Επιλογή

koutoulitsa

Member
16 Ιανουαρίου 2010
21
0
Καλησπέρα σας διαβάζω εδώ κ καιρό αποφάσισα και εγώ να αποκτήσω ένα τετράποδο φίλο...θα μένω σε διαμέρισμα, η δουλειά μου είναι 6ωρη το πρωί ψάχτω για ένα σκυλάκι μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους, το μόνο που θέλω είναι το εξής να μην έχει υψηλά επίπεδα ενέργειας μόνο,έτσι όπως το σκέφτομαι με 2-3 φορές βόλτα την ημέρα,τρέξιμο,παιχνίδι να είναι ευχαριστήμενο μην γυρνάμε στο σπίτι και ψάχτουμε τους καναπέδες...επίσης το θέμα της τουαλέτας...έχω διαβάσει τόσα που έχω μπερδευτεί...είναι καλό στην αρχή να μάθει με πάναμέσα στο σπίτι ή στο μπαλκόνι ή μετά από παρατήρηση να βγαίνουμε έξω για να μαθαίνει κ αργότερα για τις βόλτες μας??

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πέρα απο το μέγεθος, θες να είναι καθαρόαιμο ή ημίαιμο;
Γιατί με ένα ενήλικο ημίαιμο μπορείς εκτός από το να δείς τον χαρακτήρα που σε ενδιαφέρει, να γλυτώσεις κι από τα πολλά σφουγγαρίσματα του κουταβιού!
Επίσηςε, θες να εχει ένστικτα φύλαξης;
Έχεις εμπειρία με σκυλιά;

koutoulitsa

Member
16 Ιανουαρίου 2010
21
0
δεν με πειράζει αν θα είναι ημίαιμο ή καθαρόαιμο αν είναι εύκολο να μου προτείνετε απλά κάποιες ράτσες για να διαβάσω όχι ότι σίγουρα θα καταλήξω σε καθαρόαιμο.όσα διάβασα μάλλον καταλήγω σε ενήλικο ή σε 6-7 μηνών σκυλάκι γιατί δεν ξέρω με αγχώνει η ιδέα του κουταβιού...πφφφφφ δεν θα με πείραζε να έχει ένστικτα φύλαξης όχι τρελλά πράγματα βεβαία δεν είχα ποτέ σκύλο πρώτη φορά

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλα μην τρελαινεσε κιολας... ενα κουταβακι δεν ειναι και κανενα τερατακι.Εγω εχω ενα κουταβακι (2,5) μηνων και σε πληροφορω οτι ειναι σαν να μην ηπαρχει στο σπιτι.Ειναι μαλτεζ, μακριτριχο αλλα δεν μαδαει με τιποτα, γαβγιζει λιγο εως καθολου.Υπαρχουν 3 μεγεθη μαλτεζ (εγω εχω το μεσαιω) ηπαρχει το toy που ειναι απο (περιπου) 20-25 εκ., το μεσαιω που ειναι (περιπου) 25-30 εκ. και το μεγαλο που ειναι (περιπου) 30-35 εκ.
Το μεγεθος του σκυλου ομως μπορει να ειναι ανεξελενκτο για 5 το πολυ 10εκ.
Υπαρχουν και αλλες πολθ καλες ρατσες αλλα εγω σου ειπα μονο για το μαλτεζ γιατι εχω μονο απο αυτην την ρατσα προσωπικη εμπειρια.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Καλα μην τρελαινεσε κιολας... ενα κουταβακι δεν ειναι και κανενα τερατακι.Εγω εχω ενα κουταβακι (2,5) μηνων και σε πληροφορω οτι ειναι σαν να μην ηπαρχει στο σπιτι.Ειναι μαλτεζ, μακριτριχο αλλα δεν μαδαει με τιποτα, γαβγιζει λιγο εως καθολου.Υπαρχουν 3 μεγεθη μαλτεζ (εγω εχω το μεσαιω) ηπαρχει το toy που ειναι απο (περιπου) 20-25 εκ., το μεσαιω που ειναι (περιπου) 25-30 εκ. και το μεγαλο που ειναι (περιπου) 30-35 εκ.
Το μεγεθος του σκυλου ομως μπορει να ειναι ανεξελενκτο για 5 το πολυ 10εκ.
Υπαρχουν και αλλες πολθ καλες ρατσες αλλα εγω σου ειπα μονο για το μαλτεζ γιατι εχω μονο απο αυτην την ρατσα προσωπικη εμπειρια.
anto34 δεν ισχυουν αυτα που λες για τις κατηγοριες μαλτεζ

koutoulitsa

Member
16 Ιανουαρίου 2010
21
0
δεν είπα ότι είναι τερατάκι γλύκες είναι αλλά αγχώνομαι για τις πρώτες μέρες στο σπίτι με ένα κουταβούλη/κουταβούλα...λόγω και έλλειψης πείρας...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το maltese έχει 1 μεγεθός!!!!!!!
SIZE AND WEIGHT :
Height at the withers : Males from 21 to 25 cm.
Females from 20 to 23 cm.
Weight : 3 to 4 kg

Ράτσες που λίγο ή πολύ ταιριάζουν στις απαιτήσεις σου μπορεί να είναι ο Γερμανικός Ποιμενικός και τα Boxer!
Πάντως εφόσον δεν σε νοιάζει η φυλή, εγώ θα επιμείνω να πάς σε καταφύγια!
Με την βοήθεια των εθελοντών εκεί, θα βρεις σίγουρα κάποιο σκυλάκι, στην ηλικία που θες, που να έχει τον χαρακτήρα που θες και την εμφάνιση που θες!

koutoulitsa

Member
16 Ιανουαρίου 2010
21
0
τα μποξερ δεν έχουν ανάγκη μεγάλης εκτόνωσης ή κάνω λάθος???από εκτροφείο ενηλίκα σκυλία πουλάνε??

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Ενταξει για την διασταση δεν ειμαι και σιγουρος απλος οταν ψαχνομασταν για το μαλτεζ πριν το παρουμε (απο Σλοβακια το πηρα απο εκτροφειο) ενας που ειχε μαλτεζ μας ειπε πως ηπαρχουν τρεια μεγεθοι κτλ. μπορει να εκανε λαθος.

Απο εκτροφειο δεν εχω ακουσει να πουλαν ενηλικα σκυλια (δεν το εχω ψαξει) αλλα αν ειναι να παρεις απο εκτροφειο να μας το πεις γιατι οι κυριοι απο εδω εχουν εμπειρια σε τετοια πραγματα.

Υ/Γ:Για τα puppy mills & BYB εχεις διαβασει;

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όντως...ίσως τα Boxer να είναι λίγο πιο ενεργητικά...
Με τις βόλτες και τα παιχνίδια που λες πιστεύω όμως ότι θα εκτονώνεται σωστά...

Γνωρίζω πως έχουν πάρει κι ενήλικα σκυλιά από εκτροφείο...αν τώρα αυτό είναι συχνό κι εύκολο δεν ξέρω να σου πω....

koutoulitsa

Member
16 Ιανουαρίου 2010
21
0
έχω διαβάσει ναι και για τα πετ σοπ γι αυτό είπα ότι θα στραφώ σε εκτροφείο τα μποξερ δεν είναι πολύ ενεργητικά κ δραστήρια σκυλιά?αν κ μ αρέσουν οι βόλτες,το τρέξιμο και οι εκδρομές απλά δεν θα ήθελα ένα σκυλάκι που με 40 λεπτά βόλτα το πρωί πριν τη δουλεία κ να μην εκτονώνεται με τίποτα για παράδειγμα για τα μπιγκλ διάβασα ότι είναι πολύ ενεργητικά αν κ αυτά τα βρίσκω πολύ όμορφα

koutoulitsa

Member
16 Ιανουαρίου 2010
21
0
τόσα που έχω διαβάσει μπερδεύομαι αλλά αυτό για την ενέργεια είναι απ τα χαρακτηριστικά που θα ήθελα να έχει ο μελλοντικός μου φιλός δεν λέω να κοιμάται όλη μέρα κ να βαριέται να κουνηθεί αλλά να μην είναι τερατάκι...κάτι ενδιάμεσο να θέλει κ τις βόλτες του κ το παιχνίδι του αλλά και τη ξάπλα μου μαζί μου στον καναπέ:)

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Αυτο σου λεω βρε:).Οταν παιζει (ειδικα στην βολτα) γινεται Μπολντ:D αλλα μεσα στο σπιτι της στιγμες που δεν παιζετε καθετε (ο δικος μου ειναι συνεχεια κατω απο τα ποδια μου δεν φευγει στιγμη απο διπλα μου) η κοβει βολτες ηρεμα μεσα στο σπιτι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν θες, μπες στο www.dogbreedinfo.com , εκεί έχει σχεδόν όλες τις φυλές, με κάποιες πληοροφορίες για την κάθε μια(δεν είναι απόλυτα ακριβείς αυτές οι πληροφορίες, αλλά δεν παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο αυτή την στιγμή στην αναζήτησή σου) και μετά συζητάμε για αυτές που σου αρέσουν!

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
ΟΚ, αν και ο δικος μου ρε παιδια γιατι κοντευει το 40 εκατοστα... μπασκετμπολιστα θα τον στειλω:D
Ωραια η ιστοσελιδα Φοιβο... αντε αρχιζε να την ξεφιλιζεις koutoulitsa !

Last edited:

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Απο εκτροφειο μπορεις να παρεις ενηλικο σκυλο αλλα...ανεβαινει η τιμη!
Λογικο μου ακουγεται να μεγαλωνει η τιμη, γιατι το εκτρωφειο πληρωνει την τρωφει κτλ. και ενα ενηλικο σκυλι εχει μηνει στο εκτροφειο περισοτερο καιρο;)

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Διαβασε για της 5 φυλες που σε ενδιαφερουν..
Ποια ειναι τα χαρακτηριστικα της φυλης..
Και ποια εισαι εσυ,και τι θελεις να ειναι ο σκυλος..να σου ταιριαζει..μην προσπαθησεις να ταιριαξεις εσυ με τον σκυλο..

Πχ..εγω απεχθανομαι το πολυ γαυγισμα και εγω 2 φυλες που δεν ειναι "πολυλογαδες".
Ειμαι δυναμικη,με μεγαλη αυτοπεπιθεση..τα σκυλια μου επισης..

Διαλεξα σκυλια που ταιριαζουν στον χαρακτηρα μου..
Αμα τελικα διαλεξεις καθαροαιμο καλο ειναι να στραβεις σε καλο και σοβαρο εκτροφεα.