Επιθετική συμπεριφορά ?

pfousian

New Member
6 Αυγούστου 2013
2
0
Εχω 1 ριτρίβερ 14 μηνών αρσενικό το οποίο είναι απιστευτα φιλικό και υπακουο (αν κ καπαοιες φορες δείχνει χαρακτήρα ). Τον έχουμε στο σπίτι μας μέσα όπου ζούμε η γυναίκα μου και η κόρη μου. Εκτός απο κάποιες στιγμές που τον δένουμε στο μπαλκόνι. Το ζώο είναι πολύ φιλικό με τα άλλα σκυλιά παιδιά μεγάλους περαστικούς εκτος όταν δεί κάποια συκεκριμένα σκυλιά τα οποία είναι ελεύθερα και κάποια τα οποία τον γαβγίζουν στην βόλτα μας (με λουρί πάντα η βόλτα) οταν διασταυρωθούν οι δρόμοι μας ενω δεν δίνει καμία σημασία σε σκυλιά αυλής που τον γαυγίζουν οταν περναμε απο μπροστά τους.. Εχθές λοιπόν συναντηθήκαμε με ενα μικρόσωμο τυπου μπουλντογκ που γαυγίζει τον δικό μου και βγήκε πάλι εκτός εαυτού μέχρι κ εμένα προσπάθησε να δαγκάσει. Βέβαια μόλις ακούμπησε τα δόντια του. αλλα δεν μπορούσα να τον συνεφέρω. Τις άλλες φορές κόντηνα το λουρί του και με βιαστικό βήμα απομακρυνόμασταν. εχθές δεν μπορόυσα να τον κουμαντάρω Οπως προανέφερα το ζώο είναι πολύ φιλικό στο μέρος που τον αφήνω ελέυθερο παίζει με τα α΄λλα σκυλιά που ακομα κ όταν πάνε να το απειλήσουν με με κάποια δαγκωματιά αυτός δεν αντιδράει. Το πρόβλημα μου εστιάζεται σε μερικά σκυλία μόνο. Πιστεύω οτι έγινα κατανοητός και αναμένω απόψεις.

Fotis_B

Active Member
7 Φεβρουαρίου 2012
27
18
Χαλάνδρι
Συμβουλέψου ειδικό για βασική υπακοή και κατ'επέκταση υπακοή on leash.Από εκεί και πέρα το πόσο κυριαρχικό είναι ένα ζώο δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του αλλά με τον χαρακτήρα του,ο σκύλος σου "απαντούσε" στην εκδήλωση κυριαρχικής συμπεριφοράς του άλλου σκύλου.Το ότι πήγε να σε δαγκώσει ο σκύλος σου που έγραψες οφείλεται στο στρες που είχε εκείνη την ώρα και δεν είχε πρόθεση να δαγκώσει εσένα.Τα δαγκώματα που έγραψες άλλων σκύλων στον δικό σου την ώρα που παίζουν μάλλον έχουν ύφος παιχνιδιού.Ο σκύλος σου να παίζει μόνο με σκύλους ισορροπημένους που γνωρίζεις και να είσαι σε ετοιμότητα να τον μαζέψεις όταν έρχεται ένας άλλος άγνωστος σκύλος.Τώρα,την ώρα της βόλτας όταν πηγαίνεις να διασταυρωθείς με σκύλο και καταλαβαίνεις ότι η κατάσταση θα ξεφύγει ή αλλάζεις δρόμο ή περνάς επίτηδες με σκοπό να τον διορθώσεις όταν πάει να ''ασχοληθεί'' με τον άλλον με σκοπό να καταλάβει ότι πρέπει να αδιαφορεί.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήλθες, στο φόρουμ!:)
Και καλώς ήλθες, στον "μαγικό" κόσμο του αρσενικού σκύλου!!!:D

1. ...το οποίο είναι απιστευτα φιλικό και υπακουο (αν κ καπαοιες φορες δείχνει χαρακτήρα )...

2. ...Τον έχουμε στο σπίτι μας μέσα όπου ζούμε η γυναίκα μου και η κόρη μου. Εκτός απο κάποιες στιγμές που τον δένουμε στο μπαλκόνι.

3. ...Το ζώο είναι πολύ φιλικό με τα άλλα σκυλιά παιδιά μεγάλους περαστικούς εκτος όταν δεί κάποια συκεκριμένα σκυλιά τα οποία είναι ελεύθερα και κάποια τα οποία τον γαβγίζουν στην βόλτα μας (με λουρί πάντα η βόλτα) οταν διασταυρωθούν οι δρόμοι μας...

4. ...ενω δεν δίνει καμία σημασία σε σκυλιά αυλής που τον γαυγίζουν οταν περναμε απο μπροστά τους..

5. ...Εχθές λοιπόν συναντηθήκαμε με ενα μικρόσωμο τυπου μπουλντογκ που γαυγίζει τον δικό μου και βγήκε πάλι εκτός εαυτού μέχρι κ εμένα προσπάθησε να δαγκάσει...

6. ...είναι πολύ φιλικό στο μέρος που τον αφήνω ελέυθερο παίζει με τα άλλα σκυλιά που ακομα κ όταν πάνε να το απειλήσουν με με κάποια δαγκωματιά αυτός δεν αντιδράει...
1. Λοιπόν... Αν κατάλαβα καλά, η φράση "δείχνει χαρακτήρα", σημαίνει "αγριεύει"? "τσαμπουκαλεύεται"?
Αν ναι, τότε ΔΕΝ δείχνει χαρακτήρα... το αντίθετο μάλιστα! Τα Retrievers διακρίνονται ακριβώς γι' αυτό: ΔΕΝ "δείχνουν χαρακτήρα", δεν τσαντίζονται, σε δύσκολες συνθήκες...
Αυτό σημαίνει κάποια ανάγκη από εκπαίδευση βασικής υπακοής, ίσως?

2. Δεν γράφω για να χαϊδέψω τα αυτιά σου, έτσι? Οπότε μη με παρεξηγείς...
Γιατί τον δένετε στο μπαλκόνι? Και δεν τον αφήνετε ελεύθερο στο μπαλκόνι αυτές τις λίγες στιγμές?
Εκτός αν δεν είναι λίγες οι στιγμές και αποκτά άγχος και καταστρέφει γλάστρες κλπ...

3. Γενικά, αν συμβαίνει αυτό μόνο με ορισμένα σκυλιά, είναι η "χημεία" με τα σκυλιά αυτά. Η Βασική Υπακοή θα βοηθάει...

4. Εξυπνος σκύλος!!!
Αυτό το κάνουν ακόμα και τα πιο dog aggressive (αλλά έξυπνα) σκυλιά: Ξέρουν ότι, εκεί μέσα, δεν έχουν πρόσβαση στον άλλο σκύλο!

5. Retriever που πάει να "γυρίσει" στο "αφεντικό" του, χρειάζεται άμεσα εκπαιδευτή (καλό και υπεύθυνο) για τον χειρισμό αυτών των συμπεριφορών...

6. Και ερχόμαστε στο βασικό - φαντάζομαι είδες τη λέξη σου, που τόνισα:

Ενας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σκύλος, που θα φορτιστεί έντονα (κυρίως, όταν κάποιος εισβάλλει μέσα στην ακτίνα ασφαλείας του), έχει 3 επιλογές:
- Να παγώσει ακίνητος, ή να πέσει κάτω ή ανάσκελα και να υποταχτεί (Freeze)...
- Να το βάλει στα πόδια (Flight)...
- Να επιτεθεί (Fight)...

Ενας ΔΕΜΕΝΟΣ σκύλος, χάνει μία (ίσως, την πιο επιθυμητή σ' αυτόν) εναλλακτική λύση:
Δεν μπορεί να το βάλει στα πόδια... οπότε:
Αν δεν είναι ο τύπος (χαρακτήρας - ταμπεραμέντο) του σκύλου που υποτάσσεται... ποιά είναι η μόνη επιλογή που του απομένει? ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ !!!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
α κι εμενα η ζηνα που δεν ειναι αρσενικος στη βολτα αν δει καποιο σκυλι και της γυρισει το ματι γινεται βελζεβουλ και δεν μαζευεται με τιποτα ουτε ακουει τιποτα εκεινη την ωρα,,,, θελει μονο να το αρπαξει στα δοντια της ==))

pfousian

New Member
6 Αυγούστου 2013
2
0
Καλώς ήλθες, στο φόρουμ!:)
Και καλώς ήλθες, στον "μαγικό" κόσμο του αρσενικού σκύλου!!!:D

1. Λοιπόν... Αν κατάλαβα καλά, η φράση "δείχνει χαρακτήρα", σημαίνει "αγριεύει"? "τσαμπουκαλεύεται"?
Αν ναι, τότε ΔΕΝ δείχνει χαρακτήρα... το αντίθετο μάλιστα! Τα Retrievers διακρίνονται ακριβώς γι' αυτό: ΔΕΝ "δείχνουν χαρακτήρα", δεν τσαντίζονται, σε δύσκολες συνθήκες...
Αυτό σημαίνει κάποια ανάγκη από εκπαίδευση βασικής υπακοής, ίσως?

2. Δεν γράφω για να χαϊδέψω τα αυτιά σου, έτσι? Οπότε μη με παρεξηγείς...
Γιατί τον δένετε στο μπαλκόνι? Και δεν τον αφήνετε ελεύθερο στο μπαλκόνι αυτές τις λίγες στιγμές?
Εκτός αν δεν είναι λίγες οι στιγμές και αποκτά άγχος και καταστρέφει γλάστρες κλπ...

3. Γενικά, αν συμβαίνει αυτό μόνο με ορισμένα σκυλιά, είναι η "χημεία" με τα σκυλιά αυτά. Η Βασική Υπακοή θα βοηθάει...

4. Εξυπνος σκύλος!!!
Αυτό το κάνουν ακόμα και τα πιο dog aggressive (αλλά έξυπνα) σκυλιά: Ξέρουν ότι, εκεί μέσα, δεν έχουν πρόσβαση στον άλλο σκύλο!

5. Retriever που πάει να "γυρίσει" στο "αφεντικό" του, χρειάζεται άμεσα εκπαιδευτή (καλό και υπεύθυνο) για τον χειρισμό αυτών των συμπεριφορών...

6. Και ερχόμαστε στο βασικό - φαντάζομαι είδες τη λέξη σου, που τόνισα:

Ενας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σκύλος, που θα φορτιστεί έντονα (κυρίως, όταν κάποιος εισβάλλει μέσα στην ακτίνα ασφαλείας του), έχει 3 επιλογές:
- Να παγώσει ακίνητος, ή να πέσει κάτω ή ανάσκελα και να υποταχτεί (Freeze)...
- Να το βάλει στα πόδια (Flight)...
- Να επιτεθεί (Fight)...

Ενας ΔΕΜΕΝΟΣ σκύλος, χάνει μία (ίσως, την πιο επιθυμητή σ' αυτόν) εναλλακτική λύση:
Δεν μπορεί να το βάλει στα πόδια... οπότε:
Αν δεν είναι ο τύπος (χαρακτήρας - ταμπεραμέντο) του σκύλου που υποτάσσεται... ποιά είναι η μόνη επιλογή που του απομένει? ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ !!!
Κατ΄αρχάς ευχαριστώ για το καλωσόρισμα κ την άμεση ανταπόκριση

1- Οχι δεν αγριεύει με τίποτα παρά μόνο θα παραβλέψει τις εντολές μας και θα τσακίσει καμιά παντόφλα θα πάει στην κουζίνα αγνοόντας μας επιδεικτικά. Γρυλίζει μόνο οταν τρωει το πέτσινο κοκαλο και οταν έχει για φαι πιλαφάκι με κοτόπουλο.

2- Αυτοί που χαιδεύουν αυτιά λένε μόνον αυτά που θέλει να ακούσει κάποιος. Το αγαπημένο του σπορ είναι το μάσημα. Τον δένουμε για να αποφύγουμε ατυχήματα πχ να φάει το καλώδιο να ξεπατώσει τις γλάστρες η να αποτελειώσει το φάγωμα απο το σαλονάκι μπαμπού που το αφησε στη μέση κ το λιγουρεύται ακόμη. Οι ώρες που είναι δεμένος είναι 12 με 6 το πρωί. Εξυπακούεται Οτι τώρα που λιγοστεύουν τα μασήματα θα είναι ελέυθερος.

3- Το πρόβλημα δεν είναι ο σκύλος αλλα το αφεντικό του. Εχθες στις βόλτες που τον έκανα το δουλέψαμε κ είχε σημαντική βελτίωση. Μόλις είδα τα σκυλια το χαιδευα τον μιλούσα κ τραβολυσα την προσοχή του επάνω μου. Ειχε βελτιωση λιογ γρυλισε γαύγισε αλλα το προσπε΄ρασαμε. Πιστευω στις επόμενες βόλτες θα το ολοκληρώσουμε.

4- Ειναι πραγματικά πανέξυπνος δεν είναι τυχαίο το οτι οταν πήγαμε με την κόρη μου για υιοθετήσουμε ενα κουτάβι ηρθε απο μόνος του απο τα εξι αδέλφια του κ μας υιοθέτησε αυτός. Ολη μας η οικογενειακη δραστηριοότητα ειναι πλεον συμφωνα με τις αναγκες του ζώου.

5 - Δεν πιστευω οτι θα με δάγκανε το πιο πιθανό είναι οτι το σωμα μου ηταν σε λαθος θεση κ μόλις ακουμπησε 2 φορές τα δοντια του αλλαξε θεση το κεφαλι του Αν ηθελε να με δαγκώσει εκείνη η στιγμή ηταν η ευκαιρία της ζωής του. εκτός εαυτού κ τα νευρα τσατάλια. Επαναλαμβάνω οτι το αναλογα με το αφεντικό είναι κ ο σκύλος.

6- πραγματικά οταν τον έχω ελεύθερο είμαι πιο σίγουρος γιατί εποπτεύω τον χώρο κ οταν δω κατι παραξενο τον φωνάζω κ τον δενω. αλλα κ αυτός συμπεριφέρεται διαφορετικά οταν ειναι ελεύθερος. Θελω να πιστεύω οτι εχω ενα σκυλο ισσοροπημενο κ ικανοποιημένο

Σας ευχαριστω όλους για τις απαντησεις σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΟΝΟΝ ΚΑΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.264
Μέλη
20.041
Νεότερο μέλος
Tarotzouro