Εννοειται οτι παντα φταιει ο ιδιοκτητης.Να απαντήσω 1 προς 1 ( καταρχήν το είδα και το ποσταρα, δεν ειναι δικά μου αποτελέσματα) :
@ChrisApo Η μελέτη έγινε στην Αμερική και ενώ λέει ότι το 80% των πιτμπουλ σκοτώθηκαν χωρίς λόγο, το 86% των θανάσιμων επιθέσεων αναφέρεται στο σύνολο των σκύλων. Αν γνωρίζουμε την κουλτούρα των τελευταίων 2 δεκαετιών στην Αμερική που στειρώνονται ολα, εύκολα γίνεται κατανοητό ότι τα αστείρωτα είναι απο συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που επιθυμούν και εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους να είναι άγρια και όχι από τους καθημερινούς σαν τους έλληνες σκυλοιδιοκτήτες.
Δεν είναι λοιπόν θέμα ειρωνίας αν σε ένα ποστ με 4-5 αποτελέσματα περιλαμβάνει και την στείρωση. Επίσης τονίζω περισσότερο αυτό που λέει πάνω από τις στατιστικές, δεν φταίει η ράτσα, φταίει ο ιδιοκτήτης.
@Hammer Επειδή έχω πιτ και μάλιστα το υιοθέτησα σε ημιάγρια κατάσταση 10 μηνών (δεν το πήρα να το διαμορφώσω από την αρχή) και ξέροντας την πορεία μου μαζί του τα τελευταία 2 1/2 χρόνια, θα διαφωνήσω μαζί σου.
Α. Δεν απαιτεί ειδικό χειρισμό, αλλά απαιτεί αγάπη (όπως όλα τα σκυλιά) συνεχεί εκτόνωση μιας και ανήκει στην κατηγορία υψηλής ενέργειας. Επειδή είναι σκύλος άκρως ανθρωποκεντρικός, χρειάζεται να είναι μαζί με την οικογένεια και να μην απομονώνεται σε αυλές και ταράτσες.
Β. Έχει μια έμφυτη επιθετικότητα σε σκύλους ίδιου φύλου, καμία επιθετικότητα σε αντίθετου και υπερπροστατευτικός στα κουτάβια. Θεωρώ ότι λίγο πολύ τα μεγαλόσωμα σκυλιά το έχουν αυτό, απλά τα πιτ είναι σε υψηλότερο βαθμό, μιας ακόμη και κοινωνικοποιημένα θα αντιδράσουν αμέσως σε μία πρόκληση.
Γ. Ναι είναι θεωρητικά πιό δυνατά μυικά με αντίστοιχα ίδιων κιλών, αλλά αυτό λόγω ότι ως ενεργητικά σκυλιά γυμνάζονται περισσότερο. Το δε δάγκωμά τους, έχει αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο δυνατό από αυτό του ΓΠ του ροτ και άλλων.
Δ. Η εμπειρία μου από τα πιτ που συναντώ στην περιοχή μου, είναι ότι οι ιδιοκτήτες πλέον (δεν ξέρω τι γινόταν πριν 5-10 χρόνια) είναι πιο συνειδητοποιημένοι, μιας και ξέρουν τι έχουν στα χέρια τους.. και όσοι τα "κυκλοφορούν" στους δρόμους, είναι πολύ σοβαροί και πάντα αλερτ. Βέβαια πάντα υπάρχουν οι ανεύθυνοι, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει πιστεύω με την ράτσα.
Ε. Δεν θεωρώ ότι τα πιτοειδή είναι για τους λίγους. Απλά επαναλαμβάνω, ως δυναμική φυλή χρειάζονται συνειδητοποιημένους και σοβαρούς ιδιοκτήτες. Όπως και για όλες τις άλλες μεγαλόσωμες δυναμικές φυλές.
ΥΓ
Στα 2 1/2 συμβίωσής μας, τα περιστατικά που μας έχουν συμβεί και οι αντιδράσεις πιστεύω ότι θα ήταν τα ίδια αν είχα οποιοδήποτε σκύλο άνω των 35 κιλών.
Επισης ειναι σημαντικο να ξεκαθαρισουμε οτι ο καθε σκυλος ακομα και της ιδιας φυλης ή τυπου, εχει τον δικο του ξεχωριστο χαρακτηρα.
Οι δικες μου εμπειριες απο τον σκυλο μου, αλλα και απο αλλα πιτ, ειναι τελειως διαφορετικες απο αυτο που περιγραφεις δλ
Δεν ξερω τι μετρησεις κανουν οι επιστημονες στο εργαστηριο, αλλα τα σαγονια του πιτ δεν εχουν σχεση με τα σαγονια των αλλων σκυλων, δεν κλειδωνουν οπως λεει ο μυθος, αλλα κλειδωνουν...Στα 2 1/2 συμβίωσής μας, τα περιστατικά που μας έχουν συμβεί και οι αντιδράσεις πιστεύω ότι θα ήταν τα ίδια αν είχα οποιοδήποτε σκύλο άνω των 35 κιλών
Οπως κλειδωνει και το μυαλο τους.
Ποια ειναι η φυλη σκυλου που θα παλεψει με το οτιδηποτε μεχρι τελικης πτωσης;;
Ο μεσος μεγαλοσωμος σκυλος;
Ο μεσος σκυλος εχει αυτο που λεμε ενστικτο fight or flight, το τυπικο πιτ εχει σκετο fight.
Σε αυτο μπορει να αντισταθει μονο για χατηρι του ανθρωπου του αν του το ζητησει.
Γιατι πανω απ ολα βαζει τον ανθρωπο του.
Δεν υπαρχει πιο ανθρωποκεντρικη φυλη.
Ο δικος μου ηταν 25 κιλα οταν εμενε μαζι μου, και 28-29κιλα τα διαστηματα που ελειπα για υποχρεωσεις απο το σπιτι και τον ταϊζε η μανα μου.
Η δυναμη του και η αντοχη του δεν μπορουσε να συγκριθει με τον μεσο σκυλο των 35-40 ακομα και 50 κιλων(ειχαν προσπαθησει και τετοια..).
Ενα σκυλι που του την πεφτει μια αγελη 15 σκυλων, με σκοπο να τον σκισουν, και δεν σκεφτεται ουτε για μια στιγμη την επιλογη της υποχωρησης ειναι ο μεσος σκυλος;; Δεν νομιζω.
Η αγελη τω 15 ηταν οι μεσοι σκυλοι και τελικα υποχωρησαν, οπως κανει ο μεσος σκυλος...
Κουταβια, παιδια, φιλικους ανθρωπους ουτε ο δικος μου πειραξε ποτε, το αντιθετο ηταν φιλικοτατος, οταν η ξαδερφη μου ηταν μικρη ηταν το αλογακι της.
Ειπα οτι ηταν επιθετικος, οπως το τυπικο πιτ, οχι τρελος ουτε κακος.