Επιθετική (;) συμπεριφορά κόκερ

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ξερεις περιπτωσεις σκυλων που βοηθηθηκαν δηλαδη? περιπτωσεις σκυλων με range syndrom....ο σκυλος δαγκωνει χωρις λογο...γι'αυτο λεγεται αιφνιδιας επιθετικοτητας...απροσμενα....μη μπερδευεσαι....
μπορεις να εκπαιδευσεις τη μνημη ενος ανθρωπου ας πουμε που πασχει απο αλτσχαιμερ?
εγω μπορω να κανω τα παντα αλλα εσυ ακομα δε το χεις καταλαβει:D

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Τέτοια συμπεριφορά μπορεί να την εμφανίσει οποιοσδήποτε ανεκπαίδευτος σκύλος,και χωρίς να είναι ιδιαίτερα κυριαρχικός.
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για ανεκπαίδευτους ιδιοκτήτες.

Νομίζω πως είναι πολύ βιαστικό το συμπέρασμα ότι ο σκύλος πάσχει από σύνδρομο rage,χωρίς τουλάχιστον να αποκλείσεις τα άλλα πιθανά ενδεχόμενα.
Σε αυτό έχεις δίκιο. Αλλά το παίρνουμε σαν μια πιθανότητα λόγω της φυλής. Το σκυλάκι πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία υιοθεσίας από άλλον, πρέπει να το δει οπωσδήποτε εκπαιδευτής. Να μιλήσει αναλυτικά κ με τν οικογένεια να προτείνει κτ βάσει στοιχείων όχι υποθέσεων που κάνουμε εμείς τωρα...

Baloo

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2011
179
2
13
Κρήτη
Με συγχωρείτε που δεν απάντησα αμέσως στα ερωτήματά σας, όμως πρέπει να δουλεύω όλη μέρα (όσο έχω ακόμα δουλειά...)
Λοιπόν, το σκυλάκι φυσικά δεν είναι από εκτροφέα, αγοράστηκε από pet shop του Ηρακλείου που μάλιστα υποσχέθηκε και perigree στους νέους κηδεμόνες του, αλλά ποτέ δεν το έδωσε. Όχι ότι θα σήμαινε και τίτοπα, για την ιστορία το λέω.
Είναι καφέ και έχει στειρωθεί.
Σε συζήτηση που έκανα με την συνάδελφο μου είπε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η αγγελία. Επειδή δεν ξέρω τι είδους εξετάσεις έκανε ο κτηνίατρος πριν καταλήξει στην πρόταση για ευθανασία, θα προσπαθήσω σε συνεργασία με τη φιλοζωική να το αξιολογήσει εκπαιδευτής για να δούμε στη συνέχεια το θέμα της αγγελίας.
Αν όμως και ο ειδικός στη συμπεριφορά των σκυλιών καταλήξει ότι έχει αυτό το σύνδρομο τότε θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κατάλληλος νέος κηδεμόνας.

mylab

Member
24 Αυγούστου 2011
10
0
Ζάκυνθος
Πολύ θλιβερό το όλο θέμα με αυτό το σύνδρομο...:(
Υπάρχει τρόπος να μάθει ένας ιδιοκτήτης εάν το σκυλάκι του πάσχει από το σύνδρομο εφόσον δεν το έχει εκδηλώσει;

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Το σύνδρομο απο όσο ξέρω εμφανίζεται σε νεαρές ηλικίες..ιδου τι λέει και στην wikipedia
Dr. Roger A. Mugford, to whom the term is attributed,[4] identified that the problem starts on average at around seven and a half months old in English Springer Spaniels. However some of his research subjects showed signs at as early as three months and as late as two years. He did find however that many dogs displayed their first symptoms on or around one of the five critical learning periods identified in dogs. These occur at six weeks old, 12 weeks old, 24 weeks or six months, one year old and two years old.[4]

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97