Επιλογή σκύλου [labrador & dogo]

costask

Member
26 Δεκεμβρίου 2010
7
0
γεια σας
Σαν νεος να πετάξω κατι ξεκάρφωτο, εχω ενα αρσενικο λαμπαντορ 2,5 χρονων και τωρα θελω να παρω ενα dogo αρσενικο ,και τα δυο θα ειναι στην ιδια αυλη ελευθερα α να μην ξεχασω οτι εχω και τρια παιδια
θελω την γνωμη σας αν μπορω να προχωρησο σε αυτην την αγορα η θα εχω μεγαλα προβληματα

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Τα dogo δεν είναι σκυλιά που φημίζονται για το πόσο καλόβολα είναι, γενικά. Είναι ζόρικα. Εκτός του χαρακτηριστικού των dogo όμως, καλό είναι να αποφεύγεται η συγκατοίκηση δυο αρσενικών σκύλων. Γιατι δεν παίρνεις μεν dogo, αλλα θηλυκό;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
1. Τα σκυλιά, δεν τα παίρνουμε για να τα έχουμε στην αυλή.
2. Εχεις εμπεδώσει ελπίζω πλέον, από που παίρνουμε σκύλο.
3. Να μην προχωρήσεις στην αγορά.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
dogo argentino: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ DOGO ARGENTINO

Με λιγα λογια για τον χαρακτηρα λεει οτι ειναι φιλικος με ολους και με αλλα σκυλια αλλα θελει κοινωνικοποιηση , οπως θελουν ομως ολα τα σκυλια.
Το ''κακο'' ειναι οτι ειναι λιγο ανεξαρτητος και δεν θα κανει παντα αυτο που θες.
Λεει οτι το διαμερισμα δεν ειναι ιδανικο περιβαλλον για αυτον.
Θελει πολλη ασκηση.
Η αληθεια ειναι οτι πιο ευκολο για σενα θα ηταν να επαιρνες θηλυκο , αλλα αν εχεις χρονο να ασχοληθεις ποιοτικα μια χαρα θα ταιριαξει και το αρσενικο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις, που ταιριάζουν μια χαρά, δύο ενήλικα αρσενικά και μάλιστα σχεδόν ιδίου μεγέθους. Πάρα πολλές οι απαιτούμενες προυποθέσεις.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Εκτος απο εκπαιδευση απο μικρο και κοινωνικοποιηση τι αλλο μπορει να θελει?
Γιατι να μην μπορει να το κανει αν αφιερωσει χρονο?

costask

Member
26 Δεκεμβρίου 2010
7
0
το dogo θα το πάρω μικρο ελπίζω να ταιριάξουν οι δυο τους και επίσης δεν περννω σκυλο για να παρω
απλα εχω τον χωρο και μου αρεσουν υπερβολικα τα dogo

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αν απλώς ελπίζεις να ταιριάξουν, παρόλο που ρωτάς την γνώμη μας, τότε...παίρνεις σκύλο για να πάρεις.
Πόσα τετραγωνικά είναι η αυλή σου, να σου πω, πόσα σκυλιά χωράνε.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ρε παιδια τωρα τι σχεση εχει ο χωρος?
Εδω αλλοι εχουν τετοιου μεγεθους σκυλια μεσα σε ενα μικρο διαμερισμα.
Η αυλη πειραξε σαν χωρος?
Και το ντογκο και το λαμπ νομιζω θελουν που ασκηση.
Αν θεωρει οτι μπορει να τουσ την προσφερει , τι σημασια εχει που θα ειναι τις υπολοιπες ωρες?

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
αρσενικό λάμπ και αρσενικό σκυλί άλλη ράτσας σε κήπο που δεν μπορείς να τα βλέπεις μπροστά σου όχι!τραμπουκίζονται εύκολα τα λάμπ λόγω χαλαρού χαρακτήρα και δεν νομίζω να μην του κάνεις μαγκιές ο νέος όταν μεγαλώσει.Ακόμα σόρι αλλά δεν χρειάζεσαι δεύτερο σκυλί όταν θα τα έχεις στον κήπο εκτός αν δεν κάνει καλή κηπουρική μόνο του το ένα και χρειάζεται βοηθό.:p

Last edited:

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ε δεν μπορει να ανεβει στην ιεραρχια το ντογκο πανω απο το λαμπ και να το δεχθουν και οι 2 και να ζουν μετα μια χαρα ειρηνικα?
Αν δεν διεκδικει τιποτα το λαμπ τοτε ποιος ο λογος να μαλωσουν?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
εξαρταται... απο πολλα....
τι χαρακτηρας ειναι το λαμπ?
ποια η σχεση του με αλλα σκυλια? μεσα στην αυλη ... εξω απο το σπιτι στην βολτα?
αρσενικα και θηλυκα...
ποσο κυριαρχικο ειναι?

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Νομιζω οτι αν το εκανες αυτο στην αρχη το Λαμπραντορ θα δεχτει το Dogo αλλα οταν το 2ο ενηλικιωθει θα τσακωθουν.Ειναι ελαχιστες οι πιθανοτητες να συμβιωσουν αρμονικα.Ακομα και αν τα ειχες και τα 2 απο κουταβια θα τσακωνονταν οταν ενηλικιωθουν.Δεν νομιζω οτι αξιζει να το ρισκαρεις.Το Λαμπραντορ που εχεις ζει μονιμα στην αυλη η μονο για καποιες ωρες?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Δεν είναι απαραίτητο να τσακωθούν αλλά κι εγώ νομίζω ότι το λαμπ θα τραμπουκιστεί. Βέβαια δεν έχουν όλα τα αρσενικά λαμπ τον ίδιο χαρακτήρα, ο δικός μου π.χ. στα δύο του χρόνια αγνοεί τα επιθετικά αρσενικά, σηκώνει τρίχα στα υπόλοιπα μέχρι να μυριστούν και μετά είναι η καλή χαρά με όλα , και αποφεύγει τις κακοτοπιές. Όταν όμως τον τραμπουκίσουν ή τον καβαλήσουν γρυλίζει, αλλά μέχρι εκεί, δεν ξέρει να πάει παρά πέρα . Υπάρχουν όμως και αρσενικά λαμπ κυριαρχικά, που θα εμπλακούν σε καβγά και τότε δεν θα είναι ωραία η κατάληξη, δεν παίρνεις ένα θηλυκό dogo;

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Αυτος ο μαγος ο cesar πως καταφερνει να εχει καμια 50ρια σκυλια ολα μαζι σε ενα χωρο?

costask

Member
26 Δεκεμβρίου 2010
7
0
λοιπον η αυλη ειναι 150 τμ και δεν θελω ουτε να τα εχω δεμενα ουτε να τα περιφραξω,και ετσι τα εχω ελευθερα στην αυλη να παιζουν με τα παιδια και να ειναι και φυλακες το βραδυ

costask

Member
26 Δεκεμβρίου 2010
7
0
οσον αναφορα το θεμα του θυλικου δεν θελω γιατι δεν μου αρεσει το στυρωμα
και ναι το λαμπ ζει μονιμα στην αυλη

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Θα έλεγα να μην πάρεις άλλο αρσενικό σκυλί (βασικά θα έλεγα να μην πάρεις άλλο σκυλί, αλλά...) Και θα έλεγα το σκυλί που έχεις τώρα να το βάζεις μέσα στο σπίτι τουλάχιστον το βράδυ. Γιατί έξω δεν φυλάει τίποτα, ένα δηλητηριασμένο μπιφτέκι υπόθεση είναι ο σκύλος στον κήπο (άσε που είναι λαμπ και τι να φυλάξει...)

Ειλικρινά, σκέψου το καλά, 2 ενήλικα αστείρωτα αρσενικά σκυλιά, το ένα δυναμικής φυλής, να περνάνε 18+ ώρες τη μέρα στον κήπο μόνα τους χωρίς επίβλεψη (και χωρίς βόλτες να υποθέσω). Οι πιθανότητες να κυλήσουν όλα ομαλά, κατά τη γνώμη μου είναι ελάχιστες.

Αν είσαι κατά της στείρωσης, θηλυκό μην πάρεις σε καμία περίπτωση. Κάθε 6 μήνες, για 1+ μήνα, θα έχεις μεγάλο πρόβλημα.