Επιλογή

koutoulitsa

Member
16 Ιανουαρίου 2010
21
0
άρχισα ήδη το ψάξιμο τα λεφτά δεν με απασχολούν κ τόσο μια φορά θα πάρω σκύλο να το κάνω σωστά

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Πολυ σωστα και καλα κανεις..
Σκεψου οτι θα ζησεις 10-13 χρονια με τον καινουργιο σου συντροφο ..ειναι πολυ σωστο να προσπαθησεις να κανεις την καλυτερη επιλογη.
Επισης κοιταξε η φυλη που σε ενδιαφερει σε ποιες αρρωστιες ειναι επιρεπης και τα σκυλια του εκτροφεα να ειναι απαλαγμενος απο αυτα.

koutoulitsa

Member
16 Ιανουαρίου 2010
21
0
ευχαριστώ για τη βοηθεία σας το μόνο που δεν θέλω είναι το σκυλάκι να είναι δυστυχισμένο από άποψη εκτόνωσης πάντα γιατί τίποτα άλλο δεν θα του λείψει κάποια που μ αρέσουν είναι τα ιρλανδικά σεττερ,μποξερ,μπιγκλ,ακιτα πάει μεγάλο σε μέγεθος,κοκερ αυτές οι φυλές που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον όχι μόνο εμφανισιακά το ξέρω δεν μοιάζουν μεταξύ τους

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Οπως ειπα διαβασε για τα χαρακτηριστικα της καθε φυλης..
Γιατι μονο το σεττερ και το κοκερ εχουν ενα κοινο μεταξυ τους..οτι ειναι κυνηγοσκυλα..

Πολλα σκυλια ειναι ανθρωποκεντρικα και ειναι ευτιχισμενα οταν ο ιδιοκτητης του ειναι επισης..
Πολλοι νομιζουν οτι ενας μεγαλος σκυλος θελει 10 στρεμματα και θα ειναι ευτυχισμενος..Λαθος ο σκυλος δεν ειναι χαζος να τρεχει πανω κατω ολοι μερα μονος του..
Ειναι χαρουμενο οταν εισαι και εσυ ειτε εισαι σε 50 τμ ειτε εισαι σε 250 τμ...

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Πάντως εφόσον δεν σε νοιάζει η φυλή, εγώ θα επιμείνω να πάς σε καταφύγια!
Με την βοήθεια των εθελοντών εκεί, θα βρεις σίγουρα κάποιο σκυλάκι, στην ηλικία που θες, που να έχει τον χαρακτήρα που θες και την εμφάνιση που θες!
Συμφωνω απολυτα.Σκεψου οτι θα σωσεις ενα σκυλακι που ηταν αδεσποτο και μαζι σου θα εχει την ευκαιρια να περασει την υπολοιπη ζωη του με φροντιδα και αγαπη.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
τόσα που έχω διαβάσει μπερδεύομαι αλλά αυτό για την ενέργεια είναι απ τα χαρακτηριστικά που θα ήθελα να έχει ο μελλοντικός μου φιλός δεν λέω να κοιμάται όλη μέρα κ να βαριέται να κουνηθεί αλλά να μην είναι τερατάκι...κάτι ενδιάμεσο να θέλει κ τις βόλτες του κ το παιχνίδι του αλλά και τη ξάπλα μου μαζί μου στον καναπέ:)
GOLDEN RETRIEVER!!!!!!:D:D:D:D

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
τόσα που έχω διαβάσει μπερδεύομαι αλλά αυτό για την ενέργεια είναι απ τα χαρακτηριστικά που θα ήθελα να έχει ο μελλοντικός μου φιλός δεν λέω να κοιμάται όλη μέρα κ να βαριέται να κουνηθεί αλλά να μην είναι τερατάκι...κάτι ενδιάμεσο να θέλει κ τις βόλτες του κ το παιχνίδι του αλλά και τη ξάπλα μου μαζί μου στον καναπέ:)
Δεν υπαρχει υγιης σκυλος που να βαριεται να κουνηθει ή να μην του αρεσει η βολτα:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σετεράκια υπάρχουν πολλά και σε καταφύγια.... δυστυχώς είναι πολλά αυτά που τα παρατάνε κυνηγοί είτε γιατι δεν κυνηγάνε είτε γιατι είναι κροτοφοβικά..... Προσωπικά τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία.... είναι εξαιρετικά καλόβολα πλάσματα. Θέλουν ομως πολλή εκτόνωση και πολλή παρέα. :)

koutoulitsa

Member
16 Ιανουαρίου 2010
21
0
συγνώμη που δεν απάντησα χθες αλλά με προλάβε η γρίπη κ ο πυρετός:mad: κοιτάω και φυλές να ενημερωθώ αλλά και από αγγελίες- αδεσποτάκια, απλά το σκέφτομαι πολύ καλά πριν αποφασίσω γιατί θα είναι για 10-12 χρόνια όπως σωστά είπατε και σεις ,είναι σημαντική απόφαση!!!επίσης σημαντικό είναι να μπορεί να μένει μόνο του αυτές τις 6ώρες γιατί θα μένω μόνη οπότε δεν θα είναι ποτέ κανένας σπίτι όταν θα λείπω εγώ...τα μποξερ είναι μέσα στις επιλογές μου αλλά δεν ξέρω αν έχουν ανάγκη περισσότερης άσκησης.τα κυνηγόσκυλα μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον (σεττερ,μπιγκλ,κοκερ) αλλά θα ήθελα για παράδειγμα μετά από κάποιο καιρό να έχω τη δυνατότητα για βόλτα σε μη επικίνδυνη περιοχή χωρίς λουρί κ από όσα έχω διαβάσει βάζουν μύτη κάτω κ όπου φύγει φύγει ή κάνω λάθος σε αυτό?

μπορεί να είναι χαζό αυτό που θα ρωτήσω και το έχετε ξανά απαντήσει αλλά δεν πειράζει...το σκυλάκι αν είναι 7 μηνών, 1 έτους δεν υπάρχει θέμα αν θα δεθεί μαζί μου ε?είναι χαζό αλλά ήθελα να ρωτήσω.και για ενήλικο σκυλί ή όχι στην ηλικίατων 2.5-3 μηνών που δίνουν συνήθως τα κουτάβια οι τιμές που κυμαίνονται???στο περίπου...

koutoulitsa

Member
16 Ιανουαρίου 2010
21
0
από τις φυλές που έχω αναφέρει κοκερ,σεττερ,μπιγκλ, μποξερ περίπου αν μπορεί να μου πει κάποιος πόση ώρα χρειάζονται ημερισίως βόλτα???ας το πάρουμε συνολικά την ημέρα!!!βόλτα,παιχνίδι,τρέξιμο πόση ώρα την ημέρα αν μπορεί να μου πει κάποιος ευχαριστώ εκ των προτέρων

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Και αυτο ειναι μεταβλητο οπως μπορεις να καταλαβεις!

Απο σενα εξαρταται και αυτο!Αναλογως το προγραμμα σου!

Προσωπικα μεσα στην βδομαδα η απογευματινη η βολτα ειναι η μεγαλυτερη της ημερας!

Το Σαβ/κο ολες οι βολτες ειναι μεγαλες!:D

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα Golden...χρειάζονται, (άμα ζουνε σε διαμέρισμα)...3 βόλτες την ημέρα minimum...
Η απογευματινη είναι και η μεγαλύτερη με τρέξιμο του σκύλου...και πολύ άσκηση...(minimum 1 ώρα)...
Οι άλλες δύο μία κλασσική βόλτα για να κάνει τις ανάγκες του...ανάλογα την ώρα που διαθέτεις.
Εγω τους πήγαινα περίπου 20 λεπτά πρωι και 20 βραδυ..
Σαββατοκύριακο..δεν το συζητάω...ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥς!!!!
Επίσης, και μέσα στο σπίτι....παιχνίδια, χάδια κλπ...
Τώρα έχω κήπο οπότε έχουμε κρατήσει μόνο την μεγάλη απογευματινη...!!!:)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Καλώς ήρθες!!:)
Για πες μας εσύ πόση ώρα βόλτα/άσκηση θα μπορείς να προσφέρεις?
Είσαι αθλητικός τύπος?
Πόση ώρα αντέχεις να περπατάς/τρέχεις?

koutoulitsa

Member
16 Ιανουαρίου 2010
21
0
Καλώς ήρθες!!:)
Για πες μας εσύ πόση ώρα βόλτα/άσκηση θα μπορείς να προσφέρεις?
Είσαι αθλητικός τύπος?
Πόση ώρα αντέχεις να περπατάς/τρέχεις?
1 με 1 μιση ώρα την ημέρα κάθε μέρα
αθλητικό τύπο δεν μπορώ να με πω αλλά ούτε βαριέμαι να σηκωθώ μια μέτρια κατάσταση

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Άρα μάλλον χρειάζεσαι σκύλο χαμηλής ενέργειας..

Τα μπόξερ π.χ. που έχεις στο νου σου δεν νομίζω να ικανοποιούνται με 1,5 ώρα βόλτα μόνο..

koutoulitsa

Member
16 Ιανουαρίου 2010
21
0
Άρα μάλλον χρειάζεσαι σκύλο χαμηλής ενέργειας..

Τα μπόξερ π.χ. που έχεις στο νου σου δεν νομίζω να ικανοποιούνται με 1,5 ώρα βόλτα μόνο..
σε αυτό αναφέρθηκα από την αρχή για χαμηλή ενέργεια από εκεί και πέρα ρωτάω για να μαθαίνω...και διαβάζω κ ρωτάω απορίες μετά...καμιά ιδέα για κάποια ράτσα???είναι πολύ λίγο 1,5 ώρα την ημέρα? δεν λέω ότι δεν θα είναι παραπάνω λέω το ελάχιστο απλά