Εχω 1 ριτρίβερ 14 μηνών αρσενικό το οποίο είναι απιστευτα φιλικό και υπακουο (αν κ καπαοιες φορες δείχνει χαρακτήρα ). Τον έχουμε στο σπίτι μας μέσα όπου ζούμε η γυναίκα μου και η κόρη μου. Εκτός απο κάποιες στιγμές που τον δένουμε στο μπαλκόνι. Το ζώο είναι πολύ φιλικό με τα άλλα σκυλιά παιδιά μεγάλους περαστικούς εκτος όταν δεί κάποια συκεκριμένα σκυλιά τα οποία είναι ελεύθερα και κάποια τα οποία τον γαβγίζουν στην βόλτα μας (με λουρί πάντα η βόλτα) οταν διασταυρωθούν οι δρόμοι μας ενω δεν δίνει καμία σημασία σε σκυλιά αυλής που τον γαυγίζουν οταν περναμε απο μπροστά τους.. Εχθές λοιπόν συναντηθήκαμε με ενα μικρόσωμο τυπου μπουλντογκ που γαυγίζει τον δικό μου και βγήκε πάλι εκτός εαυτού μέχρι κ εμένα προσπάθησε να δαγκάσει. Βέβαια μόλις ακούμπησε τα δόντια του. αλλα δεν μπορούσα να τον συνεφέρω. Τις άλλες φορές κόντηνα το λουρί του και με βιαστικό βήμα απομακρυνόμασταν. εχθές δεν μπορόυσα να τον κουμαντάρω Οπως προανέφερα το ζώο είναι πολύ φιλικό στο μέρος που τον αφήνω ελέυθερο παίζει με τα α΄λλα σκυλιά που ακομα κ όταν πάνε να το απειλήσουν με με κάποια δαγκωματιά αυτός δεν αντιδράει. Το πρόβλημα μου εστιάζεται σε μερικά σκυλία μόνο. Πιστεύω οτι έγινα κατανοητός και αναμένω απόψεις.