Επιλογή golden,lab,boxer

nicko75

Member
13 Ιανουαρίου 2013
19
0
veria
καλησπερα σε ολους λεγομαι νικος και ζω στην βεροια. εχω δυο παιδακια 5.5 & 2.5 χρονων και
θελω να τους παρω ενα σκυλακι και ειμαι αναμεσα στις παραπανω ρατσες για τα γκολντεν και τα λαμπραντορ ξερω μονο απο που εχω διαβασει σε βιβλια που αφορουν τισ ρατσες τους τα μποξερ τα ξερω γιατι μεγαλωσα με ενα τετοιο. τωρα πλεον ομως ζω σε ενα διαμερισμα 80τ.μ. με βεραντα 60τ.μ θα ηθελα την αποψη σας

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
καλησπερα σε ολους λεγομαι νικος και ζω στην βεροια. εχω δυο παιδακια 5.5 & 2.5 χρονων και
θελω να τους παρω ενα σκυλακι και ειμαι αναμεσα στις παραπανω ρατσες για τα γκολντεν και τα λαμπραντορ ξερω μονο απο που εχω διαβασει σε βιβλια που αφορουν τισ ρατσες τους τα μποξερ τα ξερω γιατι μεγαλωσα με ενα τετοιο. τωρα πλεον ομως ζω σε ενα διαμερισμα 80τ.μ. με βεραντα 60τ.μ θα ηθελα την αποψη σας
Καλησπέρα και σε σένα. Είχες ποτέ σκύλο που να είχες την αποκλειστική ευθύνη του; Γνωρίζεις ότι είναι μία ευθύνη σαν έχεις παιδί που μάλιστα δεν γίνεται ποτέ ανεξάρτητο; Με δύο παιδιά ήδη έχετε την υπομονή για ένα ακόμη μέλος στην οικογένεια που θα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς; Χρόνος υπάρχει για μεγάλες βόλτες και πολύ εκτόνωση του; Και οι τρεις φυλές είναι duracell.

nicko75

Member
13 Ιανουαρίου 2013
19
0
veria
το μποξερ το ειχα απο τα 15 μεχρι τα 28 μου. την αποφαση το παρουμε ενα σκυλο την πειραμε μαζι με την συζυγο μου και ξερω πως ειναι μεγαλη ευθυνη

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Δεν θα σου προτείνω καμία συγκεκριμένη ράτσα, καθώς πιστεύω πως αυτό είναι καθαρά προσωπική απόφαση..Καλό θα είναι να ψάξεις όσο το δυνατόν για μία ανθρωποκεντρική φυλή, που να τα πηγαίνει καλά με τα παιδιά..
Επίσης, με κάλυψε απόλυτα η l.kyveli με τις ερωτήσεις της..
Επίσης, αν κ τα παιδιά (να σου ζήσουν..!!!) είναι μικρά ακόμα..καλό θα είναι να λάβουν μέρος στην όλη διαδικασία - επαφή με τον σκύλο. - με μέτρο κ πάντα ελεγχόμενα, σαφώς..!!
Αυτό που ήθελα να πω, είναι πόσο ωραίο είναι να μεγαλώνεις με ζώα στο σπίτι..Πόσα πράγματα μαθαίνεις, πόσα συναισθήματα, εμπειρίες..
Τέλος, επειδή ανέφερες τα τετραγωνικά.. Ο σκύλος δεν χρειάζεται έπαυλη, για να είναι ικανοποιημένος..Χρειάζεται αγάπη, επαφή με την οικογένεια,βόλτες κ εκτόνωση.. (κ πολλά άλλα σαφώς, αλλά δεν σχετίζονται άμεσα με το που θα μένει..).
Ακόμα λοιπόν κ σε μικρότερο σπίτι να μένατε, αν θα έχει την απαιτούμενη εκτόνωση, δεν θα υπάρχει πρόβλημα.. Χρειάζεται υπομονή κ χρόνο, όμως..

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Συμφωνω με τους προλαλησαντες,
απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι θελετε τις συγκεκριμενες ρατσες...οι οποιες φτιαχτηκαν για ενα σκοπο που προφανως δεν ειναι στα ενδιαφεροντα σας...
ενα που δεν ειναι ρατσας δεν ειναι οκ?

Επισης το οτι ειχατε μποξερ δεν παει να πει οτι ολα ειναι ετσι ,ουτε οτι οι γενικες περιγραφες των ρατσων θα ανταποκρινονται αναγκαστικα και στο δικο σας...ολοι οι σκυλοι ειναι διαφορετικοι μα ταυτοχρονα και τοσο ιδιοι μεταξυ τους...

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
καταρχάς το μπαλκόνι ξέχασε το ,που το ανέφερες νομίζω σκέφτεσαι να το έχεις εκεί η κάνω λάθος?

η επιλογή ράτσας αφού έχεις διαβάσει καλά για αυτές είναι θέμα δικό σου και εξαρτάται εσύ με ποιά φατσούλα θέλεις να ξυπνάς καθημερινά και αν ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας φυσικά.να ξέρεις πώς είναι μεγάλη ευθύνη ο σκύλος θέλει πολύ ενασχόληση όπως αρκετές βόλτες,εκπαίδευση και κάποια λεφτά για κτηνίατρους,παιχνίδια και τροφές.

οι ράτσες που αναφέρεις όπως το γκόλντεν και λάμπ έχουν τρομερή ενέργεια πάνω τους και θέλουν οπωσδήποτε μεγάλους περιπάτους ,μπορείς για δέκα χρόνια και παραπάνω να εκπληρώνεις αυτήν την επιθυμία τους?

θα σου πρότεινα μια ράτσα που δεν θέλει τέτοιον χρόνο για βόλτες.μην ξεχνάς και τα αδέσποτα που σε έχουν ανάγκη.

αφού λοιπόν αποφασίσεις ποιά σας ταιριάζει ,σημαντικό είναι να μάθεις ότι σκυλιά αγοράζουμε μόνο απο εκτροφείς(παίρνεις τηλ τον ΚΟΕ η μπορούμε να σου προτείνουμε και εδώ κάποια εκτροφεία),μακριά απο πέτ σοπ και ιδιώτες μην κάνεις το λάθος!

Last edited:

nicko75

Member
13 Ιανουαρίου 2013
19
0
veria
απλαπιστευω ενα σκυλι ρατσας πιθανον να εχει περισσοτερες πιθανοτητες να εχει καλυτερο καλυτερο χαρακτηρα απο ενα ημιαιμο. αυτο το λεω χωρις παρεξηση απλα ειναι η αποψη μου. οστοσο θα ηθελα να μου προτεινεται και αλλες φυλες οι οποιες ειναι ιδανικες για μικρα παιδια

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
τα golden και τα lab λεγεται οτι εχουν μεγαλυτερη αντοχη στον πονο και δεν νιωθουν να ταλαιπωρουνται απο τα μαλλιοτραβηγματα των παιδιων.
προσωπικα δεν εχω εμπειρια απο τις συγκεκριμενες φυλες αλλα εχω εμπειρια απο παιδια της ιδιας ηλικιας με τα δικα σου. γνωμη μου οτι και οι τρεις φυλες ειναι για λιγο μεγαλυτερες ηλικιες απο το μικρο σου παιδακι, λογω μεγεθους και ενθουσιωδους χαρακτηρα, αλλα περιμενω να ακουσω και τις γνωμες των κατοχων τετοιων φυλων.
Ευτυχως εχουμε πολυ καλες εκτροφες και των τριων φυλων που αναφερεις εντος συνορων.
Καλως ηρθες!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
ghost girl
τα golden και τα lab λεγεται οτι εχουν μεγαλυτερη αντοχη στον πονο και δεν νιωθουν να ταλαιπωρουνται απο τα μαλλιοτραβηγματα των παιδιων.
συγγνώμη..:confused:

δεν είναι παιχνίδι ο σκύλος

Last edited:

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
ghost girl
συγγνώμη..:confused:

δεν είναι παιχνίδι ο σκύλος
ε οχι και παιχνιδι! μας πως μου περασε απο το μυαλο κατι τετοιο? ζητω το ελεος σας! [-o<[-o<

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
προσωπικα δεν εχω εμπειρια απο τις συγκεκριμενες φυλες αλλα εχω εμπειρια απο παιδια της ιδιας ηλικιας με τα δικα σου. γνωμη μου οτι και οι τρεις φυλες ειναι για λιγο μεγαλυτερες ηλικιες απο το μικρο σου παιδακι, λογω μεγεθους και ενθουσιωδους χαρακτηρα, αλλα περιμενω να ακουσω και τις γνωμες των κατοχων τετοιων φυλων.
Ευτυχως εχουμε πολυ καλες εκτροφες και των τριων φυλων που αναφερεις εντος συνορων.
Καλως ηρθες!
Συμφωνώ απόλυτα και μάλιστα πολλές φορές γελάω με την σκέψη ότι τα λαμπ θεωρούνται ιδανικά για παιδιά. Όχι ότι δεν είναι από άποψη χαρακτήρα, είναι, αλλά είναι ενθουσιώδη και μεγαλόσωμα και ρίχνουν κάτω ενήλικο για πλάκα.
Ο δικός μου το έχει κάνει από ενθουσιασμό.
Η βαφτιστήρα μους τώρα που είναι τεσσάρων χαιδεύει τον σκυλο μου (λαμπ) προσεχτικά, για παιχνίδι δεν το επιχειρούμε ακόμα γιατί είναι υπερενθουσιώδης και αν ξεσηκωθεί την πατήσαμε..μπορεί να ακούγονται υπερβολικά αυτά αλλά μΙλάμε για σκύλο πολύ δυνατό 38 κιλά και για ένα παιδάκι 17 κιλά.

Last edited:

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
...να προτεινω ''nanny dogs'' σαν το πιτμπουλ???

απλαπιστευω ενα σκυλι ρατσας πιθανον να εχει περισσοτερες πιθανοτητες να εχει καλυτερο καλυτερο χαρακτηρα απο ενα ημιαιμο.
Συγνωμη...αλλα αυτο ειναι τελειως ακυρο και δεν ισχυει!!!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Η δικια μου εκλεισε τα 2 τον Αυγουστο. Ακομα και το προηγουμενο καλοκαιρι που ηταν ενός, κι απο κουταβι ακομα μπορω να πω, η συμπεριφορα της με τα παιδια ηταν υποδειγματικη. ΠΟΤΕ δεν εχει πηδηξει πανω σε παιδακι ουτε εχει παει με αγαρμπο τροπο. Περυσι τα χριστουγεννα ειχε ερθει σπιτι ο ανηψιος μου 3χρ., και ηθελε να την ταισει. Ειχα βαλει λοιπον στον δοσομετρητη λιγες κροκετες και της τις εδινε. Να δειτε πως περιμενε υπομονετικα.

Τα σκυλια καταλαβαινουν, ειδικα τα Λαμπραντορ που ειναι τοσο πολυ υπομονετικα. Δε μπορω να σκεφτω καλυτερο σκυλο για παιδια.
Πολλοι που εχουν παρει Λαμπ απο τον ιδιο εκτροφεα εχουν μικρα παιδια & τους βλεπω που ερχονται στο εκτροφειο. Ποτε δεν εχω ακουσει καποιον να χει αρνητικη εμπειρια πανω στο θεμα.

Ολα τα σκυλια θελουν προσοχη κι επιβλεψη οταν ειναι με μικρα παιδια και ατυχηματα συμβαινουν. Οταν ομως το μαθεις απο μικρο πως να φερεται, τη στιγμη που το χει κι εμφυτο, θα ναι ολα καλα σε γενικες γραμμες.

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Μαργαρίτα δεν είναι όλα τα λαμπ τόσο ήρεμα. :) ούτε όλα τα παιδάκια τόσο ήσυχα..

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Τα σκυλια καταλαβαινουν, ειδικα τα Λαμπραντορ που ειναι τοσο πολυ υπομονετικα. Δε μπορω να σκεφτω καλυτερο σκυλο για παιδια.
Και καποιος που εχει ΓΠ θα πει το ιδιο για το δικο του...και αλλος που εχει ''κοπρο'' θα πει το ιδιο για το δικο του...και καποιος αλλος που εχει μολοσσο θα πει το ιδιο για το δικο του...
συγνωμη αλλα αυτες οι γενικευσεις ''το δικο μου και μερικα αλλα ειναι ετσι αρα ολα ειναι ετσι'' δεν ισχυει...
αν ασχοληθει ο ανθρωπος οτιδηποτε και να παρει καλο θα ειναι!!!

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
διαφωνω λιγο με το οτιδηποτε...
προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι πρεπει να παει με τα παιδια του σε διαφορους εκτροφεις και να δει συμπεριφορες των γονιων της γεννας. οπως ειπε και η Κυβελη πολλα λαμπ αλλα και γκολντεν εχουν δυσκολια να ελεγχουν τη χαρα τους και ειναι πραγματικοι οδοστρωτηρες. δεν ειναι ολα ετσι και γιαυτο πρεπει να δει τους προγονους οπωσδηποτε.
ΥΓ. ουδεποτε προτεινα GD στον φιλο nicko.