Επιθετικότητα αρσενικών προς άλλα αρσενικά. Γιατί;

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Από το μέλος agathe:

Αλήθεια τα αρσενικά όταν βρεθούν με άλλα αρσενικά γιατί αντιδρούν επιθετικά; Εμένα ο δικός μου κυρίως με θηλυκά κάνει παρέα.
Δεν είχα κανένα αρσενικό να το φέρω σ' επαφή
Η υπόλοιπη συζήτηση είναι εδώ

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
καλημέρα,
ας δώσω μερικές παραπάνω λεπτομέρειες. όταν φέραμε τον άρη στο σπίτι, υπήρχε ήδη η ρούνη, ένα θηλυκό γκόλντεν. θέλω να πω δε μεγάλωσε σε απομόνωση. επίσης κάνουν παρέα μ'ένα άλλο θηλυκό ΕΠ. παίζουν, τρέχουν κλπ
όταν βγάζω τον άρη έξω, με λουρί πάντα, και τύχει να συναντήσουμε κάποιο άλλο σκυλί, και δη αρσενικό, τον βλέπεις ότι τσιτώνεται, τραβάει προς το μέρος του, γρυλίζει (που αυτό βέβαια δεν ξέρω αν είναι καθαρή επιθετικότητα ή απλώς θέλει να προσεγγίσει το άλλο σκυλί, να το μυρίσει ίσως, να παίξει. απλώς εγώ δεν αφήνω, γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει). μια φορά, στον περιφραγμένο χώρο που το πάω την ώρα που έτρεχε μέσα, ανοίγει την πόρτα ένας άλλος σκύλος, λίγο μικρότερος του, αλλά πάνω κάτω στα ίδια κυβικά (δε λέω για κείνο το μικρό που ήταν ήδη μέσα στο χωράφι και τη σκαπούλαρε απ'τα κάγκελα). λοιπόν μόλις τον παίρνει είδηση τρέχει προς το μέρος του και τον βούτηξε από το σβέρκο. δεν τον πλήγωσε, αλλά σοκαρίστηκα. βέβαια έτσι κάνει και με τη ρούνη όταν παίζουν. είναι λίγο άγαρμπος. το θέμα είναι ότι το'σκασε απ'την πόρτα και ο δικός μου και ο άλλος προφανώς. ο άρης δεν έλεγε να τον αφήσει και φυσικά δεν μπορούσα να τον πιάσω. ο άρης κυνήγησε τον άλλον μέχρι την αυλή ενός σπιτιού (ίσως να ήταν το δικό του σπίτι, ίσως απλώς βρήκε πόρτα να κρυφτεί). εκεί κατάφερα και τον έπιασα. ευτυχώς ο άλλος σκύλος δεν έπαθε τίποτα, γιατί ξαναεμφανίστηκε την άλλη μέρα. μήπως όλα αυτά είναι ιδέα μου, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα και απλώς θέλει να παίξει;
αλλά γιατί όταν συναντώ άλλους με σκύλο και με δουν με κάποιο από τα δικά μου, η πρώτη τους κουβέντα είναι, είναι αρσενικό ή θηλυκό;
ελπίζω να ήμουν διαφωτιστική και να μην σας μπέρδεψα χειρότερα..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Γιατί είναι αντιζηλοι. Τα αρσενικά συνήθως δε θέλουν αλλά αρσενικά και τα θηλυκά αλλά θηλυκά. Συνήθως είναι ποιος θα επιβληθεί σε ποιον.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο σκύλος ο άλλος μπήκε στην αυλή σου!Τι περίμενες να κάνει ο δικός σου?

Υπάρχουν αρσενικά που είναι μεγαλωμένα έτσι ώστε μπορούν να συνυπάρξουν με άλλα αρσενικά χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα!

Τέλος οι άλλοι σε ρωτούν αν είναι αρσενικό ή θηλυκό γιατί ξέρουν τα δικά τους σκυλιά πως είναι και ότι μπορεί να φαγωθούν άσχετα αν ο δικός σου μπορεί να είναι και ήσυχος!
Και μένα όταν είναι ελεύθερος ο δικός μου στο πάρκο και τύχει να έρθει κάποιος καινούργιος με σκύλο τα μαζεύουν στην αγκαλιά τους τα δικά τους τα σκυλιά,από φόβο?,από προκατάληψη? δεν ξέρω!Από φυσιολογικό έως υστερικό θα το έλεγα αναλόγως την περίπτωση!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
βασικά ο άλλος δεν μπήκε στην αυλή μου, αλλά σ'έναν περιφραγμένο χώρο που το ξαμολάω για να τρέχει, γιατί η αυλή μου δεν είναι πολύ μεγάλη. βέβαια θα μου πεις επειδή εκεί τον πάω κάθε μέρα, προφανώς θα την αισθάνεται σαν δική του, οπότε γι'αυτό αντέδρασε έτσι.

ευχαριστώ στέλιο (τελικά μερικά πράγματα είναι πολύ απλά στην εξήγηση, αρκεί κάποιος να δώσει μια ιδέα...)

Υπογραφή: σούπερμαν φαν κλαμπ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97