Επίθεση γάτας σε κουτάβι

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ρε παιδια ειναι τραβηγμενο! Αρχικα οι περισσοτερες ''αγριες'' γατες ειναι μοναχικες και δεν κυνηγανε σε αγελες.
Περαν αυτου,ενα σκυλι οσο μικρο κ να ειναι θα δαγκωσει ,θα τρεξει, θα θα θα...Δεν ειναι λεια για αυτες .Δεν θα το φανε.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν νομίζω να παίζει τέτοιο σενάριο....ειδικά συνεργασίας....και μετά, αν ήταν με γάτα, θα έπαιζε και λίγη μάχη....τίποτα τούφες.....

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Από άποψη δυνάμεων, ίσως και να μπορεί μια μεγάλη γάτα να σηκώσει ένα ζώο 2,5 κιλών.
(Σκεφτείτε σε αναλογία τα άγρια αιλουροειδή που ανεβάζουν ολόκληρες αντιλόπες πάνω στα δέντρα).

Αλλά δεν βρίσκω λόγο να το κάνει! Σίγουρα μπορούν να βρουν σαύρες, ποντίκια, έντομα...
Ζώα που είναι σίγουρα πιο εύκολα και πιο "τραβηχτικά" ως θηράματα.
Άλλο η επίθεση γάτας για να διώξει άλλο ζώο από την περιοχή της και άλλο το κυνήγι.
Το να κυνηγήσει μια γάτα έναν σκύλο (έστω και τόσο μικρό) για τροφή/κυνήγι μου φαίνεται πολύ δύσκολο.

Εξάλλου αν ήταν τόσο πεινασμένη και ατρόμητη ώστε να αψηφήσει και τα 2 μεγάλα σκυλιά, θα πήγαινε στο έτοιμο φαγητό τους ;)
Γιατί να μπει σε τόσο μεγάλο κόπο, παρουσία των σκυλιών? Τα οποία μεγάλα σκυλιά αποκλείω να καθόντουσαν να κοιτάζουν ενώ μια γάτα κυνηγούσε το σκυλάκι...

Όσο πιο πολύ το σκέφτομαι, τόσο πιο απίθανο μου φαίνεται!

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Εχτές και πριν μια εβδομάδα περίπου είχαμε άσχημη εμπειρία από μια συγκεκριμένη γάτα.

Την περασμένη εβδομάδα περνούσαμε από μια πλατεία και μια γάτα καθισμένη μας έκλεινε το δρόμο. Ο Φοίβος τσίτα. Αποφασίζω να προχωρήσουμε και η γάτα φεύγει. Από τους θάμνους ακούω ένα κκκχχχχ... μπαίνω μπροστά από το Φοίβο και βγαίνει μια δεύτερη γάτα με σηκωμένη τρίχατα πόδια ανοιχτά, τα νύχια έξω και η ράχη όρθια. Ο Φοίβος έχει ξαπλώσει και κλαίει. τελικά φεύγει η γάτα και συνεχίζουμε.

Εχτές ξαναπερνάμε από εκεί και μια κυρία ταΐζει τις δυο γάτες.
Με την έννοια πως οι γάτες θα έχουν στραμένο το νου τους στο φαγητό, αποφασίζω να περάσουμε. Η γάτα έρχεται προς το μέρος μας, ξαναμπαίνω ανάμεσά τους, με αγνοεί κανονικότατα και έρχεται από πίσω και χυμάει στο Φοίβο αστραπιαία και φεύγει, ενώ ο Φοίβος έχει ξαπλώσει κάτω και κλαίει και μια σκυλίτσα από ένα μπαλκόνι γαυγίζει για συμπαράσταση.

Τι κάνουμε όταν βρίσκουμε επιθετική γάτα στο δρόμο μας???

Vampire

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2010
47
0
Κερκυρα
Αλλαζεις διαδρομη!Η αν δεν μπορεις να αλλαξεις διαδρομη αφηνεις το σκυλακι σου 2-3 μετρα πισω σου (αν ξερει την εντολη ωστε να μεινει εκει) διωχνεις τη γατα φωναζεις το σκυλακι σου περνατε κ ο θεος βοηθος που λενε!

Οσο για τη γατα στην πολυκατοικια συνιθιζονται εν καιρο...Μια γατα που εχω μαζεψει εδω κ χρονια καθοτι 2 μηνες πριν ειχε γεννησει με το που φτασαμε στην αυλη με τον Νταρκο κατεβηκε απο το μπαλκονι κ του χιμηξε δεν προλαβα καν να τη δω τωρα απλως αγνοουν ο ενας τον αλλο...Καλα ο σκυλακος μου οχι παντα που κ που της κανει ενα γαβ για εκφοβισμο κ καλα αλλα σε γενικες γραμμες ηρεμισαν!Υποθετω οτι καταλαβε κ η γατα οτι πλεον ειναι μελος την οικογενειας ο Νταρκο κ δεν μπορει να κανει τπτ για να τον διωξει! Μπορει να ειναι ατιμες οι γατες αλλα χαζες δεν ειναι :p

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν αλλαζεις διαδρομη! Εχεις το σκυλακι (μικροσωμο ή κουταβι) κοντα σου με μαζεμενο λουρι και διωχνεις εσυ την γατα.
Οι γατες αν δουν ότι το σκυλακι είναι του χεριου τους, μπορει να επιτεθουν ξαφνικα και αστραπαία και βγαζουν μάτια.
Παλια παρολιγο να τυφλωσει μια γατα την πινσερινα μου. Ετσι στα καλα καθουμενα.

Στα μεγαλα σκυλια, ειδικα αυτα που εχουν θεμα με τις γατες, αλλαζει το πραγμα (θεμα «Γατοκόλαση»).

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μουρλες γατες πετυχαινετε ρε παιδια...Εγω οσες γατες εχω συναντησει εξω(στο 99%) απλα μενουν ακινητες και μας κοιτανε ή τρεχουν.
Αυτο οσον αφορα το σκυλι.

Εμενα με εχει κυνηγησει γατα κ δεν ηξερα κατα που να κανω...χοχοχο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Εμενα με εχει κυνηγησει γατα κ δεν ηξερα κατα που να κανω...χοχοχο
:D:D:D

Οτι χρειαζόμουν τώρα, το post σου...
Με πιάσαν νευρικά γέλια και άντε να εξηγήσεις στους συναδέλφους γιατί ...:p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Τι να πω;
Φαντάζομαι έναν μαντράχαλο να τον κυνηγάει μια γατούλα και να μην ξέρει που να κρυφτεί και κοντεύω να πνιγώ... :D

Μάλλον χρειαζόμουν διάλειμμα :rolleyes::)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Α, εγω νομιζα οτι ειχες αναλογη εμπειρια να σε κυνηγαει γατα και να τρεχεις να σωθεις.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Τι να πω;
Φαντάζομαι έναν μαντράχαλο να τον κυνηγάει μια γατούλα και να μην ξέρει που να κρυφτεί και κοντεύω να πνιγώ... :D

Μάλλον χρειαζόμουν διάλειμμα :rolleyes::)
Κακουργα! Κοροιδευεις! :D
Εγω εχω πει πιο καλα να σε κυνηγησει σκυλος παρα γατα.Δεν ξερεις κατα που να κανεις κ απο που θα σου 'ρθει.Ακομα κ σε μαντρα να ανεβεις θα ανεβει κ εκεινη!
Οταν με κυνηγησε αυτος ο γατος ηταν εποχη ζευγαρωματος.Συγκεκριμενα 3 γατες πανω σε μια καροτσα.Περνοντας εγω κ επειδη ουρλιαζανε θεωρησα σωστο να τις πειραξω(ειχα μικρος γατες και ξερω τι τις νευριαζει κτλ χοχοχο).Αρχιζω και γω τα ''χχχχχ-κχχχχ'' με την λογικη πως θα φυγουν.Ελα ομως που οχι μονο δεν εφυγαν αλλα γυρισε ο γατος προς το μερος μου,σηκωσε τριχα και αρχισε να πλησιαζει μουρμουριζοντας.Ρε ψιτ,ρε ξουτ,τιποτα!Ερχοταν κανονικα ετοιμος για ντου!Κανω να φυγω ''ηρεμος'' και πηδηξε απο την καροτσα το σκασμενο!Mε βαζει στο κυνηγι! 300 μετρα τα εκανα με τα ποδια στον σβερκο! :D χααχαχαχαχα

Βεβαια εγινε παλια αυτο...Θα ημουν 12?13? καπου εκει...
Πλεον δεν πειραζω γατουλες και δη μεγαλοσωμες!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα