Επιθεση απο σκυλο Αγ.Βερναρδου

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) @johnk 4β, γιατί? πώς μπορεί να επηρεάσει;

2) Επίσης με τον καναπέ τι? Να ήταν καποτε προνόμιο του, που το έχασε και βλέποντας το μωρό να το θεώρησε ανταγωνιστή του;
1) Μπορεί να επηρεάσει ΠΟΛΥ!
Είτε όταν μιλάμε για κάτι καινούργιο στη διατροφή του... είτε όταν μιλάμε για αλλαγή (λόγω ηλικίας) αντίδρασης του οργανισμού στην ισχύουσα διατροφή...
Το "πως" (ιατρικά) δεν το ξέρω... αυτό που ξέρω είναι ότι αναφέρεται, σαν MAJOR ΘΕΜΑ (το πρώτο απ' όλα) για έλεγχο, σε όλα τα βιβλία συμπεριφοράς (ιδίως aggression) που έχω διαβάσει... και μιλάμε για αρκετά βιβλία.

2) Άποψη (βλέπε: Clint Eastwood - γι' αυτό είπα πως είναι μεγάλη ιστορία): "Τέτοια" σκυλιά (μεγαλόσωμα - γιγαντόσωμα - "δυνατά")... αν δεν είσαι σίγουρος ότι είσαι "αρχηγός" (ή αν δεν είσαι ο Cesar Millan and the likes), ή αν έχεις παιδιά κάτω από 16 ετών (και κάτω από 1,80 ύψος!)... ποτέ καναπέ! Ειδικά, όταν υπάρχουν παιδιά μικρών ηλικιών στο σπίτι, ή παππούδες! ή και γάτες... όπως το δικό μας "αχτύπητο" δίδυμο...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
den μπορ να γνωριζω..
προσπαθησα να το καταλαβω αλλα δεν ...
τι εγινε λοιπνβ με το συγκεκριμμενο θα το αφησω ασχολιαστο...
θα πω,,, ομως κατι......:whistle:

εχω 7 χρονων αρσενικο στα μετρα μου κι οπως εγω θα τον ηθελα,,,,
εχω κι ενα γιο 2,5 χρονων επίσης στα μετρα μου κι οπως θα τον ηθελα...
προσπαθω και θελω ο σκυλος να ειναι παντα κατω απο ολη την ανθρωποαγελη
δεν σημαινει οτι αυτο ειναι εφικτο
γνωριζω οτι ο σκυλος θα πεθανει προσπαθωντας να [προστατεψει τον γιο μου
μαζι κυλιομαστε και παιζουμε και παλευουμε κλπ
οταν ειναι οι δυο τους ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝ εχω προσεξει οτι ο αρσενικος δεν αντεχει καποια στιμη ανασηκωνει τα χειλη του...
αν τα αφησω μονα τους δεν ξερω τι μπορει να συμβει κι αυτο το εχω τονισει σε ολα τα μελη της οικογενειας να προσεχουν οταν τα σκυλια ειναι σπιτι....
φοβαμαι
οτι και το δικο μου σκυλι αν μεινει μονο του μην και υπαρξει πιθανοτητα να θελησει να διορθωσει τον μικρο...
οσο εμπιστοσυνη και να τουχω...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μακαρι να μπορουσα να μαθω περισσοτερες πληροφοριες...παντως επιμενει οτι το παιδι,παρεπιπτοντως ειναι κοριτσακι,δεν εκανε καμμια κινηση προς το σκυλο...στο παρελθον ηταν πολυ κοινωνικος με παιδια γενικοτερα...Παντως τα δυο παιδια υπηρχαν ηδη στην οικογενεια οταν ηρθε το κουταβι...Μια διορθωση με την ηλικια να κανω,δεν ειναι 7 χρονων ο σκυλος,μαλλον ειναι κατω απο 5...δεν θυμοταν καλα η κοπελα που μου το ειπε...Χρειαζεται οντως πολυ μεγαλη προσοχη στο χειρισμο του σκυλου απο δω και περα,και με συμβουλη εκπαιδευτη παντα,γιατι μεχρι τωρα τον ειχαν ολο αγαπουλες και γουτσου γουτσου....ας ελπισουμε να εχει μια καλη καταληξη το θεμα τοσο για το σκυλι,οσο ωια την οικογενεια και το παιδι....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μακαρι να μπορουσα να μαθω περισσοτερες πληροφοριες...παντως επιμενει οτι το παιδι,παρεπιπτοντως ειναι κοριτσακι,δεν εκανε καμμια κινηση προς το σκυλο...στο παρελθον ηταν πολυ κοινωνικος με παιδια γενικοτερα...Παντως τα δυο παιδια υπηρχαν ηδη στην οικογενεια οταν ηρθε το κουταβι...Μια διορθωση με την ηλικια να κανω,δεν ειναι 7 χρονων ο σκυλος,μαλλον ειναι κατω απο 5...δεν θυμοταν καλα η κοπελα που μου το ειπε...Χρειαζεται οντως πολυ μεγαλη προσοχη στο χειρισμο του σκυλου απο δω και περα,και με συμβουλη εκπαιδευτη παντα,γιατι μεχρι τωρα τον ειχαν ολο αγαπουλες και γουτσου γουτσου....ας ελπισουμε να εχει μια καλη καταληξη το θεμα τοσο για το σκυλι,οσο ωια την οικογενεια και το παιδι....
και μπορεί εκει να ήταν και η λύση του μυστηρίου!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
και μπορεί εκει να ήταν και η λύση του μυστηρίου!
Δεν αποκλειεται....ισως να μη πηρε με καλο ματι τον ερχομο ενος τριτου παιδιου στην αγελη του;;; δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο,αν και πιστευω οτι ενας σκυλος ισοροπημενος και σωστα εκπαιδευμενος,δεν θα ειχε καποιο προβλημα με αυτο...

• Like
Reactions: LaCat and ghelly

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν αποκλειεται....ισως να μη πηρε με καλο ματι τον ερχομο ενος τριτου παιδιου στην αγελη του;;; δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο,αν και πιστευω οτι ενας σκυλος ισοροπημενος και σωστα εκπαιδευμενος,δεν θα ειχε καποιο προβλημα με αυτο...
Δεν θέλω να μπω στο τριπάκι αν πήρε ή όχι καλά το παιδί, ή αν ζηλεψε κλπ γιατί υπαρχει κινδυνος να ανθρωποποιήσω και χανεται το νόημα, αλλά είχε όρια ο σκύλος; Είχε εκπαιδευτεί ή απλά ενα κατω-ξαπλα-έλα και έξω από την πορτα?

• Like
Reactions: epial

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
34
Ε εντάξει, εαν θέλεις τόσο μεγάλο και δυνατό καθώς και "ξεροκέφαλο" λιγάκι σκύλο να συμβιώνει αρμονικά με μικρά παιδιά ο εκπαιδευτής είναι απαραίτητος...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα