Επιλογή σκύλου [Border collie-retriever]

wizardsm

Well-Known Member
1 Μαϊου 2013
268
1
καλησπερα!λοιπον θελω να αγορασω ενα σκυλακι και εχω καταληξει σε 3 ρατσες.1.border colie 2.λαμπραντορ 3.golden ritriver γενικα θελω να ειναι δραστηριο(πολυ)να μην μαδαει και να γαβγιζει λιγο.Δεν θα μενει μονο του πολλες ωρες γιατι ολο και καποιος θα ναι στο σπιτι.Για πειτε την αποψη σας.Ααα επισης μενω σε σπιτι με κηπο και δεν εχω παιδια

wizardsm

Well-Known Member
1 Μαϊου 2013
268
1
Ναι το πρωτο θα ειναι ομως εχω λιγη εμπειρια επειδη ενασ φιλος μου φευγει συχνα σε ταξιδια και μου τον αφηνει.Το ξερω οτι μαδανε ενοω να μην μαδαει πολυ

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Ναι το πρωτο θα ειναι ομως εχω λιγη εμπειρια επειδη ενασ φιλος μου φευγει συχνα σε ταξιδια και μου τον αφηνει.Το ξερω οτι μαδανε ενοω να μην μαδαει πολυ
2 φορές τον χρόνο αλλάζουν τρίχα τα σκυλιά οπότε όλα θα μαδάνε! δεν ξέρω για τα μπορντερ αλλα τα άλλα 2 μαδάνε αρκετά! Έχεις ψάξει για τα μπορντερ; Είναι ιδιαίτερη φυλή. Θέλει πολύ ενοσχόληση ΄μαζί του, αλλίως θα σου κάνει την ζωή δύσκολη!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
και τα 3 που επελεξες μαδανε αρκετα ομως...
θα ελεγα να μην σκεφτεσαι και πολυ το θεμα μαδηματος γιατι ετσι και αλλιως δυο φορες το χρονο δεν το γλιτωνεις οτι σκυλο και να εχεις :rolleyes:
Τα μπορντερ ειναι μια πολυ πολυ ιδιαιτερη,χαρισματικη και πανεμορφη φυλη αλλα επιλεγοντας ενα τετοιο σκυλο να ξερεις οτι σε περιμενει ενα μικρο λουκι...Προσωπικα,θεωρω οτι τα μπορντερ ειναι ρατσα προκληση.Και εφοσον δεν εισαι σχετικα εμπειρος θα ζοριστεις ισως!Ειναι απο τις φυλες που λογω τις εμφυτης ευφυιας τους,βαριουνται ευκολα και θελουν πολλες δραστηριοτητες για να εκτονωνονται..Οχι απαραιτητα τρεξιμο,η παιχνιδι..Θελουν δραστηριοτητες που να τα διεγειρουν εγκεφαλικα!
Τα γκολντεν ειναι πιο ευκολα απο την αλλη!φιλικα χαρουμενα,κονωνικα,παιχνιδιαρικα..ειναι υπεροχοι συντροφοι!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
και τα 3 που επελεξες μαδανε αρκετα ομως...
θα ελεγα να μην σκεφτεσαι και πολυ το θεμα μαδηματος γιατι ετσι και αλλιως δυο φορες το χρονο δεν το γλιτωνεις οτι σκυλο και να εχεις :rolleyes:
Τα μπορντερ ειναι μια πολυ πολυ ιδιαιτερη,χαρισματικη και πανεμορφη φυλη αλλα επιλεγοντας ενα τετοιο σκυλο να ξερεις οτι σε περιμενει ενα μικρο λουκι...Προσωπικα,θεωρω οτι τα μπορντερ ειναι ρατσα προκληση.Και εφοσον δεν εισαι σχετικα εμπειρος θα ζοριστεις ισως!Ειναι απο τις φυλες που λογω τις εμφυτης ευφυιας τους,βαριουνται ευκολα και θελουν πολλες δραστηριοτητες για να εκτονωνονται..Οχι απαραιτητα τρεξιμο,η παιχνιδι..Θελουν δραστηριοτητες που να τα διεγειρουν εγκεφαλικα!
Τα γκολντεν ειναι πιο ευκολα απο την αλλη!φιλικα χαρουμενα,κονωνικα,παιχνιδιαρικα..ειναι υπεροχοι συντροφοι!
,,,,,,,,,,,,
δηλαδη,,?? σκακι,,?? ταβλι..?? μονοπολι.??

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εννοεί ότι χρειάζονται δραστηριότητες που να απαιτούν εκτός απο σωματική, και πνευματική εξάσκηση. (Βλ. Μπλου, το σκυλί δεν κάθεται ποτέ!)

wizardsm

Well-Known Member
1 Μαϊου 2013
268
1
δηλαδη καλυτερα να παρω γκολντεν η λαμπραντορ ε?? αν εχει η ειχε κανεις απο σας τετοιες ρατσες πειτε τις εντυπωσεις σας

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
δηλαδη καλυτερα να παρω γκολντεν η λαμπραντορ ε?? αν εχει η ειχε κανεις απο σας τετοιες ρατσες πειτε τις εντυπωσεις σας
Είναι πολύ τρυφερά σκυλιά, ανθρωποκεντρικά, χαίρονται να κάνουν πράγματα για εσένα, γι αυτό και είναι πολύ εύκολα στην εκπαίδευση! Δένονται με την οικογέννεια και γενικά είναι απο τους καλύτερους(μην πω οι καλυτεροι) σκύλοι για οικογέννεια. Και είναι και πολύ δραστήρια στον βαθμό όμως που θες εσύ γιατί προσαρμόζονται πολύ εύκολα στην ζωή του ιδιοκτήτη τους. Αν έχει καθιστική ζωή, τότε θα προσαρμοστούν ανάλογα, αυτό όμως δεν σημείνει φυσικά οτι δεν πρέπει να ασκούνται. Αν απο την άλλη είσαι δραστήριος και για να έγραψες οτι θες δραστήρια ράτσα, μάλλον είσαι, τότε βρίσκουν την χαρά τους! Μπορούν να παίζουν όλη μέρα με ένα μπαλάκι!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
μαδάνε όλα τους και απο προσωπική εμπειρία με λαμπραντόρ τώρα που έχουμε καλοκαίρι περίπου μαδάει πάρα πολύ !παντού τρίχες δεν μπορείς να καταλάβεις ...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Εννοεί ότι χρειάζονται δραστηριότητες που να απαιτούν εκτός απο σωματική, και πνευματική εξάσκηση. (Βλ. Μπλου, το σκυλί δεν κάθεται ποτέ!)
σβήσε pm! :)

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Να σε ρωτήσω κάτι?
Πως έχεις καταλήξει σε 3 φυλές και μετά από 3 post απορίπτεις την μία ?
Δηλαδή εσύ τι έψαξες τι διάβασες τι είδες, και κατέληξες σε border που με 3 post που απλά σου είπαν είναι έξυπνο και θέλει να ασχοληθείς το απέριψες?
Γιατί ήθελες border? Επειδή θα καθόταν στον καναπέ? ή επειδή έχει ενέργεια?
Γιατί στην αρχή λες ότι θες ο σκύλος να έχει ενέργεια και μόλις σου το λένε ότι έχει το απορίπτεις.
Με μπερδεύεις!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Να σε ρωτήσω κάτι?
Δηλαδή εσύ τι έψαξες τι διάβασες τι είδες, και κατέληξες σε border που με 3 post που απλά σου είπαν είναι έξυπνο και θέλει να ασχοληθείς το απέριψες?
Γιατί στην αρχή λες ότι θες ο σκύλος να έχει ενέργεια και μόλις σου το λένε ότι έχει το απορίπτεις.
Με μπερδεύεις!
Ασ' τον μην αλλάξει γνώμη.... τα border είναι ιδιαίτερα σκυλιά.... από κάθε άποψη!! Όχι μόνο στο κομμάτι της ενέργειας και της εξυπνάδας!

wizardsm

Well-Known Member
1 Μαϊου 2013
268
1
Να σε ρωτήσω κάτι?
Με μπερδεύεις!
Εχω διαβασει αρκετα και εχω ρωτησει.θελω να ειναι αρκετα δραστηριο επειδη και εγω ειμαι.Αλλα τα border οπως μου ειπαν τα παιδια χρειαζονται εμπειρια

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
To Point που ήθελα να βγάλω δεν ήταν για το border αλλά για το ότι πρέπει να ψαχτεί πολύ πριν αποφασίσει.
Με την ίδια ευκολία που απέριψε το border κατέληξε στα golden και δεν είμαι σίγουρος ότι έχει αντιληφθεί ότι τα golden επίσης δεν είναι άγγελος!

Όχι ότι δεν έχεις δίκιο βέβαια σε αυτό που γράφεις! :)

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
Δεν έχει και εκτροφείο για μπόρντερ στην Ελλάδα.....