Επίθεση Δαλματίας σε παιδάκι !!!

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Επιθέσεις από σκυλιά "δολοφόνους" σε μικρά παιδιά έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Χτες το απόγευμα συνέβει το εξής, σε σπίτι φίλων,50 μέτρα από το δικό μου : Αρσενικό δαλματίας 10 μηνών, επιτέθηκε στο μικρότερο από τα παιδία του σπιτιού (4 ετών).

Το αποτέλεσμα: Δαγκωματιές σε όλο το σώμα του μικρού, με σοβαρότερη μία στο πρόσωπο (του "κατέβασε" όλο το μάγουλο), με συνέπεια 3 ώρες χειρουργείο και παραμονή στο νοσοκομείο για 5 - 6 μέρες.

Όταν ρωτήθηκε ο πιτσιρικάς, τί εγινε, είπε ότι μόλις πήγε να χαϊδέψει το σκύλο αυτός του όρμηξε με τα παραπάνω αποτελέσματα. Το ίδιο απάντησε και ο 8χρονος ξάδερφός του.

Μέχρι στιγμής δεν ρώτησα τι έκαναν (ή θα κάνουν) με το σκύλο.
Τι προτείνετε να τους συμβουλέυσουμε να κάνουν με το σκύλο (γιατί δυστυχώς βλέπω 2 πιθανά σενάρια : 1 καραμπίνα ή 2 φόρτωμα στο αγροτικό και αμόλημα σε γειτονικό βουνό)

Υ.Γ. Το επόμενο post θα είναι στην ενότητα "νεο μέλος" έστω και 1,5 μήνα αργότερα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μου κανει εντυπωση για 10 μηνων σκυλι..

Δυστηχως δεν ειναι πολλες οι λυσεις...

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Μέχρι στιγμής δεν ρώτησα τι έκαναν (ή θα κάνουν) με το σκύλο.
Τον κρατανε εννοειται...επαφη με τα παιδια παντα με επιβλεψη. κανονας βασικος οχι μονο τωρα που εχει γινει το συμβαν.

ερωτηση¨ αν του τραβαγαν τη ουρα και τα μουστακια πιστευεις οτι θα το ελεγαν?

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
oscar said:
ερωτηση¨ αν του τραβαγαν τη ουρα και τα μουστακια πιστευεις οτι θα το ελεγαν?
Μπορώ να πω 99% ναι.
Επειδή ρωτήθηκαν σε διαφορετική στιγμή (ο μικρός στο νοσοκομείο και ο μεγάλος στο σπίτι), είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα. (δεν νομίζω ένας 4χρονος καταδαγκωμένος και ένας 8 χρονος σοκαρισμένος να προλάβαιναν να "συνεννοηθούν" για να πουν ψέματα για το τι έγινε.

Σίγουρα την ευθήνη τη φέρουν οι γονείς - παππούδες - θείοι που αφήνουν τα παδιά μόνα τους με το σκύλο, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που ήταν μόνα τους, και ούτε πέρασε ποτέ από το μυαλό τους ότι τέτοιο σκυλί μπορεί να δαγκώσει μικρό παιδι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Re: Επίθεση Δαλματίας σε παιδάκι !!

Dinosd said:
Επιθέσεις από σκυλιά "δολοφόνους" σε μικρά παιδιά έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Δεν υπάρχουν σκυλιά δολοφόνοι. Υπάρχουν κακοί, άσχετοι και ανεύθυνοι ιδιοκτήτες και τα αποτελέσματα είναι περιστατικά σαν και αυτό που μας περιέγραψες.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
το θεμα ειναι απο οτι καταλαβα τι κανουμε τωρα...

γιατι και το σκυλι να μην φταιει..δεν μενει σπιτι αυτο ειναι σιγουρο..

χωρις να θελω να ριξω ευθυνες στον σκυλο...για ολα φταιει σιγουρα..η walt disney

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Καραμπίνα στον ιδιοκτήτη του σκύλου και σε αυτόν που αφησε 4χρονο να παίζει με σκύλο μεγάλου μεγέθους ...

Τρελά σκυλιά δεν υπάρχουν ... τρελά έσοδα από σκυλάκια που γίνονται μόδα από ταινίες υπάρχουν όμως ...

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)

ROTTIE said:
Dinosd said:
Δεν υπάρχουν σκυλιά δολοφόνοι. Υπάρχουν κακοί, άσχετοι και ανεύθυνοι ιδιοκτήτες και τα αποτελέσματα είναι περιστατικά σαν και αυτό που μας περιέγραψες.
Εννοείται αυτό Rottie γι' αυτό και τα εισαγωγικά στο "δολοφόνοι"
Σίγουρα οι ιδιοκτήτες είναι 100% οι φταίχτες και όχι τα σκυλιά.
Προσωπικά λατρεύω τα Rott και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω τέτοιο σκύλο. (διαβάζω όσο μπορώ για την φυλή, και αν "κριθώ" ικανός να γίνω ιδιοκτήτης Rott, σίγουρα θα το πάρω)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS

Dinosd said:
Εννοείται αυτό Rottie γι' αυτό και τα εισαγωγικά στο "δολοφόνοι"
Τίποτα δεν εννοείται αγαπητέ φίλε… όσο και να πιστεύουμε πως υπάρχουν δεδομένα και αυτονόητα, η πραγματικότητα μας διαψεύδει…δυστυχώς…

Περιμένουμε τα νεώτερα για την τύχη του σκυλού…

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
oscar said:
τι θα τους πεις να κανουν με τον σκυλο?
Ειλικρινά δεν ξέρω, γι' αυτό και ρωτάω γνώμες.

Αύριο θα τους ρωτήσω τι σκοπεύουν να κάνουν, αν και φοβάμαι ότι η απάντηση θα είναι αυτή που ανέφερα :
"Θα το σκοτώσω το @#$σκυλο ή Θα το ξαμολήσω στο βουνό"

Σ' αυτή την περίπτωση τι πρέπει να κάνω ?
Να το κρατήσω εγώ μόνιμα το θεωρώ απίθανο γιατί

α. Έχω ήδη 2 σκυλιά (Αρσενικό Golden 2 χρονών, και ημίαμο θυληκό ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ 3,5 ετών οπότε άλλο αρσενικό δεν παίρνω.
β. Δεν μου αρέσει η συγκεκριμένη ράτσα.

Το "κακό" είναι ότι όταν πήραν αυτό το σκυλί από BYB, με ρώτησαν αν ήθελα και εγώ κουτάβι. Τότε είχα και 3 σκύλο (πάλι ημίαιμο αρσενικό) οπότε το είχα αποκλείσει. Και τότε όμως τους είχα πει ότι το σκυλί είναι μεγάλη ευθήνη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΤΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και η πραγματικότητα δεν έχει σχέση με τον κινηματογράφο.Φυσικά, όπως δυστυχώς αποδείχτηκε, δεν ήταν κατάλληλοι για να έχουν σκύλο.

Αν υπάρχει τρόπος να δωθεί κάπου, μπορώ να το κρατήσω για λίγο σε άλλο χώρο, χωρίς να έχει άμεση επαφή με τα δικά μου σκυλιά.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πές τους ότι θα το πάρεις, κράτα το λίγο και βάλε αγγελία εδώ να βοηθήσουμε όλοι ... μην τους αφησεις να κάνουν τίποτα από τα δύο, και μην τους αφήσεις να ξαναπάρουν σκύλο ...

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Αύριο το πρωί, θα πάω να το πάρω (έστω και με το ζόρι).
Και άμεσα θα ενημερώσω για περαιτέρω ενέργειες.

Ευχαριστώ πραγματικά.

(Καληνύχτα).

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ελπίζω να πάνε όλα καλά! Το γεγονός ότι μένεις στην Λάρισα δυσκολεύει λίγο την υιοθεσία του, αλλά θα βοηθήσουμε όλοι μας όσο μπορούμε! :D

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Δυστυχώς οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν τάχιστα.

Την ώρα που εμείς συζητούσαμε τι πρέπει να κάνω εγώ, το σκυλάκι είχε ήδη "φύγει". Πήγαν σε κτηνίατρο, (στη Λάρισα), και του έκαναν ευθανασία.
Όταν ρώτησα πως αποφάσισε ο γιατρός τόσο γρήγορα για την τύχη του σκύλου, η απάντηση ήταν "αφού το έκανε μία φορα (να επιτεθεί), θα το ξανακάνει σίγουρα. Είναι επικίνδυνο και πρέπει να θανατωθεί".

Λόγω του ότι το παιδί είναι ακόμα στο νοσοκομείο, δεν εξέφρασα την "άποψή μου" για την συνοπτική διαδικασία που ακολούθησαν, χωρίς να δώσουν στο σκυλί μια δεύτερη ευκαιρία.

Αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω, είναι να πείσω τους γείτονες για το ότι δεν έφταιγε "το κοπρόσκυλο", αλλά οι ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ κοινοί μας φίλοι που το πήραν και κατέληξε έτσι.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κρίμα το ζωντανό... εννοείται ότι δεν έφταιγε. Φαντάζομαι πως η εκπαίδευση που είχε λάβει ήταν μηδενική και θεωρούσε εαυτόν ανώτερο στην οικογενειακή "αγέλη" από τα παιδιά.
Αν και δεν γνωρίζω πολλά για τη συγκεκριμένη ράτσα, ένας γνωστός μου που είχε πάντα σκυλιά, μεταξύ των οποίων γερμανικός ποιμενικός, ροτ και ντοπερμαν, μου είχε αναφέρει ότι το πιο δύστροπο και "άγριο" απ' όλα ήταν ένα δαλματίας :shock:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
γεια σου και καλώς όρισες :)

Την οικογένεια την ξέρεις καλά?Εννοώ τους ζούσες από πολύ κοντά?Ξερεις 100% πώς μεγάλωσαν(αυτούς τους λίγους μήνες)το κουτάβι τους?Ξέρεις συγκεκριμένα λάθη που έγιναν στην εκπαίδευσή του στα οποία μπορείς να αποδώσεις την συμπεριφορά του σκύλου?

Μην βγουν συμπεράσματα πως τα Δαλματίας είναι δύστροπα και κακά σκυλιά που επιτίθενται σε μικρά παιδιά.

Από την άλλη ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη να βάλει αυτό το σκυλί προς υιοθεσία γνωρίζοντας το περιστατικό?Δεν μιλάμε για δαγκωματάκι πάνω στο παιχνίδι αλλά για κανονική επίθεση(με βάση τα λεγόμενα σου).Δύσκολες καταστάσεις.....

Όσον αφορά στην ευθανασία,πιστεύω πως η απόφαση ελήφθη εν θερμώ....
Λυπάμαι και για το σκυλί αλλά περισσότερο λυπάμαι το παιδάκι.Θυμώνω με τους γονείς που φέρθηκαν ανεύθυνα...