπαρχρι καποιο εκτροφειο στην ελλαδα που να εχει....η ακομα κ στο εξωτερικο...

Και απο οτι ειδα στο ιντερνετ το ονομα του ειναι east european shepherd...

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
θα ηθελα αν καποιο μελος του φορουμ εχει αποκτησει προσφατα γπ εκθεσης η εργασιας να μου πει σε τι τιμη κ να μου πει κ απο πιο εκτροφειο...ευχαριστω πολυ...