Επιλογη καταλληλης φυλής σκύλου

Νίκος1

New Member
6 Ιουλίου 2012
4
0
Γεια σας με λενε Νικο,
Ειμαι 21ετων μενω σε μικρο διαμερισμα (φοιτητικο) και ψαχνω να βρω την καταλληλη ρατσα σκυλου για εμενα,
τον τελευταιο καιρο εχω διαβασει απειρα αρθρα στο ιντερνετ και εχω δει χαρακτηριστικα και συμπεριφορες απειρων σκυλων, αποτελεσμα αυτου του ξαφνικου ογκου δεδομενων ειναι να τα χω κανει σαλατα στο κεφαλι μου.
Ετσι αποφασισα να μην διαβαζω μονο το φορουμ σας αλλα να ζητησω και την βοηθεια σας. :D
Θελω να ακουσω τις προτασεις σας ωστε να επιγκεντρωθω σε λιγοτερες ρατσες που θα ειναι καταλληλες για εναν πρωταρη "κηδεμονα" σκυλου (οπως ειδα οτι ειναι το σωστο) και θα ειναι χαρουμενο τοσο το σκυλι που θα επιλεξω οσο και εγω με αυτα που θα μπορει να προσφερει ο ενας στον αλλο.

Εμενα μαρεσει πολυ πηγαινω για τρεξιμο 3-5 φορες την βδομαδα και θα ηθελα πολυ και του σκυλου να του αρεσει επισης αυτη η δραστηριοτητα ωστε να πηγαινουμε παρεα.

Επισης θα ηθελα να ειναι πολυ πιστος με εμενα
και επειδη θα ειναι ο πρωτος μου σκυλος θελω να ειναι ευκολος στην εκπαιδευση, στις βασικες εντολες δηλαδη.

Οι τριχες που θα του πεφτουν να ειναι σε ενα λογικο-οσο λιγοτερο γινεται επιπεδο επειδη η καθαριοτητα δεν ειναι το φορτε μου :p

Τελος επειδη καποιες μερες λογο μαθηματων μπορει να λειπω κανα 4ωρο απο το σπιτι να μην του δημιουργει προβλημα αυτο... (δεν εχω διαβασει κατι τετοιο, αλλα εχω εμπειρια απο σκυλο γειτονισας που με το που εφευγε απο το σπιτι αρχιζε να κλαιει)

Αυτα ειναι τα χαρακτηριστικα που σιγουρα θελω να εχει, πειτε μου με ποιες ρατσες πιστευετε οτι ταιριαζω πιο πολυ,
ευχαριστω οταν καταληξω θα σας ενημερωσω, αν θελετε καποια επιπλεον πληροφορια πειτε μου!

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Γεια σας με λενε Νικο,
Ειμαι 21ετων μενω σε μικρο διαμερισμα (φοιτητικο) και ψαχνω να βρω την καταλληλη ρατσα σκυλου για εμενα,
τον τελευταιο καιρο εχω διαβασει απειρα αρθρα στο ιντερνετ και εχω δει χαρακτηριστικα και συμπεριφορες απειρων σκυλων, αποτελεσμα αυτου του ξαφνικου ογκου δεδομενων ειναι να τα χω κανει σαλατα στο κεφαλι μου.
Ετσι αποφασισα να μην διαβαζω μονο το φορουμ σας αλλα να ζητησω και την βοηθεια σας. :D
Θελω να ακουσω τις προτασεις σας ωστε να επιγκεντρωθω σε λιγοτερες ρατσες που θα ειναι καταλληλες για εναν πρωταρη "κηδεμονα" σκυλου (οπως ειδα οτι ειναι το σωστο) και θα ειναι χαρουμενο τοσο το σκυλι που θα επιλεξω οσο και εγω με αυτα που θα μπορει να προσφερει ο ενας στον αλλο.

Εμενα μαρεσει πολυ πηγαινω για τρεξιμο 3-5 φορες την βδομαδα και θα ηθελα πολυ και του σκυλου να του αρεσει επισης αυτη η δραστηριοτητα ωστε να πηγαινουμε παρεα.

Επισης θα ηθελα να ειναι πολυ πιστος με εμενα
και επειδη θα ειναι ο πρωτος μου σκυλος θελω να ειναι ευκολος στην εκπαιδευση, στις βασικες εντολες δηλαδη.

Οι τριχες που θα του πεφτουν να ειναι σε ενα λογικο-οσο λιγοτερο γινεται επιπεδο επειδη η καθαριοτητα δεν ειναι το φορτε μου :p

Τελος επειδη καποιες μερες λογο μαθηματων μπορει να λειπω κανα 4ωρο απο το σπιτι να μην του δημιουργει προβλημα αυτο... (δεν εχω διαβασει κατι τετοιο, αλλα εχω εμπειρια απο σκυλο γειτονισας που με το που εφευγε απο το σπιτι αρχιζε να κλαιει)

Αυτα ειναι τα χαρακτηριστικα που σιγουρα θελω να εχει, πειτε μου με ποιες ρατσες πιστευετε οτι ταιριαζω πιο πολυ,
ευχαριστω οταν καταληξω θα σας ενημερωσω, αν θελετε καποια επιπλεον πληροφορια πειτε μου!
Καταρχην να ρωτησω αν διαβασες τον σωστο τροπο αποκτησης σκυλου;
Και αν ναι σαν φοιτητης που εισαι(χωρις να θελω να σε προσβαλω και παντα φιλικα)εχεις να διαθεσεις τα λεφτα;

Αλλιως εχεις σκεφτει κανενα καταφυγιο;

IVAN-TZIA

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2012
82
0
Κέα, Κυκλάδες
Καλησπέρα!!
Αν πάμε δια της γνωστής εις άτοπον επαγωγής.. :rolleyes:
Εφόσον μένεις σε μικρό διαμέρισμα καλό θα ήταν για το σκυλάκο σου να είναι μικρό ή μεσαίου μεγέθους λόγο όγκου.
Την τρίχα δεν την αποφεύγεις αλλά μπορείς να το ρυθμίσεις με συχνό (έως καθημερινό) βούρτσισμα και καλής ποιότητας τροφή.
Είμαι σίγουρη πως όλα τα σκυλιά θα λατρέψουν την συνηθεια σου για τρέξιμο καθώς όλα θέλουν άσκηση και για σωματική υγεία αλλά και για εκτόνωση εφόσον θα ζουν την υπόλοιπη μέρα σε κλειστό χώρο.
Όσο για την εκπαίδευση ειλικρινά όσο χρόνο του αφιερώσεις τόσο γρήγορα θα μαθαίνει. Όλα τα σκυλιά όταν τα επιβραβεύεις με λιχουδιές, χάδια και γλυκόλογα επαναλαμβάνουν ενώ το αντίστροφο όταν αδιαφορείς στις "κακές" πράξεις τίνουν να τις σταματούν.
Οι σκύλοι αγχώνονται όταν κλείνεις την πόρτα και φεύγεις γιατί απλά δεν ξέρουν ότι θα ξαναγυρίσεις!!
Έτσι φρόντισε να το πάρεις σπίτι σε περίοδο που δε θα χρειαστεί να φύγεις και κάθε μέρα να λείπεις απο λίγο.. 5 λεπτά στην αρχή, 15 λεπτά αργότερα και ούτο κάθε εξής μέχρι που να καταλάβει ότι δεν τον εγκαταλείπεις παντοτινά κλείνοντας την πόρτα... (θέλει λίγο δουλίτσα και αυτό)
Τέλος το θέμα πίστης δεν το σχολιάζω. Ο σκύλος σου θα είναι πάντα ο πιο πιστός σου φίλος!
Δεν σου καταλήγω σε κάποια ράτσα γιατί δεν έχω εμπειρία απο καθαρόαιμα σκυλιά.
Όλα μου τα χρόνια είχα ημίαιμα (πρώην αδέσποτα) και το δέσιμο μας ήταν απίστευτο. Εκείνα που έχουν ζήσει την πείνα ή τη δίψα, το κρύο ή τον καύσωνα στο δρόμο το διαμέρισμα και η παρέα μας φαντάζει παλάτι !!!!!!

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Λοιπον κατσε να σε φρεναρω λιγο...και εγω φοιτητης ειμαι και αποφασισα να παρω σκυλο με την αδερφη μου που σπουδαζαμε στην ιδια πολη...στην αρχη μας βγηκε ο πατος αλλα το αποτελεσμα μας δικαιωνει. Τωρα επειδη η αδερφη μου εκανε τα χαρτια της ξανα και περασε στην πολη που μενουν οι δικοι μου το σκυο τν εχουμε μια ο ενας μια ο αλλος (μονο ξυλο που δεν παιζουμε για το ποιοσ θα την εχει...τεσπα)...το καλα ειναι οτι εμεις ειμαστε 2 ατομα και αλλα 2 οι γονεις μου που αν χρειαστει θα τη βγαλουν μια βολτα και θα της βαλουν να φαει...
Εσυ αφου εισαι μονος σου εισαι ετοιμος να ξεχασεις τις εξοδους για κανενα μηνα?
Εισαι ετοιμος να παιρνεις το σκυλο μαζι σου διακοπες?
Εισαι ετοιμος να τον βγαζεις βολτα 3 φορες την ημερα καθε μερα?
Τι θα γινει με το σκυλο αν πας εξω για σπουδες?
Τι θα γινει με το σκυλο οταν πας φανταρος?

Αν τα εχεις λυσει αυτα τοτε μπορεις να αρχισεις να σκεφτεσαι για τη ρατσα...

rinio

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2008
95
0
Εγω παλι πιστευω πως εφοσον δεν εχεις και τοσο πολυ συγκεκριμενες αναγκες το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να υιοθετησεις ενα μικροσωμο ημιαιμο σκυλακι.
Ολα οσα αναφερεις πως θελεις να "εχει" ο σκυλος σου τα εχει καθε σκυλι ανεξαρτητου ρατσας, εκτος απο την τριχα που ειναι κατι που δεν μπορεις να το αποφυγεις !!

Νίκος1

New Member
6 Ιουλίου 2012
4
0
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας,
@κυριακος ναι δοξα το θεο λεφτα υπαρχουν:p
@ivan-tzia ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες
@alex-vag Με εξαιρεση το στρατο που γενικοτερα προσπαθω να μην τον σκεφτομαι, τα υπολοιπα ηταν τα πρωτα πραγματα που σκεφτηκα οτι πρεπει να αλλαξω, αν θελω σκυλο :)
@rinio α το σκεφτω και αυτο, για τις τριχες το αναφερω επειδη εχω ακουσει οτι μαδανε λιγο κι αλλα πολυ :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!
Τον στρατό να τον σκεφτείς όμως γιατί είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που θα λείπεις και σίγουρα δεν μπορείς να πάρεις τον σκύλο μαζί! Άρα κάτι θα πρέπει να τον κάνεις! Έχεις επιλογές?

Κατα τ`άλλα αφού δεν έχεις τρέλα με κάποια φυλή, το ιδανικότερο θα ήταν να πας σε ένα καταφύγιο και να διαλέξεις τον πιστό σου φίλο. Μπορείς να πάρεις ένα νεαρό σκυλί 1-2 ετών και να αποφύγεις τα "προβλήματα" της κουταβοπεριόδου. Ή αν το θες τόσο πολύ μπορείς να πάρεις και κουτάβι από φιλοζωική.
Δες και την Προσφορά στο φόρουμ μας!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
έχε στο μυαλό σου οτι το μέγεθος του διαμερίσματος δεν είναι ανάλογο του μεγέθους του σκυλιού, εξάλλου όσοι έχετε μεγάλο σπίτι εκτονώνετε το σκυλί μέσα στο σαλόνι; δε νομίζω..
Το σπίτι για το σκύλο είναι ξεκούραση με το αφεντικό του και ύπνος, οι περισσότερες δραστηριότητές σας θα είναι εκτός σπιτιού και θα είναι κι εκείνες που θα καταλαβαίνεις το σκύλο σου -πως συμπεριφέρεται σε κάθε κατάσταση ας πούμε, μέσα στο σπιτι είναι περιορισμένα τα ερεθίσματα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δε χρειάζεται να χάσει τις εξόδους του αν πάρει απευθείας ενήλικο σκύλο. Έχει κάτι κουκλιά τώρα τελευταία που το ψάχνω, άλλο πράγμα..

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
τι θα πει προσπαθεις να μην το σκεφτεσαι φιλε μου? ποτε θα το σκεφτεις? καποια στιγμη σιγουρα θα σε σκεφτει αυτος και τοτε θα ειναι σκουρα τα πραγματα...θα εχεις εναν τετραποδο φιλο που θα εξαρταται πληρως απο εσενα... οπως σου ειπα και τα παιδια πιο πανω το μεγεθος του διαμερισματος δεν εχει καμια σχεση...απλα αναλογα το ποσο αθλητικο ειναι ενα σκυλι πρεπει να εχει και την αναλογω ασκηση...ξεκαθαρισε αν πραγματικα μπορεις να εχεις σκυλο και αν θες να ειναι καθαροαιμος και μετα θα σου προτεινουμε καποιες ρατσες..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εαν δεν εχεις δικο σου μεταφορικο μεσων, να υπολογισεις και τις μετακινησεις σου.
2-3 φορες του χρονο θα πας και σπιτι σου, φανταζομαι.
Με κτελ μπορεις να παρεις μονο μικροσωμο σκυλο.

Νίκος1

New Member
6 Ιουλίου 2012
4
0
Καταρχας για το θεμα στρατου, με τι λογικη πχ οτι ενα σκυλι ζει 12 χρονια (τυχαιος αριθμος) δηλαδη κανενας αντρας απο τα 12 και μετα δεν μπορει να παρει σκυλο μεχρι να παει στρατο στα 24?
Σιγουρα ο στρατος δημιουργει προβλημα...
Αλλα με ενα φιλοζωο οικογενειακο περιβαλλον μπορει να ξεπεραστει το προβλημα, χωρις το σκυλι να χρειαστει να στερηθει τις βολτες του, τη φροντιδα του και τα παιχνιδια του :)

Τωρα απο θεμα ρατσας, σκεφτομαι ενα staffordshire bull terrier, καθως ειναι αυτο που μαρεσει ΚΑΙ εμφανισιακα :)

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Δεν πρέπει να παρεις σκύλο αν εχεις να πας στρατο ας ειναι και λιγοι μηνες τωρα ( εγώ εκανα 19 ) η ευθυνη ειναι δικη σου και μονο δικη σου για τον σκυλο σου .... Παρε σκυλο μετα δεν πειραζει να περιμενεις και 3-4 χρόνια γενικα όταν είσαι φοιτητης το μελλον είναι αρκετα αβεβαιο με το στρατό με την συνεχισει τον σπουδων αν θα δουλεψεις Ελλαδα αν θα πας στο εξωτερικό κτλ κτλ κτλ αν θες σκυλο μπορείς να βοηθησεις σε καποιο καταφυγιο και να πέρνεις σκυλια για φιλοξενία να διαβασεις αρκετα για εκπαιδευση για διατροφή και να προσπαθησεις να τα εφαρμοσεις σε αυτα με την καθοδηγηση και των παιδιων απο το καταφυγιο . Ετσι και γνωσεις θα αποκτησεις και το κέφι σου θα κάνεις και θα είσαι ποιο άνετος
Φιλικά Χρήστος

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Καταρχας για το θεμα στρατου, με τι λογικη πχ οτι ενα σκυλι ζει 12 χρονια (τυχαιος αριθμος) δηλαδη κανενας αντρας απο τα 12 και μετα δεν μπορει να παρει σκυλο μεχρι να παει στρατο στα 24?
Σιγουρα ο στρατος δημιουργει προβλημα...
Αλλα με ενα φιλοζωο οικογενειακο περιβαλλον μπορει να ξεπεραστει το προβλημα, χωρις το σκυλι να χρειαστει να στερηθει τις βολτες του, τη φροντιδα του και τα παιχνιδια του :)

Τωρα απο θεμα ρατσας, σκεφτομαι ενα staffordshire bull terrier, καθως ειναι αυτο που μαρεσει ΚΑΙ εμφανισιακα :)
Φιλε μου γιαυτο σε ρωτησα αν ξες τι θα κανεις οταν πας στρατο...οι δικοι σου δεχονται να εχουν το σκυλο για τοσους μηνες? αν ναι τοτε παρε σκυλο... αλλα αυτο που ειπες εσυ ειναι πτι δεν θες να το σκεφτεσαι...αλλο το ενα αλλο το αλλο...
με τα χαρακτηριστικα που θες και εγω θα σου ελεγα apbt η μποξερ...αλλα να ξες οτι αφου θες αθλητικο σκυλι δεν θα του αρκουν 3 βολτες την ημερα με λουρι...πρεπει να τρεχουν...αλλιως μολις το αφησεις μονο του στο σπιτι θα τι κανει βιετναμ... επισης θελει προσοχη ως προς την εκπαιδευση...δεν θα πω οτι δεν κανουν για ατομο που δεν ειχε σκυλια αλλα θα πω οτι δεν κανουν για ατομο που δεν ειναι σταθερο,μεθοδικο και αποφασισμενο να ασχοληθει με το σκυλο του... επισης πρεπει να ρωτησεις και τους δικους σου αν θελουν αυτη τη ρατσα...γιατι οταν ερθει η ωρα να το κρατησουν δεν λεει να σου πουν α εμεις δεν μπορουμε να το κουμανταρουμε αυτο...
Και κατι τελευταιο...μην παρεις πιτ-μπουλ για μαγκια...οπως κανουν οι περισσοτεροι...ουτε επειδη ειναι τουμπανο και μαμει και δερνει...παρτο επειδη ξες πραγματικα το χαρακτηρα του και σου αρεσει... γιατι τωρα τελευταια πολλοι εχουν το σκυλο σαν προεκταση του οργανου τους...και το παιζουν αλανια...μεχρι να φανε τα μουτρα τους...

Νίκος1

New Member
6 Ιουλίου 2012
4
0
Άλεξ ναι αυτο κάνω επειδή το ψήσω για σταφι (όχι για να πουλάω μούρη μέσω του σκύλου μου)Προσπαθώ να πείσω και τους γονείς μου που όταν τελειώσω τη σχολή μου θα μένουν μαζί του ότι δεν είναι κάποιο σκυλί δολοφόνος. Αν πάρω το οκ θα επικοινωνήσω με τους έλληνες εκτροφείς του είδους.

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
ωραιος...σωστα το πας...δεν ειναι σκυλια δολοφονοι ειναι σκυλια που απλα θελουν καλη κοινωνικοποιηση με αλλα σκυλια και αγαπανε πολυ τους ανθρωπους...καμια σχεση με το πως τα παρουσιαζουν...

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Άλεξ ναι αυτο κάνω επειδή το ψήσω για σταφι (όχι για να πουλάω μούρη μέσω του σκύλου μου)Προσπαθώ να πείσω και τους γονείς μου που όταν τελειώσω τη σχολή μου θα μένουν μαζί του ότι δεν είναι κάποιο σκυλί δολοφόνος. Αν πάρω το οκ θα επικοινωνήσω με τους έλληνες εκτροφείς του είδους.
Οι...μισές πλέον ράτσες κατηγορούνται ως...πιθανά δολοφονόσκυλα:confused: Αν η οικογενειά σου είναι φιλόζωη, όπως λες, δύσκολα θ αντισταθούν στη θέα ενός κουταβιού κ με το πέρασμα του χρόνου θα αφήσουν στην άκρη τη γνώμη των άλλων κ θ αποκτήσουν δική τους(εάν πέσει στα κατάλληλα χέρια)
Έχε υπόψιν πάντως ότι είναι δυναμική φυλή κ το κατιτί της παραπάνω σε προσοχή κ εκπαίδευση το χρειάζεται. Ξανασκέψου το δες κ κάποιες άλλες φυλές που δεν είναι τόσο δυναμικές. Η καλύτερη περίοδος για την απόκτηση κουταβιού είναι τώρα το καλοκαίρι, μιας κ αν εξαιρέσεις τις διακοπές, έχεις άπλετο χρόνο ν ασχοληθείς με το κουτάβι, που στην αρχή είναι απαραίτητη η συνεχής παρουσία σου (κ οι πολύ-πολύ καλές σχέσεις με τη σφουγγαρίστρα) Φυσικά, ο εκτροφέας της επιλογής σου θα στα εξηγήσει πολύ πιο αναλυτικά:)

Good luck!!