Επιλογή σκύλου

peter12x

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
154
0
Πάτρα
Γεια σας,

θα ήθελα να πάρω ένα σκύλου μεσαίου(και προς μεγάλου) μεγέθους, ζω σε διαμέρισμα με αρκετά μεγάλο μπαλκόνι ποια πιστεύετε θα ήταν μια καλή επιλογή ;

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
καλημέρα,

Το μπαλκόνι είτε μικρό είτε μεγάλο δεν βοηθά σε τίποτα!

Πες μας λίγο παραπάνω για σένα! Τι τύπος είσαι και πως φαντάζεσαι την ζωή σου με τον σκύλο? Είσαι αθλητικός τύπος και θες να κάνεις δραστηριότητες με τον σκύλο? είσαι του καναπέ και θες να αράζεται παρέα ή κάτι ενδιάμεσα? Θες να είναι και φύλακας? και τι τύπος φύλακα?

Σου αρέσουν κάποιες φυλές ή δεν σε νοιάζει να είναι καθαρόαιμος?

Σε ενοχλεί η τρίχα? πόσο μπορείς να ασχολείσαι μαζί του? Βόλτα, παιχνίδι, περιποίηση ?

peter12x

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
154
0
Πάτρα
καλημέρα,

Το μπαλκόνι είτε μικρό είτε μεγάλο δεν βοηθά σε τίποτα!

Πες μας λίγο παραπάνω για σένα! Τι τύπος είσαι και πως φαντάζεσαι την ζωή σου με τον σκύλο? Είσαι αθλητικός τύπος και θες να κάνεις δραστηριότητες με τον σκύλο? είσαι του καναπέ και θες να αράζεται παρέα ή κάτι ενδιάμεσα? Θες να είναι και φύλακας? και τι τύπος φύλακα?

Σου αρέσουν κάποιες φυλές ή δεν σε νοιάζει να είναι καθαρόαιμος?

Σε ενοχλεί η τρίχα? πόσο μπορείς να ασχολείσαι μαζί του? Βόλτα, παιχνίδι, περιποίηση ?
έχω αρκετό χρόνο να ασχοληθώ με τον σκύλο και να διαθέσω για την περιποίηση του και την βόλτα του η τρίχα δεν με ενοχλεί και σχετικά αθλητικός τύπος .Φύλακας δεν με πολύ απασχολεί.

Εγώ βασικά θα ήθελα ένα ακίτα αλλά από ότι είδα είναι λίγο δύσκολα στον χαρακτήρα και ειδικά άμα βρεθούνε με άλλα σκυλιά δεν έχω και μεγάλη εμπειρία με σκυλιά είχαμε στο σπίτι με τους γονείς μου αλλά όταν είμουν αρκετά μικρός και από όταν πέθανε δεν πήραμε άλλο σκύλο μετά.
Το Golden Retriever μου αρέσει επίσης .
Μπορεί τέτοιο σκυλί να ζήσει διαμέρισμα ;
Ευχαριστώ

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
Όλα τα σκυλια ζουν οπουδήποτε ,αρκεί να είσαι ένταξη απέναντι τους σε ο,τι αφορά την εκτόνωση κ τη βόλτα τους.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
έχω αρκετό χρόνο να ασχοληθώ με τον σκύλο και να διαθέσω για την περιποίηση του και την βόλτα του η τρίχα δεν με ενοχλεί και σχετικά αθλητικός τύπος .Φύλακας δεν με πολύ απασχολεί.

Εγώ βασικά θα ήθελα ένα ακίτα αλλά από ότι είδα είναι λίγο δύσκολα στον χαρακτήρα και ειδικά άμα βρεθούνε με άλλα σκυλιά δεν έχω και μεγάλη εμπειρία με σκυλιά είχαμε στο σπίτι με τους γονείς μου αλλά όταν είμουν αρκετά μικρός και από όταν πέθανε δεν πήραμε άλλο σκύλο μετά.
Το Golden Retriever μου αρέσει επίσης .
Μπορεί τέτοιο σκυλί να ζήσει διαμέρισμα ;
Ευχαριστώ
Φυσικά και μπορεί το Golden να μείνει σε διαμέρισμα εάν και εφόσον φροντίζεις για την σωστή εκτόνωση του.
Σωστή Εκτόνωση δεν είναι μόνο πάω για περπάτημα 2 ώρες την ημέρα. Χρειάζεται να εκτονώνει και το μυαλό του με διάφορα παιχνίδια και εκπαίδευση

Το Golden είναι αρκετά αθλητικό σκυλί και όταν λέμε βόλτα σίγουρα χρειάζεται, πάνω από 1 ώρα την ημέρα και τακτικά, χρόνο για να τρέχει σε ελεγχόμενο χώρο.

Σίγουρα η Katerina K θα μπορεί να σου πει και παραπάνω.

peter12x

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
154
0
Πάτρα
να ρωτήσω ακόμα, ενα Λάμπραντορ μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα ;
για το American Staffordshire τι γνώμη έχετε ;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αυτή την στιγμή έχω δύο σκυλιά στο δωμάτιο μου να κοιμούνται.
Τους πήγα όμως το πρωί βουνό και περπατήσαμε 2ώρες.

Αν θέλεις να έχεις σκύλο πρέπει κάθε μέρα να του εκπληρώνεις κάποιες ανάγκες πνευματικές-σωματικές.
Μπορείς για παράδειγμα να το πηγαίνεις 3-4 βόλτες καθημερινά για 10-14χρόνια?

peter12x

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
154
0
Πάτρα
Αυτή την στιγμή έχω δύο σκυλιά στο δωμάτιο μου να κοιμούνται.
Τους πήγα όμως το πρωί βουνό και περπατήσαμε 2ώρες.

Αν θέλεις να έχεις σκύλο πρέπει κάθε μέρα να του εκπληρώνεις κάποιες ανάγκες πνευματικές-σωματικές.
Μπορείς για παράδειγμα να το πηγαίνεις 3-4 βόλτες καθημερινά για 10-14χρόνια?
Ναι μπορώ, δεν είναι η πρώτη φορά που θα πάρω σκύλο, απλά τώρα θα ήθελα ένα σκύλο σε μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος και δεν ξέρω ποιος είναι πιο κατάλληλος για να ζήσει σε διαμέρισμα.
(Αν και έχει περάσει καιρός από τότε και ζούσαμε σε μονοκατοικία με αυλή .)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Προσωπικά πιστεύω ένας παράγοντας που καθορίζει το πόσο αρμονικά θα είναι η σχέση σου με το σκυλί είναι το πόσο περισσότερο ή λιγότερο δραστήριο θα είναι το σκυλί σου και τι ακριβώς θες απο αυτό. Κάποιος που θέλει σκύλο πετ θα περάσει καλύτερα με ένα Μεγάλο Δανό στο διαμέρισμα παρά ένα Border Collie... απο την άλλη κάποιος που θέλει το σκύλο για αθλήματα θα προτιμήσει το Border.

Εσύ τι ακριβώς θες να κάνεις με το σκύλο?
Πως φαντάζεσαι μια καθημερινή μέρα με το σκύλο σου?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
καθε σκυλος μπορει να ζησει σε διαμερισμα απο την στιγμη
που βρισκεται με το αφεντικο του....
απο την στιγμη που καλυπτονται οι αναγκες εκτονωσης του... ( διαφορετικες για καθε φυλη....)