Επιθετικότητα προς την "αδελφή" της

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
Καλησπέρα σας,εδώ και λίγο καιρό ανακάλυψα επιθετική συμπεριφορά από την Λούση(ημίαιμο γ.π.) προς την Λευκή.
Πριν μερικά χρόνια που πήρα την Λευκή από καταφύγιο,αμέσως εμφανίστηκε και η Λούση στην γειτονιά.Μετά από μερικές περιπέτειες που έχω αναφέρει σε άλλο θέμα,αποφασίσαμε να την κρατήσουμε.
Ποτέ δεν τσακώνονται μεταξύ τους και συμβιώνουν μαζί μια χαρά.
Η Λούση δεν ανέχεται άλλα σκυλιά και ξένο κόσμο να περνούν μπροστά από το σπίτι,τρελαίνεται,φουσκώνει το τρίχωμα στην ραχοκοκκαλιά της γαβγίζει δίχως σταματημό,τρέχει σε όλο το μήκος του διαδρόμου στον κήπο και παίρνει στο διάβα σβάρνα την Λευκή και ότι άλλο μπορούσε να βρεθεί μπροστά της.Η Λευκή είναι αρνί,αν κάνει το λάθος να γαβγίζει ή να αντιδράσει που την παίρνει σβάρνα,τότε η Λούση πρέπει να της επιτίθεται αφού δεν μπορεί να ξεσπάσει σε αυτούς που είναι έξω.Και λέω πρέπει γιατί όταν είμαι σπίτι δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο,για αμέσως μόλις βγω έξω και της μιλήσω σταματάει.
Οι γείτονες όμως και μια φίλη που βγάζει βόλτα το δικό της σκυλί μου επιβεβαίωσαν πως όταν είναι μόνες τους και συμβεί ανάλογο περιστατικό,της επιτίθεται μέχρι να περάσουν από το οπτικό τους πεδίο.
Και η χθεσινή απόδειξη όταν γυρίσαμε από την δουλειά στην φωτο.
Έτσι μπορεί να εξηγηθεί όταν πριν λίγο καιρό που γυρίσαμε πάλι από την δουλειά και είδαμε πως η Λευκή κούτσαινε χωρίς εμφανή σημάδι για μια μέρα.
Και τώρα τι;Πως αντιμετωπίζεται αυτή η συμπεριφορά;

Attachments

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
Εκπαιδευτή σίγουρα βλέπω κι εγώ.Θα κοιτάξω να βρω κάποιον κοντά στην Λούτσα,αλλιώς αν έχετε κάποιον υπόψιν σας....
Δύσκολο για άμεσα να είναι χώρια όταν λείπω με τέτοια ζέστη.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
τοτε θα συνεχσει απλα το μπουλινγκ η λουση....
... με αποτέλεσμα να αναπτύξει προβλήματα και η αλλη (συμπληρώνω εγω)

Πρέπει να τις χωρίζεις ώσπου να βρεθεί λύση, γιατι κλιμακώνεται η ένταση έτσι. Ήδη η πληγή που της έκανε είναι άξια προσοχής, μην τις αφήσεις και σοβαρέψει το πρόβλημα.

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
27
Να ρωτισω κατι ακυρω εγω οι σκυλοι είναι στειρωμενοι και οι δυο??? Γιατι μπορει κάθε φορα που τις ερχεται εμμυνως κυκλος της λευκης(που μαλλον είναι στειρωμενη από ότι καταλαβενω) η της λουσι να αρχιζει να μπορει να αρχιζει να αντιδρα περιεργα:cautious:. Όπως και να χει το καλυτερο είναι να απευθηνθεις κατευθείαν σε εκπαιδευτη και οσο μπορεις αν μπορεις να κρατισεις τη λουσι μακρια από την λευκη γιατι φενετια πως η κατσταση εχει ξεφυγει

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
Στειρωμένες είναι και οι 2.
Παιδιά δεν ήθελα να αφήνω όλη μέρα την Λευκή μέσα στο σπίτι (όσο λείπουμε δηλαδή)με τέτοια ζέστη,αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο έξω,οπότε μέσα μέχρι να δούμε τι θα γίνει.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
αν πας την ωρα που τραμπουκιζει τους απεξω και την πιασεις απο το κολαρο να την σταματησεις ξερεις τι αντιδραση θα εχει;;το εχεις δοκιμασει;

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
Βέβαια και το έχω κάνει, σχεδόν πάντα το κάνω.Λουφάζει κι άμα της φωνάξω έντονα κατουριεται.

Τώρα μόλις τελείωσα μια πόρτα που είχα για την πρόσβαση στον κήπο. Θα αφήνω την Λευκή εκεί που της αρέσει κιόλας να λιώνει στο γκαζόν και την Λούση εκεί που είναι πάντα.
Τουλάχιστον μέχρι να μιλήσουμε με ειδικό και να βρούμε μία λύση.

Mandy.D.A.S

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
88
86
57
Νομιζω οτι το κανει για να επιβληθει και να δειξει οτι αυτη ''καθαριζει", εκεινη την ωρα.
Οπωσδηποτε θα συμβουλευτεις εκπαιδευτη για να μην υποφερει το αλλο σκυλακι.

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
συμβουλεψου εκπαιδευτη αμεσα...αλλα γιατι δεν εχεις crate για τα σκυλια?θα ειχες λυσει πολλα προβληματα και σιγουρα ενα ειναι αυτο!

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
redirected aggression δεν τοχει κανεις ακουστα;
εμενα μου φαινεται οτι απλως η λουσυ το χανει και ξεθυμαινει πανω στη λευκή. αν απευαισθητοποιηθει η λουση σε αυτο που βλεπει εξω από την αυλή το προβλημα μαλλον θα λυθει.συμβουλευτειτε εκαπαιδευτη(y)

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Νομίζω ότι αυτός ήταν ό σκοπός της ερώτησης του tasos malinoua
*των ερωτησεων . ο τασος φροντισε να μαθει κιολας αν η λουση κανει ρινταιρεκτ και στην ιδιοκτητρια.:p αλλα ας γραφουμε τις σκεψεις μας καθαρά όποτε μπορουμε.
βεβαια τα πραγματα εχουν ηδη μπει στη σωστη σειρα. θα αποφευχθουν νεοι τραυματισμοι και η ιδιοκτητρια ψαχνει ειδικό, οπότε ολα πανε καλα

• Like
Reactions: mareco and epial

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
*των ερωτησεων . ο τασος φροντισε να μαθει κιολας αν η λουση κανει ρινταιρεκτ και στην ιδιοκτητρια.:p αλλα ας γραφουμε τις σκεψεις μας καθαρά όποτε μπορουμε.
Και το «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» δεν το λαμβάνεις υπ όψιν;

Τι τον πέρασες τον Τάσο; Σαν κι εμάς που γράφουμε κατεβατά;

• Like
Reactions: ioanna a

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
φυσιολογικη συμπεριφορα επιβολης μεχρι το σημειο που τραυματιζει το αλλο οπου και καθισταται υπερβολη...

το χωρισμα των ζωων ειναι λανθασμενη τακτικη διοτι ενισχυει την επιβολη στο μυαλο του επιτιθεμενου και τον φοβο στο μυαλο του αμυνομενου...συνυπαρξη χρειαζεται με περιορισμο του επιτιθεμενου στον βαθμο που να μην ειναι προσβασιμο το αλλο σκυλι...δεσιμο με απλα λογια...μακρυα σχετικα αλυσιδα ετσι ωστε να αντιληφθει οτι ο περιορισμος αφορα μονο την προσβαση στον αμυνομενο...

τα αφηνεις ελευθερα και μολις αντιληφθεις την κινηση επιβολης δενεις τον επιτιθεμενο,ετσι ωστε να συνδυασει τον περιορισμο με την επιθεση...παραλληλα μαλωνεις τον επιτιθεμενο και στην συνεχεια χαιδευεις τον αμυνομενο...μπροστα στον σπιτιθεμενο αυτη η κινηση...μερικες ωρες δεσιματος αρκουν...

υπαρχει και η λυση του φιμωτρου,αλλα δεν την προτιμω,διοτι μπορει να τραμπουκισει κι ετσι ο επιτιθεμενος, εισβαλλοντας στον χωρο του αμυνομενου ακομη και χωρις την δυνατοτητα να τον τραυματισει...

υπο φυσιολογικες συνθηκες μετα απο μερικες φορες το θεμα θα ληξει...

ερωτηση...μηπως τυχον οι ιδιοκτητες εχουν διαφορετιη συμπεριφορα υπερ του αμυνομενου?
δηλαδη,περισσοτερη ενασχοληση,χαδια κλπ?

εαν ναι, αυτο πρεπει να αλλαξει σε βαθμο εξισορροπησης...

• Like
Reactions: Chris K.A.