Επιλογή κουταβιού

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Γεια σε ολη την παρεα :)
σκεφτομαι να αποκτησω ενα κουταβακι δεν εχω ομως αποφασισει ακομα απο φιλοζωικο σωματιο η απο καποιο ατομα που θα γεννησει το δικο του σκυλακι ; δεν ξερω τι θα ηταν καλυτερο για εμενα διοτι δεν ξανα ειχα κουταβακι..Ακομη θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι εχω παρα παρα πολυ χρονο και να το εκπαιδευσω αλλα και να ασχοληθω μαζι του διοτι απο το σπιτι λειπω ελαχιστες ωρες...ποια ρατσα θα μου προτεινατε ως πρωτο κουταβι ;

Ευχαριστω :)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Αρχικά καλωσόρισες!!!

Μπράβο σου που ρωτάς πριν αποκτήσεις το κουτάβι σου και ενημερώνεσαι!!!

Διάβασε λιγο γιατί ΠΟΤΈ δεν αποκτούμε σκυλάκι από PetShop ή γέννα γνωστού/φίλου/ ιδιώτη γενικότερα...

Και αφού το σκέφτεσαι ήδη, το να σώσεις ένα άτυχο μωρό ή ενήλικο σκυλάκι είναι η καλύτερη κίνηση!!!:love::love:

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
εννοειται οτι δεν θα παρω καποιο κουταβι απο pet...σκεφτομουν την φιλοζωικη διοτι υπαρχουν ενα σορο κουτβια και ενηλικα τα οποια πραγματικα δυστυχουν στον δρομο...οσο για την γεννα γνωστου/φιλου εννοειται οτι θα το ψαξω και δεν θα παρω ενα κουταβι χωρις να εχω δει τους γονεις...θα προσπαθησω να βρω κουταβι απο φιλοζωικη απο 8 κιλα και κατω διοτι το σπιτι δεν ειναι μεγαλο και θελω μεχρι να κανει τα πρωτα εμβολια να ειναι μεσα στο σπιτι και να το εκαπιδευω στα βασικα μεσα...
ευχαριστω πολυ :)

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Γειά σου και καλώς ήρθες. Φιλοζωική με τα μπούνια που λένε, θα κάνεις μεγάλο καλό. Με κάλυψε η @Μάρθα & Σίλβα.

Από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο τα κριτηρία σου, πχ. μεγαλόσωμο, μικρόσωμο, μακρύτριχο, κοντότριχο, μιας και δεν τίθεται θέμα ράτσας. Ψάξτο αρκετά και χωρίς να θέλω να σε μειώσω θα σου έλεγα η αποφασή σου να είναι 1000% μιας και μιλάμε για μια ψυχή που ίσως έχει περάσει άσχημα και χρειάζεται μια πηγή αστείρευτης αγάπης.

Με το καλό!!!

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Γειά σου και καλώς ήρθες. Φιλοζωική με τα μπούνια που λένε, θα κάνεις μεγάλο καλό. Με κάλυψε η @Μάρθα & Σίλβα.

Από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο τα κριτηρία σου, πχ. μεγαλόσωμο, μικρόσωμο, μακρύτριχο, κοντότριχο, μιας και δεν τίθεται θέμα ράτσας. Ψάξτο αρκετά και χωρίς να θέλω να σε μειώσω θα σου έλεγα η αποφασή σου να είναι 1000% μιας και μιλάμε για μια ψυχή που ίσως έχει περάσει άσχημα και χρειάζεται μια πηγή αστείρευτης αγάπης.

Με το καλό!!!
θελω να ειναι μικροσωμο απο 8 κιλα και κατω διοτι μενω σε μικρο σπιτι και μεχρι να ακνει τα πρωτα του εμβολια θα το εκαπιδευω μεσα στο σπιτι στα βασικα..δεν με πειραζει αν ειναι μακρυτριχο η οχι :) οπως ειπα και επανω ειμαι διατεθημενη να αφοσιωθω πληρως στα καθηκοντα τησ μητροτητας :D

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Χαχαχαχα με το καλό λοιπόν να γίνεις μανούλα.
Απλά μείνε μακριά και από γέννες φίλων, γνωστών και τα λοιπά.

Κι αν χρειαστείς βοήθεια για φιλοζωικές πες μου. Εγώ πχ την δική μου την έχω πάρει από φιλοζωική Μυτιλήνης και μένω Πάτρα.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
οσο για την γεννα γνωστου/φιλου εννοειται οτι θα το ψαξω και δεν θα παρω ενα κουταβι χωρις να εχω δει τους γονεις...
Τι ακριβως εννοεις με αυτο ; Με ποιες ακριβως γνωσεις θα μπορεσεις να κρινεις τους γονεις του κουταβιου ;

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Χαχαχαχα με το καλό λοιπόν να γίνεις μανούλα.
Απλά μείνε μακριά και από γέννες φίλων, γνωστών και τα λοιπά.

Κι αν χρειαστείς βοήθεια για φιλοζωικές πες μου. Εγώ πχ την δική μου την έχω πάρει από φιλοζωική Μυτιλήνης και μένω Πάτρα.
Αρχικα θα ψαξω στο φιλοζωικο σωματιο της χιου οπου μενω και αν δεν βρω κατι να ψαξω σε αλλες κοντιντες περιοχες...Ευχαριστω πολυ :) εσυ τι σκυλακι εχεις ;

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Τι ακριβως εννοεις με αυτο ; Με ποιες ακριβως γνωσεις θα μπορεσεις να κρινεις τους γονεις του κουταβιου ;
πιστευω οτι ενα θγειες σκυλακι φαινεται απο το τριχωμα απο την διαθεση απο της καλες συνθηκες διαβειωσεις και πιστευω και απο τα κοπρανα...τωρα δεν ξερω οπως ειπα δεν ειχα καποιο κουταβι και θελω να το ψαξω πριν παρω ωστε να ειναι υγειεσ και κυριως σωστα απογαλακτησμενο

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Αν με ρωτάς από θέμα ράτσας δεν έχω ιδέα. Από εμφάνιση 5 κιλά (μικρόσωμο δλδ), κοντότριχο.

Μιας και δεν είμαι η κατάλληλη για να αναλύσω αυτά που έθεσες σαν κριτήρια καλής υγείας, θα σου πω μόνο πως κάνεις λάθος.

Edit: Σε ποιά φιλοζωική αναφέρεσε? Αν θες λες βέβαια.

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
αρα απο την στιγμη που δεν ειναι σωστα συτα τα κριτιρια θα βρω καποιο κουταβακι απο φιλοζωικη...εμεις εδω το στην χιο εχουμε μια φιλοζωικη "φιλοζωικο σωματιου χιου" οποτε θα ψαξω απο κει για καποιο αδεσποτακι :)

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Αφού δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις σε θέματα ράτσας, πιστεύω και εγώ πως ένα σκυλάκι από φιλοζωικό σωματείο μπορεί να σε καλύψει ανετότατα, και έρχεται παρέα με πολύ σημαντικά οφέλη: Δίνεις σπίτι σε ένα σκυλί που το χρειάζεται, "ελευθερώνεις" ενδεχομένως μια θέση στο φιλοζωικό σωματείο για κάποιο άλλο σκυλάκι, θα είναι ήδη, πιθανόν, τσιπαρισμένο/στειρωμένο/εμβολιασμένο (τα έξοδα τα οποία γλυτώνεις, μπορείς και πάλι, να τα "δωρίσεις" στο σωματείο, για να συνεχίσουν το καλό τους έργο), και εάν οι εθελοντές έχουν και κάποια χρόνια δράσης μπορούν σίγουρα να σε συμβουλέψουν σχετικά με τον χαρακτήρα του σκυλιού το οποίο θα αποκτήσεις.

Άσχετα με το ηθικό ζήτημα του να μην ενισχύσεις μια γέννα ενός ιδιώτη, (αυτή την ηλίθια καθιερωμένη πρακτική, εν έτη 2016, όταν εκατοντάδες χιλιάδες αδέποτα πεθαίνουν στους δρόμους), τα παραπάνω οφέλη δεν θα τα αποκομίσεις από καμία γέννα σε κανένα σπίτι. Ούτε βεβαίως, την ηθική ικανοποίηση του να σώζεις μια ψυχή...

Η μόνη συμβουλή που θα σου έδινα είναι να μην "κολλήσεις" ντε και καλά στην ηλικία/βάρος του σκυλιού που θες: είναι κοινό μυστικό πως ένα σκυλί "εύκολο" π.χ. 15 κιλών, μπορεί να είναι πιο διαχειρίσιμο από ένα αντίστοιχο 5 κιλών: είναι θέμα χαρακτήρα. Στη θέση σου, για πρώτο σκυλί, θα αναζητούσα κάποιο νεαρό ενήλικο...

Βεβαίως, χαζεύοντας λίγο τα φιλοζωικά στη χίο, πωπω, υπάρχουν πανέμορφα σκυλιά, σε όλα τα μεγέθη!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=968762763173114&id=695759507140109

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου :) θα επικοινωνησω με τα παιδια της φιλοζωικης για να κανονισουμε ενα ραντεβου να παω να δω ολα τα μουτρακια του καταφυγιου :)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Οι γέννες γνωστών και ιδιωτών γίνονται συνήθως με σκοπό το κέρδος ή με λογικές του τύπου "το άντρακι μου να $&#$&# ή το κοριτσάκι μου να γίνει μανούλα". Απόψεις που δεν στέκουν στο ζωικό βασίλειο και είναι πλήρως εγωιστικες. Αυτό είναι το ηθικό κομμάτι.

Το ουσιαστικό κομμάτι είναι ότι γίνονται από ανθρώπους χωρίς γνώσεις συνήθως, με αποτέλεσμα αρκετές γέννες να είναι επικίνδυνες για τη μαμά ή τα κουτάβια... δεν υπάρχουν επίσης κριτήρια γενικής κλινικής εικόνας του ζώου,συμπεριφοράς, κατάλληλοτητας για αναπαραγωγή γενικά δεν υπάρχουν κριτήρια....
Τέλος,τα κουτάβια αποχωρίζονται νωρίς από τη μαμά και τα αδερφάκια τους με αποτέλεσμα να μην παίρνουν βασικά μαθήματα συμπεριφοράς και κοινωνικόποίησης (και προσωπική άποψη αυτό δημιουργώντας τραύμα στη μητέρα που δεν ολοκλήρωσε την δουλειά της).

Αυτά πρόχειρα πρόχειρα... Υπάρχουν αρκετά ακόμα επιχειρήματα...

Και πάλι μπράβο σου που ακούς και ψάχνεσαι!!!!

• Like
Reactions: SofiaEve

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Οι γέννες γνωστών και ιδιωτών γίνονται συνήθως με σκοπό το κέρδος ή με λογικές του τύπου "το άντρακι μου να $&#$&# ή το κοριτσάκι μου να γίνει μανούλα". Απόψεις που δεν στέκουν στο ζωικό βασίλειο και είναι πλήρως εγωιστικες. Αυτό είναι το ηθικό κομμάτι.

Το ουσιαστικό κομμάτι είναι ότι γίνονται από ανθρώπους χωρίς γνώσεις συνήθως, με αποτέλεσμα αρκετές γέννες να είναι επικίνδυνες για τη μαμά ή τα κουτάβια... δεν υπάρχουν επίσης κριτήρια γενικής κλινικής εικόνας του ζώου,συμπεριφοράς, κατάλληλοτητας για αναπαραγωγή γενικά δεν υπάρχουν κριτήρια....
Τέλος,τα κουτάβια αποχωρίζονται νωρίς από τη μαμά και τα αδερφάκια τους με αποτέλεσμα να μην παίρνουν βασικά μαθήματα συμπεριφοράς και κοινωνικόποίησης (και προσωπική άποψη αυτό δημιουργώντας τραύμα στη μητέρα που δεν ολοκλήρωσε την δουλειά της).

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου να με ενημεροσεις :) ηταν λαθος μου τελικα να παρω καποιο ζωακι απο ιδιοτη οποτε θα φαω ολες τις φιλοζωικες αν και πιστευω οτι αν τα δω απο κοντα θα τα θελω ολα με τετοια μουτρακια :) και παλι σε ευχαριστω

Jdrim

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2016
153
100
48

Συγνώμη που επεμβαίνω....
Καταρχήν @zeledaki εύχομαι σύντομα να αποκτήσεις το σκυλάκι που θες πραγματικά και να ειναι υγειες.
Δεύτερον διαβάζω πάλι κάποια πράγματα τα οποία δε μου πολύ στέκουν ή δεν ειναι τελείως ξεκάθαρα, τόσο που με βάζουν σε σκέψεις που δε θα ήθελα να κανω. ΠΧ: λέει η φίλη μας @zeledaki . Σκέφτομαι να πάρω σκύλο απο γέννα φίλου... Ποιό ειναι το πρόβλημα ; Οτι δε θα ξέρει ποιοι ειναι οι γονείς ; Αφού θα τους δει. Δε θα εχει τα κριτήρια να κρίνει εάν ειναι υγειες το σκυλάκι; Φαντάζομαι θα το δει και κάποιος κτηνίατρος. Υπάρχει καλύτερος τρόπος αναπαραγωγής απο δυο σκύλους που τους αγαπούν τα αφεντικά τους ; Η αγάπη του εκτροφέα, που στην Ελλάδα της ρεμούλας οι μισοί αγοράζουν σκυλιά απ έξω και τα ζευγαρώνουν στην Ελλάδα ή αγοράζουν κουτάβια απο τα pet shops και τα πουλάνε για Ελληνικά στην 3πλασια τιμή, ειναι μεγαλύτερη από το να ζευγαρωσεις το σκύλο σου; Δε νομίζω... Και ειμαι σίγουρος οτι όποιος το κάνει θα ζητήσει και βοήθεια από γιατρό κτλ. ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΩ μιλάμε για γέννα ΦΙΛΟΥ όχι κάποιου που το κάνει σε μορφή εκτροφής.
Μία βασική ερώτηση προς όλους :
Όταν παίρνεις ένα σκυλάκι απο τη φιλοζωική το οποίο ειναι κάποιας ηλικίας, εκτός από το αδιαμφισβήτητα μεγάλο καλό που κάνεις ποιος εγγυάται για την προελευςη/κατάσταση των γονέων, της γέννας, της ενηλικίωσης και της ψυχολογικής κατάστασης του σκύλου ;
Και το επιχείρημα : Ο αδελφός της γυναίκας μου πήρε απο φιλοζωική ένα ημίαιμο σκυλάκι 2 ετών. Έκανε για 2η φορά μεγάλο καλό. Την πρώτη φορά ( πριν το πάει πίσω ) έφτασε να κοιμάται με κλειδωμένη την πόρτα γιατί τον είχε δαγκώσει 2 φορές στον ύπνο του και οι κρίσεις που είχε το σκυλί άρχισαν να γίνονται επικίνδυνα έντονες. Τώρα ( τη 2η φορά ) προφανώς απ´ οτι φαίνεται, το σκυλάκι που πείρε ,κάπου πρέπει να ήταν δεμένο και να το χτυπάγανε παιδιά όταν ήταν μωράκι ή γενικότερα να μην είχε και την καλύτερη ζωή που θα μπορούσε, με αποτέλεσμα όταν δει μικρό παιδί να θέλει να το φάει. Δε φαίνεται να ειναι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν δε μπορεί να βρίσκεται μαζί μας λόγω του σκύλου και των παιδιών.
Βοήθησε ένα σκυλάκι, δε λέω...
αλλά δεν ειναι όλα ρόδινα... γιαυτό ειναι άσχημο να είμαστε απόλυτοι σε αυτό που λέμε γιατί παντού υπάρχουν εξαιρέσεις είτε το θέλουμε είτε όχι.
Αυτό που προέχει λοιπόν @zeledaki είναι να προβληματιστείς βάσει όσον διαβάζεις και να κάνεις ότι θεωρείς εσύ σωστό και καλύτερο για εσένα, γιατί το σκύλο δε τον παίρνεις για χαβαλέ αλλά για να ζήσει μαζί σου τη ζωή του και δυστυχώς ή ευτυχώς εσυ θα είσαι εκείνη που θα τραβήξει μαζί του και τα προβλήματα του.
Δε θα ειμαι ουτε εγώ που γράφω αυτά που γράφω αλλά και κανεις άλλος από εδώ μέσα...και αυτός ειναι και ο βασικός λόγος που δεν πρόκειται να υποδείξω ουτε σε εςενα ούτε σε κανέναν άλλο το σωστό τρόπο επιλογής σκύλου, γιατί όταν γινει η όποια στραβή... το "έτυχε" δεν ειναι δικαιολογία!!!

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Συγνώμη που επεμβαίνω....
Καταρχήν @zeledaki εύχομαι σύντομα να αποκτήσεις το σκυλάκι που θες πραγματικά και να ειναι υγειες.
Δεύτερον διαβάζω πάλι κάποια πράγματα τα οποία δε μου πολύ στέκουν ή δεν ειναι τελείως ξεκάθαρα, τόσο που με βάζουν σε σκέψεις που δε θα ήθελα να κανω. ΠΧ: λέει η φίλη μας @zeledaki . Σκέφτομαι να πάρω σκύλο απο γέννα φίλου... Ποιό ειναι το πρόβλημα ; Οτι δε θα ξέρει ποιοι ειναι οι γονείς ; Αφού θα τους δει. Δε θα εχει τα κριτήρια να κρίνει εάν ειναι υγειες το σκυλάκι; Φαντάζομαι θα το δει και κάποιος κτηνίατρος. Υπάρχει καλύτερος τρόπος αναπαραγωγής απο δυο σκύλους που τους αγαπούν τα αφεντικά τους ; Η αγάπη του εκτροφέα, που στην Ελλάδα της ρεμούλας οι μισοί αγοράζουν σκυλιά απ έξω και τα ζευγαρώνουν στην Ελλάδα ή αγοράζουν κουτάβια απο τα pet shops και τα πουλάνε για Ελληνικά στην 3πλασια τιμή, ειναι μεγαλύτερη από το να ζευγαρωσεις το σκύλο σου; Δε νομίζω... Και ειμαι σίγουρος οτι όποιος το κάνει θα ζητήσει και βοήθεια από γιατρό κτλ. ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΩ μιλάμε για γέννα ΦΙΛΟΥ όχι κάποιου που το κάνει σε μορφή εκτροφής.
Μία βασική ερώτηση προς όλους :
Όταν παίρνεις ένα σκυλάκι απο τη φιλοζωική το οποίο ειναι κάποιας ηλικίας, εκτός από το αδιαμφισβήτητα μεγάλο καλό που κάνεις ποιος εγγυάται για την προελευςη/κατάσταση των γονέων, της γέννας, της ενηλικίωσης και της ψυχολογικής κατάστασης του σκύλου ;
Και το επιχείρημα : Ο αδελφός της γυναίκας μου πήρε απο φιλοζωική ένα ημίαιμο σκυλάκι 2 ετών. Έκανε για 2η φορά μεγάλο καλό. Την πρώτη φορά ( πριν το πάει πίσω ) έφτασε να κοιμάται με κλειδωμένη την πόρτα γιατί τον είχε δαγκώσει 2 φορές στον ύπνο του και οι κρίσεις που είχε το σκυλί άρχισαν να γίνονται επικίνδυνα έντονες. Τώρα ( τη 2η φορά ) προφανώς απ´ οτι φαίνεται, το σκυλάκι που πείρε ,κάπου πρέπει να ήταν δεμένο και να το χτυπάγανε παιδιά όταν ήταν μωράκι ή γενικότερα να μην είχε και την καλύτερη ζωή που θα μπορούσε, με αποτέλεσμα όταν δει μικρό παιδί να θέλει να το φάει. Δε φαίνεται να ειναι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν δε μπορεί να βρίσκεται μαζί μας λόγω του σκύλου και των παιδιών.
Βοήθησε ένα σκυλάκι, δε λέω...
αλλά δεν ειναι όλα ρόδινα... γιαυτό ειναι άσχημο να είμαστε απόλυτοι σε αυτό που λέμε γιατί παντού υπάρχουν εξαιρέσεις είτε το θέλουμε είτε όχι.
Αυτό που προέχει λοιπόν @zeledaki είναι να προβληματιστείς βάσει όσον διαβάζεις και να κάνεις ότι θεωρείς εσύ σωστό και καλύτερο για εσένα, γιατί το σκύλο δε τον παίρνεις για χαβαλέ αλλά για να ζήσει μαζί σου τη ζωή του και δυστυχώς ή ευτυχώς εσυ θα είσαι εκείνη που θα τραβήξει μαζί του και τα προβλήματα του.
Δε θα ειμαι ουτε εγώ που γράφω αυτά που γράφω αλλά και κανεις άλλος από εδώ μέσα...και αυτός ειναι και ο βασικός λόγος που δεν πρόκειται να υποδείξω ουτε σε εςενα ούτε σε κανέναν άλλο το σωστό τρόπο επιλογής σκύλου, γιατί όταν γινει η όποια στραβή... το "έτυχε" δεν ειναι δικαιολογία!!!
Γιαυτο ακομα το ψαχνω κ δεν εχω καταληξη καπου διοτι οπως λες ολα ειναι πιθανα...αυτη τη στιγμη εχω μιλησει με μια κοπελα απο την φιλοζωικη και σε 2-3 μερες θα βρεθουμε για να μου δειξει καποια κουταβια...επισης οντως αυτο που λες για τις φιλοζωικες ισχυει γιαυτο κ προτημω καποιο κουταβι...

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Στο σκέλος με τις γέννες οι απαντήσεις σου δόθηκαν πιο πάνω. Εαν δεν σε κάλυψαν μπορείς να κάνεις την έρευνα σου και να το συζητήσουμε ξανά...

(Σε μια χώρα με 3 εκατομμύρια αδέσποτα οι γέννες γιατί "αγαπάω το μωράκι μου, θέλω να γίνει μανούλα" είναι τουλάχιστον ανευθυνες και εγωιστικες... και σχεδόν όλοι αυτοί που το κάνουν όταν σταματήσουν τα μωρά να μοιάζουν με λουτρινα βιάζονται να τα ξεφορτωθούν γιατί αρχίζουν τα ζόρια με 5,6,7 μωρά μέσα στο σπίτι)

Όσο για τα υπόλοιπα ναι μπορεί να σου τύχει στραβή...Μπορείς να τη παλέψεις όμως να μην τα παρατήσεις, να ζητήσεις βοήθεια, άπειροελάχιστα σκυλιά είναι χαμένη υπόθεση...
Μπορείς τη δεύτερη φορά να είσαι πολύ κάθετος σε αυτό που ζητάς μπορείς να γνώρισες το ζώο πριν το πάρεις σπίτι σου, να είσαι απόλυτα σίγουρος αυτή τη φορά..

Μπορεί επίσης να κάνεις εσύ κάτι λάθος....να πρέπει εσύ να αλλάξεις όχι ο σκύλος....

Τα μεμονωμένα παραδείγματα όμως δεν πρέπει να επηρεάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και δρούμε για το καλό του σκύλου σαν είδος...

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Εδω στην χιο τα περισσοτερα σκυλια ςχουν βρεθει πεταμενα στο δρομο κ σε καδουν κ τωρα εχουν φτασει μεχρι 1-2 χρονων κ βρισκονται ακομα η στο καταφυγιο η σε φιλοξενειες....θελω ν ειμαι απολυτος σιγουρη κ υπευθυνη για την επιλογη που θα κανω κ αυτος ειναι ο λογος που εγινα μελος στο forum για να παρω γνωμες :)

Jdrim

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2016
153
100
48
Στο σκέλος με τις γέννες οι απαντήσεις σου δόθηκαν πιο πάνω. Εαν δεν σε κάλυψαν μπορείς να κάνεις την έρευνα σου και να το συζητήσουμε ξανά...

(Σε μια χώρα με 3 εκατομμύρια αδέσποτα οι γέννες γιατί "αγαπάω το μωράκι μου, θέλω να γίνει μανούλα" είναι τουλάχιστον ανευθυνες και εγωιστικες... και σχεδόν όλοι αυτοί που το κάνουν όταν σταματήσουν τα μωρά να μοιάζουν με λουτρινα βιάζονται να τα ξεφορτωθούν γιατί αρχίζουν τα ζόρια με 5,6,7 μωρά μέσα στο σπίτι)

Όσο για τα υπόλοιπα ναι μπορεί να σου τύχει στραβή...Μπορείς να τη παλέψεις όμως να μην τα παρατήσεις, να ζητήσεις βοήθεια, άπειροελάχιστα σκυλιά είναι χαμένη υπόθεση...
Μπορείς τη δεύτερη φορά να είσαι πολύ κάθετος σε αυτό που ζητάς μπορείς να γνώρισες το ζώο πριν το πάρεις σπίτι σου, να είσαι απόλυτα σίγουρος αυτή τη φορά..

Μπορεί επίσης να κάνεις εσύ κάτι λάθος....να πρέπει εσύ να αλλάξεις όχι ο σκύλος....

Τα μεμονωμένα παραδείγματα όμως δεν πρέπει να επηρεάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και δρούμε για το καλό του σκύλου σαν είδος...
Δυστυχώς στην περιπτωση που ανέφερα δεν υπάρχει γιατρειά... Η λύση που του έχουν προτείνει ειναι να δίνει ηρεμιστικά στο σκύλο για να μην ειναι επιθετικός. Πράγμα το οποίο δεν κανει και απλά ειναι μόνος του με το σκύλο του.

Μια μικρή παρένθεση. Οι ιδιοκτήτες των μικρών ζώων κατα τη συντριπτική τους πλειοψηφία ενδιαφέρονται για την απόκτηση ενός pet με σκοπό την παρέα, την καλύτερη ανάπτυξη των παιδιών τους με τη συντροφιά ενός σκύλου και πολλά αλλά που αφορούν συναισθήματα προσωπικού ενδιαφέροντος. Δεν ειναι ακτιβιστές και όταν θέλουν να πάρουν ένα σκύλο δε σκέφτονται καμια απολύτως " δράση "για το είδος του σκυλου ή οποίου άλλου κατοικιδίου. Γιαυτό καλό ειναι απλά να αναφέρονται όλα τα γεγονότα χωρίς υπόδειξη σωστού δρόμου με χαρακτηριστικά ακτιβισμού γιατί στο τέλος έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.