Επίθεση σκύλου με σκοπό να σκοτώσει;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το σκυλί θέλει απο μικρό να μάθει να σέβεται και να υπακούει στην ιεραρχία
και να του τεθεί σωστή ιεραρχία
αν τα ξέρεις αυτά καλά μπορείς να ελέγξεις και κανγκάλ χωρίς να είσαι ούτε 50 κιλά άνθρωπος

τι κλωτσίδια λέμε τώρα?????
αυτά είναι λύσεις αμέσου ανάγκης/τελευταία καταφύγια και όχι η ενδεδειγμένη οδός

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
δε λεμε οτι πλακωνουμε στο ξυλο τα σκυλια μας θεωρω.
απλα λεμε οτι οπου δε πιπτει λογος πιπτει ραβδος!
και θα συνεχισω και θα ξαναπω οτι ολα τα σκυλια δεν ειναι ιδια.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
@ superman

Κατανοητή η διάκριση, απλά εγώ(μετά από άπειρες συζητήσεις με τον εκπαιδευτή μου για τη μία σκύλα του - mali παρεπιμπτόντως- και όχι γιατί το βγάζω από το κεφάλι μου) θα έμπαινα στη διαδικασία να σκεφτώ γιατί ο σκύλος γύρισε να να με αρπάξει ακόμα και όταν έχει εξιταριστεί από κάτι άλλο... και ότι έχω κάνει εγώ κάτι λάθος όχι εκείνη τι στιγμή αλλά στα όρια και την ιεραρχία που έχω θέσει...

Όσον δε αφορά το θέμα σκύλος ως προς το μέγεθος και τη φυλή, μία κυρία κράταγε αγκαλιά Κλαίρη και το Yorkie της... η μικρή της φουλ κυριαρχική και καραφουλ τσαντισμένη με την Κλαίρη εκείνη τη στιγμή... γαβ γαβ γαβ και προσπάθεια να αρπάξει την δικιά μου ενώ τις κρατούσε (κακώς) ακόμα η κυρία και την ώρα που της λέει "σουτ βρε" και απομακρύνει την Κλαίρη βουρ για πρόσωπο η δικιά της...

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
xrysoyla οταν κρατας γιορκσαιρ ναι μπαινεις στην διαδικασια να δεις γιατι εκανε επιθεση ο σκυλος. Αμα σου κανει επιθεση ΓΠ μαλι ροτ μπαινεις στην διαδικασια να επιβιωσεις. Τιποτα άλλο.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
δε μιλαμε για μεγεθος αλλα χαρακτηρα πες ντραιβ.
μην ανησυχεις ξερω πολλους που εχει γυρισει το μαλι τους να τους δαγκωσει και εμεπιροτερους απο μενα.
κ ξερω και το χαρακτηρα τους.κ ο δικος μου εκτροφεας μου χε πει οτι θα γυρισει να με δαγκωσει πριν το κανει!
αλλα τα μαλι ειναι ξεροκεφαλα αμα τους σφηνωθει κατι στο μυαλο δεν υπαρχεις.αλλα ειπαμε σκυλος με σκυλο διαφερει

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
xrysoyla οταν κρατας γιορκσαιρ ναι μπαινεις στην διαδικασια να δεις γιατι εκανε επιθεση ο σκυλος. Αμα σου κανει επιθεση ΓΠ μαλι ροτ μπαινεις στην διαδικασια να επιβιωσεις. Τιποτα άλλο.
Κοίτα επειδή το γυρνάμε πολύ γύρω από το μέγεθος...εμένα χέσε με ρε παιδί μου με το δείγμα...
Σε αυτά που σου λέω και είναι άποψη εκπαιδευτή τι έχεις να πεις?

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
και πρεπει να καταλαβαιτε οτι υπαρχε διαφορα αναμεσα σε δαγκωμα και επιθεση. αμα με δαγκωνε μια ουτε κουβεντα δεν θα του ελεγα γιατι κατι θα ειχε γινει. αλλα επιθεση φιλαρακια ειναι αλλο πραγμα. και εκει δεν εχει δικαιολογια ο σκυλος. φυσικα οταν ζεις με πετ ειναι δυσκολο να τα δεις αυτα

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
δε μιλαμε για μεγεθος αλλα χαρακτηρα πες ντραιβ.
μην ανησυχεις ξερω πολλους που εχει γυρισει το μαλι τους να τους δαγκωσει και εμεπιροτερους απο μενα.
κ ξερω και το χαρακτηρα τους.κ ο δικος μου εκτροφεας μου χε πει οτι θα γυρισει να με δαγκωσει πριν το κανει!
αλλα τα μαλι ειναι ξεροκεφαλα αμα τους σφηνωθει κατι στο μυαλο δεν υπαρχεις.αλλα ειπαμε σκυλος με σκυλο διαφερει
Δε διαφωνήσω απλά και μόνο γιατί όπως λες είναι όντως θέμα χαρακτήρα και στην περίπτωσή μας ξέρω μόνο το μαλι του εκπαιδευτή μου και όχι το δικό σου... οπότε ότι και να πω ίσως είναι άκυρο..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
και πρεπει να καταλαβαιτε οτι υπαρχε διαφορα αναμεσα σε δαγκωμα και επιθεση. αμα με δαγκωνε μια ουτε κουβεντα δεν θα του ελεγα γιατι κατι θα ειχε γινει. αλλα επιθεση φιλαρακια ειναι αλλο πραγμα. και εκει δεν εχει δικαιολογια ο σκυλος. φυσικα οταν ζεις με πετ ειναι δυσκολο να τα δεις αυτα
Καλά όταν γυρίζει το θέμα σε εργασιακά και πετ πολύ διασκεδάζω...
Άμα σου κάνει επίθεση φιλαράκι ο σκύλος έχεις κάνει μαλακία στην ανατροφή του αυτό έχω να πω...

Κατά τα άλλα έχασα λίγο το νόημα αυτών που θες να πεις... εσύ δεν τον "έστρωσες" επειδή σε δάγκωσε ενω όντως κάτι είχε γίνει: η τσιμπιά ή ότι άλλο από σένα...?? Άρα τον έστρωσες ... ενώ δεν έπρεπε να πεις κουβέντα...??

Μη παρεξηγήθείς δεν σε ειρωνεύομαι... :)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
γιαυτι ολα ειναι θεμα χαρακτηρα χρυσουλα πιστεψε με ειλικρινα ο σκυλος μου ξερει ποιος ειναι ο αρχηγος κ ξερει μεχρι που τον παιρνει.αλλα το ντραιβ ειναι ντραιβ και οταν ερχεσαι σε αντιπαραθεση με το σκυλο συνεχεια ειναι φυσικο να αρπαξεις καμια ψιλη αλλα αυτο απεχει πολυ με το να σε τρωει ο σκυλος σου.αυτο δεν παιζει σε καμια περιπτωση.
καλο το παιχνιδι καλα τα κλικερ κ ολα αυτα αλλα δεν πιανουν παντου δυστυχως!

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
πιστευω οτι αλλαζει ο κοσμος της κυνοφιλιας και μας βαζει στο περιθωριο. δεν με χαλαει βεβαια.

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
γιαυτι ολα ειναι θεμα χαρακτηρα χρυσουλα πιστεψε με ειλικρινα ο σκυλος μου ξερει ποιος ειναι ο αρχηγος κ ξερει μεχρι που τον παιρνει.αλλα το ντραιβ ειναι ντραιβ και οταν ερχεσαι σε αντιπαραθεση με το σκυλο συνεχεια ειναι φυσικο να αρπαξεις καμια ψιλη αλλα αυτο απεχει πολυ με το να σε τρωει ο σκυλος σου.αυτο δεν παιζει σε καμια περιπτωση.
καλο το παιχνιδι καλα τα κλικερ κ ολα αυτα αλλα δεν πιανουν παντου δυστυχως!
Κοίτα είμαι βέβαιη ότι το avatar κάνει μεγάλη δουλειά στο να δημιουργεί εντυπώσεις...
επειδή λοιπόν η τραχεία και ο χαρακτήρας του Yorkshire δεν σηκώνουν πνίχτη δεν σημαίνει πως δεν έχω μάθει να τον χειρίζομαι ούτε ότι το εργασιακό μου θα το δουλέψω με κλίκερ... (δεν θα επεκταθώ σε αυτό όποιος με ξέρει ξέρει και τι εννοώ)

Από κει και πέρα επειδή θεωρώ εαυτόν νοήμων άνθρωπο και καταλαβαίνω τι έχω διαβάσει μέχρι τώρα εγώ δεν είπα ότι δεν θα αρπάξεις καμία ψιλή από ένα σκύλο με ισχυρό ντραιβ και ούτε είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι πρέπει να κόβεις στο σκύλο είτε πετ είτε εργασιακό την οποιαδήποτε χρήση του στόματός του... ούτε είναι κακώς εκπαιδευμενο ή δεν έχει γνώση της ιεραρχίας του.
δεν είπα ότι εάν δεχθώ επίθεση και κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα δε από τον ίδιο μου το σκύλο δεν θα κλωτίσω, χτυπήσω ακόμα και ανοίξω το κεφάλι του στην χειρότερη αν είναι να γλιτώσω έστω και ένα μου δάχτυλο...

δεν υπάρχει περίπτωση όμως να δεχθώ ότι θα μου επιτεθεί ο σκύλος ΜΟΥ και δεν θα έχω κάνει εγώ κάποιο λάθος στην όλη διαδικασία της ανατροφής, εκπαίδευσης, ιεραρχίας κ.ο.κ.
και ο μόνος λόγος που εγώ αυτή τη στιγμή διαφωνώ είναι ακούω για διόρθωση με κλωτσίες και μπουνιές για δαγκώματα που δεν έχουν να κάνουν με επίθεση...αυτό είναι όλο. :)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
επειδη η συζητηση ομως παει αλλου.θα σου δωσω ενα παραδειγμα εχουμε ενα σκυλο κ συγκεκριμενα μαλινουα ας πουμε στο αους στο μανικι στην εκαιδευση δαγκωνει το χειριστη(βασικα οποιον ειναι διπλα).δεν μιλαω για το δικο μου σκυλο.και δαγκωνει ανθρωπο μονο εκει.
μη βαζεις αν και τι λαθος μπορει να χει γινει στην εκπαιδευση,σκεψου μονο πως το διορθωνεις.
κ δε μιλαω για επιθεση αλλα για δαγκωμα στο χειριστη λογω εντασης

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
συγνωμη αλλα πριν ειπες οτι στα καλα καθουμενα τον πονεσες για να γυρισει να δεις τι θα κανει και μετα τον εδειρες ενω εσυ τον προκαλεσες χωρις λογο δεν καταλαβα να σου επιτεθηκε το σκυλι σου και τωρα λες οτι αμα σε δαγκωνε μια δεν θα το πειραζες γιατι κατι θα ειχε γινει?αποφασισε τελικα τι θες να πεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ο Ίαν πέθανε σήμερα στις 7 η ώρα το πρωί, από συστροφή όπως πιστεύω εγώ.
Εχθές το απόγευμα προσπάθησε να κάνει ανεπιτυχώς εμετό και έκλαιγε σημαδι ότι πονούσε. Τον βούτηξαν αμέσως και τον πηγαν στην κτηνίατρο η οποία διέγνωσε γαστρίτιδα ](*,) και έδωσε αντιβίωση.
Δεν είμαι βέβαια γιατρός, αλλά ανεπιτυχής προσπάθεια για εμετό, πόνος και πρήξιμο συνήθως είναι συστροφή.
Δυστυχώς ο Ίαν δεν τα κατάφερε, και η θεία μου είναι απαρηγόρητη.
Καλό ταξίδι Ίαν, σίγουρα έγιναν λάθη μαζί σου γιατί δεν ήσουν ένας κακός σκύλος . Πάντως σίγουρα τον αγαπήσε πολύ η οικόγενεια του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul