Επιθετικότητα

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
- Επιθετικότητα κυριαρχίας σε σκυλιά του ίδιου φύλου
Αιτία: Φυσιολογική συμπεριφορά ενήλικων σκύλων που έχουν φτάσει στην γενετήσια ωριμότητα τους.
Και δεν κανουμε τιποτα για αυτο επειδη ειναι φυσιολογικο?
Εγω το θεωρουσα ως ανεπιθυμητη συμπεριφορα και προσπαθουσα να το φερω σε επαφη με περισσοτερους αρσενικους σκυλους. Λαθος? Να το αφηνω να εκφραζεται ελευθερα?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έχω την εντύπωση ότι ο υπέρθυρεοειδισμός σχετίζεται με επιθετικότητα αλλά μπορεί να κάνω και λάθος!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και δεν κανουμε τιποτα για αυτο επειδη ειναι φυσιολογικο?
Εγω το θεωρουσα ως ανεπιθυμητη συμπεριφορα και προσπαθουσα να το φερω σε επαφη με περισσοτερους αρσενικους σκυλους. Λαθος? Να το αφηνω να εκφραζεται ελευθερα?
Αυτό που για το σκύλο είναι φυσιολογική συμπεριφορά, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι είναι επιθυμητή συμπεριφορα για τον ιδιοκτήτη του.

Φυσιολογική συμπεριφορά για ένα αρσενικό σκύλο είναι, για παράδειγμα και το μαρκάρισμα με ούρα, αλλά δεν είναι επιθυμητό να μαρκάρει στα έπιπλα και στις κουρτίνες μας.

Η κοινωνικοποίηση μπορεί να βοηθήσει ως ένα βαθμό στην αποτροπή εμφάνισης αυτής της μορφής επιθετικότητας, αλλά και πάλι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η φυλή του σκύλου (γεννητικό «αποτύπωμα» της συμπεριφοράς), η ηλικία του (η εφηβεία, για παράδειγμα, είναι μια περίοδος που συμβαίνουν σημαντικές μεταβολές στα επίπεδα των ορμονών των σκύλων και αυτό έχει επίδραση και στο χαρακτήρα του ζώου) κτλ.
Η εκπαίδευση μέσω της επιβολής πειθαρχίας μπορεί επίσης να βοηθήσει σημαντικά.

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως πρόκειται για φυσιολογική συμπεριφορά που μπορεί να εκδηλωθεί με την κατάλληλη αφορμή. Γι’ αυτό το λογο προσεχουμε και δεν επαναπαυόμαστε. :)

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ευχαριστω Κατερινα.Επελεξα λαθος λεξη με το ανεπιθυμητη. Εννοουσα συμπεριφορα που δειχνειοτι ειναι ανασφαλης λογω δικων μου λαθων ισως κτα την κοινωνικοποιηση του. Νομιζα δηλαδη οτι ειχα κανει καποιο λαθος εν αγνοια μου και γιαυτο γαβγιζει τους αρσενικους. Και γιαυτο προσπαθουσα να διορθωσω το παλαιο λαθος με επαφες με αρσενικους σκυλους. Αν ομως ειναι φυσιολογικο μηπως ειναι καλυτερα να μην του το καταπιεζω? Κινδυνευει απο κατι? Υποψη οτι παντα ειναι υπο επιβλεψη μας και ελεγχομενος με λουρι οταν συνανταει αλλο αρσενικο. Καποιες φορες παμε στο σκυλοπαρκο και συναντα αρσενικους με την επιβλεψη εκπαιδευτη. Να συνεχισω ή να τον σταματησω να του το καταπιεζω. Εμενα δεν με ενοχλει μονο αν ειναι κατι κακο για αυτον.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Είσαι σιγουρη οτι ο σκυλος σου εκδηλώνει αυτή την συμπεριφορά λόγω κυριαρχικοτητας και όχι λογω ανασφάλειας και φόβου, ελλιπούς κοινωνικοποίησης και δυσάρεστων εμπειριών (ο σκύλος σου μπορει να θεωρεί απειλή τα άλλα σκυλιά διότι ίσως τον έπαιρνες πανικόβλητη αγκαλιά και απομακρυνόσουν όταν έβλεπες να σας πλησιάζει άλλος σκύλος.)?

Έχει δείξει σημάδια βελτίωσης στο σκυλοπάρκο? Αν ναι, συνέχισε να τον φέρνεις σε επαφή με ήρεμα και φιλικά σκυλιά.

:)

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Τον ειχα φερει απο μωρο σε επαφη με αλλα σκυλια. Εγω δεν ειδα καποια τραυματικη εμπειρια ηταν ολα κοινωνικοποιημενα σωστα και δεν εχει αντιμετωπισει καποια επιθετικοτητα απο αλλα σκυλια. Δεν γαβγιζει ολα τα σκυλια μονο αρσενικους και το βγαλει τωρα που εκλεισε χρονο. Στο σκυλοπαρκο εχουμε παει μονο 2 φορες και δεν εχω προλαβει να δω διαφορες.

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
παιδια ο δικος μου σκυλος ειναι 8 μηνων και δεν εχει δειξει επιθετικοτητα νομιζω ποτε αυτο ειναι καλο η κακο????

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αμα ειναι να δειξει, δεν θα εδειχνε ακομα και 8 μηνων? Δεν νομιζω οτι ειναι μικρος για επιθετικοτητα, κρινοντας παντα εξ' ιδίων :paja1:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Αρη 8 μηνων ειναι κουταβι ενα σκυλι -ειδικα οταν μιλαμε για μεγαλοσωμες φυλες-.

αν δειχνει απο 8 μηνων σημαδια ή εντονα σημαδια επιθετικοτητας,τοτε υπαρχει αξιοσημειωτο προβλημα!

φαντασου τι θα ακολουθησει οταν ενας τετοιος σκυλος ενηλικιωθει...

εγω ειμαι πραγματικα ευτυχισμενος που ο Τορο συμπρεριφερεται ως κουταβι και μονο...αν συνεβαινε το αντιθετο θα ειχα προβλημα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
φερμπ, έχεις και πληρώνεις ένα πολύ καλό εκπαιδευτή..... ο οποίος γνωρίζει τον σκύλο σου καλύτερα από εμάς και εσένα σίγουρα..... ρώτησε τον λοιπόν κι ακολουησε τις συμβουλές του κατά γράμμα....:);)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Κατά την γνώμη μου όχι δεν θα πρεπε να σε προβληματίζει καθόλου αυτό.. Είναι πολύ κουτάβι ακόμη όπως σου είπαν..

Επίσης δεν κατάλαβα, αναφέρεσαι σε επιθετικότητα προς άλλους σκύλους η προς ανθρώπους(φαντάζομαι σε αυτή την περίπτωση εννοείς σημαδια φύλαξης σωστά?)?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
το αρσενικο μπουλμαστιφ ωριμαζει περιπου στους 30 μηνες...αν απο τους 8 βγαλει εμφανη επιθετικοτητα τοτε υπαρχει σοβαρο προβλημα...

και τα ροτβαιλερ (τα αρσενικα) ωριμαζουν τουλαχιστων στους 20+ μηνες...αρα και παλι θεωρω στους 8 μηνες την οποια επιθετικοτητα αξια προβληματισμου.

p.s προσοχη δεν λεω την λεξη κυριαρχια...αυτο ειναι τελειως αλλο θεμα...προσεχω την λεξη μου και λεω,επιθετικοτητα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul