Λοιπόν επέστρεψα
1/Ξέρω ακριβώς τι σκύλο πήρα αλλά δεν πιστέυω ότι όλα τα ροτ, τα τσιόρνυ, τα ντοπερμαν, τα πιτ πουλ, έχουν αυτή τη συμπεριφορά όταν συναντάνε ένα σκύλο. Έχω πχ ένα αρσενικό τσιόρνι στη γειτονιά μου που είναι κύριος με όλα τα σκυλιά(το μόνο που κάνει είναι να τα διώχνει με κάνα γαύγισμα και κάνα γρύλισμα αλλά δεν έχει ποτέ επιτεθεί για να δαγκώσει).Αν ήταν έτσι θα είχαν εξαφανιστεί όλες οι υπόλοιπες φυλές.
2/Δεν τον λύνω ποτέ, αντιθέτως αντιπαθώ βαθύτατα αυτούς που ξαμολάνε τα σκυλιά τους σαν να μη τρέχει τίποτα, απλά έχουν έρθει σ΄επαφή ΠΑΝΤΑ με λουρί και εν τω μεταξύ το τελευταίο διάστημα τον έχω υπό στενή παρακολούθηση για να καταλάβω γιατί συμπεριφέρεται έτσι και να συμπεριφερθώ κι εγώ αναλόγως.
3/Το θέμα μου σ΄αυτό το post δεν ήταν να ζητήσω τρόπους να τον κρατήσω, άμα θέλω θα τον κρατήσω είτε με σαμάρι, είτε με στηθόλουρο, είτε με απλό λουρί και αυτό κάνω, δεν μου έχει φύγει ποτέ ο σκύλος απ΄τα χέρια...Παρόλο΄αυτά έχω ήδη παραγείλει πνίχτη(Denis???
)Θα ήθελα λίγη βοήθεια για να καταλάβω την συμπεριφορά του.
4/Άμα δω εγώ πρώτη τον άλλο σκύλο αλλάζω πεζοδρόμιο, αλλά άμα τον δει ο Dante και αρχίζει και γρυλλίζει(αλήθεια το κάνει πιο συχνά όταν είμαστε παρέα μεγάλη και έρχεται ξαφνικά από το πουθενά ένας σκύλος, έχετε καμιά ιδέα γιατί?) τον βάζω στο κάτσε και μετά τον παίρνω και φεύγουμε.
5/Ο σκύλος δεν έχει ποτέ δαγκωθεί, για την ακρίβεια το dogo του έπιασε μαλλιά(ψευτοδαγκώματα κυριαρχικά), ο Dante τσατίστηκε γιατί τον καβάλησε, όχι γιατί κατάλαβε δάγκωμα(μάλλον δεν είχα εξηγήσει καλά το περιστατικό)
6/Στο ομαδικό που παρακολουθήσαμε ήταν κύριος, άρα καταλαβαίνει ότι τότε είναι μάθημα και πρέπει να κάτσει καλά και δεν ξέρω αν αυτό θα βοηθούσε...
7/Μήπως έχει να κάνει με την εργασία που ήδη ξεκινήσαμε, και λέει (λέω εγώ τώρα, δεν ξέρω)αφού γαυγίζω και δαγκώνω άνθρωπο, το σκύλο τον έχω για πλάκα???Εδώ συμφωνώ απόλυτα με την Κορίνα και την Κατερίνα, όντως δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, όταν ο σκύλος κάνει σωματοφυλακή, τα μάτια μας 14
Και συμπληρώνω επίσης ότι αυτό είναι έναν επιπρόσθετο στοιχείο που δεν υπήρχε όταν κάναμε βασική υπακοή...
8/Άρα Κορίνα, να τον βάζω στο κάτσε πριν γρυλλίσει???
9/Αφού ξεκινήσαμε τέτοια εργασία, ο σκύλος εννοείται θα μαζευτεί στη συνέχεια με υπακοή αν χρειαστεί, που εγώ είμαι σίγουρη ότι θα χρειαστεί, γιατί τώρα το κάτσε, και το ξάπλα στο ομαδικό, τα κάνει τέλεια ο χοντρούλης, άρα τι να του προσφέρει παραπάνω το ομαδικό?
10/Dr Zhivago, αυτό ακριβώς κάνει, κλαίει και στο καπάκι γρυλλίζει...
Εγώ τον παίρνω και φεύγουμε, γιατί όταν μας έχει συμβεί, συνήθως είναι με αδέποτο που δεν το κρατάει κανείς και δεν έχω χρόνο για εντολές...Θα έρθει το άλλο και θα τον κάνει με τα κρεμμυδάκια..
11/Άμα είναι δεσποζόμενος ο άλλος και όχι λυτός, τον βάζω στις εντολές...
12 και τελαυταίο/Δεν μπορώ με τίποτα να τον σηκώσω, ούτε για πλάκα!