Επίθεση από Πιτ Μπουλ

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Να απαντήσω 1 προς 1 ( καταρχήν το είδα και το ποσταρα, δεν ειναι δικά μου αποτελέσματα) :) :

@ChrisApo Η μελέτη έγινε στην Αμερική και ενώ λέει ότι το 80% των πιτμπουλ σκοτώθηκαν χωρίς λόγο, το 86% των θανάσιμων επιθέσεων αναφέρεται στο σύνολο των σκύλων. Αν γνωρίζουμε την κουλτούρα των τελευταίων 2 δεκαετιών στην Αμερική που στειρώνονται ολα, εύκολα γίνεται κατανοητό ότι τα αστείρωτα είναι απο συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που επιθυμούν και εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους να είναι άγρια και όχι από τους καθημερινούς σαν τους έλληνες σκυλοιδιοκτήτες.

Δεν είναι λοιπόν θέμα ειρωνίας αν σε ένα ποστ με 4-5 αποτελέσματα περιλαμβάνει και την στείρωση. Επίσης τονίζω περισσότερο αυτό που λέει πάνω από τις στατιστικές, δεν φταίει η ράτσα, φταίει ο ιδιοκτήτης.

@Hammer Επειδή έχω πιτ και μάλιστα το υιοθέτησα σε ημιάγρια κατάσταση 10 μηνών (δεν το πήρα να το διαμορφώσω από την αρχή) και ξέροντας την πορεία μου μαζί του τα τελευταία 2 1/2 χρόνια, θα διαφωνήσω μαζί σου.

Α. Δεν απαιτεί ειδικό χειρισμό, αλλά απαιτεί αγάπη (όπως όλα τα σκυλιά) συνεχεί εκτόνωση μιας και ανήκει στην κατηγορία υψηλής ενέργειας. Επειδή είναι σκύλος άκρως ανθρωποκεντρικός, χρειάζεται να είναι μαζί με την οικογένεια και να μην απομονώνεται σε αυλές και ταράτσες.

Β. Έχει μια έμφυτη επιθετικότητα σε σκύλους ίδιου φύλου, καμία επιθετικότητα σε αντίθετου και υπερπροστατευτικός στα κουτάβια. Θεωρώ ότι λίγο πολύ τα μεγαλόσωμα σκυλιά το έχουν αυτό, απλά τα πιτ είναι σε υψηλότερο βαθμό, μιας ακόμη και κοινωνικοποιημένα θα αντιδράσουν αμέσως σε μία πρόκληση.

Γ. Ναι είναι θεωρητικά πιό δυνατά μυικά με αντίστοιχα ίδιων κιλών, αλλά αυτό λόγω ότι ως ενεργητικά σκυλιά γυμνάζονται περισσότερο. Το δε δάγκωμά τους, έχει αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο δυνατό από αυτό του ΓΠ του ροτ και άλλων.

Δ. Η εμπειρία μου από τα πιτ που συναντώ στην περιοχή μου, είναι ότι οι ιδιοκτήτες πλέον (δεν ξέρω τι γινόταν πριν 5-10 χρόνια) είναι πιο συνειδητοποιημένοι, μιας και ξέρουν τι έχουν στα χέρια τους.. και όσοι τα "κυκλοφορούν" στους δρόμους, είναι πολύ σοβαροί και πάντα αλερτ. Βέβαια πάντα υπάρχουν οι ανεύθυνοι, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει πιστεύω με την ράτσα.

Ε. Δεν θεωρώ ότι τα πιτοειδή είναι για τους λίγους. Απλά επαναλαμβάνω, ως δυναμική φυλή χρειάζονται συνειδητοποιημένους και σοβαρούς ιδιοκτήτες. Όπως και για όλες τις άλλες μεγαλόσωμες δυναμικές φυλές.

ΥΓ
Στα 2 1/2 συμβίωσής μας, τα περιστατικά που μας έχουν συμβεί και οι αντιδράσεις πιστεύω ότι θα ήταν τα ίδια αν είχα οποιοδήποτε σκύλο άνω των 35 κιλών.
Εννοειται οτι παντα φταιει ο ιδιοκτητης.

Επισης ειναι σημαντικο να ξεκαθαρισουμε οτι ο καθε σκυλος ακομα και της ιδιας φυλης ή τυπου, εχει τον δικο του ξεχωριστο χαρακτηρα.
Οι δικες μου εμπειριες απο τον σκυλο μου, αλλα και απο αλλα πιτ, ειναι τελειως διαφορετικες απο αυτο που περιγραφεις δλ
Στα 2 1/2 συμβίωσής μας, τα περιστατικά που μας έχουν συμβεί και οι αντιδράσεις πιστεύω ότι θα ήταν τα ίδια αν είχα οποιοδήποτε σκύλο άνω των 35 κιλών
Δεν ξερω τι μετρησεις κανουν οι επιστημονες στο εργαστηριο, αλλα τα σαγονια του πιτ δεν εχουν σχεση με τα σαγονια των αλλων σκυλων, δεν κλειδωνουν οπως λεει ο μυθος, αλλα κλειδωνουν...
Οπως κλειδωνει και το μυαλο τους.

Ποια ειναι η φυλη σκυλου που θα παλεψει με το οτιδηποτε μεχρι τελικης πτωσης;;
Ο μεσος μεγαλοσωμος σκυλος;

Ο μεσος σκυλος εχει αυτο που λεμε ενστικτο fight or flight, το τυπικο πιτ εχει σκετο fight.
Σε αυτο μπορει να αντισταθει μονο για χατηρι του ανθρωπου του αν του το ζητησει.
Γιατι πανω απ ολα βαζει τον ανθρωπο του.
Δεν υπαρχει πιο ανθρωποκεντρικη φυλη.

Ο δικος μου ηταν 25 κιλα οταν εμενε μαζι μου, και 28-29κιλα τα διαστηματα που ελειπα για υποχρεωσεις απο το σπιτι και τον ταϊζε η μανα μου:).
Η δυναμη του και η αντοχη του δεν μπορουσε να συγκριθει με τον μεσο σκυλο των 35-40 ακομα και 50 κιλων(ειχαν προσπαθησει και τετοια..).
Ενα σκυλι που του την πεφτει μια αγελη 15 σκυλων, με σκοπο να τον σκισουν, και δεν σκεφτεται ουτε για μια στιγμη την επιλογη της υποχωρησης ειναι ο μεσος σκυλος;; Δεν νομιζω.
Η αγελη τω 15 ηταν οι μεσοι σκυλοι και τελικα υποχωρησαν, οπως κανει ο μεσος σκυλος...

Κουταβια, παιδια, φιλικους ανθρωπους ουτε ο δικος μου πειραξε ποτε, το αντιθετο ηταν φιλικοτατος, οταν η ξαδερφη μου ηταν μικρη ηταν το αλογακι της:).
Ειπα οτι ηταν επιθετικος, οπως το τυπικο πιτ, οχι τρελος ουτε κακος.

• Like
Reactions: vrmode

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Εννοειται οτι παντα φταιει ο ιδιοκτητης.

Επισης ειναι σημαντικο να ξεκαθαρισουμε οτι ο καθε σκυλος ακομα και της ιδιας φυλης ή τυπου, εχει τον δικο του ξεχωριστο χαρακτηρα.
Οι δικες μου εμπειριες απο τον σκυλο μου, αλλα και απο αλλα πιτ, ειναι τελειως διαφορετικες απο αυτο που περιγραφεις δλ
Δεν ξερω τι μετρησεις κανουν οι επιστημονες στο εργαστηριο, αλλα τα σαγονια του πιτ δεν εχουν σχεση με τα σαγονια των αλλων σκυλων, δεν κλειδωνουν οπως λεει ο μυθος, αλλα κλειδωνουν...
Οπως κλειδωνει και το μυαλο τους.

Ποια ειναι η φυλη σκυλου που θα παλεψει με το οτιδηποτε μεχρι τελικης πτωσης;;
Ο μεσος μεγαλοσωμος σκυλος;

Ο μεσος σκυλος εχει αυτο που λεμε ενστικτο fight or flight, το τυπικο πιτ εχει σκετο fight.
Σε αυτο μπορει να αντισταθει μονο για χατηρι του ανθρωπου του αν του το ζητησει.
Γιατι πανω απ ολα βαζει τον ανθρωπο του.
Δεν υπαρχει πιο ανθρωποκεντρικη φυλη.

Ο δικος μου ηταν 25 κιλα οταν εμενε μαζι μου, και 28-29κιλα τα διαστηματα που ελειπα για υποχρεωσεις απο το σπιτι και τον ταϊζε η μανα μου:).
Η δυναμη του και η αντοχη του δεν μπορουσε να συγκριθει με τον μεσο σκυλο των 35-40 ακομα και 50 κιλων(ειχαν προσπαθησει και τετοια..).
Ενα σκυλι που του την πεφτει μια αγελη 15 σκυλων, με σκοπο να τον σκισουν, και δεν σκεφτεται ουτε για μια στιγμη την επιλογη της υποχωρησης ειναι ο μεσος σκυλος;; Δεν νομιζω.
Η αγελη τω 15 ηταν οι μεσοι σκυλοι και τελικα υποχωρησαν, οπως κανει ο μεσος σκυλος...

Κουταβια, παιδια, φιλικους ανθρωπους ουτε ο δικος μου πειραξε ποτε, το αντιθετο ηταν φιλικοτατος, οταν η ξαδερφη μου ηταν μικρη ηταν το αλογακι της:).
Ειπα οτι ηταν επιθετικος, οπως το τυπικο πιτ, οχι τρελος ουτε κακος.
Ας το τοποθετήσουμε καλύτερα ως μαχητικός όπως ανέφερε ο φίλος μας @AGRIAN και όχι ως επιθετικός. Επιθετικότητα σε ένα σκύλο, κατά γενική ομολογία ονομάζουμε, όταν αναίτια επιτίθεται σε ανθρώπους και ζώα. Το ότι είναι μαχητικός; δεν χωράει αμφισβήτηση. Το ότι δεν θα κάνει με τίποτα πίσω; ούτε αυτό. Σε γενικές γραμμές όμως δεν χαρακτηρίζεται επικίνδυνος - επιθετικός για τον άνθρωπο.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Ας το τοποθετήσουμε καλύτερα ως μαχητικός όπως ανέφερε ο φίλος μας @AGRIAN και όχι ως επιθετικός. Επιθετικότητα σε ένα σκύλο, κατά γενική ομολογία ονομάζουμε, όταν αναίτια επιτίθεται σε ανθρώπους και ζώα. Το ότι είναι μαχητικός; δεν χωράει αμφισβήτηση. Το ότι δεν θα κάνει με τίποτα πίσω; ούτε αυτό. Σε γενικές γραμμές όμως δεν χαρακτηρίζεται επικίνδυνος - επιθετικός για τον άνθρωπο.
Οχι ο δικος μου ηταν επιθετικος.
Δηλαδη πχ εβλεπε στα 200 μετρα εναν αλλο μεγαλοσωμο αρσενικο, και αν δεν του εδινα εντολη να σταματησει, εφευγε σαν πυραυλος...
Σε μικροσωμα δεν εδινε πολυ σημασια.

Η επιθετικοτητα δεν ειναι κατι κακο, ειναι χαρισμα, αρκει να μπορεις να την ελεγξεις.

• Like
Reactions: Panos1234

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
Παιδιά αυτό με την αγέλη μου έχει τύχει και αλήθεια έπαθα σοκ με τον τυσον..

Πριν κάνα μηνα περνάμε έξω από εκκλησία με τουλάχιστον 8 αδεσποτα να ζουν εκεί και να τα ταιζουν οι γείτονες...
Με το που βλέπουν τον τυσον έρχεται ένα το παίρνουν πρέφα Τα άλλα και ξαφνικά 8 σκυλιά μπροστά μας να μας βγάζουν δοντια και να είναι έτοιμα για. Attack στον τυσον..
Από την άλλη ο δικός μου να έχει βγάλει δόντια και να είναι έτοιμος να επιτεθεί , έκανε focus ένα συγκεκριμένο σκύλο και ήταν έτοιμος
. δεν υπήρξαν δαγκώνιες και ξύλο εν τέλη αλλά ήθελα να τονίσω την συμπεριφορά του δικού μου..

έτοιμος για ξύλο απέναντι σε 8 σκύλους.. να πω την μαύρη αλήθεια? Μου αρεσε που ήταν μάχιμος και δεν μασησε..

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Το να πηδήξει από μάντρα σχεδόν δυο μέτρα για να αρπάξει σκύλο που πέρναγε απ' έξω μην σας τύχει. Γνωστός μου κηδεμόνας του οποίου ο γιός του φόρτωσε το πιτάκι. Πήδηξε και ο γνωστός την μάντρα να προλάβει το κακό, βγήκε με μώλωπες από το πέσιμο, φτηνά την γλύτωσε ο άλλος σκύλος. Από όσο μου έχει πει μόλις δει άλλο σερνικό ( μικρό / μεγάλο ) παθαίνει παροξυσμό. Ξαφνικά αποφάσισε ο γιός να τους πάει ένα πιτ, ενασχόληση τώρα με τον σκύλο μηδέν.

* Είναι αυτός που είχα αναφέρει πως έκανε το εμβόλιο για λεισμάνια και το πιτ γέμισε φουσκάλες σε δυο ώρες.

• Like
Reactions: vasilis_mike

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Να δουμε και την αλλη πλευρα;
Στα λαθος χερια...
Προειδοποιω: Το βιντεο δειχνει πιτ να κανει επιθεση σε αλλο σκυλο στον δρομο...

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Το να πηδήξει από μάντρα σχεδόν δυο μέτρα για να αρπάξει σκύλο που πέρναγε απ' έξω μην σας τύχει. Γνωστός μου κηδεμόνας του οποίου ο γιός του φόρτωσε το πιτάκι. Πήδηξε και ο γνωστός την μάντρα να προλάβει το κακό, βγήκε με μώλωπες από το πέσιμο, φτηνά την γλύτωσε ο άλλος σκύλος. Από όσο μου έχει πει μόλις δει άλλο σερνικό ( μικρό / μεγάλο ) παθαίνει παροξυσμό. Ξαφνικά αποφάσισε ο γιός να τους πάει ένα πιτ, ενασχόληση τώρα με τον σκύλο μηδέν.

* Είναι αυτός που είχα αναφέρει πως έκανε το εμβόλιο για λεισμάνια και το πιτ γέμισε φουσκάλες σε δυο ώρες.
Και μαλτεζακι να ειχαν, προβλήματα θα δημιουργουσαν

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Να δουμε και την αλλη πλευρα;
Στα λαθος χερια...
Προειδοποιω: Το βιντεο δειχνει πιτ να κανει επιθεση σε αλλο σκυλο στον δρομο...
Το έχω πει ευθέως, θα το πω και πλαγίως :)

Στην Ελβετία δίνουν εξετάσεις για να πάρουν άδεια να έχουν σκύλο.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Ποσα δευτερολεπτα κραταει το βιντεο; Τοσα θελει για να γινει το κακο οταν μιλαμε για τοσο δυνατα σκυλια.
Δεν ειναι για τους πολλους οπως και πολλες αλλες δυναμικες φυλες δεν ειναι.

Υπαρχουν τοσες ωραιες φυλες σκυλων οπως και ημιαιμα που ειναι πολυ πιο ευκολα στον χειρισμο και στα νευρα τους.
Απειρως πιο διαχειρισιμα για τον μεσο ιδιοκτητη που θελει εναν σκυλο για παρεα και για να περνανε ωραια.

Τι σας εχει πιασει και πρεπει να τους πεισουμε ολους να παρουν απο ενα πιτμπουλ;

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
ειναι καθαρα θεμα ιδιοκτητη παιδια... καλως η κακως τα περισσοτερα πιτ ειναι επιθετικα με ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ..
αν δεν μπορεις να τον κρατησεις μην το παρεις μωρη αχλαδο και στους μαλακες που εχουν τα πιτ μπουλ ελευθερα στο βουνο λες και εχουν μαλτεζακια... τι να πω, οταν πηρα τον τυσον ηξερα οτι ισως δεν θα τα πηγαινει καλα με τα σκυλια, απο 11 μηνων που μου εδειξε τα πρωτα δειγματα τσαμπουκα δεν ξανα αφεθηκε ελευθερος ..

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Ποσα δευτερολεπτα κραταει το βιντεο; Τοσα θελει για να γινει το κακο οταν μιλαμε για τοσο δυνατα σκυλια.
Δεν ειναι για τους πολλους οπως και πολλες αλλες δυναμικες φυλες δεν ειναι.

Υπαρχουν τοσες ωραιες φυλες σκυλων οπως και ημιαιμα που ειναι πολυ πιο ευκολα στον χειρισμο και στα νευρα τους.
Απειρως πιο διαχειρισιμα για τον μεσο ιδιοκτητη που θελει εναν σκυλο για παρεα και για να περνανε ωραια.

Τι σας εχει πιασει και πρεπει να τους πεισουμε ολους να παρουν απο ενα πιτμπουλ;
Ξέρεις @Hammer , δεν είναι το θέμα να πείσεις κάποιον να πάρει πιτ μπουλ (πιστεύω)...
Το θέμα είναι ο ρατσισμός που συναντάμε, στον δρόμο και στις γειτονιές. Μόνο και μόνο που το βλέπουν δίπλα σου, είσαι τουλάχιστον μπράβος και το σκυλί σου δολοφόνος.
Ας το προκαλέσουν τα άλλα, ας είναι δεμένο δίπλα σου και του επιτεθεί άλλο. Για όλους τους άλλους πάντα εσύ κι ο σκύλος σου θα φταίτε.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Στην περιοχη της Βαρης-Βαρκιζας ο κοσμος ζει τον τρομο στο δρομο με τα πιτ μπουλ.
Σε μια εβδομαδα 6 περιστατικα τα 2 σκυλακια κατεληξαν.
Αντε να πεις στον παππου που εβγαλε βολτα το γερικο τριποδακι του και γυρισε μονο με το λουρι οτι δεν φταινε τα σκυλια...
Τοσο μενος και αναιτιες επιθεσεις πρωτη φορα βλεπω!
Δεν ξερω ποιος πισαυλιτης υπαρχει στην περιοχη και γεμισε ξαφνικα με το ιδιο σχεδιακι.

• Like
Reactions: epial

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Δεσποζομενα ειναι γυρω στα 15 διαφορετικοι ιδιοκτητες εκτος απο εναν που εχει 2.

pao131908

Banned
Banned
22 Μαϊου 2018
83
22
33
Στην περιοχη της Βαρης-Βαρκιζας ο κοσμος ζει τον τρομο στο δρομο με τα πιτ μπουλ.
Αντε να πεις στον παππου που εβγαλε βολτα το γερικο τριποδακι του και γυρισε μονο με το λουρι οτι δεν φταινε τα σκυλια...
Δεν ξερω ποιος πισαυλιτης υπαρχει στην περιοχη και γεμισε ξαφνικα με το ιδιο σχεδιακι.
ακριβως το ιδιο συμβαινει και σε εμενα στην περιοχη μου..μαζευονται αυτοι που το παιζουνε γκανγστα και εχουν ολοι πιτ και τα αφηνουν ελευθερα και σκοτωνουν αβερτα...
κανονικα θα επρεπε να απαγορευεται να δινεται πιτ ετσι ευκολα...εκτος απο αυτο τα εκπαιδευουν ολοι για να κανουν επιθεσεις απλα χτυπωντας το χερι ο ιδιοκτητης...

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Δεσποζομενα ειναι γυρω στα 15 διαφορετικοι ιδιοκτητες εκτος απο εναν που εχει 2.
Δεσποζόμενα. Προφανώς με λουρί στη βόλτα, αλλιώς θα το ανέφερες.
Μήπως αυτά τα μικρά επιτέθηκαν ; Εμάς μας συμβαίνει σχεδόν καθημερινά, να έρχονται από το πουθενά σαν πύραυλοι κάτι μικρά και να ορμάνε σαν δαιμονισμένα. Συνήθως τα έχουν κάτι παπούδες-γιαγιάδες ελεύθερα..... Ευτυχώς ο δικός μου το παίρνει σαν παιχνίδι, έχει συνηθίσει και με το γουέστι στο σπίτι, αλλά κάποιος άλλος σκύλος - ανεξαρτήτως ράτσας - αν αντιδρούσε διαφορετικά δεν θα έφταιγε.

Προφανώς δεν δικαιολογώ το κακό, αλλά τις περισσότερες φορές υπάρχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην άλλη πλευρά. Όπου φταίει ο κηδεμόνας του πιτ, να του παίρνουν το κεφάλι (μεταφορικά, έτσι ;). Να εξαντλείται η αυστηρότητα του νόμου εις βάρος του. Στις επιθέσεις (ή "επιθέσεις") αυτές τί έγινε ακριβώς ; Ποιός έφταιγε ; Τα θύματα κινήθηκαν νομικά εναντίον του κατόχου του πιτ ή όχι ;

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
@AGRIAN,
Οι επιθεσεις εγιναν απο διαφορετικα σκυλια και οταν βλεπεις επιθεσεις σε γερικα και ανημπορα,κουταβια και αντιθετου φυλου σκυλια κατι δεν παει καλα ε?
Αυτα που δεχτηκαν την επιθεση ηταν στο λουρι τα πιτ ελευθερα,πανε στο βουναλακι και τα ξαμολανε.
Η αστυνομια κληθηκε αλλα σε ολα τα περιστατικα ιδιοκτητες και σκυλοι εγιναν λουηδες.
Το κακο ειναι οτι τους εχει παρει η μπαλα ολους,υπαρχουν ανθρωποι που οχι απλα δεν ενοχλουν με τα πιτακια τους το αντιθετο θα ελεγα,ξερεις αυτα τα δαιμονισμενα τα μικρα...
Αυτα τα σκυλια για τα οποια μιλω ειναι δυστυχως ανισορροπα και σε λαθος χερια.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Ξέρεις @Hammer , δεν είναι το θέμα να πείσεις κάποιον να πάρει πιτ μπουλ (πιστεύω)...
Το θέμα είναι ο ρατσισμός που συναντάμε, στον δρόμο και στις γειτονιές. Μόνο και μόνο που το βλέπουν δίπλα σου, είσαι τουλάχιστον μπράβος και το σκυλί σου δολοφόνος.
Ας το προκαλέσουν τα άλλα, ας είναι δεμένο δίπλα σου και του επιτεθεί άλλο. Για όλους τους άλλους πάντα εσύ κι ο σκύλος σου θα φταίτε.
Τα εχω περασει Βασιλη ξερω τι εννοεις, ειχαν κανει επιθεση στον δικο μου, ενω ηταν δεμενος και μετα εφταιγα εγω...

Ξερεις ποιος ειναι πιστευω ο μονος τροπος να τελειωσει αυτο, τα πιτ να πηγαινουν μονο σε καταλληλα χερια.
Να λεμε την αληθεια δηλαδη στον κοσμο οτι αυτα τα σκυλια ειναι μη διαχειρισιμα απο απειρους ιδιοκτητες και επικινδυνα.

Ακους πολλα να γινονται με μαλινουα;
Οχι.
Γιατι το μαλινουα εχει την φημη(το αξιζει) του "δυσκολου" σκυλου, που ειναι για τους πολυ λιγους λογω του χαρακτηρα, της ενεργειας του κτλ...
Οποτε καταληγει συνηθως σε πιο ψαγμενους και συνειδητοποιημενους, οχι στο καγκουρι...
Ετσι και περισσοτερο θα επρεπε να ειναι για το πιτμπουλ...

Ειναι κριμα να καταστραφουν απο απαγορευσεις...
Απο την αχρηστη κακη εκτροφη της πασαρελας για πετ, ηδη η υγεια των εκθεσιακων εχει αρχισει να γ.....ται.