Επιλογη κατάλληλης ράτσας..

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
παιδια μια ερωτηση θα ηθελα να κανω..στη σελιδα που μου εδωσε ο φοιβος εντοπισα ενα μινιατουρα αγγλικο μπουλντογκ (mini bulldog) μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι?

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
ζιβαγκο δεν νομιζω ομως οτι μου ταιριαζει ιδιαιτερα αυτο..ποτε δεν τα πηγα τα κανις..ισως ειμαι λιγο πιο απομακρος με τα μακρυτριχα βεβαια πρεπει να σκεφτω απυτο που λες με την τριχα αλλα και παλι δεν νομιζω να εχω τοσο προβλημα,,νασου πω την αληθεια εχει μπει στο μυαλο μου το μποστον

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
κ μαλλον στρεφομαι προς θηλυκο οπως και το αλλο νομιζω ειναι πιο ηρεμα, και πιο πειθαρχημενα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
παιδια μια ερωτηση θα ηθελα να κανω..στη σελιδα που μου εδωσε ο φοιβος εντοπισα ενα μινιατουρα αγγλικο μπουλντογκ (mini bulldog) μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι?
Προς το παρόν δεν είναι αναγνωρισμένη φυλή...τι θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρω...

Σου είπα, έχει κάποια περίεργα πράγματα η σελίδα αυτή!;)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έτσι είναι. Τα θηλυκά είναι πιο ήρεμα.
Δεν υπάρχει αναγνωρισμένη φυλή "μίνι μπουλντόγκ".
Κάποιο πείραμα είναι, ή κάποιος θέλει να ξεφορτωθεί τα κοπράκια του κοροϊδεύοντας τον κόσμο.

Στη σελίδα του FCI θα βρείς το πρότυπο φυλής (περιγραφή) για όλες τις αναγνωρισμένες φυλές στην Ευρώπη. www.fci.be.

Αν τα Αγγλικά σου είναι καλά. Η λέξη "standard" σημαίνει πρότυπο.

Τα Μπόστον είναι στην ομάδα 9 (προέλευση Η.Π.Α.).

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
το μποστον με εχει μπερδεψει λιγο στον χαρακτηρα με την εννοια οτι ισως ειναι λιγο επιθετικο με αλλα σκυλα..υπαρχει καποιος που να ειναι ιδιοκτητης η να γνωριζει περισοοτερα για αυτο?

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
τελικα κανεις δεν εχει καποια πληροφορια η εμπειρια απο μποστον τεριε?
τι ειδους χαρακτηρα εχουν?πως συμπεριφερονται με αλλα σκυλια?αν τους αρεσει η ζωη στο σπιτι?αν ειναι κοινωνικα με αλλους ανθρωπους?
τι τριχα βγαζουν?
παρακαλω αν καποιος εχει η γνωριζει ας βοηθησει..ευχαριστω πολυ
διαφορετικα εν ξερω..εχω μπερδευτει με τοσες ρατσες..ΤΙ να κανω???

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σε είχα ρωτήσει στην αρχή αυτό:

ΟΚ, καθαρόαιμο λοιπον!:)

Ποιες φυλές σε ενθουσιάζουν και γιατί?
και δε μου απάντησες.... καμια φυλή δεν σε ενθουσιάζει?? Τοτε γιατί θελεις καθαρόαιμο??

Εγώ μπορώ να σου πω τουλάχιστον 10 φυλές που μ'ενθουσιάζουν και λατρεύω! Επίσης και απο ένα λόγο για την καθεμία γιατί δεν μπορώ/θέλω να τις έχω.

Πες μας κι εσύ λοιπον τι σ'ενθουσιάζει και να δούμε μετά όλοι μαζί αν είσαι καταλληλος γι'αυτές.

Αν κάποια φυλη σ'ενθουσιάζει, μάθε οτι μπορείς γι'αυτήν! Μην μπαίνεις εδω και ρωτάς τα πολύ βασικά. Το γεγονός ότι δεν έχεις ψάξει αρκετα, για μένα σημαίνει οτι δεν είσαια αρκετά ενθουσιασμένος!:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μα οι ερωτήσεις σου έχουν όλες ήδη απαντηθεί...
Μαδάει πολύ,
Είναι ιδανικός σκύλος για διαμέρισμα,
Ήρεμος και κοινωνικός με τους ανθρώπους (ΑΝ μεγαλώσει σωστά)...
Έχει μιά τάση να τσακώνεται με σκύλους ίδιου φύλου (αλλά όχι όσο τα τερριέ).

Τι άλλο θέλεις.

Το μόνο που δεν σου έχω πει είναι πως θα χρειαστεί να το πάρεις από εκτροφείο στο εξωτερικό (η Ευρώπη έχει πολλά, μην ανησυχείς) και αυτό θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω.

Μόνο μην πεις πως ο σκύλος θα μένει έξω γιατί όχι μόνο δεν θα σου δώσουν κουτάβι, θα σε βρίσουν κι όλας.

Μάθε από το νετ τα κληρονομικά προβλήματα της φυλής, έτσι ώστε να ξέρεις τι θα ρωτήσεις τον εκτροφέα (να δεις αν εξετάζει τους σκύλους πριν τους ζευγαρώσει και πως). Έχουν μερικά πολύ σοβαρά κληρονομικά προβλήματα τα Μπόστον κακής εκτροφής (του πετ-σοπ δηλαδή). ΠΡΟΣΕΞΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από που θα πάρεις σκύλο.

Τα Αγγλικά σου πως είναι; Αν είναι καλά, θα μάθεις πολλά από το νετ για όποια φυλή θέλεις.
Εδώ μάλλον δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άλλο (όχι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον).

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
θα δω λιγο παιδια και το λινκ του φιλου..τα αγγλικα μου ειναι αρκετα καλα, απλα ισως χρειαστω καποια βοηθεια σε σελιδες που μπορω να ψαξω..
θεωρω λιγο δυσκολο πως θα βρ εκτροφειο στην ελλαδα η στο εξωτερικο?πως θα γινει η επαφη κτλ..δεν γνωριζω που να απευθυνθω
Ακομα κατη το αλλο σκυλι της οικοδομης ειναι ενα θυληκο καιλαντ τεριε-λες να εχουμε προβληματα?κ εγω για θηλυκο ενδιαφερομαι..

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
κυριε κοπριτη :) τωρα ειδα το αρχικο σας μηνυμα..σου ειπα αν κ εχω ακουσει αρκετες ιδεες μαλλον καταληγω στα μποστον
αν μου πεις φυλες που με ενθουσιαζουν θα σου πω..μποστον,γαλλακια,το αγγλικο μπουλντογκ.. κοντοτριχα περισσοτερο και μυωδη σκυλακια αλλα οχι κ πολυ μεγαλοσωμα λογω των συνθηκων..βεβαια μου αρεσουν π.χ. το μπιγκλ(απο τριχα πως παμε εδω?),φοξ τεριερ,\και το γουεστ χαιλαντ μου αρεσει..δεν ξερω σε αυτο το μεγεθος τι να αλλο να πω..ουφφφ
εχω μια αγωνια αλλα και μια χαρα μεσα μου..

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Oλες οι φυλες εχουν καποια χαρακτηριστικα στανταρ στον χαρακτηρα , τι να περιμενεις δηλαδη απο τον σκυλο σου .... Ψαξε για αυτα για οσες ρατσες σου κεντριζουν το ενδιαφερον..

hellspawn87

Member
26 Ιανουαρίου 2010
15
0
Καλησπέρα παιδια! Πρώτο μου ποστ στο φορουμ σας..

Ενδιαφέρομαι να πάρω σκύλο. Μένω σε διαμέρισμα, χωρίς αυλή αλλά είμαι διατεθειμένος για αρκετές βόλτες. Θέλω να αγοράσω Τζακ Ράσελ ή κόερ σπάνιελ.. Ξέρω ότι τα τζακ χαλάνε τον κόσμο, αλλά δν μπορώ να φανταστώ πόσο. Μπορεί κάποιος που έχει τέτοιο σκυλί ή ξερει, να πει εμπειρίες; Γαυγίζουν πολύ, κανουν ζημιές ή απλά τρέχουν συνέχεια;
Επίσης, τα κόκερ έιναι γενικά πιο ήρεμα από τα τζακ;

Τέλος, λένε όλοι μην αγοράσετε από πετ σοπ. Συμφωνώ. Μπορείτε να προτείνετε μέρη/καλούς εκτροφείς για να πάρω κάποιο από τα 2 είδη που είπα, εκτός από αγγελίες ιδιωτών;
Ευχαριστώ

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα Τζακ γαυγίζουν πολύ και κάνουν ζημιές και τρέχουν συνέχεια. Είναι πολύ λιγότερες οι ζημιές και το γαύγισμα αν παίζουν πολύ κάθε μέρα έξω (2-3 ώρες). Δεν ξέρω αν υπάρχουν εκτροφεία εδώ. Λογικά κάτι θα υπάρχει, είναι πολύ "μοδάτη" φυλή.

Το Κόκερ έχει 2 τύπους (2 φυλές μάλλον, Αμερικάνικα και Αγγλικά). Ποιό σου αρέσει; Έχουμε εκτροφεία (και καλά κιόλας) στη χώρα μας και των 2 φυλών. Θα βρεις τα τηλέφωνα από τους καταλόγους του ΚΟΕ (κυνολογικού ομίλου ελλάδος).

hellspawn87

Member
26 Ιανουαρίου 2010
15
0
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Υποθέτω τα αγγλικά θέλω. (τα αμερικάνικα είναι με τις πιο πολλές τρίχες ε?) τετοιο εννοώ..

Μπορείς να μου προτείνεις τους εκτροφείς η να μου δώσεις κάποιο λινκ?
//edit βρήκα αυτό και αυτό..Γνώμες;

Επίσης, τα κόκερ είναι πιο ήρεμα από τα τζακ έτσι; απο γαύγισμα;

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα Κόκερ δεν είναι ήρεμα σκυλιά (τα Αμερκάνικα είναι πολύ πιο ήρεμα), είναι υπερκινητικά και ζωηρά. Κυνηγόσκυλα είναι. Έχουν και πολύ μεγάλη ανάγκη από συχνό καλλωπισμό (τα Αμερικάνικα περισσότερο όμως).

Εγώ δεν θα άντεχα να ζω με Κόκερ. Θέλω πιο ήσυχο σπίτι.
Είναι θέμα γούστου. Εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου σαν φυλή. Μυρίζουν πολύ και μαδάνε πολύ και ενοχλούν πολύ. Πρέπει να γεράσουν για να κάτσουν σε μιά μεριά... μέχρι τότε είναι σε όλο το σπίτι ταυτόχρονα!

Δεν έχω γνωρίσει ούτε ένα που μου άρεσε ο χαρακτήρας του (αντιθέτως, έχουν επιτεθεί άπειρα Κόκερ στους σκύλους μου και σε μένα και σε φίλους μου και σε παιδάκια μπροστά μου!). Έχουμε πολύ χαμηλή ποιότητα Κόκερ (κατά μέσο όρο) στη χώρα βέβαια. Ελπίζω τα της καλής εκτροφής να έχουν καλύτερο χαρακτήρα. Πρόσεξέ το αυτό (τους γονείς του κουταβιού που θα πάρεις).

Μπορεί να φταίνε και οι ιδιοκτήτες. Οι "κοκεράδες" έχουν την τάση να κακομαθαίνουν τους σκύλους τους. Ισως γιατί έχουν ΠΟΛΥ γλυκιά "φάτσα". Σε όλες τις επιθέσεις που προανέφερα, ΚΑΝΕΙΣ από τους ιδιοκτήτες δεν μάλωσε τον σκύλο. Γελάγανε σαν ηλίθιοι.

Είναι όμως ΠΟΛΥ συνηθισμένη φυλή. Άνετα θα βρεις πολλά σπίτια με Κόκερ να επισκευτείς, για να αποφασίσεις μόνος σου. Και τους ιδιώτες των αγγελιών. Δεν απαγορεύεται να πας να τους δεις στον χώρο τους.

Τους εκτροφείς θα τους βρείς μέσα από τον ΚΟΕ. Το τηλέφωνο στο www.koe.gr

Μπορείς να πας και στο γραφείο τους να πάρεις μερικούς καταλόγους εκθέσεων (γράφουν τηλέφωνα/διευθύνσεις ιδιοκτήτών και εκτροφέων στο πίσω μέρος).

Last edited:

hellspawn87

Member
26 Ιανουαρίου 2010
15
0
Χμ.. κ γω που ήξερα ότι είναι αγαπησιάρικα και γλυκά ζώα. Μάλλον λάθος διάβασα!
Και κάτι τελευταίο, είναι καλό να παραγγείλω από έξω κάποιο ζώο; Με την έννοια ότι, θα τους φέρονται καλά στη μεταφορά; ή θα τα έχουν σα σαρδέλες και θα υποφέρουν τα ζωντανα;

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου φίλε μου