Επιθετικό λαμπραντόρ..

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
¨ότι πείς ¨ είπα.. και αυτό σε πείραξε?
καλή συνέχεια να έχεις στο forum..
Βρε παιδιά χαλαρώστε! Μπαίνετε σε ένα φόρουμ να ρωτήσετε πράγματα, και κάποιοι απαντούν. Ακούστε και κρατήστε αυτά που κρίνετε καλά.

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
Το ξέρω και συζήτηση προσπαθω να κάνω.. το ίδιο πιστεύω και γω, οτι είανι άγχος κυρίως γιατι το σκυλί εκτονώνεται και με το παραπάνω..
απ αυτό το λίγο που είδα δεν είανι καθόλου επιθετική.. ίσα ίσα τον κακομαθαίνει και με φαγητά και με το να τον έχει συνέχεια δίπλα της..
μα και το μικ΄ρο δάγκωμα, επιθεση δεν έιναι? σίγουρα δεν ήθελε να μου φάει το χέρι αλλά να με προειδοποιήσει..
αυτό με το ισατρικό πρόβλημα θα προσπαθήσω να το πώ όσο πιο μαλακά μπορώ, μακάρι να πιάσει τόπο.. :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πάντως magda 11/2 ώρα είναι αρκετό για cavalier,όχι για labrador. Ας Αποκλείσει πρώτα το ζήτημα υγείας και μετά ας αυξήσει την δραστηριότητά του και θα δεις πως θα αλλάξει ο σκύλος.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Πάντως magda 11/2 ώρα είναι αρκετό για cavalier,όχι για labrador. Ας Αποκλείσει πρώτα το ζήτημα υγείας και μετά ας αυξήσει την δραστηριότητά του και θα δεις πως θα αλλάξει ο σκύλος.
Συμφωνω απολυτα

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
Μπορεί να έχετε κaι δίκαιο αν και πρώτη φορά το ακούω απο το σάιτ, αλλα η 1,5 ώρα του είναι ειλικρινά ¨ποιοτική¨ αν όχι ¨ποσοτική¨..
Θα κοιτάξω να της τα πώ με τρόπο και μακάρι να κάνει κατι..
σας ευχαριστώ πολυ :)

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
είναι μικρό και ωραίο αλλά πιστεύω οτι όλα αυτά τα ξέρει..
σε ευχαριστω πολυ πάντως!

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Καλημερα σε ολους..

Η τυπικη συμπεριφορα των αρσενικων λαμπραντορ ως προς αλλα σκυλια ιδιου φυλλου ποια πρεπει να ειναι ??

1) Αδιάφορη
2) Ουδέτερη
3) Επιφυλακτική
4) Επιθετική
5) Παιχνιδιάρικη

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλημερα σε ολους..

Η τυπικη συμπεριφορα των αρσενικων λαμπραντορ ως προς αλλα σκυλια ιδιου φυλλου ποια πρεπει να ειναι ??

1) Αδιάφορη
2) Ουδέτερη
3) Επιφυλακτική
4) Επιθετική
5) Παιχνιδιάρικη
Χαρακτήρας / Συμπεριφορά

Σκύλος με καλό χαρακτήρα, πολύ ευέλικτος και ευκίνητος. Εξαιρετική μύτη, μαλακό στόμα, έντονη αγάπη στο νερό. Προσαρμοστικός, αφοσιωμένος σύντροφος. Ευφυής, πρόθυμος και πειθήνιος, με έντονη διάθεση να ευχαριστήσει. Ήπια, ευγενική φυσιογνωμία, χωρίς ίχνος επιθετικότητας ή αναίτιας δειλίας.

Πρότυπο FCI Αρ. 122

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Είναι φιλικά σκυλιά και προς ανθρώπους αλλά και πάρα πολύ φιλικά προς άλλα ζώα. Δεν το κρίνω από τον μικρό που είναι 4 μηνών αλλά και από ενήλικο λάμπραντορ που παίζουν μαζί και πραγματικά είναι πολύ παιχνιδιάρης με τα άλλα αρσενικά, και σε κάποιες περιπτώσεις κυριαρχικός, αλλά αυτό είναι θέμα χαρακτήρα.
Αυτό που βλέπω είναι ότι είναι τόσο φιλικά που σε κάποιους ιδιοκτήτες μπορεί να μην αρέσει. :p

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Δεν θα μιλήσω συγκεκριμένα για λαμπραντόρ και αν είναι εντός προτυπου συμπεριφοράς κ.α. ...
Με το που διάβασα το θέμα μου ήρθε η ιστορία μιάς φίλης μου .Είχαν λυκόσκυλο θηλυκό ,που ζούσε μέσα στο σπίτι μαζί με την οικογένεια (3 αδερφές) ,και μόλις γεννησε η μία αδερφή την κόρη της ,το σκυλί πήγε στην αυλή .Είχε την προσοχή της οικογένειας αλλά όχι όπως πριν που ήταν εντός σπιτιού .
Μετά απο λίγο καιρό το σκυλί άρχιζε να κυνηγά επίμονα την ουρά του ,να την δαγκώνει και να παίζει με αυτή ,κάτι που τράβηξε την προσοχή των ιδιωκτητών. Περνώντας ο καιρός αυτή η συμπεριφορά έγινε εμμονή .Είχε φτάσε σε σημείο να είναι όλο πληγές και να λύπουν τρίχες και κομμάτια σάρκας .Το πήγαιναν στον κτηνίατρο που περιποιόταν της πληγές του και έδενε την ουρά του ,αλλά λίγες μέρες μετά ξαναέκανε το ίδιο .Ύστερα από πολλές επισκέψεις του φόρεσε κολλάρο-χωνί για να μην την φτάνει ,κάτι που βοήθησε για λίγο καιρό αλλά ξανά πάλι έκανε το ίδιο .Είχαν σκεφτεί μέχρί και να του κόψουν την ουρά για να σταματήσει ,αλλά η εμμονή εκει .
Ο κτηνίατρος τους είπε ότι οφείλεται στο νέο μέλος την οικογένειας .Η προσοχή που έστρεψαν όλα τα μέλη στο μωρό ,έκανε το σκυλί να θέλει να τραβήξει την προσοχή τους σε αυτό .Επειδή στα πρώτα στάδια έπιασε , οι δαγκωματιές και οι πληγές έκαναν όλους να τρέξουν και να περιποιηθούν το σκυλι ,ο σκύλος συνέδεσε έξυπνα ότι κάνοντας αυτό θα έχει την προσοχή τους όπως και παλιά .Σε αυτό το παιχνίδι ο σκύλος έχασε το μέτρο και έφτασε στην εμμονή ,διωχετεύοντας τα νεύρα του ,την ενέργειά του και την στέρηση προσοχής ,εκεί ,στην ουρά του .

Τέτοιες περιπτώσεις εμφανίζονται εκτός απο του σκύλους ,σε γάτες ,παπαγάλους και πολλά άλλα οικόσυτα ζώα .Είναι ψυχολογικές ή ψυχιατρικές αρρώστεις (αν το λέω καλά ) που δύσκολα θεραπεύοντα και εύκολα συχνά γίνονται χειρότερες .

Παραδείγματα τέτοια είχα δει παλιά στην τηλεόραση .Είχα δει σκυλί που έγλυφε επίμονα ένα μέρος τραπεζιού και το έκανε για ώρες ,παπαγάλο να τραβάει και να βγάζει τα φτερά του, γάτα να γλύφει ένα πατάκι με μανία για ώρες ,σκύλο να κυνηγάει την ουρά του και να την ματώνει χωρίς σταματημό (όπως στο παράδειγμα που έφερα) ...
Αυτό που θα πω δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι αλλά θα το αναφέρω .Ο κτηνίατρος σε αυτή την εκπομπή έδινε ηρεμιστικά χάπια στα σκυλιά ,που βοηθούσαν τους ιδιωκτήτες να "επαναπρογραμματίσουν " τον σκύλο .Δηλαδή με το που έκανε αυτό ο σκύλος ,οι διιωκτήτες έστρεφαν την προσοχή του σκύλου σε κάτι άλλο .Κάποιες φορές έπιανε πλήρως ,σε κάποιες άλλες περιπτώσεις έκανε τα πράγματα γινόταν λίγο πιό ήπια ,δηλαδή δεν ξέκοβαν τελείως από την εμμονή τους οι σκύλοι ,αλλά ελάττωναν την ένταση .

Αυτό που έχει σημασία είναι το εξής .Αν αυτό το σκυλί παρουσιάζει κάτι τέτοιο τότε πρέπει αμέσως να ενημερωθούν οι ιδιωκτήτες από έναν κτηνίατρο και έναν άριστο εκπεδευτή .Είναι σημαντικό η συμβίωση μας με τους φίλους μας να είναι ευχάριστη και εύκολη για εμάς αλλά και για αυτούς .Τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τις εντοπίζουμε γρήγορα μόλις τις δούμε γιατί όσο περνάει ο καιρός ...μπορεί και να μην υπάρχει επιστροφή .
Επίσης τέτοια περιστατικά είναι συχνότατα σε περιπτώσεις εξανθρωπισμού του οικόσιτου ζώου μας .Ένα σκυλί ,γάτα ,παπαγάλος ,μαιμού ,νυφίτσα και ότι άλλο θέλουμε ,που ακολουθεί καθημαρινά ένα πρόγραμμμα συνηθειών και συμπεριφορών ,μόλις αυτό αλλάξει ,το στρεσσάρει και το "εξολοθρεύει" ψυχολογικά .

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
kyveli, ο δικός μου για ένα περίεργο λόγο είναι εκνευριστικά φιλικος με τα αδέσποτα και ιδιαίτερα κυριαρχικός στα σκυλιά που συνοδεύονται..
rooby, καταρχάς και γω αν ήμουν σκύλος και με είχαν στο σπίτι και ξαφνικά μια μέρα με έβγαζαν στην αυλή, μια χαψιά θα τους έκανα.. :)
πάντως δεν θα μου κοβε οτι είναι λόγω του μωρού..αρκέτα όμως μου θύμησε την ιστορία με το λαμπραντόρ..
πριν λίγο μίλησα μαζί της αλλα είχε κολλήσει στο οτι είναι ¨απλά¨ πάρα πολύ κακομαθημένος.. της είπα και για εκπαιδευτή και μου
είπε οτι είναι αργά πια (τα πρώτα 2 χρόνια ειναι τα κατάλληλα για εκπαίδευση αλλα και τώρα θα μπορούσε να βελτιωθεί ) και οτι και εκπαιδευτή να βρούν η μάνα της δεν πρόκειται να αλλάξει.. άρα στο βρόντο όλα.. :(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πες της ότι εμείς 3.5 ετών πήγαμε σε εκπαιδευτή και όλα μια χαρά ;) Δεν ξέρω ποιος της το είπε ότι ο σκύλος εκπαιδεύεται μέχρι 2 ετών.

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
Εμένα μου το είπε ο δικός μας εκπαιδευτής :)
και δεν είπα οτι δεν εκπαιδεύεται αλλα οτι τα 2 πρώτα χρόνια τα σκυλια μαθαίνουν πιο εύκολα και οτι μετά τα δυο χρόνια είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα..

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
sea-mol αυτό ήθελα να πω και το γυρόφερνα από εδώ και από εκεί και δεν μου ερχόταν ....thnx!

magda μήπως τελικά να τον υιοθετήσεις ?Κρίμα τέτοιο παιδί χαμένο θα πάει ....

Θα συμφωνήσω ότι όσο πιό μικρό το σκυλί τόσο πιό εύκολα μαθαίνει και κανονίζεις και συ ποιά θα είναι τα όριά του .Έχω δει κουτάβι τόσο δα, να ακούει στο μείνε ,στο κάτσε ....και έπαθα την πλάκα μου ...Αλλά δεν συμαίνει ότι και 5 χρονών να είναι ο σκύλος μας ,μιλάμε σε ντουβάρι .Η δικιά μου τα περισσότερα τα έμαθε από εμένα στα 3 της .Πιό πριν ήταν ελεύθερο πνεύμα ,μου άρεσε κιόλας και δεν την πίεζα πολύ ..Πέρυσι (12 χρονών )μάθαμε και το "γύρνα" ,σαν πλάγια τούμπα ,στο άψε σβήσε χωρίς να ναι κάποια εφυία η δεσποινίς (την έκανα πειραματόζωο να δω αν "κόβει " ακόμα το ξυράφι μας ) .Τα ιεραρχικά θέματα και συμπεριφοράς ,πιστεύω μαθαίνονται καλύτερα από μικρό .Έχω δει και αδέσποτα 3-4-... χρόνων να αλλάζουν συνήθειες, βέβαια πιό δύσκολα ,λόγω εμπιρειών και χαρακτήρα που ήδη έχει διαμορφωθεί .Ενώ σε ένα μικρό τον πλάθεις πολύ κοντά σε αυτό που θέλεις (υπάρχουν και οι εξερέσεις πάντα ..).

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
rooby ποιόν να θιοθετήσω? τον σκύλο ή το μωρό? σκύλο έχω και για παιδιά ούτε κουβέντα ακόμα :p
κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με αυτά που μου πες... εγω πρέπει να μπώ πάλι στη διαδικασία να του μάθω να περπατάει δίπλα μου και ας έχει κλείσει τα δύο.. μπορεί να είναι πιο δύσκολο αλλά αδύνατο δεν θα είναι..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97