Επιληψία

maria4531

Active Member
21 Οκτωβρίου 2024
25
5
28
Καλησπερα σας και χρόνια πολλά!
Έχω ενα τζακ ρασσελ αρσενικό 3 ετών.. προχθές επαθε 3η φορά επιληψία που κράτησε 5 λεπτά σχεδόν συνολικα..αυτή την φορά το επαθε πολύ ξαφνικά ενώ ήταν ξύπνιος και μια χαρά! Την 1η φορά που το επαθε κοιμόταν και δεν κατάλαβα κι εγω τι συμβαίνει νόμιζα πως απλά ειδε όνειρο,κρατησε περίπου 3 λεπτα.. την 2η έτυχε να έρθει εκείνη την ώρα μηχανάκι και πίστευα πως τρόμαξε παλι 2-3 λεπτα..τα συμπτώματα του είναι στο να δείχνει χαμένος,τρομαγμένος και να παραλύει εκείνα τα λεπτά.. έχω ενημερώσει την κτηνίατρο αλλά μου είπε πως επειδή συμβαίνει σε διαστήματα 3 μηνών και πάνω, δεν τρέχει κίνδυνος και μόνο χρόνο θα χάσω.. εγώ όμως ανησυχώ και φοβάμαι δεν θέλω να τον αφήσω έτσι...έχει συμβεί σε καποιο σκυλακι σας; και αν ναι τι εξετασεις χρειάστηκε να κανετε;θα πάρω και 2η γνώμη από άλλο κτηνίατρο φυσικα!! Ευχαριστώ πολύ!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.565
10.915
Athens
... αλλά μου είπε πως επειδή συμβαίνει σε διαστήματα 3 μηνών και πάνω, δεν τρέχει κίνδυνος και μόνο χρόνο θα χάσω..
Aυτό δεν μου φαίνεται και πολύ ...κτηνιατρική άποψη.

• Like
Reactions: TheBestBoi

maria4531

Active Member
21 Οκτωβρίου 2024
25
5
28
Aυτό δεν μου φαίνεται και πολύ ...κτηνιατρική άποψη.
Τι να σας πω αυτή ήταν η απάντηση της κτηνίατρου...μου είπε πως ίσως είναι κληρονομικο ή μπορεί να χτύπησε κάπου όταν ήταν κουταβι και γι αυτό να παθαίνει επιληψιες..τον υιοθετησαμε 1ος χρόνων οπότε δεν ξέρουμε το ιστορικό του πριν..και ότι αν δεν το παθαίνει σε διαστήματα σύντομα πχ καθε μηνα ή κάθε 2μηνο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας..

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.412
8.370
η κριση ειναι σχετικα μεγαλη σε διαρκεια 5 λεπτα για να το αφησεις. Ηταν εντονη? Να του φυγουν ουρα, αφροι, να κοπανιεται ξερω γω και μετα ακατασχετη πεινα οταν συνηλθε?

Βιντεο της κρισης εβγαλες? Εαν οχι οπωσδηποτε την επομενη φορα. Ειναι πολυ χρησιμο για τον κτηνιατρο να δει το ειδος κρισης.

Θεωρω πρεπει να παρεις μια β γνωμη,, οχι σε κοινο γιατρο βρες καποιον λιγο πιο ψαγμενο. Κυρίως για περιπτωση που δεν ειναι απλα μια κληρονομικη αλλα συμπτωμα που προερχεται απο κατι αλλο. Επειδη εχω γατο με κρίσεις και δεν εβγαζα ακρη και πηγα σε 2-3, ο δικος μου πχ ειχε εν τελει πολυ υψηλη πίεση και εφυγαν με την αναλογη αγωγη. Που οι γιατροι της γειτονιας μου ελεγαν τα ιδια, αστο και οτι γινει, αν ζησει εζησε. (ειχε 5-6 κρισεις την ημερα κοντευε να μεινει φυτο)
Επίσης ζητα τουλαχιστον να σου δωσει ενα ηρεμιστικο να εχεις στην ακρη για την ωρα της κρισης σε περιπτωση που κανει καποια πιο εντονη. Γενικα απεφυγε στρεσογονες καταστασεις

Παντως ναι ειναι δυσκολο να βγαλεις ακρη, πανε με λογικη αποκλεισμου και αν δε βγει ακρη ετσι και κανουν συχνες κρισεις τοτε συστηνουν μαγνητικη ( που θελει ναρκωση ειναι ρισκο και στοιχιζει ενα μισθο) .

Last edited:

maria4531

Active Member
21 Οκτωβρίου 2024
25
5
28
η κριση ειναι σχετικα μεγαλη σε διαρκεια 5 λεπτα για να το αφησεις. Ηταν εντονη? Να του φυγουν ουρα, αφροι και μετα ακατασχετη πεινα οταν συνηλθε?

Βιντεο της κρισης εβγαλες? Εαν οχι οπωσδηποτε την επομενη φορα.

Θεωρω πρεπει να παρεις μια β γνωμη,, οχι σε κοινο γιατρο βρες καποιον λιγο πιο ψαγμενο για περιπτωση που δεν ειναι απλα επιληψια αλλα συμπτωμα που προερχεται απο κατι αλλο. Επειδη εχω γατο με κρίσεις και δεν εβγαζα ακρη και πηγα σε πολλους, ο δικος μου πχ ειχε τελικα πίεση και εφυγαν με την αναλογη αγωγη. Που οι γιατροι της γειτονιας μου ελεγαν τα ιδια, αστο και οτι γινει.
Επίσης ζητα τουλαχιστον να σου δωσει ενα ηρεμιστικο να εχεις στην ακρη για την ωρα της κρισης σε περιπτωση που κανει καποια πιο εντονη. Γενικα απεφυγε στρεσογονες καταστασεις

Παντως ναι ειναι δυσκολο να βγαλεις ακρη, πανε με λογικη αποκλεισμου και αν δε βγει ακρη ετσι και κανουν συχνες κρισεις τοτε συστηνουν μαγνητικη ( που θελει ναρκωση ειναι ρισκο και στοιχιζει ενα μισθο) .
Έβγαλα βίντεο ναι! Τα 2,50 από τα 5 λεπτα ήταν έντονα δηλαδή είχε τεντωσει πόδια,έτρεμε και ήταν σαν χαμένος.. τα υπόλοιπα προσπάθησε να περπατήσει και παραπατουσε,έτρεμε..αφρούς δεν έχει βγάλει ποτέ ούτε ουρα..γι αυτό και εγώ δεν ήμουν σίγουρη ότι είναι επιληψία..αλλά ευτυχώς πρόλαβα και έβγαλα βίντεο..κι εγω πιστεύω πως κάτι θα το προκαλεί γι αυτό και θέλω να το ψάξω.. γτ έχει θέματα υγείας και είναι ευαισθητος πολύ.. αφού τρόμαξα ότι θα μου παθαινε κάτι χειρότερο αυτή την φορά που επαθε κρίση..

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.027
1.088
28
αλλαζεις κτηνιατρο χθες και παιρνεις δευτερη γνωμη απο πιο ψαγμενο με τα νευρολογικα κτηνιατρο οπως ειπε η μεδουσα. το πρωτο μου σκυλι ειχε ιδιοπαθη επιληψια. αρχισε και αυτη στα 3, σε πολυ μεγαλυτερη συχνοτητα απο τον δικο σου. αρχισαμε φαρμακευτικη αγωγη και εγιναν ολες οι αιματολογικες για να αποκλειστει πρωτα κατι αλλο. υστερα, καναμε μαγνητικη, η οποια εγινε με μεθη και ναι οντως στοιχιζει πολυ, αλλα ειναι ισως ο καλυτερος τροπος να δεις τι προκαλει τις κρισεις αν πρωτα εχουν αποκλειστει αλλα αιτια με τις αιματολογικες.

• Like
Reactions: maria4531

maria4531

Active Member
21 Οκτωβρίου 2024
25
5
28
αλλαζεις κτηνιατρο χθες και παιρνεις δευτερη γνωμη απο πιο ψαγμενο με τα νευρολογικα κτηνιατρο οπως ειπε η μεδουσα. το πρωτο μου σκυλι ειχε ιδιοπαθη επιληψια. αρχισε και αυτη στα 3, σε πολυ μεγαλυτερη συχνοτητα απο τον δικο σου. αρχισαμε φαρμακευτικη αγωγη και εγιναν ολες οι αιματολογικες για να αποκλειστει πρωτα κατι αλλο. υστερα, καναμε μαγνητικη, η οποια εγινε με μεθη και ναι οντως στοιχιζει πολυ, αλλα ειναι ισως ο καλυτερος τροπος να δεις τι προκαλει τις κρισεις αν πρωτα εχουν αποκλειστει αλλα αιτια με τις αιματολογικες.
Κάναμε πρόσφατα βιοχημικες που βγηκαν πολυ καλες και αιματολογικες θα κάνουμε μέσα στην εβδομάδα...δεν το συζητάω έχετε δίκιο.. εάν είναι κάτι για την υγεία του όσο και αν κοστίζει δεν με νοιάζει.. το θέμα είναι να γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις...βρίσκομαι σε νησί και είναι περιορισμένες οι επιλογές.. 2-3 είναι οι καλύτεροι κτηνιατροι αλλά από θέμα συμπεριφοράς δεν το χουν και πολύ...λες και σου κάνουν χάρη που ασχολούνται..

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.027
1.088
28
Κάναμε πρόσφατα βιοχημικες που βγηκαν πολυ καλες και αιματολογικες θα κάνουμε μέσα στην εβδομάδα...δεν το συζητάω έχετε δίκιο.. εάν είναι κάτι για την υγεία του όσο και αν κοστίζει δεν με νοιάζει.. το θέμα είναι να γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις...βρίσκομαι σε νησί και είναι περιορισμένες οι επιλογές.. 2-3 είναι οι καλύτεροι κτηνιατροι αλλά από θέμα συμπεριφοράς δεν το χουν και πολύ...λες και σου κάνουν χάρη που ασχολούνται..
εαν υπαρχει η δυνατοτητα, φερε το και αθηνα για να γινουν οι καταλληλες εξετασεις
ενα σκυλι με επιληψια μπορει να ζησει μια κανονικη ζωη, αλλα το να εχεις μια σωστη διαγνωση και να σου πουνε ακριβως πως πρεπει να το διαχειριστεις και τι αγωγη πρεπει να παιρνει, ειναι κλειδι. και ακομα πιο σημαντικο να εχεις εναν κτηνιατρο που εμπιστευεσαι και που θα δωσει προσοχη

• Like
Reactions: maria4531

maria4531

Active Member
21 Οκτωβρίου 2024
25
5
28
Θα το κοιτάξω,αν όχι για αθηνα ροδο σίγουρα που είναι πιο κοντά μου..για να μην τον ταλαιπωρησω πολύ το καλύτερο βέβαια θα ήταν να βρω κάποιον εδώ,γτ ναι δεν το συζητάω αθηνα ή ροδο σίγουρα θα βρω κάποιον πολύ κατάλληλο κτηνιατρο αλλά εάν κάτι συμβεί ξαφνικά φοβάμαι πως δεν θα βγάλω άκρη εδώ με αυτους

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.027
1.088
28
Θα το κοιτάξω,αν όχι για αθηνα ροδο σίγουρα που είναι πιο κοντά μου..για να μην τον ταλαιπωρησω πολύ το καλύτερο βέβαια θα ήταν να βρω κάποιον εδώ,γτ ναι δεν το συζητάω αθηνα ή ροδο σίγουρα θα βρω κάποιον πολύ κατάλληλο κτηνιατρο αλλά εάν κάτι συμβεί ξαφνικά φοβάμαι πως δεν θα βγάλω άκρη εδώ με αυτους
ναι οπωσδηποτε ψαξε εναν καλο κτηνιατρο ακομα και αν ειναι λιγο μακρια. πες του την κατασταση και ζητα του να εχετε επικοινωνια μεσω ιμειλ ή βαιμπερ για οτι συμβει. πολλοι δουλευουν και ετσι, η και με βιντεοκληση για τα επειγοντα.

maria4531

Active Member
21 Οκτωβρίου 2024
25
5
28
ναι οπωσδηποτε ψαξε εναν καλο κτηνιατρο ακομα και αν ειναι λιγο μακρια. πες του την κατασταση και ζητα του να εχετε επικοινωνια μεσω ιμειλ ή βαιμπερ για οτι συμβει. πολλοι δουλευουν και ετσι, η και με βιντεοκληση για τα επειγοντα.
Ναι το καταλαβαίνω αυτό,αλλά καλό θα ήταν να έχω άμεση επαφή...γτ πχ ο μικρός έχει και καλαζαρ...πήγα πρόσφατα σε άλλη κτηνίατρο για μια γνώμη σχετικά με μια κύστη που είχε βγάλει στο πόδι και μόλις είδε στο βιβλιαριο ότι τον παρακολουθεί άλλη κτηνιατρος είδα ότι ξινισε..τώρα βέβαια ίσως και εγώ ζητάω πολλά δεν ξερω