Τα Κόκερ δεν είναι ήρεμα σκυλιά (τα Αμερκάνικα είναι πολύ πιο ήρεμα), είναι υπερκινητικά και ζωηρά. Κυνηγόσκυλα είναι. Έχουν και πολύ μεγάλη ανάγκη από συχνό καλλωπισμό (τα Αμερικάνικα περισσότερο όμως).
Εγώ δεν θα άντεχα να ζω με Κόκερ. Θέλω πιο ήσυχο σπίτι.
Είναι θέμα γούστου. Εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου σαν φυλή. Μυρίζουν πολύ και μαδάνε πολύ και ενοχλούν πολύ. Πρέπει να γεράσουν για να κάτσουν σε μιά μεριά... μέχρι τότε είναι σε όλο το σπίτι ταυτόχρονα!
Δεν έχω γνωρίσει ούτε ένα που μου άρεσε ο χαρακτήρας του (αντιθέτως, έχουν επιτεθεί άπειρα Κόκερ στους σκύλους μου και σε μένα και σε φίλους μου και σε παιδάκια μπροστά μου!). Έχουμε πολύ χαμηλή ποιότητα Κόκερ (κατά μέσο όρο) στη χώρα βέβαια. Ελπίζω τα της καλής εκτροφής να έχουν καλύτερο χαρακτήρα. Πρόσεξέ το αυτό (τους γονείς του κουταβιού που θα πάρεις).
Μπορεί να φταίνε και οι ιδιοκτήτες. Οι "κοκεράδες" έχουν την τάση να κακομαθαίνουν τους σκύλους τους. Ισως γιατί έχουν ΠΟΛΥ γλυκιά "φάτσα". Σε όλες τις επιθέσεις που προανέφερα, ΚΑΝΕΙΣ από τους ιδιοκτήτες δεν μάλωσε τον σκύλο. Γελάγανε σαν ηλίθιοι.
Είναι όμως ΠΟΛΥ συνηθισμένη φυλή. Άνετα θα βρεις πολλά σπίτια με Κόκερ να επισκευτείς, για να αποφασίσεις μόνος σου. Και τους ιδιώτες των αγγελιών. Δεν απαγορεύεται να πας να τους δεις στον χώρο τους.
Τους εκτροφείς θα τους βρείς μέσα από τον ΚΟΕ. Το τηλέφωνο στο
www.koe.gr
Μπορείς να πας και στο γραφείο τους να πάρεις μερικούς καταλόγους εκθέσεων (γράφουν τηλέφωνα/διευθύνσεις ιδιοκτήτών και εκτροφέων στο πίσω μέρος).