Επιλογή κατάλληλου σκύλου

maryy

Member
8 Ιουλίου 2011
9
0
hello guys!!! χρειαζομαι πραγματικα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που με ταλαιπωρει καιρο. θελω να αγορασω σκυλακι αλλα το προβλημα ειναι οτι ειμαι φοιτητρια στην πατρα και μενω σε πολυκατοικια, επομενωσ χρειαζομαι ενα σκυλακι (μικρου η μεσαιου μεγεθουσ) που να μην κανει πολυ φασαρια και να μην πληρωσω κιολασ 500 ευρω σε pet shop. ευχαριστω εκ των προτερων και καλωσ σασ βρηκα!!! :) η καθε συμβουλη σασ θα ειναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ!!!!

maryy

Member
8 Ιουλίου 2011
9
0
δεν θελω ομως μεγαλοσωμο γιατι θελω να μπορω να το παιρνω μαζι μου κιολασ σε ταξιδια.. κατι σε μικρου η μεσαιου δεν παιζει??? πχ για κινγκ τσαρλσ????

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Marry πες μας μερικά πράγματα για 'σένα για να μπορούν να δούν οι πιό έμπειροι, στο περίπου, τι μπορούν να σου προτείνουν

Φίλη μην το κουράζεις... Θα πάρεις Rottweiler... Εγγύηση...
Ki αν, λέω... ΑΝ, δεν της ταιριάζει το rottweiler να καταλήξει δυστυχισμένη κι αυτή και το σκυλί? Rottweiler. Σε παρακαλώ να μην απαντάς τόσο επιπόλαια...

maryy

Member
8 Ιουλίου 2011
9
0
χμμ βασικα ειμαι φοιτητρια νοσηλευτικής οποτε τα πρωινα επειδη θα εχω πρακτικη το σκυλακι θα μενει μονο του καποιες ωρες.παρολα αυτα εχω μεγαλωσει με σκυλια μεγαλου μεγεθουσ οποτε θα ηθελα πιο πολυ σκυλακι για παρεα και κατα κυριο λογο να μην ειναι μεγαλο σκυλι γιατι τ σπιτι που μενω ειναι 45 τμ και δεν εχει αυλη... οποτε ψαχνω κατι σε οικονομικο οσο γινεται....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δυστυχώς κάτι σε οικονομικό και σε καθαρόαιμο δεν θα βρεις τόσο απλά, και κυρίως, απροβλημάτιστα.

Αλλά αν δεν σε ενδιαφέρει η καθαροαιμία και θέλεις ένα σκυλάκι για συντροφιά, γιατί δεν απευθύνεσαι στη Μέριμνα, στο Πανεπιστήμιο? Έχουν κάμποσα. Μπορεί να έχουμε κι άλλο καταφύγειο στην Πάτρα, αλλά δεν ξέρω κάτι άλλο εγώ

maryy

Member
8 Ιουλίου 2011
9
0
ευχαριστω πολυ kritikopoula pou me katalavaineis.. οποιοσ θεωρει γελιο τ θεμα μου απλα ασ ς μην απαντησει δεν αναγκασα κανεναν.. καποια συμβουλη ζητησα!!

maryy

Member
8 Ιουλίου 2011
9
0
κοιταξα στην μεριμνα του πανεπιστημιου αλλα εχουν πολλα μεγαλα σε ηλικια σκυλακια... βεβαια κοιταω συνεχεια αλλα ελεγα μηπως υπαρχει και καπου αλλου για να κοιταξω στην πατρα...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Για κάποιο άλλο καταφύγειο, δυστυχώς δεν ξέρω ούτε κι εγώ. Πάντως κυκλοφορούν πολλά αδέσποτα μικρόσωμα σκυλάκια που μοιάζουν με κοκόνια (δεν ξέρω αν είναι κιόλας) στο Γλαύκο.

Γενικότερα καλό θα ήταν να διαβάσεις τα υπομνήματα (δηλαδή τα πρώτα 12 θέματα) που θα βρειίς αν πας ψηλά στις Συζητήσεις----> Σκυλοκουβέντες! -----> Εκτροφή , Αναπαραγωγή και Επιλογή

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ωραία, τότε ας την ενημερώσουμε.
Maryy σκύλος και petshop δεν πάνε μαζί.

Κάτσε διάβασε τα θέματα στον ιστότοπο αυτό και θα καταλάβεις.
Υπάρχουν και αρκετά θέματα με διάφορες φυλές σκύλων ώστε να δεις τι σου ταιριάζει.
Όπως και θέματα τα οποία θα σε ενημερώσουν για τι θα ακολουθήσει μετά την απόκτηση του κουταβιού.

Αν σου φαίνονται 500Ε ακριβά (?) για ζωντανό το οποίο θα είναι μέλος της οικογένειας σου 10-15 χρόνια, που θα ξυπνάει και θα κοιμάται δίπλα στο κρεβάτι σου θα σου πρότεινα να μη βιαστείς να αποκτήσεις σκύλο. Δεν μαρέσει να το λέω αλλά με αυτά τα λεφτά δεν πέρνεις σκύλο καθαρόαιμο. Έχεις σκεφτεί ποτέ την περίπτωση για κάποιο αδέσποτο?

maryy

Member
8 Ιουλίου 2011
9
0
και για αδεσποτο δεν εχω κανενα προβλημα απλα ρωτησα και σe pet shop. vevaia διαβασα το αρθρο για τα πετ shop αφοθ ειχα ηδη ρωτησει..

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
maryy έχεις αρκετό διάβασμα να ρίξεις, δεν είναι και λίγο το homework που σου...ανέθεσα... Κι ούτε και το πιό ευχάριστο.. Πάντως αν σε αποτρέπουμε να αγοράσεις από πετ-σοπ σίγουρα δεν το κάνουμε από κακία ή γιατί έχουμε να κερδίσουμε κάτι. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις...

Εκτός από τα πετ-σοπ, επίσης θα πρέπει να αποφεύγουμε τους "εκτροφείς της πίσω αυλής" ή για συντομία ΒΥΒ. Διάβασε και θα καταλάβεις.
Εγώ το μόνο που έχω να σου πώ(επειδή είμαι σε ανάλογη φάση ζωής με τη δική σου) είναι ότι είναι αρκετά σημαντικό το ποσό που πρέπει να "χωρέσεις" στο μηνιαίο προϋπολογισμό σου γιατί το να έχει κανείς σκύλο δεν είναι φτηνό "χόμπι"

έντιτ: από την άλλη, αν πραγματικά θέλεις ένα σκυλάκι, με μερικές θυσίες μπορείτε να περάσετε υπέροχα

maryy

Member
8 Ιουλίου 2011
9
0
πραγματικα δεν ηξερα οτι γινεται ολο αυτο πισω apo ayta ta pet shop!!!!! πραγματικα ευχαριστω πολυ που με βοηθησες και τι πρεπει να ξερω πιο πριν αγορασω ενα κατοικιδιο.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πάντως, στη θέση σου, δεν θα απέκλεια και τα μεγάλα σε ηλικία σκυλάκια της Μέριμνας.

Μπορεί να χάνεις την κουταβοπερίοδο αλλά έχει και τα θετικά του ο ενήλικος σκύλος καθώς μάλλον θα έχει μάθει να λερώνει έξω κι επι πλέον θα έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας του οπότε θα είναι πιό ευκολο να διαλέξεις αυτόν που ταιρειάζει στον τρόπο ζωής σου. Λογικά οι άνθρωποι της Μέριμνας ξέρουν τους χαρακτήρες για να σου προτείνουν.

Όλα αυτά στα γράφω για να σου διευρύνω λιγάκι τους ορίζοντες

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μαρία μου καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Μιας και είσαι στην πρακτική σύντομα θα τελειώσεις και τη σχολή σου οπότε θα μπεις σε μια νέα φάση. Είτε που θα γυρίσεις στο πατρικό σου, είτε που θα πιάσεις δικό σου σπίτι. Λέω μήπως θα ήταν σωστό και για 'σενα και για το σκυλάκι σου να περιμένεις λίγο ακόμα;

Πέρα απ' αυτό θα σου πρότεινα ν' απευθυνθείς σε κάποιο καταφύγιο να πάρεις ένα ημιαιμάκι, έχουν και κουτάβια κάποια απ' αυτά, επιπλέον οι άνθρωποι εκεί θα ξέρουν κάτι να σου πουν και για το χαρακτήρα όσο τον έχουν ζήσει. Επίσης αυτά τα 500 ευρώ (και μάλλον πολύ λιγότερα) που διαθέτεις είναι προτιμότερο να τα διαθέσεις για τα κτηνιατρικά και τις τροφές του νέου σου συντρόφου.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
"Πεταγεται" για πολλούς λόγους. Πρώτος και κύριος γιατί είναι ένας δημόσιος χώρος ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. Κατα δευτερόν γιατί έχει δικαιώμα γνώμης και δεν μειώνει κανένα, κατα τρίτον γιατί το θέμα δεν μου ανήκει και κατα τέταρτον γιατί στο κάτω κάτω ξέρει πολλά παραπάνω πράγματα για τα σκυλιά απ'ότι ξέρω εγώ... Ήμαρτον!

maryy

Member
8 Ιουλίου 2011
9
0
και παλι ευχαριστω παιδια με βοηθησατε παρα πολυ με τισ συμβουλες σας!!