Επιθετικότητα ?! (κουτάβι 4 μηνών)

grakes

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2016
67
9
28
εχω ενα κουταβι 4 μηνων καιι δεν το βαραω ποτε και παιζει με πολλα σκυλια μεγαλου και μικρου μεγεθους καθε βραδυ αλλα τωρα τελευται που ναι και ενα αλλο κουταβι 4 μιση μηνωνκαι γενικα οπου τον ππαιρνει γιατι τα μεγαλα τον διορθωνουν ασκει κυριαρχια και δαγκωνεται και σπανιως γρυλιζει κυριως δαγκωνιες με το αλλο δεν το εχω αφησει να συνεχιστει πολυ ουτε εγω ουτε ο αλλος ο ιδιοκτητης αλλα μια φορα που πιαστηκαν στα στοματα το αλλο εκλαψε το δικο μου το καβαλησε τελειως εε μετα δεν το αφησα να συνεχιστει το τραβηξα τον μαλωσα και τον εδεσα στο λουρι του εκει παιζουν ελευθερα πολλα σκυλια διαφορων ρατσων και μεγεθων αλλα πως μπορω να του κοψω αυτην την συμπεριφορα ΤΕΛΕΙΩΣ απο τωρα γτ και που το μαλωνω και που τον δενω για δυο λεπτα κλεει που βλεπει τους αλλο0υς τον αφηνω δεν το κανει για λιγο και μετα ξαναμανα βοηθηστε με τι να κανω?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Υπάρχουν πάρα πολλά σχετικά θέματα, που δεν διαφέρουν από το δικό σου.
Κάνε μια αναζήτηση.
Και προσπάθησε σε παρακαλώ, να βάζεις και κανά κόμμα, καμμιά τελεία, καμμιά διαφορετική παράγραφο. Ασπρο πάτο το πας και δεν είναι ωραίο.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Τα σκυλια οταν παιζουν γρυλιζουν και δαγκωνονται , το θεμα ειναι οταν ξεφευγει καμια πιο δυνατη δαγκωνια και κλαιει ενα απο τα 2 το αλλο να σταματαει. Αν το δικο σου δεν σταματαει και δαγκωνει πιο δυνατα μαλωσε το εντονα και δεστο για κανα 15 λεπτο και ασε το να κοιταει τα υπολοιπα σκυλια, μετα ξανα αφησε το και ξανα τα ιδια αν χρειαστει, θα καταλαβει. Η δικια μου (4,5 μηνων) παιζει με ενα αλλο 6 μηνων οταν καποιο πονεσει και κλαψει σταματανε για μερικα δευτερολεπτα και μετα ξαναρχιζουν.

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Όσο μπορείς ν κρατάς στο παιχνίδι μια ισορροπία. Είναι κουτάβι που μεγαλώνει κ η κυριαρχία είναι ένα από τ πράγματα που αντιμετωπίζεις σ εσένα κ σ σκυλιά. :sick::sick::sick::sick::sick::sick:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το κυρίαρχο στοιχείο σε έναν σκύλο αν δεν ξέρεις να το διαχειριστείς καλύτερα να μην του εμφανίζεις καταστάσεις που θα διογκώσουν το στοιχείο αυτό!

Για μένα, μια που σε κόβω άπειρο, καλύτερα να μην πηγαίνεις σε πάρκο!

Μπορεί να ψάχνεις να εκπαιδεύσεις τον σκύλο και να περνάτε καλά στο πάρκο με τα υπόλοιπα σκυλιά, του κάνεις όμως μεγαλύτερο κακό γιατί, ξαναλέω για μένα, δεν είναι σωστός χειρισμός αυτό που κάνεις.

Εσύ αυτή την στιγμή κάνεις το εξής:
Κυριαρχία-νομίζεις ότι κάνεις διόρθωση-κυριαρχία-δέσιμο-κυριαρχία-ψευτοδιορθώσεις από συνομήλικα κουτάβια.
Η ψευτοδιορθώσεις από κουτάβια είναι ύπουλες γιατί αν κάθε φορά που επιχειρεί να κυριαρχίσει επιβεβαιώνεται η συμπεριφορά του από την υποτακτικότητα ή την ανοχή ενός άλλου κουταβιού προστίθεται συμπεριφορικά και μια επιβεβαίωση, άρα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Και έτσι αν επιβεβαιώνεται ο σκύλος μέσω άλλων καταστάσεων έρχεται η στιγμή που θα γίνει ανυπάκουος και φυσικά θα έρθει και η στιγμή της αντιπαράθεσης με τον ιδιοκτήτη του, θα έρθει και η στιγμή που θα διορθώσει τον ιδιοκτήτη του κτλ κτλ. Πρώτα υπό μορφή "κλαπ-κλαπ"-ψευτοδιορθώσεων και μετά κανονικές επιθετικές συμπεριφορές!
Λογική συνέχεια των πραγμάτων από άπειρο ιδιοκτήτη. Καθόλου κατακριτέο βέβαια!

Μια που δεν μπορώ να σε βοηθήσω πρακτικά σε αυτό που σε προβληματίζει θα σου πω το εξής:
Πάντα μα πάντα να προσπαθείς να τα έχεις καλά εσύ με τον σκύλο σου και να χτίζεις επαφή.
Το δέσιμο δεν είναι επαφή
Η διόρθωση και ξανάμανά κυριαρχία δεν είναι επαφή και ιδίως στην φάση της κουταβοπεριόδου
Η άφεση του κουταβιού σε διορθώσεις άλλων σκύλων δεν είναι επαφή

Επαφή είναι να χτίσεις καλή σχέση εσύ με τον σκύλο σου. Εσύ ΜΟΝΟΣ με τον ζώο σου!
Τουτέστιν, πετάς ότι άχρηστες καταστάσεις υπάρχουν, εφόσον δεν μπορείς να τις διαχειριστείς λόγω άγνοιας, και εστιάζεις με το να δουλεύεις τον σκύλο μόνος σου.
Αν είσαι άπειρος επέλεξε το λιγότερο κακό!

Έμπειροι ιδιοκτήτες-χειριστές σκύλων αν εντοπίσουν κυριαρχικότητα στα σκυλιά τους τεντώνουν τον σκύλο στην επαφή και την εκπαίδευση για να έχουν με το μέρος τους το μυαλό του σκύλου τους.

Το πήγα πολύ μακριά σαν σκέψη, το ξέρω, έγινα ίσως και πάλι υπερβολικός!

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Και η δικια μου εχει βγαλει ενδειξεις κυριαρχιας αρκετα εντονες για 4,5 μηνων , πχ οταν κανω κατι που δεν της αρεσει (πχ της σκουπιζω τις πατουσες) κανει κλαπ - κλαπ οπως λες με το στομα της τραβωντας τα χειλια πισω δειχνοντας δοντια και πεταει και κανα γαυγισμα , εγω εκει της δινω εντολες, τις κανει στο 90% των περιπτωσεων και φτιαχνει μετα , αν τωρα συνεχισει τοτε τη βαζω τιμωρια στο κλουβι για 10-15 λεπτα. Αν νευριασω και της το δειξω "νευριαζει" πιο πολυ. Δεν ξερω αν κανω σωστα διοτι και εμενα ειναι ο 1ος σκυλος.

grakes

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2016
67
9
28
ευχριστω καταλαβα τα περισοττερα αλλα δεν παιζει μονο με συνομιληκα ενα ειναι το συνομιληκο τα αλλα ειναι πιο μεγαλα

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Και η δικια μου εχει βγαλει ενδειξεις κυριαρχιας αρκετα εντονες για 4,5 μηνων , πχ οταν κανω κατι που δεν της αρεσει (πχ της σκουπιζω τις πατουσες) κανει κλαπ - κλαπ οπως λες με το στομα της τραβωντας τα χειλια πισω δειχνοντας δοντια και πεταει και κανα γαυγισμα , εγω εκει της δινω εντολες, τις κανει στο 90% των περιπτωσεων και φτιαχνει μετα , αν τωρα συνεχισει τοτε τη βαζω τιμωρια στο κλουβι για 10-15 λεπτα. Αν νευριασω και της το δειξω "νευριαζει" πιο πολυ. Δεν ξερω αν κανω σωστα διοτι και εμενα ειναι ο 1ος σκυλος.
Aυτό είναι ξεκάθαρη αντιπαράθεση σε πολύ ήπιο βαθμό λόγω του ότι είναι κουτάβι.

Επέλεξε την μη ανάπτυξη αντιπαράθεσης με το να μην αναπτύσσεις τέτοιες συμπεριφορές ή αν αναπτύσσονται μην διορθώνεις λανθασμένα!

Η περίπτωση σου είναι θέμα κοινωνικοποίησης με το καθάρισμα και λύνεται πολύ μα πολύ εύκολα...απλά...με φαγητό! :)
Δεν είναι συμπεριφορικό, απλά το κουτάβι περιμένει να του διδάξεις το τι πρέπει να κάνει.

Βάλε πχ. το γεύμα της σε ένα μπολ, τοποθέτησε το κάτω ή όπου θες και δούλεψε το κουτάβι με την αναμονή.

Η αναστάτωση προέρχεται από σένα και μόνο, να το ξέρεις. Μπορείς να χειριστείς και χωρίς το μάλωμα στην όλη εξίσωση. Δεν χρειάζεται!

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Aυτό είναι ξεκάθαρη αντιπαράθεση σε πολύ ήπιο βαθμό λόγω του ότι είναι κουτάβι.

Επέλεξε την μη ανάπτυξη αντιπαράθεσης με το να μην αναπτύσσεις τέτοιες συμπεριφορές ή αν αναπτύσσονται μην διορθώνεις λανθασμένα!

Η περίπτωση σου είναι θέμα κοινωνικοποίησης με το καθάρισμα και λύνεται πολύ μα πολύ εύκολα...απλά...με φαγητό! :)
Δεν είναι συμπεριφορικό, απλά το κουτάβι περιμένει να του διδάξεις το τι πρέπει να κάνει.

Βάλε πχ. το γεύμα της σε ένα μπολ, τοποθέτησε το κάτω ή όπου θες και δούλεψε το κουτάβι με την αναμονή.

Η αναστάτωση προέρχεται από σένα και μόνο, να το ξέρεις. Μπορείς να χειριστείς και χωρίς το μάλωμα στην όλη εξίσωση. Δεν χρειάζεται!
Αυτο της το κανω ηδη , πριν φαει , βγει για βολτα κλπ ειναι στο μεινε , και της δινω "μεζε" να μην νευριαζει την ωρα που της σκουπιζω τα πδια κλπ , δε εχω προβλημα μετα το 1ο 1,5 μηνα που εκανε σα τρελη εστρωσε πολυ η μικρη λογω βολτας και οτι της εμαθα καποιες εντολες (τις πολυ βασικες κατσε , κατω , μεινε , μαζι). Το ξερω οτι προερχετε απο μενα ο εκνευρισμος της