Επιθετικοτητα προς αγνωστους

Nefeli2016

Member
20 Αυγούστου 2016
20
9
34
Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας. Θα τις εφαρμοσω και θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα. Ελπιζω να τα καταφερουμε!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Στο δρομο ολα κανονικα. Μας πλησιαζουν ολοι,ακομα και τελειως αγνωστοι γι αυτην και απλα τους μυριζει. Δεν εχει κανει κατι σε καποιον. Απλα το λαθος μου ειναι οτι αγχωνομαι πολυ. Οταν ακουω οτι καποιος θα ερθει σπιτι φοβαμαι παρα πολυ απο την αρχη! Φταιω και εγω με την σταση μου. Αλλα θα κανω αυτο που μου ειπες. Μια ερωτηση μονο! Οταν παμε να ανοιξουμε πορτα να την εχω με το λουρι η οχι?
Σ ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σου! :):)
Θα φροντισεις στο δρομο να βρεις φιλους, να σας συναντανε και να σε ακουμπανε. Να σε αγκαλιαζουν. Ειναι διαφορετικο ο σκυλος να συναντα αγνωστους που δεν σε ακουμπανε κ διαφορετικο ατομα που σε αγγιζουν. Ισως δεις αλλη συμπεριφορα.

Αν φοβασαι οταν καποιος ερθει σπιτι, ο σκυλος μια χαρα αντιδρα. Βλεπει αδυναμια απο εσενα κ παιρνει τα ηνια. Αρα....πρεπει εσυ να ξεθαρρεψεις.

Το λουρι εξαρταται απο το ποσο υπακουο ειναι το σκυλι σε εντολες. Αν δεν ειναι υπακουο, βαλε του λουρι, αλλα οχι οταν ακουσεις το κουδουνι, γιατι θα το συνδεσει οτι συμβαινει κατι κακο. Καθε μερα, βαζε το λουρι στο σκυλο για καποια ωρα μεσα στο σπιτι και αφησε την να κυκλοφορει ετσι. Πιανε την, δινε λιχουδιες, αστην, αφησε την να φαει με αυτο, να κοιμηθει, κτλ... Οταν λοιπον εχεις κανονισει να ερθει επισκεπτης στο σπιτι, δεν θα παραξενευτει που θα φοραει λουρι.

Και επισης να σου πω οτι οταν ερχεται καποιος πριν ανοιξω παντα την βαζω να κατσει αλλα με το που παει να ανοιξει η πορτα πηδαει πανω της και γαυγιζει. Οταν την κλεινω καθεται ξανα και αν παω να ανοιξω τα ιδια. Και τα παραταω μετα!
Το σκυλι καθεται σιωπηλο. Με το που κουνηθει ή γαβγισει, ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ξανακλεινεις την πορτα. Ηρεμει, την ανοιγεις. Κινειται ή γαβγιζει; Ξανα στο "κατσε" και ηρεμο. Κάνεις συνεχεια το ιδιο. Ξανα και ξανα και ξανα και ξανα! Δεν απελπιζεσαι ακομα και αν καθονται οι φιλοι σου μιση ωρα εξω απο το σπιτι. Αν κανεις πισω 1 φορα, το σκυλι Θα σε εκμεταλλευεται οσο θελει κ μπορει. Ετσι και πετυχεις κ ανοιξεις χωρις να αντιδρασει, χαιρετας πρωτα εσυ τους φιλους κ μετα του κανεις νοημα να μυρισει. Διαφορετικα, πρεπει να μεινει κοκαλωμενο στη θεση του.

Nefeli2016

Member
20 Αυγούστου 2016
20
9
34
Λοιπον σημερα στην πρωινη βολτα συναντησαμε μια γνωστη μου ακριβως εξω απο την πορτα του σπιτιου. Δεν ειναι το καλυτερο τα σκυλια γι αυτην, τα φοβαται και δεν εδωσε καμια σημασια σημασια στο δικο μου. Απλα του ειπε ενα "που εισαι εσυ". Επειδη μιλουσαμε εξω απο την πορτα της ειπα να παμε σπιτι καλυτερα και ανεβηκαμε. Το σκυλι δεν εκανε τιποτα! Ανεβηκαμε ολοι μαζι πανω καθισαμε στο σαλονι και ολα καλα. Δεν την ειχε ξαναδει ποτε απλα η διαφορα με αλλες φορες ειναι οτι μπηκαμε ολοι μαζι στο σπιτι. Μετα και μεσα που ημασταν ηταν κυρια! Δεν την ενοχλησε καθολου. Αυτο συνεβει επειδη δεν ηρθε μονη της?

• Like
Reactions: skylakos

Nefeli2016

Member
20 Αυγούστου 2016
20
9
34
Να ρωτησω και κατι αλλο? Και συγγνωμη αν σας εχω ζαλισει! :whistle:
Οταν ειναι στο crate και ερχεται καποιος γιατι δεν δινει καμια απολυτως σημασια. Ουτε καν μας κοιταζει. Πεφτει και κοιμαται!

Nefeli2016

Member
20 Αυγούστου 2016
20
9
34
Ααα πολυ ωραια!! Χαρηκα τωρα. Απλα το crate το ειχα παρει την πρωτη μερα που ηρθε το σκυλι στο σπιτι και το χρησιμοποιουσα παρα πολυ για να εκπαιδευτουμε στο θεμα τουαλετας. Και το εχει συνηθισει απο μικρη! Τα βραδια ας πουμε εκει παει και κοιμαται. Αρα μπορω να το χρησιμοποιω αν πχ ειναι πολυ ανησυχη με την παρουσια καποιου? Σωστα?

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
μην φτασεις στο αλλο ακρο και τους κανεις ολους πειραματοζωα, δεν θελει πολυ να γινει καμια στραβη, ολο και θα σου ξεφυγει καποιο σημαδι του σκυλου...σιγα-σιγα και με πολυ προσοχη.
Αν την βαλεις στο crate οταν αρχισει λαθος συμπεριφορες, θα το συνδυασει με τιμωρια και μπορει μετα να μην το θελει. Καλυτερα απο πριν για να εισαι σιγουρη. Δεν υπαρχει λογος να ρισκαρεις.
Και σου επισημαινω, καλυτερα να απευθυνθεις σε εναν εκπαιδευτη. Απο το forum δεν θα μπορεσεις να κανεις μονη σου εκπαιδευση και να προλαβεις καθε ατυχημα...

Nefeli2016

Member
20 Αυγούστου 2016
20
9
34
Εξηγησα και σε προηγουμενα μηνυματα οτι δεν εχω επιλογες για εκπαιδευση εδω που μενω. Για να παμε σε εκπαιδευτη καπου αλλου ειναι το λιγοτερο μιαμιση ωρα αποσταση και δεν εχω αμαξι. Προς το παρον το προσπαθω μονη μου και με αυτον που εχουμε εδω στην περιοχη που κανονισαμε να ερθει ξανα αυριο να την δει. Μου ειπε οτι θα φερει δυο φιλους του μαζι για να μου δειξει και αυτος τι πρεπει να κανω. Δεν εχω αλλη επιλογη αυτη τη στιγμη. Αρα θα το δουλεψω οσο καλυτερα μπορω,με οτι διαθετω. Απλως δεν ηθελα να παω να αφησω το σκυλι καπου να το εκπαιδευσουν γιατι ετσι δεν θα μπορεσω να καταλαβω αν κανω εγω κατι λαθος! Θελω σπιτι μας να γινεται η εκπαιδευση. Να ειμαι μπροστα. Αν δω οτι δεν υπαρχει καμια βελτιωση θα σκεφτω τι αλλο μπορω να κανω!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αρα μπορω να το χρησιμοποιω αν πχ ειναι πολυ ανησυχη με την παρουσια καποιου? Σωστα?
Χμ...εξαρταται πως θα το χειριστεις.Μπορει να το παρει ως τιμωρια, μπορει και οχι. Αν πιστευεις οτι με καποιον δε θα τα παει καλα κ γνωριζεις οτι θα ερθει σπιτι, βαλε τον κανενα τεταρτο πριν ερθει στο κλουβι και οταν εχετε καθισει με τον φιλο κ τα πινετε κ ειστε χαλαροι, ανοιξε το κλουβι κ ασε το σκυλι να κινηθει οπως θελει (να μεινει στο κλουβι ή να βγει). Μετα, βλεπεις...

Nefeli2016

Member
20 Αυγούστου 2016
20
9
34
Καλησπερα σε ολους! Ειπα να σας ενημερωσω για τις προσπαθειες μας. Δεν εχουμε καταφερει και πολλα πραγματα και η αληθεια ειναι οτι αμφιβαλλω αν θα διορθωθει εντελως η συμπεριφορα της. Εφαρμοσα οσα μ ειπατε. Το σκυλι ηρεμει σχετικα ευκολα οταν μπαινει καποιος σπιτι. Δηλαδη της λεω να κατσει και σταματαει να γαυγιζει κτλ,ηρεμει και δεν κανει τιποτα απολυτως. Εχει μπει ο "αγνωστος" καθεται στο σαλονι και αυτη διπλα του στο κατσε. Οταν ομως της δωσω το ελευθερο να πλησιασει παει και δαγκωνει. Δεν μυριζει το ατομο που εχει μπει και παρολο που βρισκονται στον ιδιο χωρο για αρκετη ωρα ,πλησιαζει και κανει κινηση να δαγκωσει. Την μαλωνω,την ξαναβαζω στο κατσε και περιμενω να χαλαρωσει. Οταν ξαναπλησιασουμε παλι τα ιδια. Γενικα παρατηρησα οτι θα προσπαθησει 3-4 φορες να δαγκωσει και μετα την τεταρτη προσπαθεια θα μυρισει. Ελπιζω συνεχιζοντας να πετυχουμε κατι καλυτερο. Επισης εβαλα ατομα που συνανταμε τυχαια στη βολτα να με παιρνουν αγκαλια και να με ακουμπανε. Στον πρωτο που το εκανε αυτο γαυγισε και ηταν καπως στην τσιτα οσο ηταν διπλα μας. Γενικα δεν εχει παει να δαγκωσει ατομο που με ακουμπαει αλλα οταν καποιος πλησιαζει πολυ κοντα ειναι σε επιφυλακη. Τα ματια της καρφωμενα πανω του και δεν ειναι εντελως χαλαρη!

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Καλησπερα σε ολους! Ειπα να σας ενημερωσω για τις προσπαθειες μας. Δεν εχουμε καταφερει και πολλα πραγματα και η αληθεια ειναι οτι αμφιβαλλω αν θα διορθωθει εντελως η συμπεριφορα της. Εφαρμοσα οσα μ ειπατε. Το σκυλι ηρεμει σχετικα ευκολα οταν μπαινει καποιος σπιτι. Δηλαδη της λεω να κατσει και σταματαει να γαυγιζει κτλ,ηρεμει και δεν κανει τιποτα απολυτως. Εχει μπει ο "αγνωστος" καθεται στο σαλονι και αυτη διπλα του στο κατσε. Οταν ομως της δωσω το ελευθερο να πλησιασει παει και δαγκωνει. Δεν μυριζει το ατομο που εχει μπει και παρολο που βρισκονται στον ιδιο χωρο για αρκετη ωρα ,πλησιαζει και κανει κινηση να δαγκωσει. Την μαλωνω,την ξαναβαζω στο κατσε και περιμενω να χαλαρωσει. Οταν ξαναπλησιασουμε παλι τα ιδια. Γενικα παρατηρησα οτι θα προσπαθησει 3-4 φορες να δαγκωσει και μετα την τεταρτη προσπαθεια θα μυρισει. Ελπιζω συνεχιζοντας να πετυχουμε κατι καλυτερο. Επισης εβαλα ατομα που συνανταμε τυχαια στη βολτα να με παιρνουν αγκαλια και να με ακουμπανε. Στον πρωτο που το εκανε αυτο γαυγισε και ηταν καπως στην τσιτα οσο ηταν διπλα μας. Γενικα δεν εχει παει να δαγκωσει ατομο που με ακουμπαει αλλα οταν καποιος πλησιαζει πολυ κοντα ειναι σε επιφυλακη. Τα ματια της καρφωμενα πανω του και δεν ειναι εντελως χαλαρη!
Γεια σου και παλι.

Προσωπικα αν δεν ειμαι η ιδια μπροστα σε μια κατασταση και δεν εχω βιωσει οτι συμβαινει προσωπικα, αποφευγω να δινω πολυ συγκεκριμενες συμβουλες γιατι μπορει να φταιει κατι που ισως εσυ κανεις λαθος/συμπεριφορα του σκυλου που εχεις παρεξηγησει αθελα σου/εχεις εκλαβει κατι λανθασμενα κλπ κλπ.

Αυτο που θα σου προτεινω ειναι το εξης...οταν κανονιζεις να ερθει καποιος σπιτι, λιγο πριν φτασει δοκιμασε να την βγαλεις εξω απο το σπιτι και να τον περιμενετε μαζι. Κατα την αφιξη του επισκεπτη, αν και εφοσον δεκτει και ο ιδιος να συμμετεχει, δωσε της λιγο χρονο να τον προσεγγισει & να ηρεμησει και μετα ανεβειτε ολοι παρεα στο σπιτι...ισως νιωσει πιο ανετα ετσι...

Το σκυλι ειναι υπερπροστατευτικο και δειχνει ανασφαλεια με κοσμο...πιστευω πως σε καθε περιπτωση θα πρεπει να συμβουλευτεις εμπειρο εκπαιδευτη οπως σου ειχε ξαναπει. Μην το αμελεις, οποτε εχεις την ευκαιρια (απο αποψη χρονου και χρηματος) βαλ'το στο προγραμμα...

Ως τοτε, μην το δουλευεις στα ορια εχοντας τους επισκεπτες ως τα...''πειραματοζωα''..καταλαβαινεις τι εννοω. Μην ρισκρεις την ακεραιότητα τους διοτι τετοια συμπεριφορα ειναι πρωτογνωρη για εσενα και λογικο να μην ξερεις να την χειριστεις σωστα. Προς αποφυγην δυσαρεστων συμβαντων...

Και αφου ειπες πως χαλαρωνει στο crate, μεχρι να εμπιστευτεις επαγγελματια, ασε την εκει κατα τις επισκεψεις....

[Κατι τελευταιο: Η σχεση σας πως ειναι γενικοτερα με λιγα λογια? Ειναι υπακουη? Εννοω, εισαι απολυτη μαζι της οσο αφορα την εκπαιδευση της σε βολτα, εντολες κλπ ή περναει συνηθως το δικο της? Επισης, οταν την μαλωνεις με ποιο τροπο το κανεις?]

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Δηλαδή το σκυλί κάθεται απολύτως ήρεμο για 4-5' και μόλις του δώσεις το ελεύθερο πάει να δαγκώσει κατευθείαν; κάτι δεν στέκει, κάτι δεν βλέπεις στον σκύλο σου.
Άσε τα πειράματα γιατί θα αρπάξει κάποιον κανονικά και βρες τρόπο να σε βοηθήσει εκπαιδευτής. Μέχρι τότε βάζε το σκυλί στο crate αφού δεν έχει και θέμα, όταν έχεις κόσμο, για να είστε όλοι ήσυχοι.

Last edited:

Nefeli2016

Member
20 Αυγούστου 2016
20
9
34
Τις πρωτες φορες ηρθαν φιλοι του εκπαιδευτη και οχι δικοι μου και γενικα οσες φορες εχει γινει αυτο ειναι μπροστα. Αυτος μου ειπε να βαζω το σκυλι να κατσει και οταν ηρεμει να την αφηνω να μυρισει. Βεβαια δεν γινοταν ακριβως αυτο.
Haris Drazen καθεται ηρεμη και μετα θα παει να δαγκωσει χωρις προειδοποιηση. Μπορει να εχουν περασει και 10 λεπτα που καθεται διπλα απο τον επισκεπτη και οταν της δωθει η ευκαιρια παει και δαγκωνει.
Επειδη αγχωνομαι παρα πολυ και φοβαμαι μην εχουμε κανενα ατυχημα σκεφτομαι απο δω και περα οποιος ερχεται σπιτι απλα να πηγαινουμε να τον περιμενουμε εμεις απεξω απο την πορτα. Οσες φορες το εχουμε κανει ετσι δεν αντιδρα,ουτε δαγκωνει. Αν γυρισουμε ολοι μαζι σπιτι και δεν μπει μονος του καποιος ολα καλα. Ο εκπαιδευτης επιμενει οτι μεταδιδω το αγχος μου στον σκυλο και οτι φταιω εγω. Ισως και να ειναι ετσι. Δεν ξερω!
Kodagoshe γενικα με ακουει ναι! Δεν εχω προβλημα σε αυτο. Τα παμε πολυ καλα.
Να σας πω και καποια αλλα πραγματα που εμαθα και ισως παιζουν ρολο. Ρωτησα αυτους μου την εδωσαν πως την απεκτησαν κτλ. Μου ειπαν οτι ειχε ενα φιλος τους, τους γονεις της. Γεννησε η μανα και τους εδωσε το ενα. Τους ειπα να ρωτησουν για τους γονεις της και μου ειπαν οτι ετσι ειναι και αυτοι. Χαρακτηριστηκα μου απαντησαν οτι δεν μπαινει ανθρωπος στο σπιτι. Παιζει και θεμα κληρονομικοτητας η οχι??

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Φυσικά και παίζει. (Και) Για αυτό φωναζουμε ότι δεν πρέπει να ζευγαρωνουμε τα σκυλιά μας...τι κατάφεραν τώρα αυτοί οι άνθρωποι; απλά φρόντισαν να φέρουν στον κόσμο ορισμένα (ακόμα) σκυλιά με δύστροπο χαρακτήρα...
Καλά κι εσύ, δεν είχες ρωτήσει τίποτα για την προέλευση του σκύλου; και οι γνωστοί σου που στο έδωσαν δεν σου είχαν πει τίποτα; γιατί στο πάσαραν μέσα σε μια βδομάδα το σκυλί; τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά...

Last edited:

Nefeli2016

Member
20 Αυγούστου 2016
20
9
34
Δεν ηξερα γενικα γιατι δεν ειχα δικο μου σκυλο. Ειχαμε και εχουμε στο σπιτι σκυλια αλλα παντα αδεσποτα που τα μαζευαμε απο το δρομο. Ποτε δεν ειχα ψαχτει και δεν ηξερα τι ειναι σωστο. Αφου απεκτησα τον σκυλο ασχοληθηκα. Και δεν ειχα ψαχτει γιατι δεν ηταν κατι που ειχα στο προγραμμα. Απλα προεκυψε!
Λοιπον αυτοι οταν μου εδωσαν τον σκυλο μου ειχαν πει τοτε οτι ειναι τα εξοδα,οι τριχες κτλ κτλ. Αυτα τα γνωστα. ΤΩΡΑ που ψαχτηκα εμαθα οτι ηταν επιθετικο (35 ημερων το πηραν αρα δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα επιθετικοτητας) με τα παιδια τους και αυτα το χτυπουσαν. Τι εχει τραβηξει και αυτο το καημενο το σκυλακι μου!!

Nefeli2016

Member
20 Αυγούστου 2016
20
9
34
Οχι δεν εχω προβλημα. Απλα σκεφτομαι μεσα σε ολα αυτα τι θα ηταν καλυτερο. Να υποδεχομαστε μαζι τους επισκεπτες, να ειναι στο crate, να ειναι δεμενη για καποιες ωρες...? Τι απ' ολα να κανω?? Ιδανικα θα ηθελα να τους υποδεχεται ολους μες στην τρελη χαρα αλλα αυτο μαλλον δεν μπορω να το πετυχω!