Επικίνδυνες και Ασφαλείς Βόλτες

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Με αφορμη προσφατη συζητηση, θα ηθελα να ρωτησω ποια μέρη θεωρειτε ασφαλη και ποια επικινδυνα από οποιαδηποτε αποψη για βολτα με τον σκυλο μας.

Τι ειδους κινδυνους υπαρχει περιπτωση να αντιμετωπισουμε?
Ποιες ενέργειες θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν επικινδυνες?

Ευχαριστω
Αρης

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν και δεν καταλαβαίνω απόλυτα την ερώτησή σου, προσωπικά δεν θεωρώ κανένα μέροα ασφαλές και πάντα προσέχω που πηγαίνει και τί κάνει όταν σκύψει το κεφάλι, αν δηλαδή απλά μυρίζει ή πάει να φάει τίποτα!Επίσης προσπαθώ να κοιτάζω πάντα μακριά και τριγύρω αν υπάρχουν άλλα σκυλιά και ζώα γενικά και να προβλέπω τις προθέσεις τους καθώς κι αν κυκλοφορούν άνθρωποι για να μην τους ενοχλήσει ο σκύλος μου...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πουθενά δεν είναι επικίνδυνα για το σκύλο (και για μας) εάν έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του (γι’ αυτό φροντίζουμε να τον εκπαιδεύσουμε και να τον έχουμε πάντα στο λουρί στις βόλτες), εάν του έχουμε κάνει τα εμβόλια του, έχουμε φροντίσει για την εσω/εξω-αποπαρασιτωση του και έχουμε μαζί μας το φαρμακείο του στις διακοπές.

Εγώ το μόνο που προσέχω πλέον είναι να μην μπω κατά λάθος σε περιοχή που υπάρχει αγέλη αδέσποτων.

:)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αν ο χωρος δεν ειναι δικος μου και περιφραγμενος πουθενα δεν νιωθω ασφαλης και για αυτο το λογο παντα ο σκυλος ειναι ελεγχομενος απλα αν παμε σε βουνο μεσα στα χωραφια εχω φτιαξει ενα οδηγο στα 10 μετρα και που χρησιμοποιηω συνηθως τα 5 περιπου για να εχω κοντρολ της καταστασης

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Προσέχουμε τις φόλες.., μπορεί να είναι παντού..
Αγέλες σκυλιών..επίσης..
Κομπλεξικούς ανθρωπους που κλοτσάνε..
Αυτοκίνητα που τρέχουν..
Ιδιόκτητα σκυλιά κομπλεξικών ανθρωπων..

Εεε με λίγα λόγια δεν προσεχεις μονο σπίτι σου, που και εκεί το μέρος θα είναι ακίνδυνο για τα σκυλιά..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εξαρτάται κι απο το σκύλο πάντως.

Ας μην είμαστε υπερβολικοί όμως. Η βόλτα με το σκύλο πρεπει να είναι χαρά. Ας μην είμαστε μέσα στο άγχος συνέχεια. Ας είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά όχι παρανοϊκοί. Δεν μπορούμε να τα προβλεψουμε πάντα όλα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oπως προσεχεις με το παιδί σου, έτσι προσεχεις με το σκυλί σου..
η επιφυλακή δεν είναι παρανοια, αλλα ένστικτο....

Eτσι κάπως αμέριμνα φάγανε φόλα πολλά σκυλιά..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Oπως προσεχεις με το παιδί σου, έτσι προσεχεις με το σκυλί σου..
η επιφυλακή δεν είναι παρανοια, αλλα ένστικτο....

Eτσι κάπως αμέριμνα φάγανε φόλα πολλά σκυλιά..
Παιδί δεν έχω, αλλά απ'αυτά που βλέπω γύρω μου, τα υπερπροστατευμένα παιδιά δεν είναι πάντα τα πιο ισορροπημένα.:)

Δε βλέπω τι μπορείς να κάνεις για τις φόλες, εκτός του να έχεις πάντα ατροπίνες μαζί σου. Η φόλα μπορεί να είναι οπουδήποτε. Δε βοηθάς το σκύλο με το να είσαι στην τσίτα συνέχεια.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Πρέπει να προσέχεις πάααααρα πολλά πράγματα, αλλά don't worry.

Όπως όταν μαθαίνεις να οδηγείς στην αρχή λες πω πω,πρέπει να βλέπω 4-5 αυτοκίνητα μπροστά, να προνοώ και για τις προθέσεις των άλλων οδηγών, και των πεζών, και να έχω και στην πλάτη μάτια και να ακούω και το αυτοκίνητο και και..
Αλλά μετά τα κάνεις όλα σωστά και χωρίς πανικό, γιατί τα κάνεις πλέον "μηχανικά". Και η οδήγηση γίνεται απολαυστική.
Κάπως έτσι. ;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
τα υπερπροστατευμένα παιδιά δεν είναι πάντα τα πιο ισορροπημένα
Δε βοηθάς το σκύλο με το να είσαι στην τσίτα συνέχεια.
Aν πας ένα παιδάκι στην παιδική χαρά και πέσει άσχημα από το μονόζυγο αυτό να του πεις όταν θα χτυπήσει..
η αν απομακρυνθεί από το οπτικό σου πεδίο..και απλά χαθεί..

η μένουμε σε διαφορετικές χώρες..
η απλά ίσια πολύ αμέριμνη με το τι συμβαίνει γύρω μας..

Tο να είσαι σε επιφυλακή δεν σημαίνει ότι είσαι στην τσίτα κοπρίτης.., είναι ένστικτο που οφείλεις να έχεις είτε έχεις παιδί, είτε έχεις σκυλί..;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
η μένουμε σε διαφορετικές χώρες..
η απλά ίσια πολύ αμέριμνη με το τι συμβαίνει γύρω μας..
Απλως προσπαθω να μην ανυσυχώ για πράγματα που δε μπορώ να ελέγξω! (δεν τα καταφέρνω πάντα, αλλά εξακολουθώ να προσπαθώ).:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ενταξη Πηγή..:)
και εγώ προσπαθώ ώρες ώρες να σε καταλάβω..:p:p
δεν τα καταφέρνω πάντα... αλλα πάντα προσπαθώ..:p:p:D:D:)

(πλακα κανω..:D:D:))

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ενταξη Πηγή..:)
και εγώ προσπαθώ ώρες ώρες να σε καταλάβω..:p:p
δεν τα καταφέρνω πάντα... αλλα πάντα προσπαθώ..:p:p:D:D:)

(πλακα κανω..:D:D:))
Tουλαχιστον με καταλάβατε στο θέμα του μεσου όρου!!!! Κατι είναι κι αυτό!!!

Θα αρκεστώ στο 50% για σήμερα....:p:p:p

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα (σορυ admin), και με αφορμή το χτεσινό νήμα για το φολιασμένο σκύλο, εγώ πιστεύω οτι οι ατροπίνες/εμετικές ενέσεις μαζί μας σε κάθε βόλτα είναι must!!!! Οπως επίσης και τα τηλέφωνα τουλάχιστον 4-5 κτηνιάτρων στο κινητό μας. Πράγματα πολύ απλά να γίνουν, που μπορεί να σώσουν τη ζωή του σκύλου μας ή και άλλων.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω πιστευω ότι οσο πιο ενημερωμενοι, προετοιμασμενοι και προσεκτικοι ειμαστε, τοσο πιο ηρεμοι και χαλαροι θα αισθανομαστε στις βολτες με τους αγαπημενους μας τετραποδους συντροφους.

Και φυσικα θα ειμαστε και πιο ασφαλεις. Και η αισθηση της ασφαλειας θα μας φερει περισσοτερη ηρεμια και θα χαρουμε περισσοτερο τις εξόδους μας.

«Ητοιμάσθην και ουκ εταράχθην» (Ψαλμ. ριη, 6θ)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πάντως για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα (σορυ admin), και με αφορμή το χτεσινό νήμα για το φολιασμένο σκύλο, εγώ πιστεύω οτι οι ατροπίνες/εμετικές ενέσεις μαζί μας σε κάθε βόλτα είναι must!!!! Οπως επίσης και τα τηλέφωνα τουλάχιστον 4-5 κτηνιάτρων στο κινητό μας. Πράγματα πολύ απλά να γίνουν, που μπορεί να σώσουν τη ζωή του σκύλου μας ή και άλλων.
Για την "marga" λες..
Aσε αυτό αναστήθηκε..
Ποίες ατροπίνες...

Εδώ θέλουμε το σπανάκι του ποπάι για να δώσει το χθεσινό αποτέλεσμα..:D:D

Tο χτεσινό παράδειγμα είναι μια η άλλη άκυρο..;)

edit: sorryyyyy admin..., το ξεχασα...!!!!!

Last edited:

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
και θα πω και εγω το δικο μου αφου την πατησα να προσεχουμε και τα αγανα(?)δεν ξερω αν το λεω σωστα,κατ'εμε κολιτσιδες και τα εντομα μην του μπουνε πουθενα,αλλα με ηρεμια δεν ειναι αναγκη να κανουμε σαν τρελοι,απλα να ελεγχουμε καλα το σκυλο κατα τη διαρκεια και μετα τη βολτα για κανενα χορτο η εντομο

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
να κανω μια ερωτηση?τις ενεσεις αυτες που τις βαζουμε σε ποιο σημειο του σωματος?ωραια τις εχω αυτες τις ενεσεις αλλα δεν ξερω πως και που να τις κανω τι γινεται?