Επιλογη νεαρου-ενηλικου σκυλου?

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
καλησπερα σε ολους

οπως εχω γραψει και παλαιοτερα , ειμαι στο ψαξιμο για αγορα σκυλου, και ενα θεμα που με απασχολει ειναι και τα θετικα-αρνητικα με την αγορα ενος εκτροφικου σκυλου απο 12-24 μηνων που αν γινεται να ειναι και εκπαιδευμενο στα βασικα . Φανταζομαι οτι γλυτωνεις ολα τα προβληματα του κουταβιου οπως συνεχομενο καθαρισμα , λαθη στην εκπαιδευση του σε κρισιμη για το σκυλο ηλικια (ειδικα για απειρο χειριστη οπως εγω) . Απο την αλλη φανταζομαι οτι χανεις μια ωραια ηλικια του σκυλου και οτι λογικα θα αυξανεται το κοστος αποκτησης ενος τετοιου σκυλου . Υπαρχει κανεις που να εχει αγορασει ενηλικο σκυλο η που να ξερει τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις?

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Εμενα μου χαρισαν ενηλικο σκυλο! Ειναι 1,5 χρονων και μεσα σε 2 μηνες δεν μπορω να την αποχωριστω! γιατι δεν πας σε μια φιλοζωικη να βρεις αυτο που σου ταιριαζει?

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
χεχε παιδια ρωτησα για εκτροφικο σκυλο οχι αδεσποτο :) . Εχω επικεντρωθει σε 2 φυλες κυριως και μονο σε αυτες ψαχνω

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Τα εκτροφεια πουλανε και ενηλικους σκυλους. Μια φιλη μου οταν εψαχνε κουταβι ενας εκτροφεας της ειπε οτι δεν ειναι η καταλληλη να μεγαλωσει κουταβι και καλο θα ηταν να παρει εναν ενηλικο σκυλο! Η αληθεια ειναι οτι παρολο που δεν εχεις αυτη την κουταβιλα γλιτωνεις πολλα εξοδα και παιρνεις ενα εκπαιδευμενο σκυλο! Θα χρειαστεις λιγο χρονο να το συνηθησεις αλλα αξιζει τον κοπο!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Eμ, πέστο από την αρχή κι εσύ βρε παιδάκι μου! «Ενδιαφέρομαι γι'αυτή και γι'αυτή τη φυλή (συγκεκριμενα πράγματα) και σκέφτομαι να πάρω ενήλικο ή, τελοσπαντων, έφηβο από εκτροφέα. Τι λέτε?» Γιατί υπάρχουν φυλές που πάει μια χαρά κι έτσι κι υπάρχουν και φυλές που ίσως να "χλωμεύει". Ρωτα, μπας και βοηθήσει κανείς γνώστης

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Τον ενήλικο εκπαιδευμένο εκτροφικό σκύλο, με όλα τα υπέρ και τα κατά του, μόνο με μειωμένο κόστος, δεν τον συνδιάζεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αυτό, μόνο ο ίδιος ο εκτροφέας του, θα μπορεί να στο πει.