Επιθετικός ημίαιμος ελληνικός ποιμενικός

cesar millan

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2012
101
0
Η λυση ειναι μια...... Ο ΠΝΙΧΤΗΣ !!!!

Μαθε σχετικα με αυτον και εφαρμοσε με προσοχη !!!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Η λύση δεν είναι ποτέ μία, ώστε να μπορεί να τη βροντοφωνάζει κάποιος με τόση σιγουριά. Η λύση είναι αυτή που ταιριάζει καλύτερα στον σκύλο, στην ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη του σκύλου, και στην ευχαίρεια του εκπαιδευτή.

Είμαι της γνώμης ότι η εκπαίδευση στο σπίτι μπορεί να φανεί χρήσιμη ιδιαίτερα για κάποιον που πρέπει να τα ξεκινήσει όλα από το μηδέν. Όμως ένα θέμα όπως η επιθετικότητα σε άλλους σκύλους είναι πολλές φορές πιο πρακτικό να δουλευτεί αρχικά σε σχολή ή σε ομαδικά μαθήματα όπου οι συναντήσεις με άλλους σκύλους είναι πιο ελεγχόμενες. Αλλιώς βρίσκεσαι με τον σκύλο και τον εκπαιδευτή να κόβεις βόλτες στα τετράγωνα ελπίζοντας να συναντήσεις σκύλο για να κάνεις εξάσκηση.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Αφού ρε παιδιά λέει πως στο σπίτι δεν έχει πρόβλημα...
Γιατί να γίνουν μαθήματα στο σπίτι???
Γνώμη μου είναι πως αφού έξω έχει το πρόβλημα, εκτός σπιτιού και τα μαθήματα...

Υ.Γ. Soti και εμείς στον Τριάντη έχουμε ξεκινήσει εδώ και μία βδομάδα μαθήματα...Από την έρευνα που έκανα έχω ακούσει τα καλύτερα και έχω δει και σκύλους που έχει εκπαιδεύσει...
Στο χώρο του ΠΑΝΤΑ έχει σκυλιά οπότε πάντα και ερεθίσματα.....
Λογικά θα σε πετύχω κάποια μέρα....

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Η λυση ειναι μια...... Ο ΠΝΙΧΤΗΣ !!!!

Μαθε σχετικα με αυτον και εφαρμοσε με προσοχη !!!
Πως μπορείς να λες ότι η λύση είναι ο πνίχτης χωρίς καν να έχει δει το σκύλο? Είσαι επικίνδυνος. Αν ο σκύλος είναι φοβικός; Πνίχτη;
Αν είναι ανασφαλής; Πνίχτη;
Χωρίς να γνωρίζεις την αιτία του προβλήματος, χωρίς να έχεις δει τι προκαλεί την αντίδραση του προτείνεις πνίχτη; Τι προσπαθείς να επιβάλεις με τον πνίχτη; Πόσο πιο μάτσο είσαι από το σκύλο; Δεν είναι η λύση για όλα ο πνίχτης. Εντάξει καταλαβαίνω να θέλεις ένα καλό heel και να χρησιμοποιήσεις πνίχτη για διόρθωση.
Αλλά εσύ πρέπει να είσαι πραγματικά άσχετος!

cesar millan

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2012
101
0
Οντως δεν εχω δει τον σκυλο, αλλα απο τα λεγομενα και μονο του μελους που ανοιξε το θεμα, η πειρα μου τοσα χρονια που εχω σκυλια εκ των οποιων τα 2 πηγαν σε εκπαιδευτη ,αυτο μου ειπε πως ειναι το σωστο,συγνωμη αν δεν σου αρεσε η αληθεια,αλλα ετσι εχουν τα πραγματα!Αρα δεν ειμαι καθολου επικινδυνος,ισα ισα :)

Πως μπορείς να λες ότι η λύση είναι ο πνίχτης χωρίς καν να έχει δει το σκύλο? Είσαι επικίνδυνος. Αν ο σκύλος είναι φοβικός; Πνίχτη;
Αν είναι ανασφαλής; Πνίχτη;
Χωρίς να γνωρίζεις την αιτία του προβλήματος, χωρίς να έχεις δει τι προκαλεί την αντίδραση του προτείνεις πνίχτη; Τι προσπαθείς να επιβάλεις με τον πνίχτη; Πόσο πιο μάτσο είσαι από το σκύλο; Δεν είναι η λύση για όλα ο πνίχτης. Εντάξει καταλαβαίνω να θέλεις ένα καλό heel και να χρησιμοποιήσεις πνίχτη για διόρθωση.
Αλλά εσύ πρέπει να είσαι πραγματικά άσχετος!

Last edited by a moderator:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
παιδιά σε ένα άρθρο που μου είχε στείλει θετική εκπαιδεύτρια σκύλων έλεγε οτι σε πολλά σκυλιά στα οποάι χρησιμοποιούταν ο πνίχτης,μετά το θάνατό τους,αποδείχθηκε οτι είχαν προβλήματα στην περιοχή του λαιμού (εισοφάγος κλπ)

cesar millan

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2012
101
0
παιδιά σε ένα άρθρο που μου είχε στείλει θετική εκπαιδεύτρια σκύλων έλεγε οτι σε πολλά σκυλιά στα οποάι χρησιμοποιούταν ο πνίχτης,μετά το θάνατό τους,αποδείχθηκε οτι είχαν προβλήματα στην περιοχή του λαιμού (εισοφάγος κλπ)
Παιζει και αυτο ΝΑΙ, αλλα τα ποσοστα ειναι δυσαναλογα του πραγματικου.... Τον πνιχτη δεν θα τον φορας στον σκυλο σου παντα, τον απορριπτεις οταν φθασεις στο επιθυμητο αποτελεσμα.....

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Παιζει και αυτο ΝΑΙ, αλλα τα ποσοστα ειναι δυσαναλογα του πραγματικου.... Τον πνιχτη δεν θα τον φορας στον σκυλο σου παντα, τον απορριπτεις οταν φθασεις στο επιθυμητο αποτελεσμα.....
cesar millan,δε γνωρίζω πως να χειρίζομαι έναν πνίχτη ούτε και έχω διαβάσει για αυτόν ώστε να μπορώ να εκφέρω άποψη, έκανα απλά μία αναφορά γιατί θυμήθηκα πως το είχα διαβάσει.Απο εκεί και πέρα μάλλον εσύ θα ξέρεις καλύτερα:)
Φιλικά

cesar millan

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2012
101
0
Ναι βρε οκ... Δεν ειπα και εγω τπτ, απλα σου ειπα .... :)
Καλυτερα ξερει μονο ο εκπαιδευτης και οχι εγω :p

Soti

Member
6 Απριλίου 2012
13
0
Καλημέρα,
πολύ κοντά στο σπίτι μου ζει ένας εκπαιδευτής ένα νέο παιδί που το παρακολουθούσα να εκπαιδευει το δικό του pitbull λοιπόν τον παρακάλεσα να κάνουμε κάποια μαθήματα με το σκύλο εκτός σπιτιού εννοείται και πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου ο σκύλος πήγαινε δίπλα του με έλάχιστες διορθώσεις δεν γαύγιζε στις γάτες δεν γαύγιζε σε σκυλιά εκτός σε ένα μικρό που ήταν εξαιρετικα΄επιθετικό και σπαστικό. Αυτό που παρατηρούσα ήταν ότι είναι πολύ ήρεμος και σίγουρος και το μεταδίδει στο σκύλο αφού στο τέλος ξάπλωσε στο δρόμο και ήθελε χάδια (δυστυχώς δεν μπορεί να καθήσει στα πίσω πόδια ίσως από δυσπλασία, ίσως από το καλααζαρ). δεν ξέρω πραγματικά τι να πω ίσως όπως λέει και ο cesar η ανασφάλεια που νοιώθω εξω τον κάνει να πα΄ρει την αρχηγία και να θεωρεί ότι πρέπει να μας προστατεύει ??? μάλλον διότι τον πήγαινε κοντά σε ερεθίσματα και δεν αντιδρούσε και μάλιστα από το πρωτο μάθημα. Επίσης δεν χρησιμοποιεί πνίχτη απλά με το κολάρο του κάνει τις διορθώσεις. Θεωρώ τελικά ότι πρέπει να δοκιμάσω με το Σάββα γιατί προφανώς και επικοινωνία έχουν και ξέρει να τον χειρίζεται και δεν χρησιμοποιεί βία. Το θέμα βέβαια ειναι να το καταφέρω εγώ και όχι εκείνος να απολαμβάνουμε τη βόλτα μας οπότε θα δούμε σε λίγες βδομάδες τι αποτελέσματα θα έχουμε ...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.272
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK