Επικίνδυνες συμβουλές - απόψεις !!!

Status
Κλειδωμένο θέμα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πάνω κάτω τις έχουμε ακούσει όλοι..
Το θέμα είναι κατά πόσο έχουμε όρεξη να ανανεώσουμε τις "γνώσεις" μας και τις απόψεις μας.
Εκπαιδευτικές πρακτικές που ακούσαμε από τον γείτονα.., την ξαδέρφη μας.., το συγχωριανό μας..και τον μπατζανάκη μας που έχει δέκα σκύλους στην αυλή.
Επικίνδυνα σκεπτικά που διαμορφώνουν τους σκύλους που θα δούμε όλοι έξω.., που ορίζουν την παιδεία μας και τον πολιτισμό μας.. Που μας κάνουν μία χώρα αφιλόξενη για τα κατοικίδια.., μία χώρα που απέχει από πολλές δυτικές και σε αυτόν τον τομέα.

Δεν πειράζει.., ας βάλουμε ένα λιθαράκι όλοι μας..για ενημέρωση αυτών των σκεπτικών και που θα πάει.., ίσως κάποια στιγμή κάτι γίνει..

Βασισμένο σε αυτό το θέμα (για να γελάσουμε ή να κλάψουμε) :

http://www.dogforum.gr/v3/γενικά.θέματα-14/επικίνδυνες.ηλίθιες.απόψεις-22210/

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aπό το μέλος :BiggBilly

Η πρώτη ακούστηκε απο έναν άνθρωπο ο οποιος είχε πολύ αυτοπεποίθηση στης γνώσεις του. Καθώς ήμουν σε περίπτερο πλησίαζε με τα γνωστά "σςςς... ήσυχα μη φοβάσαι.." για να χαιδεύψει το σκυλί στο κεφάλη. Επέμενα να μη πλησιάσει γιατί η Σόνια έδειχνε ανήσυχει και είχε γύρει πάνω μου ως ένδειξη ανασφάλειας. Η ατάκα ήταν "Ο σκύλος αν μυρίσει φόβο θα σε δαγκώσει. Ξέρω εγώ είχα στο παρελθόν έξι σκυλιά". Η Σόνια βέβαια αντέδρασε προσπαθώντας να του ψευτοδαγκώσει το χέρι. Ο κύριος τραβίχτηκε και έφυγε... Απο πότε ο αριθμός των σκυλιών δείχνει μια εμπειρία? Απο πότε το να έχεις 2-3 σκυλιά στο χωριό ή στον κήπο σε κάνει ειδικό? Απο πότε το να είσαι κάτοχος σκύλου είναι ένδειξη εμπειρίας?
Οι δεύτεροι ατάκα ήταν απο παιδί με τρια Doberman παρακαλώ. Στο πάρκο με είδε να εκτελώ ένα μικρό σέσιον με την Σόνια και πιάσαμε την συζήτηση. Μόλις άκουσα τρια Doberman σκέφτηκα πως υπάρχει λόγος που έχει τόσα ή ότι του αρέσει η συγκεκριμένη φυλή (εργασίας). Έτσι τον ρώτησα αν ασχολείται με κανα σπορ με τα σκυλιά. Η απάντηση του "... δεν κάνω τέτοιες μλκς. Λυπάμαι να τα κάνω αυτά με τα σκυλιά μου". Εκεί γκρέμίστηκε ο προσωρινός ενθουσιασμός που είχα απο την γνωριμία μου με το παιδί και μου ανέβηκε λίγο το αίμα στο κεφάλη. Πέταξα ένα υπονοούμενο του τύπου "Ξυπνά, τρώει, χέζει και κοιμάται. Ωραία ζωή για doberman".
Το άσχημο και στης δύο περιπτώσεις ήταν πως και οι δύο δεν είχαν όρεξη να ακούσουν.

* Τρίτη ατάκα που θυμήθηκα μόλις τώρα που την άκουσα πριν 3 μέρες. Γνωστός του κολλητού μου πήρε κουτάβι staffordshire. Ξεκινώντας την συζήτηση μου είπε για γνωστό εκτροφείο στην Πάτρα το οποίο γνωρίζω αλλά δεν πήρε απο εκει γιατί ήταν ακριβά. Έτσι πήρε με 200Ε απο ιδιώτη. Τα λόγια του παιδιού όπως μου τα είπε... "Το παιδί που μου έδωσε το κουτάβι μου λέει πως αυτά τα σκυλιά είναι του κερατά. Όταν πάει 5-6 μηνών θα μου γρυλλίζει και θα μου γαυγίζει για να δείξει πως είναι αρχηγός. Μόλις μου το κάνει αυτό σηκώνω ότι βρω κοντά μου και το σπάω στο ξύλο για να καταλάβει πως είμαι ο αρχηγός".
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από το μέλος :ghelly

Σε συζήτηση αστειευόμενοι λεγαμε για σκυλιά και φυλες που μας αρεσουν.
Είπε λοιπόν μια ότι εχει κολλημα με τα dogo argentino, εγώ ελεγα τον πόνο μου με τα dopperman και μια τρίτη λέει για ελληνικό ποιμενικό. Η τελευταία δεν ειχε ποτε σκύλο στη ζωή της και ενας της είπε ότι αν ήταν να πάρει, χωρις εμπειρία και απλετο χρόνο ο ποιμενικός θα την χόρευε μιας και δεν ειναι από τις πιο ευκολες φυλες. Η απαντηση της "τα πάω από μικρή καλά με τα σκυλιά και παίζουν μαζι μου, δεν θα ειχα πρόβλημα"...
Όσο για τον τρίτο που λες, ειναι να τον εχει κανεις από κοντά, να φάει καταγγελία εγκαίρως πριν σαπίσει το κουτάβι.
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aπό το μέλος : mariakala

- σήμερα θα έρθει η εκπαιδεύτρια να γνωρίσει τον μικρό ακη από εβδομάδα θα ξεκινήσουμε μαθήματα!!! (εγώ μες την τρελή χαρά και ενθουσιασμό)
απάντηση πατέρα
- εντάξει όλα αυτά αλλα μην γίνει και τελείως μαλθακό το σκυλί να σε φυλάει και λίγο...
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από το μέλος : BiggBilly

Για τον Έλληνα, σκύλος φύλακας = Φοβικός, ακοινωνικοποιημένος, ασταθές, γεμάτο υπερένταση και χωρίς όρια. Το οποίο μάλιστα αν το αντιμετωπίσεις θα πάει να κρυφτεί πίσω απο κανα δέντρο συνεχίζοντας το σπαστικό γαύγισμα.
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aπό το μέλος Λουνομαμά :

"να το δέρνεις για να ξέρει ποιός είναι ο αρχηγός"
"να τον αφήνεις νηστικό 2 μέρες για να τα πηγαίνει καλά στην εκπαίδευση"
"αν σου γρυλίσει, να τον πιάσεις και να τον πετάξεις στο πάτωμα"
"δεν πειράζει που μου δαγκώνει το χέρι, παίζει!"
"δεν πειράζει που ανεβαίνει πάνω μου, χάδια θέλει!"
"δεν ήρθε μόλις το φώναξες? Μάλωσε τον μόλις έρθει!"
"πάρε κόκαλο, σκυλάκι, να φας!"
"να μην αφήνεις να τον χαιδεύουν ξένοι, να γίνει φύλακας!"
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aπό το μέλος : GRDANE

επικινδυνες αποψεις....
σκυλοσυναντησεις.... ( και δεν αναφερομαι σε αυτες του φορουμ... αλλα περιλαμβανονται κι αυτες..)
ειναι ο καλυτερος τροπος κοινωνικοποιησης κουταβιου....!
τελευταια το εχω συναντησει σαν αποψη πολυ συχνα και ειδικα στον φαρο ( οι πατρινοι ξερουν...) οπου παρατηρω σκυλια συνεχεια να τσακωνονται... αντιστοιχα της ηλικιας τους για την κυριαρχια... και τα αφεντικα τους να πιστευουν οτι παιζουν τα κουταβια με τα ενηλικα και κοινωνικοποιουνται......
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aπό το μέλος : BiggBilly

Θυμάμαι παλιά είχα πάει σε ενα πάρκο ενός φίλου. Φοβόμουν να πάω κοντά με την δικιά μου. Το τι γινόνταν... όπου κοίταγα έβλεπα ευκαιρίες για να "χαλάσει" το σκυλί. Ένας μάλιστα που έβλεπε το σκύλο μου αδιάφορο και να μη τρέχει-κυνηγά-ανεβαίνει-παίζει σαν τα υπόλοιπα είπε χαρακτηρηστικά και το θυμάμαι "Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Σκύλος είναι πρέπει να παίξει με τα σκυλια". Του φάνηκα παντελώς άσχετος με σκυλιά όταν του είπα πως ο σκύλος είναι αδιάφορος για αυτά τα παιχνίδια γιατί έχει εμένα.
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aπό το μέλος : jimboGS

Εμενα μου εχουν πει:
Μην αφηνεις να τον χαιδευουν να γινει αγριος
Μην αφηνεις να τον χαιδευουν παιδακια μην γινει μαλθακος (και τρελαίνετε να παιζει με παιδακια ειδικα 2-5)
Εαν κατουρησει μεσα χτυπα τον με εφημεριδα. (εχει αραγε βαθμιδες αυτο?εαν κατουρησει λιγο με καμμια τοπικη εφημερις και αν κατουρησει πολυ με την ΧΕ μαζι με ολα της τα ενθετα?)
Εαν ειναι ζωηρος ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ!!!

και το καλυτερο.Αυτα τα σκυλια πρεπει να τα προσεχεις...εχουν το λυκο στο αιμα τους
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aπό το μέλος : Manogr

Κανω βολτα με το Sumo και ερχεται τυπος και μου λεει 'ποσο ειναι'; Σχεδον 11 μηνων απανταω και μοθ λεει απολυτα σοβαρα... πρεπει σε κανα μηνα να του βρεις γυναικα γιατι αν δεν το κανουν τρελενονται!
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aπό το μέλος : νασια

Όταν γίνει 5-6 χρονών θά μεγαλώσει ο εγκέφαλος ,θά τρελαθεί καί θά σας φάει, καί έχεις καί μικρα παιδιά.
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από το μέλος : BiggBilly

Κύριος γνωστός στην γειτονιά βλέπει πόσο υπάκουη είναι η Σόνια και θέλει κουτάβι της. "Ο σκύλος καταλαβαίνει τι του λες, σε ακούει. Θα ήθελα ένα κουτάβι της..." Δηλαδή απο το πουθενά ο σκύλος έμαθε να καταλαβαίνει την ανθρωπινη γλώσσα και απο ευγένεια κάνει ότι του ζητώ. Δηλαδή αν πάρει κουτάβι και το έχει χεσμένο-παρατημένο αυτό θα το ακούει επειδί είναι απο σωστά μεγαλωμένο σκυλί...

Παλιά όταν ήταν περίπου ενός χρονό ήμουν πολύ σταθερός και συνεπής στην βόλτα. Κάποια μέρα ερχόνταν ένα σκυλί λαχανιασμένο και απο πίσω να τραβά μια κυρία. Δεν ήθελα επαφή μαζί της και όταν με αγνόησε Σονια και προτίμησε να πάει προς την κυρία με το σκύλο την διόρθωσα. "ΟΟΟοοο... γιατί το κάνετε αυτό? Θέλετε να το αγριέψετε για φύλακα?". Δύο χρονια μετά η μαντάμ Σόνια βολτάρει με ελευθερία (παει όπου πάω) χωρίς πρόβλημα ενώ το σκυλί της κυρίας σπάνια βγαινει έξω γιατί όπως μου ειπε η ίδια... εχει αγριέψει και είναι δύσκολο να τον βγαζει έξω. Κατα τα άλλα είμαι "κακός" ιδιοκτήτης σκύλου στα μάτια της
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aπό το μέλος : nikos_x

Εμενα μια μερα ηρθε ενας κ μου ελεγε που βρηκα τον Κρητικο Ιχνηλατη χαχαχαχαχα
Κ του εξηγω....Λεει μετα οτι πρεπει να βγαλω κουταβια-ενω εξηγησα οτι μοιαζει αλλα δεν ειναι.Λεω την λεξη κλειδι...ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΗ...Ωωωωω συμφορα!Τραβαγε τα μαλλια του!

Μην θυμηθω για την γατα...Θα με πνιξει στον υπνο μου.ΕΙναι μαγικες και παιρνουν τις ψυχες(wtf?!?!?!)Επισης δεν θα μπορω να κανω παιδια(αναρωτιεμαι εγω what is my gender???).

Oταν δε τρωνε ωμα κοκκαλα στην αυλη και περναει κοσμος...Το γελιο του αιωνα. Μας κοιτανε λες και ζει ο Χανιμπαλ Λεκτερ στο σπιτι αυτο.

To αντιλυσσικο "χαλαει" την οσφρηση στα κυνηγοσκυλα. Που το ξερετε ρωταω εγω....Μου το ειπε ο μπατζανακης του θειου,του παππου,της ξαδερφης,του.........

Αν το σκυλι τρωει κοτοπουλο θα βγει εξω σαν βρυκολακας και θα ψαχνει κοτες επειδη θα εθιστει στο αιμα τους.
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από το μέλος : Sara

Με έχουν πάντως συμβουλέψει Ελληνάρες να βαράω το Μουφ, ιδιαίτερα με εφημερίδα. Δεν ξέρω γιατί εφημερίδα και όχι περιοδικό, αλλά το ξύλο θα το κάνει, λέει, άνθρωπο. Επίσης με έχει προειδοποιήσει ο πατέρας μου ότι αν αφήνω το Μουφ να κοιμάται δίπλα μου, θα μπούνε οι τρίχες του στη μύτη μου, θα καταλήξουν στους πνεύμονές μου, απ' όπου δε θα μπορούν να φύγουνε και επομένως θα αρρωστήσω, αν και δε διευκρινίζει τι αρρώστεια ακριβώς θα πάθω.
Το συμπέρασμα λέει το έβγαλε διότι πρώτον το Μουφ έχει μεγάλα δόντια που δε μοιάζουν με ανθρώπινα (WTF?! ξανά-μανά) και δεύτερον διότι διάβασε στο ίντερνετ ότι όλες οι φυλές σκύλων μπορούν να δαγκώσουν ανθρώπους έτσι και πάρουν ανάποδες.
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από το μέλος : nicklps

Αλλη μια φορα ενας τυπος στον κτηνιατρο με ενα ντομπερμαν 40 ημερων,οπου πηγα να το χαιδεψω λιγο στο κεφαλι,μου κανει ΜΗ...Λεω,τι εγινε?μου λεει δεν αφηνω κανεναν να το χαιδευει,θελω να κανω φυλακα,θα τον κλεισω σε ενα υπογειο χωρις να βλεπει κανεναν και υστερα θα το βγαλω εξω,και το ΚΑΛΟ,εκπαιδευσε ενος φιλου του το κουταβι (3 μηνων) μεσα σε 15 μερες βασικη υπακοη και αγριεμα.Του λεω ρε φιλε με δουλευεις?και μου λεει,οχι ρε τον ελιωσα στην εκπαιδευση απ το πρωι μεχ το βραδυ..
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από το μέλος : elemaraki

Ο φίλος μου εχει υιοθετήσει ενα γερμανακι ημιαιμακι.
Πριν καμία βδομάδα τον σταμάτησε ενας στο δρόμο και άρχισε να του λεει πως να παει αμέσως στο φαρμακείο να του παρει χαπια για τη δυσπλασια να κάνει αυτο εκείνο τ άλλο.
Ο φιλος μου του ειπε πως το κουταβι δεν εχει δείξει ακομη τετοια σημάδια αλλα ο ξερολας επέμενε..
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από το μέλος : Διάκος

Υπάρχουν και μίνι δαλματίας;Απο πού το αγοράσατε;" Επειδή έχει πολλές βούλες και όταν είναι φρεσκοκουρεμένος είναι άσπρος με στάμπες :p

"αααααααααα υιοθετημένο αδέσποτο είναι;Δεν είχατε λεφτά να πάρετε απο πετ σοπ;"-Τραγική θείτσα που καμαρώνει για το "καθαρόαιμο"κανις μινι που έχει.
"Να τον λούζεις κάθε βδομάδα όπως εμείς το δικό μας, γιατί φέρνει βρωμιά μέσα στο σπίτι και μόνο όταν είναι πεντακάθαρο μπορείς να το χαϊδεύεις και να το φιλάς" και η απάντηση μου "εσείς πλένετε κάθε μέρα τα παπούτσια σας με χλωρίνη πριν τα αφήσετε μέσα στο σπίτι ή τα αφήνετε έτσι φέρνοντας το πεζοδρόμιο στο πάτωμα σας;"
Το πιο κορυφαίο ήταν τότε που με δάγκωσε το πιτ μπουλ και έλεγε η μαμα μου, "επειδή ήταν πιτ μπουλ σε δάγκωσε" και "αυτά είναι απο την φύση τους επιθετικά σκυλιά"
.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από το μέλος : συλβοσκυλο

Σε μια συζητηση που ειχα τις προαλλες ,εφτασε η κουβεντα σε σκυλους...Και συζηταγαμε για ρατσες,για το αν εχουμε σκυλο...Και βγαζει μια κοπελια το κινητο της να μου δειξει μια φωτογραφια.Μου λεει κοιτα αυτος ειναι ο Ερμης μας!Της λεω "Ωραιος ειναι!Ημιαιμακι οπως μου αρεσουν"Απευθειας εκνευριστηκε,αλλαξε τονο στη φωνη και μου λεει Τι ημιαιμακι κοπελια??Εχεις ιδεα απο σκυλια?Αυτο ειναι ενα καθαρο τζακ ρασσελ!Απο πετ σοπ τον πηρα!...Ενιωθα το εγκεφαλικο να σκαρφαλωνει στο κεφαλι μου...Το σκυλακι ηταν ενα αξιοπρεπεστατο ημιαιμακι,εμοιαζε αρκετα με ενα πολυ μικροσωμο κυνηγετικο,ειχε και τριχα μεσαιου μηκους...
.

Status
Κλειδωμένο θέμα