Δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχει αποτελεσμα σε όλα τα επιτιθέμενα σκυλιά, όμως εγώ το έχω χρησιμοποιήσει στα 5-6 μετρα, δύο φορές σε εχθρικούς σκύλους που έρχοταν τρέχοντας και με όχι καλες διαθέσεις στον δικό μου, οι οποίοι έκαναν μεταβολή και έφυγαν, παρ ότι ημουν έτοιμος για καλό και για κακό εαν δεν έπιανε να ρίξω κλωτσιά! (ουτε φάνηκε να πονανε, ούτε να υποφέρουν!)
Κανει ριπή ήχων 120db (σαν ένα πολυβόλο σε ένταση) και συγχρόνως αναβοσβύνει και δυό ισχυρα led.
Θεωρώ ότι ο επιτιθέμενος χάνει την διάθεση να επιτεθεί σε κάτι που κάνει τοσο πολύ θόρυβο και αναβοσβύνει φώτα.
Το σκυλί μου ούτε πήρε χαμπάρι τίποτα.
Οι υπέρηχοι είναι ήχοι κατευθυνόμενοι, δεν διαχέωνται όπως οι χαμηλές συχνότητες, επομένως τους ακούει έντονα μονο ο σκύλος προς τον οποίο το στρέφεις.
Τώρα αν σου επιτεθεί κουφό σκυλί ή τόσο άφοβο... αφού δεν εμπιστευεσαι το πόδι σου, έχε την μαγκούρα!
Παντως η τιμή είναι υπερβολική, υπάρχουν στο ebay από Κίνα από 10 περιπου ευρώ και κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά.
Υποθετω ότι καταλαβαίνετε ότι είναι κάτι για έκτακτη ανάγκη και όχι όποιο σκυλι φοβόμαστε να το πολυβολάμε με ήχους!