Επίθεση από το σκυλί μου σε μένα

mika

Member
28 Δεκεμβρίου 2010
6
0
κερατσινι
Σήμερα το μεσημερι πηγαμε στο κτηνιατρειο τον σκυλο μου...ειχε βγαλει μια κυστη στο ματακι του και ειχε κανει 2 ραμματα..σημερα εκανε διαρια και αμεσωσ πηγαμε στο κτηνιατρειο.! η κτηνιατροσ του εκανε αναισθησια και τον ειχα στην αγκαλια μου..εκεινη την ωρα μαθαμε οτι ειχε γκαστρεντεριτιδα ηπιασ μορφησ και οτι θα επαιρνε κατι χαπια και μια ειδικη τροφη για το στομαχι και για τα εντερα! μολισ γυρισαμε σπιτι τον ειχα ακομα αγκαλια και τον εβαλα στο κρεβατακι του...του εβγαλα το λουρι,εκεινοσ ηταν ακομη αναισθητοσ απο την μεθυ και μετα πηγα να τον χαιδεψω(οπωσ κανω παντα οταν τον βαζω στο κρεβατακι του) κατω απο το στομα του στον λαιμο(εκει του αρεσει παρα πολυ)! εκεινοσ χωρισ 2η σκεψη γυρισε και με δαγκωσε,εχω ολοκληρη πληγη στο δαχτυλο μου..αρχισα να του φωναζω,να κλαιω..δν ηξερα τι να κανω...τον εδεσα εκεινη την ωρα και πηγα και εβαλα μπεταντιν στο χερι μου..τον λυπηθηκα δεν ηθελα να τον βαρεσω εφοσον ηταν ακομα αναισθητοσ...Πωσ να το αντιμετωπισω αυτο το προβλημα? Με δαγκωσε και ουσιαστικα με ξερει πολυ καιρο...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το πιο πιθανό είναι ότι το σκυλί ήταν ταλαιπωρημένο / κουρασμένο λόγω των ασθενειών του και σε συνδυασμό με τη νάρκωση έβγαλε μια ανασφάλεια προς τα εσένα

Εγώ δε θα ανησυχούσα στη θέση σου, εφόσον δεν έχει επιδείξει τέτοια συμπεριφορά σε άλλες στιγμές που είναι νορμάλ.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Κατι δεν λες καλα,σημερα πηγες και εκανες το ματι και ειχε και γαστρεντεριτιδα?
Η ειχε κανει πριν μερες το ματι και πηγες γιατι ειχε διαροια?
Η πηγες για να βγαλεις τα ραμματα?
κατι δεν καταλαβαινω,γιατι ναρκωθηκε το σκυλι σημερα????
Το οτι σε δαγκωσε με το που ξυπνησε ειναι νορμαλ ηταν απλα ενστικτωδεις αντιδραση το ειχε αποθηκευσει πριν τον υπνο γιατι μαλλον τον πονεσατε δεν ηθελε να δαγκωσει εσενα ηρεμησε.
Αλλα για πες τι ηλικια εχει?τι ρατσα ειναι?

mika

Member
28 Δεκεμβρίου 2010
6
0
κερατσινι
Ναι οντωσ..εχει δειξει και αλλη μια φορα τετοια συμπεριφορα πριν 2-3 μηνεσ...τον ειχαμε λυτο μεσα στο σπιτι και ειχαμε αφησει τα σκουπιδια στην κουζινα...ειχε παρει ενα χαρτι στο στομα του απο την κουζινα...πηγα να του το παρω και με δαγκωσε...αλλα εκει εφαγε μια στον πωπω του και ηρθε στην θεση του..τον εβαλα τιμωρια για 1-2 ωρεσ περιπου δεμενο...απο εκεινη την μερα δεν μου εχει δειξει εχθρικη διαθεση απλωσ μονο οταν παιζαμε που κηνυγιομασταν μεσα στο σπιτι..αλλα η συμπεριφορα του ειναι νορμαλ?

mika

Member
28 Δεκεμβρίου 2010
6
0
κερατσινι
το σκυλι μου ειναι κοκερ σπανιελ και ειναι 2 χρονων..
εδω και 2 εβδομαδεσ εχει ραματα στο ματακι του και φοραει ενα ασπρο πραγμα σαν λαμπατερ(γυρω απο το κεφαλι του)
και σημερα το απογευμα θα τον πηγαιναμε στο κτηνιατρειο για να τα βγαλουμε...αλλα εχθεσ εφαγε μπριζολα(το σκυλι μου τρωει μονο ξηρα τροφη) και τον πειραξε στο στομαχι του και εκανε 2 φορεσ διαροια...και τον πηγαμε το μεσημερι στο κτηνιατρειο και του βγαλαμε τα ραμματα και η κτηνιατροσ ειδε οτι εχει και γαστρεντεριτιδα ηπιασ μορφησ..
και μετα απο εκει εγινε οτι ειπα παραπανω...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι οντωσ..εχει δειξει και αλλη μια φορα τετοια συμπεριφορα πριν 2-3 μηνεσ...τον ειχαμε λυτο μεσα στο σπιτι και ειχαμε αφησει τα σκουπιδια στην κουζινα...ειχε παρει ενα χαρτι στο στομα του απο την κουζινα...πηγα να του το παρω και με δαγκωσε...αλλα εκει εφαγε μια στον πωπω του και ηρθε στην θεση του..τον εβαλα τιμωρια για 1-2 ωρεσ περιπου δεμενο...απο εκεινη την μερα δεν μου εχει δειξει εχθρικη διαθεση απλωσ μονο οταν παιζαμε που κηνυγιομασταν μεσα στο σπιτι..αλλα η συμπεριφορα του ειναι νορμαλ?
Πως πήγες να του το πάρεις?

Τιμωρία 1-2 ώρες τζάμπα τον έβαλες!Ο σκύλος διορθώνεται την στιγμή που κάνει την ανεπιθύμητη συμπεριφορά!Την υπόλοιπη 1 ώρα 59 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα αναρωτιέται απλά γιατί είναι δεμένος!

Μην στεναχωριέσαι,σε δάγκωσε λόγω του ότι ήταν ναρκωμένος!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Μπορεί να μην είναι τίποτα, αλλά μπορεί και να είναι

Τα 2 περιστατικά κατά τη γνώμη μου δε συνδέονται. Το παλαιότερο είναι θέμα κτητικότητας σε αντικείμενο ενώ τώρα περισσότερο μου κάνει ως ξάφνιασμα και, λογική κατ' εμέ, αντίδραση του σκύλου.

Αν θες να είσαι σίγουρος απευθύνσου σε έναν εκπαιδευτή

ΥΓ: Ποτέ δεν πλησιάζω σιγά-σιγά το σκύλο μου όταν κοιμάται. Φροντίζω να με αντιλαμβάνεται καθώς πλησιάζω γιατί αν με δαγκώσει μέσα στον ύπνο του ουσιαστικά, δε θα φταίει.

mika

Member
28 Δεκεμβρίου 2010
6
0
κερατσινι
οπωσ κανω και σε ενα σκυλι που δεν ξερω..γονατησα,του ειπα να κατσει και μετα του ειπα να το αφησει..(3 φορεσ) δεν με ακουσε και του ειπα ''δωστο μου'' και του το πηρα απο το στομα...εκεινη την ωρα βεβαια μπορει να μπερδεψε το χερι μου και το χαρτι..αλλα δεν ξερω...σιγουρα δεν το ηθελε και γενικωσ εγω δεν θελω να πιστεψω οτι το ηθελε..

slink

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
52
1
Καλησπέρα mika,
Εχω και εγώ έχω Κόκερ. Είναι ιδιαίτερα σκυλιά. Μην σε μπερδεύει το μέγεθος. Και εγώ αντιμετώπισα κάποια μέρα το ίδιο. Με "δάγκωσε" τόσο όσο να μου δείξει ότι δεν γουστάρει άλλο. Βάζω το δάγκωσε μέσα σε εισαγωγικά γιατί αν ήθελε μου έκοβε το χέρι. Απλά τον πείραζα, μου είχε δείξει ότι δεν ήθελε και εγώ συνέχιζα. Τον έβαλα στα καπάκια τιμωρία μόνο του στην βεράντα ( γιατί ζει μέσα στο σπίτι ) και μετά από 20-30 λεπτά κοιμηθήκαμε αγκαλιά. Τον έχω 18 μήνες και έχω καταλάβει πολύ καλά ότι στο φαγητό και στον ύπνο δεν πρέπει τον πειράζω. Είναι και μικρός άλλωστε ακόμα. Οπως και μένα δεν θέλω να με πειράζουν. Οσο για σένα, ήταν καθαρά θέμα νάρκωσης. Δεν ήξερε που βρισκόταν και με ποιον βρισκόταν.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Active Member
4 Δεκεμβρίου 2010
38
0
Αλεξ/πολη
Γειά σας κι από μένα.Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω κι εγώ οτι ήταν από την νάρκωση και ήταν καθαρά μια ακούσια πράξη καθώς δεν είχε αποκτήσει ξεκάθαρη αίσθηση γύρω του.Ομως γενικώς πιστεύω οτι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πρέπει ένα σκυλί να δαγκώνει το αφεντικό του ακόμα κι αν το ενοχλήσει στο φαγητό ή στον ύπνα. Είναι μία πράξη που πρέπει να τιμωρήται άμεσα

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα σκυλια, οταν ξυπνουν απο την ναρκωση εχουν παραισθησεις και φερονται πολλες φορες παραξενα ακομα και επιθετικα.
(οπος και εμεις αλλοστε- εχω κανει 3 φορες επεμβασεις με ναρκωση και ειχα παντα χοντρες παραισθησεις μετα).

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καλα ποιος προκομενος γιατρος σου ειπε να αφησεις το λαμπατερ οπως ειπες για 2 εβδομαδες στο σκυλι?και τι κυστη ηταν αυτη που ηθελε 2 εβδομαδες ραμματα?(καλα τι σκυλια ειναι αυτα που θελουν ναρκωση για να βγουνε τα ραμματα?),μετα σου λεει Φιλα προσοχη θα καθοταν και θα τους τα εβγαζα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
RAGE SYNDROME

Είναι γνωστό πρόβλημα συμπεριφοράς στα κόκερ (βασικά κουταβοπαραγωγών), ιδίως στα κανελί και ονομάζεταιι ΟΞΥ ΜΑΝΙΑΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ή ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ. Σοβαροί εκτροφείς δεν κάνουν αναπαραγωγή με προβληματικες γραμμές.

Απο την ιστοσελίδα της κυρίας Μαρίας Δεκαρίστου, διεθνής κριτής, εκτροφέας Παπιγιόν και Αγγλικών Κόκερ και πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Σπάνιελ Ελλάδος

Η αναλογία με σύνδρομο είναι: 10 κανελλί προς 2 μαύρα ή μαύρα-πυρινα προς 1 δίχρωμο.

...

Πως λοιπόν θα καταλάβουμε ότι ένας σκύλος έχει το σύνδρομο;

Ας ρίξουμε μια ματιά στα συμπτώματα:

Ξαφνικές επιθέσεις χωρίς καμία φανερή αιτία. Ο σκύλος συχνά κοιμάται και ξαφνικά επιτίθεται χωρίς καμία προειδοποίηση. Τα μάτια διαστέλλονται και μερικές φορές αλλάζουν χρώμα κατά τη διάρκεια της επίθεσης και λίγη ώρα μετά. Ο σκύλος είναι εντελώς συγχυσμένος και μπερδεμένος όταν επιτίθεται και δεν αντιδρά σε καμία προσπάθεια να σταματήσει. Οι επιθέσεις είναι πάντα απρόβλεπτες και ο σκύλος φαίνεται αποπροσανατολισμένος μετά από την επίθεση και χωρίς να έχει επίγνωση των πράξεων του σύντομα επιστρέφει στην κανονική συμπεριφορά, συχνά η επιθετικότητα τους μειώνεται σε αγνώστους χώρους.

Τα θύματα συνήθως είναι μέλη της οικογένειας, παιδιά ή επισκέπτες και εξ' αιτίας της έλλειψης προειδοποίησης από τον σκύλο, έχουν πάντα σοβαρά τραύματα, που χρειάζονται οπωσδήποτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τα θύματα είναι πολύ συγχυσμένα, αφού λίγο μετά την επίθεση ο σκύλος γλύφει τα χέρια, κουνάει την ουρά του, ζητάει χάδια και παιχνίδια, σαν να μην συνέβη τίποτα. Οι κρίσεις εμφανίζονται συχνότερα τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Οι σκύλοι δείχνουν να ενοχλούνται και αποφεύγουν τα φώτα. Τα πρώτα συμπτώματα στα θηλυκά εμφανίζονται στις 8-9 εβδομάδες ενώ στα αρσενικά στους 6 μήνες, έτσι γίνονται έρευνες μήπως συνδέονται με την τεστοστερόνη.

....
Διαβάστε όλο το άρθρο

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν βλέπω εγώ καμία σχιζοφρένεια σκύλων, από τα δύο περιστατικά τουλάχιστον, η πρώτη επίθεση οφειλοταν στο οτι ο ιδιοκτητης ηθελε να του παρει ενα αντικειμενο (μην ξεκαθαρισμενη ιεραρχια), το δευτερο μαλλον στη ναρκωση (και ο δικος μου γρυλιζε -μισοκοιμισμενος- σε ενα κανισοειδες στο ιατρειο που ο καλος του ιδιοκτητης το αφηνε να τριγυριζει στο φλεξι και να τυρανναει αρρωστα σκυλια).

mika

Member
28 Δεκεμβρίου 2010
6
0
κερατσινι
παιδια ευχαριστω πολυ για ΟΛΑ..ειχα ανησυχησει γτ οπωσ λεει και η μαργαριτα το σκυλι δεν πρεπει να πειραζει το αφεντικο του οτι και εαν γινει..
βεβαια το πιο λογικο ηταν απο την ναρκωση να μην καταλαβαινει το τι κανει..:) ευχομαι να μην ειναι κατι αλλο πραγματικα γιατι το λατρευω και εαν ειναι κατι αλλο ο πατερασ μου θα το διωξει απο το σπιτι..βεβαια σε καποιεσ περιεργεσ κινησεισ του το δικιαωλογω απολυτα γιατι τον ειχε αλλη οικογενεια επι 2 χρονια περιπου και το σκυλι ζουσε σε ασχημη κατασταση...(δεν ειχε περιποιηση κοιμοταν στην βεραντα και αλλα)..σε μενα ειναι σαν βασιλιασ! κοιμαται μεσα στο σπιτι εχει οτι θελει αγαπη και φροντιδα..ολοι ειμαστε πανω απο το κεφαλι του..αλλα πραγματικα το λατρευω και δεν θελω ναν το δωσω..:(

mika

Member
28 Δεκεμβρίου 2010
6
0
κερατσινι
omarock,επειδη μασ συστησαν το κτηνιατρειο που ειναι στην πετρου ραλλη αναγκαστικα πηγαμε εκει...τα ραμματα ειναι στο κατω βλεφαρο και ειναι αργει να κλεισει η πληγη...και ακομη δεν εχει κλεισει ακομη το φοραει..αλλα μασ ειπε για 2-3 μερεσ ακομη γιατι αν το ξυσει ειναι ακομη πληγη και θα το χειροτερεψει..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τι ειχε ακριβως το ματι?τι σοι πληγη ειναι αυτη?εγω αν δεν ειχε κλειση μια πληγη σε 1 εβδομαδα θα ειχα ανοιξη μια στον κτηνιατρο ακριβως στο ιδιο σημειο.
Ακομα και μεσα στο ματι να ηταν θα επρεπε να ειχε κλειση ακομη και χωρις ραμματα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
ΥΓ: Ποτέ δεν πλησιάζω σιγά-σιγά το σκύλο μου όταν κοιμάται. Φροντίζω να με αντιλαμβάνεται καθώς πλησιάζω γιατί αν με δαγκώσει μέσα στον ύπνο του ουσιαστικά, δε θα φταίει.
Δεν συμφωνω σε αυτο. Και να περπατησεις πανω του κατα λαθος την ωρα που κοιμαται μεσα στα σκοταδια, δεν πρεπει να σε δαγκωσει.

Ειχαμε κανει παλια εκτενη συζητηση στο θεμα με τον ελ. ποιμενικο του Foibos, με πολλες διαφωνιες βεβαια.

Στον παρον θεμα που υπηρχε ναρκωση δικαιολογειται λογω παραισθησεων.
Στον υπνο ομως γιατι να δικαιολογειται?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Κι εγώ της αντίληψης του Αρη είμαι. Αντε να τρομάξει και να ψιλοπεταχτεί. Οχι όμως να δαγκώσει...