Επιλογή σκύλου

vpanos

New Member
6 Απριλίου 2010
2
0
Γεια σας! Είμαι νέα στο forum και θα θελα να ρωτήσω σχετικά με τα σκυλιά φύλακες. Πρόσφατα ληστέψαν το σπίτι μου- μονοκατοικία και θα θελα να αποκτήσω ένα σκυλί που θα προστατεύει τον χώρο μου και ταυτόχρονα θα είναι πολύ φιλικό με τα μικρά μου παιδιά 6 και 4 χρονών.
Διάβασα για τα Rottweiler ότι είναι άριστοι φύλακες αλλά εχθρικά στα μικρά παιδιά, το διαπίστωσα μάλιστα ιδίοις όμμασι. Δεν θέλω να γαβγίζει ασταμάτητα για ψύλλου πήδημα και να σπάει τα νεύρα τα δικά μου και των γειτόνων, να γαβγίζει όταν παραβιάζεται για παράδειγμα ο προσωπικός μου χώρος.
Ξέρει κανείς για Rottweiler;
Ποια άλλη ράτσα πληροί αυτές τις προδιαγραφές (φύλαξη + φιλικό με παιδιά);

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Καλώς ήρθες στο φόρουμ. Λυπάμαι που σας λήστεψαν και καταλαβαίνω πόσο άσχημα θα περάσατε. Αυτό το συμβάν όμως από μόνο του, δεν είναι αρκετό για να αποκτήσεις σκύλο. Είχες ποτέ στο παρελθόν; Θέλεις σκύλο για άλλους λόγους εκτός της φύλαξης; Ενα σκυλί εκτός από όλα τα άλλα, για να προσφέρει ας πούμε "φύλαξη", επιβάλλεται να ζει μέσα στο σπίτι και όχι έξω στην αυλή της μονοκατοικίας πχ. Είσαστε αποφασισμένοι, όλοι στην οικογένεια να το αντιμετωπίσετε αυτό; Αν η επιλογή της ράτσας γίνει με μόνο κριτήριο, το πόσο τρομακτικό έχετε ακούσει ότι είναι, μάλλον θα κάνετε κακή επιλογή.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Θέλω να σημειώσω κάτι που το θεωρώ σημαντικό,όλοι λένε οτι τα τσιουάουα είναι κακά σκυλιά και δεν πάνε τα παιδιά κλπ κλπ,έχει σημασία το πως θα μεγαλώσεις ένα σκύλο,εμάς η μικρή μας βλέπει παιδάκια και πετάει απο τη χαρά της.**επειδή είπες για τα ροτ οτι δε τα πάνε καλά με τα παιδιά

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κυρια,λαθος ξεκινας!

Θα σου δωσω και σενα μια λιστα με πολυ καλες εταιριες security!

Το Rottweiler αν το παρεις με τετοια αντιληψη που εχεις για τον σκυλο και για την φυλαξη θα στα φαει τα παιδια,αυτο ειναι σιγουρο!

Δεν υπαρχει σκυλος ο οποιος ειναι φυλακας!Ο σκυλος εχει το ενστικτο της φυλαξης!
Αυτο το ενστικτο θα ολοκληρωθει στα 2 χρονια και εκει ειναι που θα θερισεις οτι εσπειρες οσον αφορα την ανατροφη του!
Εισαι διαταθειμενη εσυ και τα παιδια σου να τον μεγαλωσετε να τον ξεσκατιζετε να τον εκπαιδευσετε στην βασικη υπακοη!
Εισαι διατεθειμενη να ερχεται σε επαφη με τα παιδια καθημερινως,να παιζει με τα παιδια και να μεγαλωνει μαζι με τα παιδια και οχι δεμενος στο κηπο αλλα να περιφερεται διπλα σας?
Εισαι διατεθειμενη να τον βγαζουν αργοτερα βολτα τα παιδια ωστε να συνηθισει την παρουσια τους?
Εισαι διατεθειμενη να τον μαθεις να μην γαυγιζει για ψυλλου πηδημα?
Εισαι διατεθειμενη να τον μαθετε να κρινει καταστασεις?
Εισαι διατεθειμενη να παρετε σκυλο και να ειναι ενταγμενος μεσα στην καθημερινοτητα σας και οχι απομονωμενος σε μια γνωνια στον κηπο?

Μονο τοτε θα χτισετε εναν ικανο σκυλο φυλακα που πρωτος ρολος του θα ειναι η αγαπη του προς εσας μεσα απο μερακι και θεληση και μετα η προστασια των προσωπων του!

Ο σκυλος δεν ειναι τσιπακι!Εσυ πρεπει να του μαθεις πραγματα!Δεν ειναι κατοπιν παραγγελια!Και ειδικα τετοια σκυλια!
Δεν συγχωρουνται λαθη!Ειναι σημαντικο λοιπον να ξερουμε που βαδιζουμε!

Αν μπορεις να μου πεις αυτο το καημενο Rottweiler που ειδες με τα ιδια σου τα ματια της συνθηκες στις οποιες μεγαλωνει!
Αν εχει εκοικιωθει με καταστασεις!

Ο σωστος σκυλος και κατ'επεκταση ο σωστος φυλακας-σκυλος (αν θελεις να το πουμε ετσι) γινεται με το να γνωριζει καταστασεις και να εξοικιωνεται με αυτες και να κατευθυνεται σωστα απο τον σωστα σκεπτομενο αφεντικο/αρχηγο/ιδιοκτητη του!Μονο τοτε ο σκυλος ειναι σε θεση να κρινει και να προστατευει την οικογενεια/αγελη του!

Σκυλος που εχεις δει με τα ματια σου να φερεται ετσι οπως περιγραφεις δεν εχει περασει απο τετοιου ειδους καταστασεις και δεν εχει εξοικιωθει με αυτο που τον αγριευει,δηλαδη τα παιδια!

Τα Rottweiler ειναι απο τα πιο αξιαγαπητα σκυλια που υπαρχουν και ειναι πολυ ευκολα εκπαιδευσιμα υπο πολλες συνθηκες!
Απο λαθος χειρισμους και λαθος συμπεριφορες απο κουταβι κιολας μπορουν να γινουν ενα επικινδυνο οπλο!

Καλως Ηρθατε!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Διάβασα για τα Rottweiler ότι είναι άριστοι φύλακες αλλά εχθρικά στα μικρά παιδιά
μάλλον δεν διάβασες καλά, δεν ισχύει αυτό

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...
Δεν υπαρχει σκυλος ο οποιος ειναι φυλακας!Ο σκυλος εχει το ενστικτο της φυλαξης!
Αυτο το ενστικτο θα ολοκληρωθει στα 2 χρονια και εκει ειναι που θα θερισεις οτι εσπειρες οσον αφορα την ανατροφη του!
Απλά μια μικρή παρέμβαση. Ένστικτο φύλαξης δεν υπάρχει. Η φύλαξη είναι συμπεριφορά, στην οποία ο σκύλος εκπαιδεύεται. Η εκπαίδευση αυτή βασίζεται στα ένστικτά του (αμυντικό, αγελαίο, κυνηγητικό κτλ)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πες μας λιγα πραγματα παραπανω.. Το σκυλι που θα ζει? Εχετε προηγουμενη εμπειρια? Τα παιδια σου πως τα πανε με τα σκυλια?

Ισως ενα καλο συστημα ασφαλειας θα ηταν προτιμοτερο... αλλα θα πρεπει να εχουμε μια συνολικη εικονα για το πως φανταζεσαι τη συμβιωση της οικογενειας σου με ενα σκυλο.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
γιατί συνεχώς ακυρώνετε αυτήν την χρήση (φύλαξη) στον σκύλο? υπάρχουν και άνθρωποι που είναι κατάλληλοι και χρειάζονται τέτοια σκυλιά.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Επιτέλους, κ*. Γιώργο, και ένας να το πει...

Υπάρχουν σκυλιά, τα οποία με την κατάλληλη εκπαίδευση και τον κατάλληλο ιδιοκτήτη, μπορούν να φυλάξουν μια χαρά και να είναι ισοροπημένα κατοικίδια πάνω απ' όλα. Με άψογο control και υπακοή πάνω απ' όλα και όχι αγρίμια.

* Το κ. σημαίνει κύριε :D

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
vpanos καλώς ήρθες!:)

κ. amalthea δεν νομίζω ότι αυτό που λες μπορεί να ισχύσει για την συγκεκριμένη περίπτωση. Απ΄ότι φαίνεται (μπορεί να κάνω λάθος αλλά δεν νομίζω.,..) η vpanos δεν έχει καμία εμπειρία απο σκυλιά και φαντάζομαι θα της είναι πολύ δύσκολο να χειριστεί σκυλιά που να έχουν εκπαιδευτεί ως φύλακες.

st3liOs τι να σου πω....έφαγες το πάσχα μάλλον και καρδάμωσες!:D:D μπράβο στο κουράγιο σου!

συμφωνώ kkranis αλλά μάλλον όχι εδώ.

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εμένα με ενοχλεί αυτό που λένε πολλοί γιατί θέλεις φύλακα βάλε συναγερμό, είναι το ίδιο με το γιατί θέλεις κυνηγόσκυλο δεν λυπάσαι τα πουλάκια? ή γιατί θέλεις σκύλο συντροφιάς ο άντρας σου δεν σου φτάνει?
Το εαν είναι κάποιος κατάλληλος σε ένα ιδανικό κόσμο θα το κρίνει ο εκτροφέας.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
εμένα με ενοχλεί αυτό που λένε πολλοί γιατί θέλεις φύλακα βάλε συναγερμό, είναι το ίδιο με το γιατί θέλεις κυνηγόσκυλο δεν λυπάσαι τα πουλάκια? ή γιατί θέλεις σκύλο συντροφιάς ο άντρας σου δεν σου φτάνει?
Έλα, βρε Γιώργο...δεν είναι το ίδιο...
Απλά πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι ένας σκύλος δεν αντικαθιστά τον συναγερμό...και μόνο αυτό. Είναι πολλά παραπάνω πράγματα. Και γω συμφωνώ ότι ένας σκύλος μπορεί θαυμάσια να εκπαιδευτεί για φύλακας και σωματοφύλακας και ότι θέλει ο ιδιοκτήτης του, (αρκεί να έχει επιλέξει τη σωστή φυλή). Αλλά όταν ο Χ ιδιοκτήτης ψάχνει να βρει να αγοράσει μία φυλή με ΜΟΝΟ κριτήριο αν μπορεί φυλάει , λες και ο σκύλος είναι μηχάνημα...τότε καλά κάνουμε και του λέμε...πάρε συναγερμό..
Το θέμα με τα πουλάκια είναι καθαρά υποκειμενικό...εγω τα λυπάμαι τα πουλάκια...αλλά δεν θα το έλεγα αυτό σε κάποιος ο οποίος έχει σαν χόμπυ το κυνήγι...

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
Απλά πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι ένας σκύλος δεν αντικαθιστά τον συναγερμό...
και δεν παιρνουμε σκυλο απλα επειδη αρχισαν οι ληστειες στην γειτονια..

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
κατερίνα επιμένω οτι η σωστή συμβουλή σε αυτούς που ενδιαφέρονται για σκύλο φύλακα είναι να απευθυνθούν σε υπεύθυνο εκτροφέα των κατάλληλων για φύλαξη σκυλιών, αυτή είναι η δικιά μου γνώμη.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
λεγοντας οτι θα τους αποτρεψει αν κρινει ο ιδιος????
αν λες αυτο εχεις δικιο αμαλθεια...αν πας και πεις σε εναν τετοιο εκτροφεα θελω ενα σκυλο να τον εχω εξω στην αυλη και να ξεσκιζει τους κλεφτες λογικο ειναι ναμην σου δσει σκυλι..
αν ομως επιλεξουν αλλες οδους δεν ειναι σωστο να ειναι ενημερωμενοι για το τι κανει ενα σκυλι φυλακα??
γιατι ο συγκεκριμενος δεν φαινεται ιδιαιτερα ενημερωμενος αφου λεει οτι το rott ειναι αγρια με τα παιδια...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
κατερίνα επιμένω οτι η σωστή συμβουλή σε αυτούς που ενδιαφέρονται για σκύλο φύλακα είναι να απευθυνθούν σε υπεύθυνο εκτροφέα των κατάλληλων για φύλαξη σκυλιών, αυτή είναι η δικιά μου γνώμη.
Ναι αλλα με την αντιληψη που εχει αναπτυχθει οτι τα Rottweiler ειναι εχθρικα με τα παιδια λεμε στην θεση του σκυλου να βαλουν συναγερμο!
Αυτη ειναι μια φτωχη αντιληψη!
Αυτο κ.Γιωργο που λετε,το να απευθυνθουν σε εναν υπευθυνο εκτροφεα για σκυλο φυλακα, να το πουμε σε καποιον που βλεπει διαφορετικα τα πραγματα!Οχι σε καποιον που μελημα του ειναι να παρει σκυλο επειδη του εκλεψαν το σπιτι!

Οπως και να το κανουμε το ολο θεμα ειναι στο πως το πλησιαζουμε!

Το ξερετε και εσεις ο ιδιος, λεγοντας το ειτε το ενα ειτε το αλλο, στο τελος μενει το κοπροσκυλο μονο του επειδη αγριεψε στο παιδι!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
οι περισσότεροι απο όσους ψάχνουν σκυλί φύλακα στο φόρουμ είναι ανημέρωτοι και άσχετοι αλλά το ίδιο είναι και σε μεγάλο ποσοστό αυτοί που ψάχνουν οτιδήποτε σκυλί, αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορούν με την κατάλληλη ενημέρωση να γίνουν ιδανικοί ιδιοκτήτες.

Γνωρίζω αρκετούς που πήραν σκύλο για πρώτη φορά χωρίς καμμία εμπειρία και έχουν μια υπέροχη σχέση με τα σκυλιά τους και άλλους "έμπειρους" που τα σκυλιά τους δυστυχούνε, αυτό είναι θέμα χαρακτήρα που είναι ευθύνη του εκτροφέα να αναγνωρίσει και ειδικά στις κυριαρχικές φυλές.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω παντως θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες για να εκφρασω το ενα ή το αλλο.. Γι αυτο και τις ζητησα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Απλά μια μικρή παρέμβαση. Ένστικτο φύλαξης δεν υπάρχει. Η φύλαξη είναι συμπεριφορά, στην οποία ο σκύλος εκπαιδεύεται. Η εκπαίδευση αυτή βασίζεται στα ένστικτά του (αμυντικό, αγελαίο, κυνηγητικό κτλ)
Επιτέλους, κ*. Γιώργο, και ένας να το πει...

Υπάρχουν σκυλιά, τα οποία με την κατάλληλη εκπαίδευση και τον κατάλληλο ιδιοκτήτη, μπορούν να φυλάξουν μια χαρά και να είναι ισοροπημένα κατοικίδια πάνω απ' όλα. Με άψογο control και υπακοή πάνω απ' όλα και όχι αγρίμια.

* Το κ. σημαίνει κύριε :D
Αν ο σκυλος το εχει μεσα του, θα φυλαξει και θα προστατευσει και χωρις εκπαιδευση. Το μονο που χρειαζεται ειναι να μπορει να ελεγχεται.

Το εαν είναι κάποιος κατάλληλος σε ένα ιδανικό κόσμο θα το κρίνει Η ΙΣΤΟΡΙΑ.